RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

vaga -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (15.2.2012 16:16:01)

Ne zovem ih nikako, ali oni ipak sami dođu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mima111 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (3.3.2012 22:27:36)

Ja bih se kao u Raymondu, naljutila da čujem da mi kćer svekrvu zove mama[sm=hudicek1.gif]a vjerujem da ni mojoj majci ne bi bilo ugodno da ja svoju svekrvu zovem mama i još gluplje kad čujem neke kako kažu mama hoćete vi...[sm=smiley36.gif]issssssssss za poludit...ja svoju zovem imenom i nekad kažem vi nekad ti mada bi mi lakše bilo kad bih joj mogla reći ti a ne stalno persirat zbog poštovanja... Ja ako ikad budem svekrva moja snaja će me zvati imenom i govorit mi ti i ja ću bit najbolja svekrva na svijetu[sm=smiley36.gif].

mima111 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (3.3.2012 22:29:58)

Uostalom zašto da ja koji sam vi ,vama koji ste ti ,kažem vi. Kad vi koji ste ti, meni koji sam vi, kažete ti[sm=smiley36.gif]

snijeg -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (3.3.2012 22:34:22)

Imenom i samo imenom, srce bi mi puklo kad bi ih zovnula mamom i tatom, ne zato jer su dobri ili loši i nevezano za naše odnose, nego zbog činjenice da je jedna mama i jedan tata i tu zamjene nema. Folirati ne znam, pa sam im prije udaje isto saopštila, razumni, prilagodljivi ili zadovoljni ne znam, ali su to tako prihvatili i to poglavlje je zatvorena priča na nadam se obostrano zadovoljstvo [sm=smiley1.gif]

MAMA MA -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (3.3.2012 23:34:45)

Ja sam svoju svekrvu persirala samo jednom i to kad smo se ja i mm počeli zabavljati i kad me nazvala na telefon da se "upoznamo"...nakon mog prvog "VI" u tom telefonskom razgovoru,odmah mi je rekla da ne voli da je iko persira...osjetila sam da je iskrena i ja joj se počeh obracat sa "ti"...Onda sam je nekih godinu dana zvala imenom bez persiranja...to joj je smetalo(mislim na ovo zvanje imenom-vidjela sam po faci)ali nikad nije komentarisala...onako ponekad kad nadođe ta tema samo bi rekla "ja sam svoju svekrvu zvala majko"...kad sam rodila F počeh je zvat "nena"...jer sam čula da je tako zovu djeverova djeca...i trpila je to ona neko vrijeme i jednom ja je zovem sa verande "nenooooo......."kad ona izletje iz kuce i kaze "Ja tebi nisam nena,ja sam F nena,tebi sam svekrva i zovi me tako ako ti je "majko" glupo...helem ostala sam paf...nisam joj nista rekla...ali bilo mi je tesko...napade me bezveze....i neko vrijeme sam "puhala"i fatala kontakt očima da joj se obratim,ali mi bilo glupo čekat da me pogleda pa da je pitam "hoćeš još torte"....i onda sam sjela i sama skontala....moja mama je "mama",a nju mogu zvat majko radi lakše komunikacije i prijatnije atmosfere...i jer je moj muz zove majko nikad je nije zvao mama...helem kako tad počeh tako i sad svekrvu zovem majko,a njoj lale iz usiju[sm=smiley36.gif]...ona mene zove sine[sm=zmeden.gif]...ili imenom....[sm=smiley36.gif]i(svekra nemam a da ga imam zvala bih ga babo) I da...respektujem one koje se izbore da ih zovu kako hoce,ja eto nisam uspjela....[sm=jezicek.gif]

zelenooka_2412 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (8.5.2012 22:14:32)

Oboje ih zovem imenom s onim <<teta<< i <<cika<<.. i naravno persiram ih kao i na samom pocetku.. niti sam ih pitala kako cu ih zvati, niti su mi oni uopste o tome govorili.. svekrvu da je i najbolja ne mogu zvati <<mama<< iz razloga sto je za mene mama samo jedna i tu nema dalje price..posto sam dijete razvedenih roditelja, oca skoro da i ne znam..njemu nisam mogla prevaliti preko usta tu rijec..predivnog ocuha koji mi je bio bolji nego bioloski otac i zvala ga imenom..pa tako ni svekra ne mogu zvati <<tata<< i sl. malo je OT ali kada sam se udala s klincima od zaove i djevera sam otvoreno ih pitala kako je njima lakse da me zovu ( cisto da izadjem njima u susret jer nije nam velika razlika u godinama ) a oni su jednoglasno rekli kao i do sad imenom i nadimkom.. ostali su smatrali kako imam neki kompleks od starenja i tih zvanja dajnica i strina.. ali dzaba je gluhom govoriti..

Lady26 -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (8.5.2012 22:17:01)

Obicno ih zovem telefonom [sm=smiley36.gif]

Ella_H -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:20:14)

Meni moja sveki reci neki dan
a sto je zovem svekrva[sm=zmeden.gif]Rekoh
pa zato sto to i jesi nisi mi mater[sm=smiley36.gif].
A ona ce ti kao ruzno zvuci zovi me imenom,
ma jok reko to je vlaska politika pusti to.
A to zadnje sam rekla jer je komunisticki malo nastorojena,
mm je samo prahnuo u smjeh.
Nezove ni ona mene Sceeeero a tako bi nekad volila[sm=smiley36.gif].

Ella_H -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:20:42)

Lady ja kad zovem telefonom tako sam
najsigurnija[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:25:18)

Imenom se zovemo, jer su nam imena data da nas se po njima zovu. Ni komsiju ne zovem hej komsija nego imenom. I kad odem u restoran ne zovem konobaricu hej konobarice, nego po imenu.

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:25:33)

ja i dalje persiram, pri obraćanju tražim kontakt očima pa ond apočne pričati a kad ih baš moram zovnuti obratim im se sa svekre i svekrvo....
svekar me zove snaho a svekrva Sano, skraćeno od mog imena....

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:27:02)

mm ne persira moju mamu i zove je nadimkom, Buba, a nekad nuna, nuška jer je tako zove moja kći

SailorMoon -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:28:48)

Iskreno nisam ih jos nikad direktno imen zvala. Uvjek su tu da ih pitam: Hoces ti ovo, ono. Ako bas nesta hocu da kazem i da naglasim da se odnosi na sveki onda kazem: eh draga moja onda ti trebala vako nako. Svekra nekad zovem nadimkom kao sto ga i oni svi zovu.

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:28:51)

Zovem ih nanaom i dedom kao i nase dijete, oni mene imenom. Ne bih mogla reci svekrvo ili svekre ili nazvati imenom, lakse mi nana i dedo [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:29:24)

MM zove moju mamu "slatka mama". Ona se sva istopi. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

SailorMoon -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:30:37)

MM zove moju mama nekad punice, nekad imenom, oca imenom. I meni je ok.
I ja sam htjela da zovem svekra i svekrvu dedom i nenom ali muz kaze da je to glupo jer nisu meni nena i dedo

ananas_ze -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:32:14)

ja sam se ranije izjasnila, al smo mm jaranu isli u goste koji se ozenio i zive u zajednici, pa kad je njegova zena svekrvu zovnula "mama" meni se srce stislo, oci mi zasuzise, ma jedva sam dosla sebi, valjda me iznenadilo, sta li [sm=zmeden.gif]

SailorMoon -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:34:45)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja sam se ranije izjasnila, al smo mm jaranu isli u goste koji se ozenio i zive u zajednici, pa kad je njegova zena svekrvu zovnula "mama" meni se srce stislo, oci mi zasuzise, ma jedva sam dosla sebi, valjda me iznenadilo, sta li [sm=zmeden.gif]

Neznam i meni je ovo nesvatljivo. Ko voli nek izvoli ali meni licno nemoguce, nesvatljivo

Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:37:41)

Moja prijateljica zove svekra "otac". Svaki put kad to cujem iz njenih usta ja se najezim. Ja mislim da je to bila zelja njenog muza. Nisam sigurna.
Moja snaha zove moje roditelje po imenu, tako i moj brat svog punca i punicu zove imenom.

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:41:24)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Zovem ih nanaom i dedom kao i nase dijete, oni mene imenom. Ne bih mogla reci svekrvo ili svekre ili nazvati imenom, lakse mi nana i dedo [sm=smiley36.gif]

a zašto ne? ta to su im titule
jel ti isto tako bezveze kad oni tebe oslave sa snaha il da te oslove ako to ne čine?
pa najprirodnije ih je zvati onim što nam i jesu, svekar i svekrva sve drugo je drugo, za moj ukus naprdivanje
moja sveki mlada žena, e sad ja da joj kažem nano? ma nema smisla... a mamom da je zovem isto ne da nema smisla, nego mi je za preispitat se jesam li dobro psihički
mada moja mama kaže, eh ti stava, pa to je veli poštovanje? ja  tu ne vidim poštovanje, samo zajebanciju s ljudima
ko kad bi mene neko zvao direktore a ja administrativni radnik... eto tako

veeseelaa -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:44:03)

Moja snaha zove moje roditelje po imenu, tako i moj brat svog punca i punicu zove imenom.

moja snaha zove moju mamu nadimkom a jednoj ju je na moru zovnula "mama" ja ostala bez teksta, rekoh bratu eno ti žena pukla, pa smo se svi zajedno tome dobro ismijali [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
helem snahu ponijela atmosfera, ono ja vičem mama, brat mama pa i ona
rekoh da se više ne ponovi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] helem smijali smo se tome
a moj brat punca i punicu zove imenom, ne do Bog da punca zovne dedo hahaha  čovjek pun sebe, bi se uvrijedio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bejbibi -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 12:45:53)

ma zovem ih imenom,i oni mene isto tako...tako smo htjeli.....cist racun duga ljubav:)

Ella_H -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 13:53:22)

Imenom da zovemo komsije i razno razne druge personice,
mama, tata, babo, svekar i sveki su za mene nesto sasvim drugo.
A neke jedva cekaju da nekog malo nabodu jadnice sta ces takav je zivot
frustriranih[sm=smiley36.gif].

Ella_H -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 13:54:31)

.Veesela ja uvijek uljudno kuluturno nazovem,
mislim kad bi uvijek mislile na necije zelje i pozdrave,
dokle bi dogurale, pogotovo svekrvine[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 15:23:54)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

a zašto ne? ta to su im titule
jel ti isto tako bezveze kad oni tebe oslave sa snaha il da te oslove ako to ne čine?
pa najprirodnije ih je zvati onim što nam i jesu, svekar i svekrva sve drugo je drugo, za moj ukus naprdivanje
moja sveki mlada žena, e sad ja da joj kažem nano? ma nema smisla... a mamom da je zovem isto ne da nema smisla, nego mi je za preispitat se jesam li dobro psihički
mada moja mama kaže, eh ti stava, pa to je veli poštovanje? ja  tu ne vidim poštovanje, samo zajebanciju s ljudima
ko kad bi mene neko zvao direktore a ja administrativni radnik... eto tako

Neka je vala drugo, ne mogu ih oslovljavati titulama a jos manje baba i mama uz duzno postovanje prema njima. I moja svekrva je mlada 55 godiste, svekar par god stariji, ali svakako su nana i dedo. Meni nekako najlakse tako. Oni mene kako god hoce mogu zvati, to je njihova stvar. Mada ljepse mi je kada mi kazu Amela nego mi kazu snajka [sm=smiley36.gif]

Imenom stvarno ne mogu, a njima je najbolje kada ih oslovimo sa nana i deda, sve tri snajke i sinovi im tako govore kao i unucici.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>