elmaL -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (21.2.2014 13:42:23)
|
i ja svoje zovem imenom, i persiram ih, pocela tako, oni nikad nisu rekli da ih prestanem persirati, i sad mi nezgodno sama od sebe [sm=smiley1.gif] doduse ne zivimo u istoj drzavi pa se rijedje vidjamo, al da su ovdje, sumnjam da bi ih do sad mogla persirati, iovako nekad preletim, nije neki problem, al eto, nekad samu sebe zbunim [sm=smiley29.gif] doduse meni je svekrva jednom rekla, dok sam ja komentarisala kako moja prijateljica svoju svekrvu oslovljava sa svekrva a ona nju snaha [sm=jezicek.gif]to mi bilo smijesno malo [sm=smiley36.gif] da bi po pravilu ja nju trebala zvati majka, jer to tako ide, al eto danas niko nikome ne zamjera, rekoh ja nikad ne bih nekog drugog mogla zvati majkom, majka mi je jedna jedina...ne bih to mogla prevaliti preko usta, bilo bi mi suvise neprirodno... a kod nas u Hercegovini nena je nena i niko ne zove majka, to sam vise cula u Bosni, ja svoju mamu zovem majka [sm=smiley1.gif] ali to je vec jezik datog podrucja, i ne znam sto bi ikome predstavljao problem, a da sam se recimo udala u neki grad gdje nenu zovu majkom, ta valjda i moje bi dijete svoju zvalo majka.
|
|
|
|