Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Koliko se dugo čeka na naknadu nakon rješenja? Jel dobiješ odmah slijedeći mjesec ili opet čekaš nekoliko mjeseci? Ja dobila rješenje prošli mjesec a na porodiljskom sam od 15 decembra...
ja sam od 10 decembra rjesenje dobila u januaru, a naknadu od 120 KM prosli mjesec
Molim nekog kompetentnog za pomoć, pravnik ili šta. Da li mogu imati problema pri ostvarivanju porodiljske nadoknade jer mi nisu doprinosi redovno uplaćivani? Ja bih aBd krajem jula trebala dobiti bebicu, pitam ranije da mogu reagovati na vrijeme.
Nebi trebalo da imaš problema jer je ovo naknada koju dobiju sve žene bez obzira rade li ili ne. Provjeri u socijalnoj službi općine u kojoj stanuješ, za svaki slučaj.
Kvaka je sto su nezaposlene žene na birou i tu su prijavljene. Ja se vodim u radnom odnosu, ali firma ne uplaćuej redovno doprinose. Dosta puta do sad nisam mogla ovjeriti knjizicu jer nije uplaćeno zdravstveno.Razmišljala sam o opciji da me odjave pa da radim na crno, ali da imam osiguranje od biroa, ali to mi je loše jer prekidam staž. Svaki pokušaj pobune ili ljudskog razgovora ne uspijeva, jer "para nema". Otici cu do socijalnog pa provjeriti. Ionako cu imati minimalnu naknadu jer sam prijavljena na minimalac, e jos mi treba i to ukinuti
i ja sam nedavno postavila ovo pitanje i cini mi se da su mi napisali da nema veze, naknda se dobija, i ja imam isti problem, znaci sad je vec 1.3.2011. a zadnju placu sam primila za 05.2010, znaci kasni mi 10 mjeseci i bas bi bilo bezveze da ne ostvarim naknadu u punom iznosu, jer mimo kasnjenja, 19.10.2010 sam imala puni 10 godina radnog staza, pa sad nemam pojma, negdje je cak napisano da kad se podnose papiri za naknadu, izmedju ostalog treba dostaviti spec zadnjih 6 placa .... fakat bi bilo super da se javi neko ko je imao slican problem ili ko se jako razumije u ovu problematiku, hvala
ja sam pisala da ti treba potvrda iz Pio kada je uplacena zadnja plata odnosno doprinosi, ali najbolje ti je da nazoves sluzbu opstine kojoj pripadas i da konkretno pitas.
mislim da ima veze da li je placeno ili ne jer se razlikuje naknada za nezaposlene i zaposlene porodilje. sretno
ma pio je placen 10 god kako sam vec napisala, ali vrijeme kad odem na porodiljsko i vrijeme zadnje place ce biti u razlici od skoro godinu dana, defintiivno me sleduje naknada za zaposlene porodilje zato sto to i jesam, ali se pitam da li prave problem zbog kasnjenja placa
Koliko se dugo čeka na naknadu nakon rješenja? Jel dobiješ odmah slijedeći mjesec ili opet čekaš nekoliko mjeseci? Ja dobila rješenje prošli mjesec a na porodiljskom sam od 15 decembra...
ako si rjesenje dobila prije 20-og februara dobices ovaj mjesec jer oni do 20-og prave spiskove za iduci mjesec tako da se nadas paricama ovaj mjesec sve retroaktivno
Molim nekog kompetentnog za pomoć, pravnik ili šta. Da li mogu imati problema pri ostvarivanju porodiljske nadoknade jer mi nisu doprinosi redovno uplaćivani? Ja bih aBd krajem jula trebala dobiti bebicu, pitam ranije da mogu reagovati na vrijeme.
Nebi trebalo da imaš problema jer je ovo naknada koju dobiju sve žene bez obzira rade li ili ne. Provjeri u socijalnoj službi općine u kojoj stanuješ, za svaki slučaj.
Kvaka je sto su nezaposlene žene na birou i tu su prijavljene. Ja se vodim u radnom odnosu, ali firma ne uplaćuej redovno doprinose. Dosta puta do sad nisam mogla ovjeriti knjizicu jer nije uplaćeno zdravstveno.Razmišljala sam o opciji da me odjave pa da radim na crno, ali da imam osiguranje od biroa, ali to mi je loše jer prekidam staž. Svaki pokušaj pobune ili ljudskog razgovora ne uspijeva, jer "para nema". Otici cu do socijalnog pa provjeriti. Ionako cu imati minimalnu naknadu jer sam prijavljena na minimalac, e jos mi treba i to ukinuti
i ja sam nedavno postavila ovo pitanje i cini mi se da su mi napisali da nema veze, naknda se dobija, i ja imam isti problem, znaci sad je vec 1.3.2011. a zadnju placu sam primila za 05.2010, znaci kasni mi 10 mjeseci i bas bi bilo bezveze da ne ostvarim naknadu u punom iznosu, jer mimo kasnjenja, 19.10.2010 sam imala puni 10 godina radnog staza, pa sad nemam pojma, negdje je cak napisano da kad se podnose papiri za naknadu, izmedju ostalog treba dostaviti spec zadnjih 6 placa .... fakat bi bilo super da se javi neko ko je imao slican problem ili ko se jako razumije u ovu problematiku, hvala
ja sam pisala da ti treba potvrda iz Pio kada je uplacena zadnja plata odnosno doprinosi, ali najbolje ti je da nazoves sluzbu opstine kojoj pripadas i da konkretno pitas.
mislim da ima veze da li je placeno ili ne jer se razlikuje naknada za nezaposlene i zaposlene porodilje. sretno
ma pio je placen 10 god kako sam vec napisala, ali vrijeme kad odem na porodiljsko i vrijeme zadnje place ce biti u razlici od skoro godinu dana, defintiivno me sleduje naknada za zaposlene porodilje zato sto to i jesam, ali se pitam da li prave problem zbog kasnjenja placa
najbolje nazovi opstinu pa pitaj jer moras donijeti potvrdu od pio da su izmireni doprinosi, a kod tebe nisu sto znaci da moras provjeriti na vrijeme da mozes preduzeti korake koji su potrebni.
Zvala sam Ministarstvo za rad i socijalnu politiku KS, i gospođa koja se javila mi je rekla: " Ja mislim sutra će trezor povući, do kraja sedmice bi trebale dobiti."
Eto žene, očito neće danas biti, aBd do kraja ove sedmice
najbolje nazovi opstinu pa pitaj jer moras donijeti potvrdu od pio da su izmireni doprinosi, a kod tebe nisu sto znaci da moras provjeriti na vrijeme da mozes preduzeti korake koji su potrebni.
ali kad li ce isplacivati mjesec januar niko ne zna neki dan je bilo za decembar
poodavno je nekima isplacen decembar, a januar evo cekam i ja "ko ozebo sunce" na spisku sam a meni u gradskoj upravi rekli kad bude budzet usvojen onda ce biti!!!!
pa budzet je usvojen koliko ja znam, a postar mom tati rekao da od grada budu polovinom mjeseca naknade, a ja sam prosle godine dobila u februaru odmah.ove godine nesto kasne, ma nosi ih vise u djavola....
Meni nije jasno po kojoj logici tih 260 KM ne isplacuju porodiljama koje se moraju vratiti na posao prije isteka 12 mjeseci?
pa zakonom je 12 mjeseci porodiljsko... i gradska uprava donijela je odluku da onim ženama kjoe punh 12 mjeseci budu na porodiljskom daju trinestu plaću... logikom one koje se vrate na posao imat će odmah u tom mjesecu i veća primanja od naknade sam pa će u sumi sredstava imati ukupna godišnja primanja kojim će biti obezbjeđene za potrebe bebe veća nego od one porodilje koja se nada naknadi svaki mjesec.
eh sad drugi je par rukava što prešutno žene s evraćaju prije 12 mjeseci po pravilu poslodavca... a i drugo je što se msatr nerealnim i bezobraznim da one koje rade u školama ili kod privatnika ili u medijima moraju se vratiti ranije....al to nije zakosnka kategorija a krši se se ona koja je zakonska samo što niko na to ne reagira ni inspekcija ni drćava i onda dovode u položaj majku da ostavi dijete ranije pa još joj i zakinu neka primanja iako zznaju da nije sama kriva za to.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.