Medić* -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (24.5.2012 15:23:54)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: medic slatki Zovem ih nanaom i dedom kao i nase dijete, oni mene imenom. Ne bih mogla reci svekrvo ili svekre ili nazvati imenom, lakse mi nana i dedo [sm=smiley36.gif] a zašto ne? ta to su im titule jel ti isto tako bezveze kad oni tebe oslave sa snaha il da te oslove ako to ne čine? pa najprirodnije ih je zvati onim što nam i jesu, svekar i svekrva sve drugo je drugo, za moj ukus naprdivanje moja sveki mlada žena, e sad ja da joj kažem nano? ma nema smisla... a mamom da je zovem isto ne da nema smisla, nego mi je za preispitat se jesam li dobro psihički mada moja mama kaže, eh ti stava, pa to je veli poštovanje? ja tu ne vidim poštovanje, samo zajebanciju s ljudima ko kad bi mene neko zvao direktore a ja administrativni radnik... eto tako Neka je vala drugo, ne mogu ih oslovljavati titulama a jos manje baba i mama uz duzno postovanje prema njima. I moja svekrva je mlada 55 godiste, svekar par god stariji, ali svakako su nana i dedo. Meni nekako najlakse tako. Oni mene kako god hoce mogu zvati, to je njihova stvar. Mada ljepse mi je kada mi kazu Amela nego mi kazu snajka [sm=smiley36.gif] Imenom stvarno ne mogu, a njima je najbolje kada ih oslovimo sa nana i deda, sve tri snajke i sinovi im tako govore kao i unucici.
|
|
|
|