|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
24.2.2011 12:30:39   
Lady26
Sad sam zvala, djevojka ljubazna, bas ima sitan glasic...ujutro gotovo..
Hvala jos jednom
Izvinjavam se na silnim OT

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2626
25.2.2011 14:25:34   
palachinken
Molim nekog kompetentnog za pomoć, pravnik ili šta.
Da li mogu imati problema pri ostvarivanju porodiljske nadoknade jer mi nisu doprinosi redovno uplaćivani? Ja bih aBd krajem jula trebala dobiti bebicu, pitam ranije da mogu reagovati na vrijeme.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2627
27.2.2011 17:30:56   
m.i.n.a.
Evo i mene sa pitanjem...da li se porodiljska naknada dobiva iskljuciva na vrata,vidim da sve cekate postara ili moze se otvoriti racun ili slicno...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2628
27.2.2011 17:40:24   
Emica_sa
Ne moze preko racuna,samo cika postar na adresu...user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2629
27.2.2011 17:45:14   
Anoniman
Iskljucivo na vrata, ako nsii kuci ostavi ti postar obavjest i onda odes u postu i podignes.

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 2630
27.2.2011 19:56:11   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

Da li mogu imati problema pri ostvarivanju porodiljske nadoknade jer mi nisu doprinosi redovno uplaćivani? Ja bih aBd krajem jula trebala dobiti bebicu, pitam ranije da mogu reagovati na vrijeme.

Nebi trebalo da imaš problema jer je ovo naknada koju dobiju sve žene bez obzira rade li ili ne. Provjeri u socijalnoj službi općine u kojoj stanuješ, za svaki slučaj.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 2631
28.2.2011 11:34:35   
entinte
Drage žene, evo i mene na ovoj temi... Naime, ja radim i radit ću ako Bog da do 18. marta tj. dok ne uđem u onaj slavni 9. mjesec zapravo 28 dana pred porod... (mada na poslu ne bendaju naš zakon već države čija je organizacija tj. radim u stranoj organizaciji)
Moje pitanje je slijedeće; zna li neko koja dokumentacija treba za porodiljsko da pripremim sta mogu čim odem na porodiljsko (ganjam nekoga da mi ode u opštinu po taj papir na kojem pise sta treba ali nikako da mi neko uzme to) i da li se porodiljsko moze otvoriti u ambulanti gdje zivim ili moram kod ginekologa u dom zdravlja (iako ne vodim tamo trudnocu nego kod privatnika i na jezeru) 
Ako neko zna pls pomoć... hvalaaaaaaa  user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2632
28.2.2011 11:44:52   
palachinken
IZVORNA PORUKA: ladyblue

Nebi trebalo da imaš problema jer je ovo naknada koju dobiju sve žene bez obzira rade li ili ne. Provjeri u socijalnoj službi općine u kojoj stanuješ, za svaki slučaj.

Kvaka je sto su nezaposlene žene na birou i tu su prijavljene. Ja se vodim u radnom odnosu, ali firma ne uplaćuej redovno doprinose. Dosta puta do sad nisam mogla ovjeriti knjizicu user posted image jer nije uplaćeno zdravstveno.Razmišljala sam o opciji da me odjave pa da radim na crno, ali da imam osiguranje od biroa, ali to mi je loše jer prekidam staž. Svaki pokušaj pobune ili ljudskog razgovora ne uspijeva, jer "para nema".
Otici cu do socijalnog pa provjeriti. Ionako cu imati minimalnu naknadu jer sam prijavljena na minimalac, e jos mi treba i to ukinuti user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2633
28.2.2011 11:48:24   
sandaa
znali iko kad je ta podjela u hnk user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2634
28.2.2011 11:48:39   
taurus
porodiljsko ti otvara ginekolog u ambulanti, dobiješ papir na kojem piše datum otvaranja i pečat ljekara i ambulante
ta potvrda će ti trebati i u opštini i u firmi
sve što ti treba od dokumentacije za regulisanje prava na porodiljsku naknadu možeš naći na internet stranici svoje opštine
ja sam u novom gradu i kod njih je tačno navedeno šta ti treba, mislim da je i u ostalim opštinama isto
ovako napament znam da ti treba: potvrda ginekologa o otvaranju porodiljskog, otpusnica iz bolnice, CIPS prijavnica, rodni list bebe, potvrda iz firme od kada si zaposlena i da li je ugovor na određeno ili neodređeno kao i ID broj firme

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2635
28.2.2011 12:00:33   
entinte
IZVORNA PORUKA: taurus

porodiljsko ti otvara ginekolog u ambulanti, dobiješ papir na kojem piše datum otvaranja i pečat ljekara i ambulante
sve što ti treba od dokumentacije za regulisanje prava na porodiljsku naknadu možeš naći na internet stranici svoje opštine
ja sam u novom gradu i kod njih je tačno navedeno šta ti treba, mislim da je i u ostalim opštinama isto
ovako napament znam da ti treba: potvrda ginekologa o otvaranju porodiljskog, otpusnica iz bolnice, CIPS prijavnica, rodni list bebe, potvrda iz firme od kada si zaposlena i da li je ugovor na određeno ili neodređeno kao i ID broj firme

taurus hvala ti puno... ma i ja sam u novom gradu... nesto sam cackala onu stranicu njihovu ali nisam nasla... moracu se malo vise time pozabaviti... a ginekologa nemam u ambulanti... ima samo ljekar opšte prakse koji mi daje uputnice za jezero i nalaze... a ginekologija mi je u domu zdravlja...  hvala jos jednom... ako imas link za navedene potrebne dokumente pls posalji mi...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2636
28.2.2011 12:27:23   
Malenaoduvijek

Kvaka je sto su nezaposlene žene na birou i tu su prijavljene. Ja se vodim u radnom odnosu, ali firma ne uplaćuej redovno doprinose. Dosta puta do sad nisam mogla ovjeriti knjizicu user posted image jer nije uplaćeno zdravstveno.Razmišljala sam o opciji da me odjave pa da radim na crno, ali da imam osiguranje od biroa, ali to mi je loše jer prekidam staž. Svaki pokušaj pobune ili ljudskog razgovora ne uspijeva, jer "para nema".
Otici cu do socijalnog pa provjeriti. Ionako cu imati minimalnu naknadu jer sam prijavljena na minimalac, e jos mi treba i to ukinuti user posted image

da bi dobila novac od kantona u sarajevskom kantonu moras donijeti potvrdu od pio kada su uplaceni doprinosi za tebe od strane firme, to ti je za naknadu kao zaposlena porodilja i ta ti naknada iznosi po rj.360 Km ali bude to i 430 KM.a kada si prijavljena na biro onda ti je naknada 120 KM sto nije mala razlika.nema veze sto si na minimalcu, jer se isplacuje 60% od prosecne plate kantona, tako je kod mene bilo.a postoji neka opcija da ih prijavis, to ti moze neko upuceniji napisati, pa cim imaju bilo kakve pare na racunu moraju tebi uplatiti doprinose.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 2637
28.2.2011 13:03:43   
Malenaoduvijek

kao i iznos plate, ako je firma privatna treba potvrda iz pio o uplati doprinosa, kao i kucna lista, ali to ne moze prije nego se beba rodi.sve ovo mozes izganjati u roku od 60 dana kada se beba rodi, jer vecinu i ne mozes dobiti prije osim potvrde iz firme i prijavnicu iz cipsa i od ginekologa potvrdu.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2638
28.2.2011 13:30:01   
entinte
IZVORNA PORUKA: MALA1994

kao i iznos plate, ako je firma privatna treba potvrda iz pio o uplati doprinosa, kao i kucna lista, ali to ne moze prije nego se beba rodi.sve ovo mozes izganjati u roku od 60 dana kada se beba rodi, jer vecinu i ne mozes dobiti prije osim potvrde iz firme i prijavnicu iz cipsa i od ginekologa potvrdu.

Meni i jeste cilj da povadim sad sve sto mogu a kasnije je lakse...
firma nije privatna radi se o stranoj organizaciji...
hvala vam puuuuno...

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 2639
1.3.2011 10:13:51   
sandaa
POZDAVAV SVIMA znalise kad ce jednokratna pomoc od 400 biti u hnk.

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2640
1.3.2011 14:45:17   
Gemelli

i ja sam nedavno postavila ovo pitanje i cini mi se da su mi napisali da nema veze, naknda se dobija, i ja imam isti problem, znaci sad je vec 1.3.2011. a zadnju placu sam primila za 05.2010, znaci kasni mi 10 mjeseci i bas bi bilo bezveze da ne ostvarim naknadu u punom iznosu, jer mimo kasnjenja, 19.10.2010 sam imala puni 10 godina radnog staza, pa sad nemam pojma, negdje je cak napisano da kad se podnose papiri za naknadu, izmedju ostalog treba dostaviti spec zadnjih 6 placa ....
fakat bi bilo super da se javi neko ko je imao slican problem ili ko se jako razumije u ovu problematiku, hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2641
1.3.2011 14:46:11   
Gemelli

ps meni se samo zdravstvo tj,. onih 91% kantonu uplacuje redovno, tako da sa knjizicom ja nemam problema

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 2642
2.3.2011 20:40:30   
Gemelli
user posted image i niko nije imao ovih problema prije odloska na porodiljsko, mislim dobro je to, ali super bi dosla info ...

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 2643
7.3.2011 15:28:53   
bubamarička
da li neko zna kad počinje podjela jnaših"plata "?????user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2644
7.3.2011 15:41:18   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Gemelli

i ja sam nedavno postavila ovo pitanje i cini mi se da su mi napisali da nema veze, naknda se dobija, i ja imam isti problem, znaci sad je vec 1.3.2011. a zadnju placu sam primila za 05.2010, znaci kasni mi 10 mjeseci i bas bi bilo bezveze da ne ostvarim naknadu u punom iznosu, jer mimo kasnjenja, 19.10.2010 sam imala puni 10 godina radnog staza, pa sad nemam pojma, negdje je cak napisano da kad se podnose papiri za naknadu, izmedju ostalog treba dostaviti spec zadnjih 6 placa ....
fakat bi bilo super da se javi neko ko je imao slican problem ili ko se jako razumije u ovu problematiku, hvalauser posted image

ja sam pisala da ti treba potvrda iz Pio  kada je uplacena zadnja plata odnosno doprinosi, ali najbolje ti je da nazoves sluzbu opstine kojoj pripadas i da konkretno pitas.

mislim da ima veze da li je placeno ili ne jer se razlikuje naknada za nezaposlene i zaposlene porodilje.
sretno

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 2645
8.3.2011 10:29:22   
petunija
ima li tog poštara?

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 2646
8.3.2011 11:20:49   
bubamarička
kad će nam poštar ima li ko informaciju neku poz...

(odgovor članu petunija)
Neposredna veza do poruke: 2647
8.3.2011 13:00:33   
Aiša
Nema ništa danas očito, čim nije došaouser posted image

(odgovor članu bubamarička)
Neposredna veza do poruke: 2648
8.3.2011 13:37:32   
lejla80
Koliko se dugo čeka na naknadu nakon rješenja? Jel dobiješ odmah slijedeći mjesec ili opet čekaš nekoliko mjeseci? Ja dobila rješenje prošli mjesec a na porodiljskom sam od 15 decembra...

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 2649
8.3.2011 14:38:16   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: lejla80

Koliko se dugo čeka na naknadu nakon rješenja? Jel dobiješ odmah slijedeći mjesec ili opet čekaš nekoliko mjeseci? Ja dobila rješenje prošli mjesec a na porodiljskom sam od 15 decembra...

ako si rjesenje dobila prije 20-og februara dobices ovaj mjesec jer oni do 20-og prave spiskove za iduci mjesec tako da se nadas paricama ovaj mjesec sve retroaktivno

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *