ljubicica5 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (26.6.2012 12:30:22)
|
Bihter, donekle te mogu razumjeti... nije lahko tek kad dodes u tudu kucu, okruzen strancima s kojima ti valja ziviti... u tim trenucima jednostavno treba podrska i tu je tvoj suprug puno kriv... ako ti vec nisi spremna odgovoriti njegovim roditeljima na jedan nacin gdje nece doci do konflikta i gdje ti neces biti povrijedena, onda je on trebao da reaguje. I ja sam udata u jedno mjesto gdje jos uvijek vlada patrijarhat, gdje su zene sluskinje, muskarci kraljevi, gdje je jako vazno zvati svekrvu mamom.. ali ja sam znala prije braka da je to tako kod njih i sve sam svom suprugu na vrijeme objasnila, tako da sad niti zovem svekrvu mamom niti velicam te glupe obicaje, naravno da su oni imali prituzbi, ali je to mm rijesio. Dosla mojoj sveki komsinica ( tek joj se sin ozenio) i pitaju je kakva ti je snaha, kaze ona: Ja bila u njivi i dode ona "povis" njive i vice: Safeta, hajd na kafu. Eto kakva je. I ja lujka, nista ne skontam iz tog kakva je ta snaha, pa reko je li to sad dobro ili lose... kaze ona , pa ceri draga, gdje ce biti dobro... cuj ja za nju Safeta... joj, reko, pa ja mislila ti je falis sto ti je kafu napravila.... Zamislite, ona svoju snahu vrednuje po tom sto je ova ne zove mama... ufffffff
|
|
|
|