Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sheri to sve zavisi od tvoje konstitucije i sklonosti ka debljanju. Ja sam uvijek bila mrsavica, sa 47 kg, na svojih 166cm visine ostala trudna i udebljala se 18 kg, a u devetom mjesecu su mislili da sam sesti-sedmi i pored tolikih kilograma nisam bila debela. U noci u jedan se porodila sutradan u ta doba bila kuci i imala 10kg manje nego dan pred porod, a tri mjeseca posle toga sam imala 52 i na tome sam sama stala i trudila se vise da jedem, jer jednostavno nisam htjela da vise mrsam. Ja mogu da jedem dan-noc i necu grama dobiti, naravno en racunajuci trudnocu, dok neko nek obilnije vecera pola kilograam dobije. Znaci sve individualno.
Sheri to sve zavisi od tvoje konstitucije i sklonosti ka debljanju. Ja sam uvijek bila mrsavica, sa 47 kg, na svojih 166cm visine ostala trudna i udebljala se 18 kg, a u devetom mjesecu su mislili da sam sesti-sedmi i pored tolikih kilograma nisam bila debela. U noci u jedan se porodila sutradan u ta doba bila kuci i imala 10kg manje nego dan pred porod, a tri mjeseca posle toga sam imala 52 i na tome sam sama stala i trudila se vise da jedem, jer jednostavno nisam htjela da vise mrsam. Ja mogu da jedem dan-noc i necu grama dobiti, naravno en racunajuci trudnocu, dok neko nek obilnije vecera pola kilograam dobije. Znaci sve individualno.
Isto, ja sam samo na porodu izgubila 10 kg.
ja sam 7/8 i izgubila sam kilu od pocetka i sad imam 55 kg. nemam mucnine, jedem noramalno osim sto se ne prejedam pa cemo vidjeti. ne znam koliko je "normalno" da se zena udeblja u prva tri mjeseca trudnoce i je li ok da se uopste ne udeblja iako nema mucnine i ne povraca?
pa i ja sam rekla da to sve zavisi od zene do zene, nisam nista tvrdila . ja sam prva tri mjeseca smrsla 4 kg, i na porod otila sa plus 11 kg. za dvadesetak dana je sve spalo. ja nisam znaci imala problema. ali znam poprilican broj zena koje se zalete, bas jedu za dvoje, i onda imaju problema da skinu te kile. nisam zaista nikog htjela uvrijediti, samo sam rekla da sve zavisi od do
Sensia, Sasvim normalno da se uopšte ne udeblja, kao što je normalno neke 2-3 kile da dobije. A to je po školski sve. Evo ti link http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm gdje ja (okvirno) pratim prirast težine. Inače i sama se nisam počela do 2. tromjerečja debljati, a isto tako nisam ni povraćala nit mi se mučilo.
< Poruku je uredio palachinken -- 10.3.2011 10:08:09 >
Palachinken, hvala ti puno, jer cudno mi je da mrsam, a ovako kad si na pocetku i jos prvo dijete svega te strah jer znam da su prva tri mjeseca najbitnija za razvoj...... Znam da je skolski dobiti 12 kg i to u prosjeku po 1 mjesecno, a od 7 mjeseca po 2 kg.... al sve je to individulano
Palachinken, hvala ti puno, jer cudno mi je da mrsam, a ovako kad si na pocetku i jos prvo dijete svega te strah jer znam da su prva tri mjeseca najbitnija za razvoj...... Znam da je skolski dobiti 12 kg i to u prosjeku po 1 mjesecno, a od 7 mjeseca po 2 kg.... al sve je to individulano
Ja išla dr. prošle sedmice, i on mene stavi na vagu. Zadnji put me izvagao tamo negdje u 8. sedmici, znači prošlo 11 sedmica, a razlika svega 1kg (ali to je zato sto me vaga u odjeci, a ja se prvi put obukla kao za sjeverni pol). Elem, pitam ja nejga trebam li se zabrinuti, kaze doktor: Ma kakvi, tek ćete se vi početi debljati
Znam po primjeru jedne moje kolegice koja se udebljala 28 kg a i prijej e bila buci, na kraju nije mogla da se krece, da ne pricam koliko se napatila na porodu, doktor ju je non stop ruzio al jednostavno nije mogal da ne jede u ogromnim kolicinama......Hvala Bogu rodila je predivnu i zdravu curicu i sad su joj kile ostale poprilicno..... al opet kazem bila je sklona debljanju
Ja evo u 30.-toj sedmici na +12 kg. Nadala sam se da cu toliko dobiti do kraja, a vidi sad, ko zna koliko ce se sad jos sloziti, kad tek sad nastupa pravo debljanje :)
Sve zavisi kako kome, ja sam sa prvom trudnoćom sa 72 otišla na 88, 170 cm-visoka.Poslije poroda došla na 80 kg i 17 mj. kasnije imam 4 kg manje, znači nisam se vratila na staru težinu, mada sam mogla većinu svojih svari oblačiti , ali ne sve. Sad sam ponovo i to sa 76 kg, užas, samo molim boga da ovaj put nebude isto.Nisam puno jela, cijelo vrijeme bila puna vode i natečena, i dugo dok sam dojila sa prvim djetetom (cca godinu),i bila ko bumbar( to da lete kg prilikom dojenja, za mene je bila obična farsa). Ali sam rekla ovog puta da nema slatka i hljeba , i samo opušteno, pusti šta dr.priča da je u trudnoći 12 kg optimum, sve preko je viška.U to sam se uvjerila, i opasno ću se truditi da dobijem samo toliko.Jel sve preko se teško skida. Barem u mom slučaju.Aktivna sam, što po kući što oko djeteta, ali đaba...... nemam vremena za aerobik i fitnes, mislim da samo sa takvim jačim tempom mogu doći u formu, a sve ostalo je šuplja. Samo da je naći vremena za to, sutra dvoje djece-sumnjam.....kad odrastu.
Skvo RR i iman83 jeste li vi u trudnoci otjecale puno odnosno imale puno vode u sebi pa vam je otislo 10kg prilikom poroda? i ja bi voljela da bar 10kg laksa dodjem kuci...uuuuuu to bi bilo super
Ja nisam uopste oticala pa je 10 spalo, tako da sve je to individualno. Skvo kakva si sad sa kilazom, posto smo ti ja sublizu sa terminom pa se informisem , posto meni se trbo vidi, a nikako kilogrami da krenu.
18+4, dobila 2kg. S tim da sam samo u zadnjih 7 dana fasovala skoro kilu, ali sam se i bila opustila, pa izvoljevam i jedem jer nema ništa pametno na teveu naveče Kapak!
Na pragu 22 sedmice, +4kg.