Galicia -> RE: Kako zovete svekrvu i svekra? (26.1.2012 17:05:46)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: Mimozica Uvijek mi je to bilo fascinantno kako ljudi mogu zvati mama/tata nekog ko im to nije. Ja to ne bi mogla preko usta prevalit, nit bih ih persirala. Ali neko time izražava poštovanje i nemam ništa protiv da il baš nema izbora to su �iste gluposti, kom se tudja mama zove mama??? ma dajte molim vas Po meni je to stvar tradicije, ubjedjenja, usadjenja u mozak da to tako ide i onda to hanume nazovu poštovanjem, ko fol, šatro de ba, i moja bi sveki voljela da je ja zovem majkom, i sigurno i mm bi bilo drago.... al kad bi ja pala na glavu i izgubila pamet to bi tako bilo Moj vlastiti izbor gdje sam samo ja imala pravo odluciti.Niko vise.Mama je samo moja mama,a majka je svaka zena,tako da mi uopce nije tesko reci `majko` svekrvi,a i bilo kojoj zeni gdje je tako obicaj. Koja konradikcija jasmin. Prvo kazes moj vlastiti izbor, pa onda gdje je obicaj. Odluci se za koju ces varijantu. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|