sabinos -> RE: Kolaci.... (30.11.2011 15:25:03)
|
IZVORNA PORUKA: Amam Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" [sm=smiley36.gif] . !. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci. " biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp. Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece. Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore. Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka. Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli. Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom. U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding. Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu. Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut. Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag. Torta je super i jako ukusna. ja sam ovo pravila muzu i meni za godisnjicu,ima recept na coolinarici .zove se monte torta.slican recept i odlican
|
|
|
|