RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

selebriti -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 15:52:22)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Mada ljepse mi je kada mi kazu Amela nego mi kazu snajka [sm=smiley36.gif]

Ovo snajka je [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
[sm=smiley11.gif]

Ja se osipam kad me svekar tako zove... [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]

mala_beba -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:00:09)

kad sam se udala moja zaova mi odrzala lekciju o tome kako cu zvati svekra i svekrvu-dakle mama i babo[sm=zmeden.gif] rekla sam uredu mila zvacu ih bera i enci(njihovi nadimci) i ostalo je tako do dana danasnjeg a ona ostala bez teksta jer druga snaha po njenom nalogu je zvala mama i babo[sm=smiley19.gif]

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:02:16)

mislim kad bi uvijek mislile na necije zelje i pozdrave,
dokle bi dogurale,

ma ja ba

nutellica -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:04:45)

Ja svog svekra i svekrvu zovem "mama i babo",naravno da niko ne moze zamijeniti moje roditelje, ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?
I uopste mi ne pada tesko da ih tako zovem, divni su ljudi i hvala im na svemu...mozda kad dodje unuce predje u "dedo i nana", ali meni zasad ne smeta[sm=smiley1.gif]

ucitelj -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:12:57)

kad ih moram zovnuti onda svekra zovem imenom tj nadimkom a svekrvu imenom dok se m nije rodio sad je zovem baba jer joj se dize kosa na glavi(a nema je puno) i ono mene imeneom zovu i to rijetko
a moja bi sveki rado da je persiramo ali nije nam okolina takva[sm=jezicek.gif]
kad sam se udala rekli su imenom e sta cu im ja tako su se izjasnili

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:20:33)

sad je zovem baba

a moja A ponukana bajkom Crvenkapica, kaže mojoj svekrvi baka Dija , zamisli sad njene face, žena muslimanka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

ma padam od šege

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:22:15)

mislim kaže ona i mojoj mami baka Nuni al moja mama je zezator, njoj to šega a sveki će još misliti da sam ja malenu nagovorila da je zeza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] svi vazda po meni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hurma -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:35:46)

imenom i persiranje obavezno vec 10 godina od kako sam ih upoznala...
mm moje nikoga ne persira... svejedno mi... ionako ima prisniji odnos sa mojima nego ja sa njegovim [sm=smiley1.gif]

selebriti -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:49:37)

IZVORNA PORUKA: nutellica

ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?

Meni ovo nije razlog da nekoga zovem "mama i babo".

nutellica -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:54:10)

IZVORNA PORUKA: selebriti

ali ja ih doista toliko postujem oboje, i stvarno ih mnogo volim...nekako mi glupo da ih zovem imenom, oni zaista iskazuju maximalno postovanje prema meni...otkad sam trudna stalno su mi pri ruci nekako, pitaju treba li sta,kako?

Vjerojatno svako ima svoje razloge,i o istim je jako glupo polemisati[sm=smiley1.gif]

selebriti -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 11:58:21)

Vjerojatno svako ima svoje razloge,i o istim je jako glupo polemisati[sm=smiley1.gif]

Naravno, slazem se...

I slozila bih se sa nekim Veselinim stavovima u vezi toga..

ucitelj -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 15:38:30)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mislim kaže ona i mojoj mami baka Nuni al moja mama je zezator, njoj to šega a sveki će još misliti da sam ja malenu nagovorila da je zeza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] svi vazda po meni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa nego po kome nego po tebi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]ti si svemu kriva hihiihi

a ne kontam ovo sto je muslimanka kakve ima veze[sm=zmeden.gif]

niki83 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 18:27:35)

[sm=smiley11.gif]

Ahahhaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Moju prijateljicu svekar zove, citiram "nevista" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nanika -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 18:36:24)

Svekra nemam a svekrvu zovem imenom kao i ona mene[sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (25.5.2012 21:45:00)

IZVORNA PORUKA: niki83

[sm=smiley11.gif]

Ahahhaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Moju prijateljicu svekar zove, citiram "nevista" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mene svekar cesto tepa, canim, bebi, dijete, voli me strasno, svekrva imenom samo, mora da me manje voli od njega [sm=smiley36.gif]

ljubicica5 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (5.6.2012 13:04:15)

Ja nazalost, veliku zalost, nemam svekra[sm=smiley19.gif], ali imam svekrvu koju zovem imenom. Prvi dan sam probala da je zovem "mama", ali nisam to mogla prelomiti preko jezika. Uostalom, ima dva sina ni jedan je ne zove mamom, a ni jetrva, (a ni unuk od jetrve sin je ne zove nanom, vec imenom). Moj suprug moje roditelje zove punac i punica ili imenom... a ja njegovu mamu bas ne mogu zvati "svekrvo", pa imenom je najljepse... Mada mi je cudno zvati nekoga imenom, uvijek sam sve starije persirala, teta ova, teta ona...a sad odjednom svekrvu zovem imenom.... ali tako grah pao[sm=smiley36.gif]

mimh -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (16.6.2012 12:07:31)

obzirom da moj mm moju mamu zove punicom, onda i ja njegovu zovem svekrvo, mada joj se ne dopada

bellla -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (16.6.2012 12:27:34)

Roditelje mm postujem,te ih stoga persiram,zovem njihovim imenom,a kada ih spominjem u prici sa nekim drugim,onda kazem,svekar i svekrva.
Nikada mi nije palo na pamet da svekrvu zovem "mama",to nikada nije doslo u obzir,ja imam samo jednu majku,i ovo bi bila uvreda za nju.,ne moze mi svatko biti majka,koliko god mi imali lijep i harmonican odnos,ovo je nekakav prirodni poredak.
I sto kada se ljudi rastanu,da li svaku narednu mm majku zovu mama,ne izgubi li im tada na znacenju ta lijepa rijec "moja mama"

saly88 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (16.6.2012 12:33:44)

da se i ja prikljucim temi........ja svekra i svekrvu zovem "babo i mama" jest da mi je na pocetku bilo tesko ali vec sam se navikla, valjda sto se nalazim u takvoj sredini gdje svi tako zovu,a mene nekd zovu imenom nekag kceri kako kad[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (16.6.2012 14:56:52)

Svekra nemam a svekrvu zovem imenom i ne persiram je jer me ona molila da bude tako.
nekad je zovnem i nano jr je djeca tako zovu

MicoTico -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (16.6.2012 21:01:40)

Svekra i svekrvu zovem "deda" i "baka".Prije udaje i dok nisam rodila M. zvala sam ih "čika D." i teta V. i persirala sam ih. A sad kako ih djeca zovu , tako i ja. S tim, da svekra ne persiram , a svekrvu da ( ona živi daleko i dođe par puta godišnje, pa sam nekako bliža sa svekrom koji je blizu nas).

emči -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (17.6.2012 13:12:06)

zovem ih njihovim imenima a i oni mene mojim imenom, po meni je tako najrealnije i najbolje i tako je od prvog dana i svi sretni i zadovoljni.

Bihter -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (26.6.2012 1:15:29)

Prije udaje svekra i svekrvu sam persirala i zvala imenom...Nakon vjencanja okupili smo se mm,njegovi roditelji i zaova kod nas na kavi...Kad odjednom kaze moj svekar da ih prestanem persirati..da to mu zvuci kao da smo stranci i da hoce da odmah pokusam na TI [sm=zmeden2.gif]...A meni to ocaj,mislim kako cu sad se na to navici Boze...kad odjednom jos gore...rekose mi da oni zele da ih ja zovem MAMA I TATA [sm=smiley13.gif] UZAS ZIVI;JA SE SKAMENILA...na sve to zlo,jos su me pozvali da sjednem izmedju njih dvoje kao kakvo malo djete..moj dragi je bio na drugom kraju sobe i nije uopce ni cuo o cemu se radi(ili nije gtjeo cuti,ne znam) a bome ni primjetio moje poglede za pomoc u toj situaciji...Jer znao je i otprije da sam rekla kad se udam da cu ih nastaviti zvati imenima..Tako da sam ja u tom trenutku bila primorana pristati ih tako zvati..iako su mi oci bile pune suza..Nikad dok sam ziva to necu zaboraviti a ni oprostiti mom muzu sto me tako izdao na samom pocetku naseg braka[sm=smiley6.gif] Dugo sam sutjela,i kad su poceli problemi sa svekrvom i svekrem odlucila sam mu reci sto je te veceri bilo..i da ja mrzim to sto ih mamom i tatom zovem a oni se prema meni stvarno lose ponasaju..onda mi je ponudio da im kaze da ih ja tako vise ne zelim zvati...MISLIM KOJA GLUPOST,nakon dvije godine braka,,pa samo bi vece problema onda sa njima imala..Tako da ih i dalje zovem MAMA I TATA a to mi para srce i osjecam se kao da sam izdala svoje roditelje jer sam strancima koji ne zasluzuju dala ime koje imaju oni sto su me stvorili...Izvinite na ovako dugoj prici ali ovo je za mene stvarno bolna tema..Reci cu vam jos samo ovo...prvi put kad su se na istom mjestu nasli moj otac i otac mm ja sam zovnula "tata" mog svekra sa balkona..i obojica su se okrenuli...To je bilo tako tuzno za vidjeti..pogotovo zato sto sam prisla svekru da ga nesto upitam a ne taji svom[sm=smiley19.gif] Zato zene zapamtite mama i tata su samo jedni...svekar i svekrva danas mogu biti a sutra i ne biti..a roditelji su uvijek samo jedni...PS:::jedva cekam da postanem mama..onda cU ih zvati majka i djed a svoje djed i nena i svima dobro a meni olaksanje konacno...drzite nam palceve da uskoro dobijemo jednog [sm=duda.gif] Pusaaaa

ena007 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (26.6.2012 1:56:28)

ako si vec u takvoj situaciji, i ne zovi ih mama i tata...
jednostavno im se obati i upitaj ono sto zi naumila, bez da ih zovnes mama i tata
a uz to ako jos se ponasaju lose prema tebi,... hm...
ja to ne bih mogla.

patrizia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (26.6.2012 7:04:02)

Jutro cure
Prvo sam se na uranak ismijala ovoj temi.Sta sve ljudi neće zahtjevat.Ja mislim da se jos 3 puta rodim,nema sanse da bi ih mogla zvat mama i tata,ma ni u ludilu,ali nikom ne zamjeram ko ih tako zove,svako ima svoje misljenje.Ja sam sa MM 12 godina ,i njegove roditelje persiram jos uvijek i to sa prefiksom ćika/teta.Meni je tako ok,a i MM jos uvijek persira moje roditelje.Jos mi pade na pamet,da mi tata čuje da sam svekru rekla tata odrekao bi me se [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].Cure samo naprijed ,svako ima pravo da bira,ali ne dozvoite da vam neko nameće ono što ne želite!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>