idana1812 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (27.11.2013 9:43:19)
|
IZVORNA PORUKA: anandi Mene je moja vec upozorila da je ne zovem nena kad se aBd porodim [sm=smiley36.gif] Mi i ne zivimo u istom gradu, a mm nema ni brata ni sestru, jedinac i sad kad dodem jednom u mjesecu na konak ona ocekuje da je zovem. Muz samo suti, ma mojoj je strani, al et kaze de molim te zeno jednom u mjesecu reci joj mati da me spasis svade i zbog mira u kuci. Zovnula sam je par puta i ona hoce da se skine s pameti od dragosti, znaci od Bajrama do Bajrama [sm=smiley36.gif] Moja mama nenu zove neno, a ne mati. Kaze nena sama rekla neka svako svoju mater zove mati, i nisam navikla.Hvala Bogu nemam nikakvih problema s mm, i ne zivim s njom pa cu pokusat zamislit svoju mamu i reci mati, to kad joj dodem samo zbog mm. Opet kad skontam ona je njega odgojila i lijepo vaspitala, ne pravi razliku izmedu nas i dala ga meni. A sta se moze ona je onaj stari tip svekrva, to je ono kad kolegice u firmi sjedu i podu glabat snahe a ona mene uvijek hvali, pa je sad spopadaju snaha nema postovanja. Ne znam sta bih ti rekla. Ja sam mm prvi dan rekla, ja imam jednu mater, kao sto ja ne zelim da ti moju zoves mama, tako ne ocekuj od mene. Sjecam se situacije, rodica se mlada udala, ja sam bila sijete od 9 godina i jednom prilikom ona u mom prisustvu se obrati svekrvi sa mama. Ja sam je tad upitala pred svekrvom kome ona to, i to je napala, pa imas jednu mater ovo ti je svekrva. Mislim da njena svekrva poslije tog incidenta nije insistirala na tom mama, a ubrzo je doslo prvo unuce, pa je presko u nana.
|
|
|
|