Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ženeeeeeeeeeeeeeeeeee, imam jedno pitanje; dobila sam iz opštine (Novi Grad) zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu ženi- majci koja je u radnom odnosu gdje piše da treba dostaviti uvjerenje o kretanju MUP-a ukoliko se iz lične karte ne može utvrditi prebivalište- boravište u trajanju od jedne godine. Pošto također traže ovjerenu kopiju lične karte i prijavnice o mjestu prebivališta gdje je navedena adresa je li to znači da mi ovaj dokument iz MUP-a ne treba
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
ženeeeeeeeeeeeeeeeeee, imam jedno pitanje; dobila sam iz opštine (Novi Grad) zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu ženi- majci koja je u radnom odnosu gdje piše da treba dostaviti uvjerenje o kretanju MUP-a ukoliko se iz lične karte ne može utvrditi prebivalište- boravište u trajanju od jedne godine. Pošto također traže ovjerenu kopiju lične karte i prijavnice o mjestu prebivališta gdje je navedena adresa je li to znači da mi ovaj dokument iz MUP-a ne treba
meni to nije trebalo, ja sam samo iz cipsa uzimala potvrdu o prebivalistu, a kada ti je izdata licna jeli zbog toga? uvjerenje o kretanju se vadi u mupu, a ja bi nazvala i pitala
meni to nije trebalo, ja sam samo iz cipsa uzimala potvrdu o prebivalistu, a kada ti je izdata licna jeli zbog toga? uvjerenje o kretanju se vadi u mupu, a ja bi nazvala i pitala
To piše na ovom papiru gdje je sva potrebna dokumentacija navedena... Ličnu sam promjenila nekad u julu/avgustu...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Ja sam u Novom Sarajevu ali pretpostavljam d aje isto...kod mene stoji da treba cips,kopija licne i uvjerenje o kretanja ukoliko licna karta nije starija od godine dana..i ja sam to sve izvadila i mislila dasns odnijet u opcinu ali nisam mogla izaciinace to uvjerenja sam cekala sedam dana a podigla ga u policijskoj stanici kod Kampusa..ja se vodim na birou pa sad nisma sigurna jel isto se trazi..javim ti sutra ako predam sta mi kazu..:)
To piše na ovom papiru gdje je sva potrebna dokumentacija navedena... Ličnu sam promjenila nekad u julu/avgustu...
to je izgleda nesto novo jer prosle godine nje trebalo, najbolje ti je da zovnes opstinsku sluzbu kojoj pripadas
Ja sam predala papire prije dva mjeseca i trrebao mi je taj papir o kretanju jer mi lična nije starija od 1 g.
Hvala vam puno.... mino ako sta saznas javi mi pls da znam da ne hodam bezveze zbog tog papira...
Da li neko od vas zna broj telefona na koji mogu dobiti informaciju da li se nalazim na spisku za 13. naknadu. Stanujem na podrucju opcine Novi Grad i posljednja naknada mi je bila ona za januar. Koliko se inace ceka na 13. naknadu? Kada mogu da je ocekujem?
Ja sam bila na istoj adresi prijavljena dvije godile ali pod djevojackim prezimenom, ali nekih sest mjeseci pred porod sam promijenila licnu na vjencano prezime i trebala mi je potvrda, osnosno uvjerenje o kretanju bez obzira stonisam mjenjala mjesto prebivalista vec samo prezima. Meni su rekli da je bitno da ti je licna starija od godinu dana i tad ne treba uvjerenje o kretanju.
Ja sam bila na istoj adresi prijavljena dvije godile ali pod djevojackim prezimenom, ali nekih sest mjeseci pred porod sam promijenila licnu na vjencano prezime i trebala mi je potvrda, osnosno uvjerenje o kretanju bez obzira stonisam mjenjala mjesto prebivalista vec samo prezima. Meni su rekli da je bitno da ti je licna starija od godinu dana i tad ne treba uvjerenje o kretanju.
znaci meni treba... haj moram i to sta cu... ma gluposti traze vise samo da zezaju narod da izvinete... kao da je nama trudnicama do skitnje i ganjanja papira...
Emice ne znam onda imas li ikako pravo na naknadu, jer meni su rekli da moras minimalno sest mjeseci biti u radnom odnosu ili na birou da bi ostvario porodiljsku naknadu.
Entinte ali raspitaj se koliko vazi ta potvrda, da ne bude da je izvadis sad, a ona vazi 15 dana ili tako nesto. ja sam sto sve vadila kad sam se porodila, mm vecinu izvadio, otisla ja da predam za tu potvrdu o kretanju sedam dana posle poroda, posle sedam dana otisla podigla je i odnijela u opstinu i predala.
Kod mene je malo komplikovana situacija bila. Bila sam na birou i onda je mm otvorio firmu i htjeo je na mene da je registruje jer je on u radnom odnosu, pa da ne trazi odobrenje od firme, tada meni ciko kaze bolje nemojste jer to bilo mjesec pred porod, kao izgubicete porodiljsku naknadu, reko kako, kaze posto necete imati sest mjeseci u firmi, a prekinuli ste biro pa niste nigdje prispjeli. On mi je tada rekao jedino ako ste na birou ili u radnom odnosu sest mjeseci ili da imate potvrdu da ste redovan student mozete ostvariti naknadu. To mi je rekao covijek u opstini sto radi na porodiljskim naknadama u Novom Sarajevu.
Entinte ali raspitaj se koliko vazi ta potvrda, da ne bude da je izvadis sad, a ona vazi 15 dana ili tako nesto. ja sam sto sve vadila kad sam se porodila, mm vecinu izvadio, otisla ja da predam za tu potvrdu o kretanju sedam dana posle poroda, posle sedam dana otisla podigla je i odnijela u opstinu i predala.
Haj vidjet cu sa njima moram nazvati da pitam koliko vazi...
Dobijes sve retroaktivno od dana poroda. Ima da se oparis kad dobijes naknadu . Mojoj prijateljici zalutalo rjesenje negdje i tako posle sest mjeseci dobije retroaktivno, kaze sad mi i draze mogu bas nesto konkretno kupiti , a dobijala je oko 430 KM.
hvala jelena znači ja svoju prvu naknadu mogu očekivati u aprilu a je li retroaktivno isplate i ovaj mjesec što kasne
da dobije otpilike 2 odjednom...a ako rješenje duše čekaš i tri odjednom...al češće dvije. Znači rješenje sad nekad trebaš dfobiti i ond asa narednim nakanada stiže lova
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.