RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj

Poruka

lele.vi -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (7.3.2012 16:31:47)

malena@89 čini mi se da pročitah da si iz Ze...Pošto sam i ja iz ZE-DO kantona procedura ti ide ovako: prvo odeš svom dr opšte prakse ili gin-u u domu zdravlja da ti da uputnice. Budi spremna na to da oni pojma nemaju šta ti ustvari hoćeš pa lijepo napravi spisak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Onda odeš s tim uputnicama u Kantonalnu bolnicu i predaš to na komisiju za odobravanje liječenja van kantona. Ne trebam ti reči da će lakše ići ako je neki dr koji radi u bolnici napisao da on preporučuje da se zbog ranijeg spontanog to uradi...Tako je meni prošlo...A sve pretrage radiš na Zavodu za transfuziologiju u SA.. uradi usput i ove imunološke pretrage na  Imunologiji.To  se radi na DIP-u, isto u SA. Usput kojem dr ideš u Ze i ako nešto nije jasno slobodno pitaj...Pozz

patrizia -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (7.3.2012 16:49:44)

cure moje tako mi vas je žao kroz šta ste sve prošle,ja sam samo doživila pozitivan test i betu 50,pa kad se beta prestala duplati mislila sam da cu dobiti nervni slom,jer ćekam bebicu skoro 6 godina.Cuvajte mi se i dat ce Bog ponovo i trudnoče i zdrave bebice samo mi moramo ostati pri pameti.

Gazela 08 dali si ti iz Zenice i dali si se liječila kod dr Balić,jer ja kad sam zadnji put bila kod njih,dr je baš bila pretužna,jer je neka cura izgubila upravo blizance ,u tako odmakloj trudnoči.
Želim vam svima što prije uredne i zdrave trudnoče.

animagical -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (7.3.2012 16:59:59)

IZVORNA PORUKA: malen@89

ej curke imal ko da je radio ovaj test na trombofiliju,interesuje me gdje se radi i kako ide procedura....unaprijed hvala

vidim da si iz zenice, za tamo ne znam... ovdje se radi na reumatoloskom savjetovalistu, preporucijem dr mekic, nalazi se jedino znaju cekati dosta dugo, rade nalaze po potrebi, meni su radili ANA, antifosfolipidna, antikardiolipinska, elisa profil...masu nalaza...ispostavilo se da imam antifosfolipidni sindrom, kojicesto dovodi do spontanih...u iducoj trudnoci sam koristila aspirim 100 a poslije i clexane 0.4, u zadnjem trimestru i u babinjama iza poroda...

malen@89 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (7.3.2012 18:43:49)

hvala puno,divne ste, a vodi me dr. bojan gvozdenovic,i pravo sam zadovoljna s njim.....

choirgirl -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (9.3.2012 14:11:05)

Drage zenice,

ja sam imala pobacaj u 7.sedmici trudnoce, 20. februara, jako krvarenje prva 3 dana, nakon toga jos par dana, ukupno sam krvarila sedmicu. Beta nakon toga nula, potvrdjeno da nisam trudna vise.

Medjutim ja opet pocinjem malo krvariti sad zadnji ponedeljak, to je tacno 2 sedmice nakon spontanog, s tim sto nije prava krv, jako tamna, bas cudno...

Je l se nekom ovo desilo? Sta moze biti u pitanju, nekakav hormonalni disbalans ili?I zanima me kad se obicno ocekuje prva menstruacija nakon spontanog?

Ici cu doktoru u iducu srijedu, ali jako me brine ovo, jer se spremam za VTO, pa bi bilo super ako mi neko odgovori...

Hvala!

Lulu_08 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (9.3.2012 14:13:35)

choir mila mislim da je vrlo lako moguce da je do disbalansa hormona, ali najbolje da ipak odes kod dr na pregled da oni utvrde da nije neka upalica ili nesto slicno?

choirgirl -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (9.3.2012 14:24:14)

Cao Djanice, kako si ti i tvoj bebach?[sm=smiley1.gif]

Ma ne vjerujem da je upala, jer me nigdje nista ne boli, stvarno se dobro osjecam fizicki, nema nikakve infekcije, nista...otici cu ginekologu svakako..zelim da do VTO bude sva aparatura u savrsenom stanju [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (12.3.2012 10:20:12)

Choi..Ja sam krvarila pravo dugo, tri sedmice.Pa prestalo, pa ponovo pocelo :) i kada je prestalo, ja za dva dana dobila..sto je meni bilo potpuno nevjerovatno.

Dr mi je rekao da cu dobiti od 30 pa do 40 dana od ciscenja (bte ja dobila za 21 dan). Ja sam imala prvo ciscenje pa reviziju jer se krv krenula grusati u materici, puno je bilo, pa su mi morali vrsiti aspiraciju. Ja 3 dana nakon revizije dobijem ?!?! :D Ja umrla od straha..otisla na pregled i  fakat dobila. Evo sad drugi put poslije zahvata dobila. Opet poranilo. To se izgleda sve poremetilo u mene pa je moguce da i u tebe ima neki disbalans hormona, sto nije uopste cudno. Tako je, makar, meni rekao doktor. Mislim da nema prostora za strah :D Samo ne bi bilo lose da sebe smiris da odes na pregled.

choirgirl -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (13.3.2012 15:29:13)

Hvala ti Carobno jutro na odgovoru!

Ma kad razmislim nije ni cudno, jer ipak trudnoca stvori skroz neko novo hormonalno stanje u organizmu, pa je logicno da treba vremena da se sve vrati na staro i da se uspostavi taj normalni hormonalni ciklus.
Ja nazalost samo srijedom mogu svog doktora vidjeti, a evo sutra mi je iskrslo nesto jako vazno pa ne mogu do njega, moram sad iducu srijedu cekati... a dotad valjda i dobijem, nadam se da hocu. Inace mi ciklusi traju 25 dana a danas je 23. dan od pobacaja...

Kako si ti sada, kad ti je dr rekao da smijes ponovo pokusati?

anela89 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (13.3.2012 18:16:41)

e cao cure, da i ja podijelim s vama svoje iskustvo...Ja sam imala spontani 1.6.2011.godine...i nikad sebe ne trebamo kriviti jer sam citala da su neke cure sebe krivile i tako to ... Mene je vodio dr.Bojan Gvozdenovic, i ja sam 1.maja saznala da sam trudna... kad sam uradila test bio je pozitivan, ali sam prije tog isla na lasersko skidanje nausnica i poslije testa dan dobijem krvarenje..morala sam se narucit...dr. mi je potvrdio trudnocu i dao utrogestan dao jos neke tablete, morala sam mirovat doslovno nisam se smjela pomaket... i na kraju i pored svih tableta, imala sam i visok pritisak ,krvarenje se smirilo,odem na kontrolu pusti mi i otkucaje ploda(jos uvijek mi je taj zvuk u usima) i nedugo poslije tog dobijem opet nekakvo smeckasto krvarenje,svi su mi simptomi nestali,nisam se osjecala vise trudnom,jednsotavno sam znala da nesto nije uredu....osjetila, i onda jedva nagovorim da odem svi su mi fgovorili da umisljam ... i odem dr. i zaista plod je odumro... vise nisam vidjela ni doktora nikog, samo sam cula u glavi svojoj otkucaje, suzdrzavala se da ne zaplacem, kad sam izasla iz ordinacije plakala ko bebe...uradjena mi je kiretaza, sve je uredno proslo,ali ...
Ja sam pred svima glumila da sam jaka...Oke govorila sam da tako mora biti.... al patila sam kao niko...Jednostavno mama se i pitala kako sam tako jaka jer je znala da sam slabic... i bojala se za mene jer sam too duuugoo cekaala....I zeljela...

i onda 5 mjeseci poslije tog, vise nisam mogla izdrzat plakala sam skoro citav dan i napkon dosla sebi, sad se borim za novu srecu, Ali i dan danas kazem da je ta mala mrvica donijela za tih 7 sedmica srecu i tugu koju nikad nisam osjetila...
Promijenila sam dr.ne zato sto Gvozdenovic ne valja ili nesto, nego jednostavno sto me podsjeti.... Jos mi nekad bude tesko i sjetim se da sam sad mogla u narucju drzati malenu bebicu...al bit ce lakse i bit ce djece samo da smo mi zdrave... sad sam koristila klomifen, pa cekam da ne dodje :) [sm=hudicek1.gif] 16.03.........

Cure,samo naprijed i da nam se nikad ovo vise ne desi i nikom da se ne ponovi.... i da sve jednog dana drzimo [sm=duda.gif]u narucju.....

Carobno jutro -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (14.3.2012 14:29:57)

Choi..dok se hormoni vrate u normalu treba vremena..kako god okrenes traumaticno samo iskustvo gubitka bebe (u mom slucaju beba) pa traumaticno i to sve poslije..krvari..ne krvari pa ponovo..sve to potrese covjeka..ja sam se, da ti iskreno kazem, pogubila u tom svemu.
Prije par dana sam bila na kontroli kod dr. i kaze mozes vec pokusati ponovo jer u mene nije bio spontani..meni su izazivali ciscenje jer cetiri bebe moja kontrukcija ne bi mogla podnijeti..iako sam sve uradila da uspijem..na kraju sam morala pristati na ciscenje kako bih spasila goli zivot..pa vjerovatno je to razlog sto mi je rekao da nakon dva mjeseca pokusamo ponovo. Da budem iskrena, ja se jos psihicki nisam oporavila..organizam mozda jeste ali ja se ne osjecam jos psihicki spremnom, pa mislim da cu sacekati jos koji mjesec..
Nemoj se brinuti ako jos ne dobijes...normalno je i do 40 dana poslije spontanog..iako je u mene sve to poranilo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

anela89, nadam se iskreno da nece doci vjestica ni za devet mjeseci..drzim ti fige.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja sam trenutno u stanju da svi misle da sam ok i da sam to preboljela ali brate sto boli iznutra..razdire ta bol..a ja krijem..necu da se vidi. Imam osjecaj da sam svakim danom gora i gora.
Ali opet nada ne umire i zelja za bebacom je jaca od tog straha i bola pa se nadam da cemo svi uspjeti ponovo..
pozdrav cure veliki (ja se bas napisah)

malen@89 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (15.3.2012 18:11:00)

kroz ove spontane sve smo mi ostale jako dobre glumice,ja iskreno s vremena na vrijeme puknem[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],al sve je to normalno,kazu da vrijeme lijeci rane ja se iskreno nadam da je tako

anela89 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (15.3.2012 22:07:45)

I ja se slazem mi samo dobro glumimo...A to tako tesko prolazi... :) al eto nas Bog cuva za mnogo ljepse i bolje ... Zna On razlog sto nam se ne da... Samo trebamo biti jake... I imat vjeru u Boga... Sto moj doktor kaze ja mogu dati tablete,dati sve.. al Bog odlucuje da li ce biti ili ne... I kad bude tako mi je rekao nemoj se meni zahvaljivati nego Bogu... i taj mi covjek daje neopisivu snagu.. i hvala mu na svemu... Samo treba biti jak oslonit se na najjacu granu ..dragoog Boga... I bitno je da imamo jedne druge da mozemo podijelit nasu bol :)

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (27.3.2012 21:30:11)

Drage moje!
Iskreno teško je čitati sve ovo, još pogotovo kada vam je sve tako friško, tj. se zapravo još u šoku.
Ja sam imala spontani bez kiretaže prije samo 5 dana, bila sam u 10.toj sedmici trudnoće i još uvijek ne mogu da vjerujem, jer sam toliko željela bebu.Jako sam depresivna, misli i srde su mi svugdje...da mi je teško je blago rečeno :(
malen@89 tužno je to što si napisala, tj. kako ti na to gledaš, ali ja mislim da je gluma u ovoj priči nešto što ne znam, predpostavljam koriste žene o kojima je bilo kakva riječ više bila suvišna. Ja sam iskreno osoba koja je shrvana i dišem i živim za dan da ova bol prođe iako sam svjesna da zauvijek neće nikada jer ipak žena sam koja želi bebu od osobe koju voli najviše na svijetu...
Kako god voljela bih da mi kažete svoje iskustvo kada je u pitanju spontani bez kiretaže, šta je vama rekao vaš ginekolog koliko treba proći vremena da bi opet pokušali zatrudniti?

Svima vama šaljem veliki pozdrav uz poruku, budite jake i imajte jaku volju, ne predajite se i ako Bog da doći će dan kada ćemo svi biti sretne majke!

emirita -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (27.3.2012 23:24:15)

ja sam imala 2 spontana,jedan sa kiretazom,a drugi bez. u oba slucaja su mi savjetovali da sacekam 3 ciklusa.

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (28.3.2012 3:34:26)

:( ne znam šta da kažem sem da ti od srca želim da ti se to više nikada ne ponovi...da imaš puuuno dječice...Imala sam jednom i tuga je prevelika, tako da ne mogu ni zamisliti da mi se desi drugi put, tako u potpunosti se suosjećam sa tobom :(
I u svakom slučaju hvala ti na odgovoru, mada iskreno bih voljela da nije donešen iz vlastitog iskustva.

Još jednom sve najbolje kako tebi tako i svakoj ženi koja je proživjela ovu veliku bol.

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (28.3.2012 4:55:59)

Već par sati pokušavam da pronađem odgovor na svoje pitanje, ali uzald pa molim vas ako vam nije tesko da mi napišete je li Bris cerviksa ujedno i obuhvata nalaz na spolno prenosive bolesti,ili je to drugi nalaz, ne razumijem, trebam da radim Bris cerviksa ali budući da još imam krvarenje od spontanog pobačaja :( trebam čekati da prođe, u tom trenutku nije mi palo na pamet da pitam svog ginekologa, i ne mogu da isčekam da saznam više o tome. Te da li kada se uzima bris cerviksa radi samo jednom tj. jedan nalaz pokaže sve ili ima više cerviksalnih briseva?

Bila bi vam puno zahvalna na odgovoru.

Lulu_08 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (28.3.2012 9:30:11)

Ja bih ti preporucila da nazoves svog ginekologa i postavis to pitanje. Nekom logikom vodjena mislim da treba proci prvenstveno krvarenje, a da bi za spolno prenosive bolesti trebala raditi i vaginalni i cervikalni bris. Sretno i zelim ti sto brzi psihicki i fizicki oporavak. Veliki zagrljaj!

emirita -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (28.3.2012 19:15:47)

hvala ti dusice...i tebi i svim mamicama koje su prozivjele isto,da se vise nikad ne ponovi!

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (29.3.2012 1:36:13)

Lulu_08

Da, da, razumijem, danas sam ga bas zvala i on mi kaze da nemam razloga za brigu da se pretrage vrse ukoliko je bilo dva ili tri spontana [sm=smiley3.gif] i da naravno imam pregled nakon sto mi stane krvarenje, jer me pregledao i u ponedjeljak 4 dana nakon spontanog iako sam imala krvarenje,Jjoš krvarim i toliko sam isrpljena,kako sam i rekla nisam imala kiretažu ali imam velike bolove u donjem abdomenu koji se javljaju periodično. Ja sam ipak danas kada sam razgovarala sa njim bila incijator da se uradi za pocetak bakteroloski nalaz, i on mi je rekao da ce uzeti neke briseve.Na moje opet pitanje, zasto ne pretrage rekao mi je da bi prilikom pregleda uocio bilo sta sto bi navelo da je potrebno :O Ma ja sam totalno sludjena, mada ja cu opet na svoju ruku pa bilo kod njega ili ne uraditi te nalaze. Hvala ti puno u svakom slucaju i ti imas veeeeliki zagrljaj i veeeliku pusu, još sam ja pod velikim stresom ali nadam se ako Bog da da će proći i da ću ćim prije sa svojim dragim moći poraditi na bebici :( I ako mi vjeruješ da pojma nemam šta mi je rekao na pitanje, koliko je potrebno vremena čekati da bi opet pokušali, jer ja sam totalno izgubljena, ali predpostavljam minimalno 3 ciklusa!?

emirita , nema na čemu i baš tako, NIKADA SE NE PONOVILO NI JEDNOJ ŽENI NA SVIJETU :*

Arminaa -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (30.3.2012 7:48:39)

IZVORNA PORUKA: J3105

Već par sati pokušavam da pronađem odgovor na svoje pitanje, ali uzald pa molim vas ako vam nije tesko da mi napišete je li Bris cerviksa ujedno i obuhvata nalaz na spolno prenosive bolesti,ili je to drugi nalaz, ne razumijem, trebam da radim Bris cerviksa ali budući da još imam krvarenje od spontanog pobačaja :( trebam čekati da prođe, u tom trenutku nije mi palo na pamet da pitam svog ginekologa, i ne mogu da isčekam da saznam više o tome. Te da li kada se uzima bris cerviksa radi samo jednom tj. jedan nalaz pokaže sve ili ima više cerviksalnih briseva?

Bila bi vam puno zahvalna na odgovoru.

Draga J3105,
Buduci da sam ja ''svjeza'' sto se tice nalaza, mogu ti odgovoriti za bris ceviksa i vagine, jer oba isto obuhvataju, bar na mojim nalazima tako pise, ovim redoslijedom:
  • kvasnice
  • trichomonas v.
  • gardnerella v.
  • N.gonorrhoe i
  • eventualno prisustvo bakterija u dir. mik. preparatu

Ja sam u januaru imala spontani i ciscenje (to mi je bila prva trudnoca i nazalost se zavrsila kako se zavrsila), ali sam ja insistirala da uradim sve pretrage: briseve, chlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, TORCH. Nalazi su mi uredni, ali sam ja odlucila sacekati jos mjesec-dva prije nego se bacimo u akciju.
Nadam se da sam ti bar malo razjasnila dileme, cuvaj se dobro i bice sve to OK, vidjet ces.
Pozdrav

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (30.3.2012 17:11:39)

Hvala ti mnogo, na jasnom odgovoru, i iskreno jedva cakam da mi stane krvarenje i da uradim te briseve...lijepo je cuti da su ti svi nalazi uredu i hvala ti jos jednom od srca i od srca zelim tebi i tvom dragom da ubrzo cujete lijepe vijesti i da dobijete jednog pepog bembaca, sve naj naj :*

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (2.4.2012 2:21:00)

Prije svega rehkla bih ti jednu stvar, a to je da nikad ni u ludilu ne smijes kriviti sama sebe, iz vlastitog iskustva ti mogu reci slijedece, ja sam spontani imala prije par dana, prosli petak i jos sam u haoticnom stanju, a da bi moj zivot dobio totalnu prekretnicu prije 4,5 dana kada je ljubav mog zivota poceo da me osudjuje za moj najveci gubitak u zivotu, zato drage moje vjerujte mi da ima gore od goreg i sve vi koje imate podrsku svojih voljenih ako Bog da buducih oceva vase djece budite opet sretne u toj velikoj tuzi znajte da ste sretne, jer tad samo zamislite da se jedan svijet srusi, a onda sve sto vam je ostalo. Ja sam do prije par dana toliko zeljela da opet zatrudnim, ali vise ne, jer to sam zeljela sa bicem kojeg sam beskrajno voljela ali samo u par dana dozivjela sam dva gubitka :'( pa zar je bit imati bilo cije dijete? Za mene djete nastaje iz ljubavi, tako i tebi, a i svima vama porucujem jedno, a to je: dok imate voljenog kraj sebe uz voljenog prebrodit ce te to vec nekako i imati razlog za ponovni pokusaj, ali ako nemate, pretesko je kroz to proci sam pa i samim tim nemate razlog niti mogucnost da se to ponovi. Tako mila ne brini nizasta, sve ide tokom koji niko od nas ne moze preko noci!
IZVORNA PORUKA: anela89

e cao cure, da i ja podijelim s vama svoje iskustvo...Ja sam imala spontani 1.6.2011.godine...i nikad sebe ne trebamo kriviti jer sam citala da su neke cure sebe krivile i tako to ... Mene je vodio dr.Bojan Gvozdenovic, i ja sam 1.maja saznala da sam trudna... kad sam uradila test bio je pozitivan, ali sam prije tog isla na lasersko skidanje nausnica i poslije testa dan dobijem krvarenje..morala sam se narucit...dr. mi je potvrdio trudnocu i dao utrogestan dao jos neke tablete, morala sam mirovat doslovno nisam se smjela pomaket... i na kraju i pored svih tableta, imala sam i visok pritisak ,krvarenje se smirilo,odem na kontrolu pusti mi i otkucaje ploda(jos uvijek mi je taj zvuk u usima) i nedugo poslije tog dobijem opet nekakvo smeckasto krvarenje,svi su mi simptomi nestali,nisam se osjecala vise trudnom,jednsotavno sam znala da nesto nije uredu....osjetila, i onda jedva nagovorim da odem svi su mi fgovorili da umisljam ... i odem dr. i zaista plod je odumro... vise nisam vidjela ni doktora nikog, samo sam cula u glavi svojoj otkucaje, suzdrzavala se da ne zaplacem, kad sam izasla iz ordinacije plakala ko bebe...uradjena mi je kiretaza, sve je uredno proslo,ali ...
Ja sam pred svima glumila da sam jaka...Oke govorila sam da tako mora biti.... al patila sam kao niko...Jednostavno mama se i pitala kako sam tako jaka jer je znala da sam slabic... i bojala se za mene jer sam too duuugoo cekaala....I zeljela...

i onda 5 mjeseci poslije tog, vise nisam mogla izdrzat plakala sam skoro citav dan i napkon dosla sebi, sad se borim za novu srecu, Ali i dan danas kazem da je ta mala mrvica donijela za tih 7 sedmica srecu i tugu koju nikad nisam osjetila...
Promijenila sam dr.ne zato sto Gvozdenovic ne valja ili nesto, nego jednostavno sto me podsjeti.... Jos mi nekad bude tesko i sjetim se da sam sad mogla u narucju drzati malenu bebicu...al bit ce lakse i bit ce djece samo da smo mi zdrave... sad sam koristila klomifen, pa cekam da ne dodje :) [sm=hudicek1.gif] 16.03.........

Cure,samo naprijed i da nam se nikad ovo vise ne desi i nikom da se ne ponovi.... i da sve jednog dana drzimo [sm=duda.gif]u narucju.....

J3105 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (2.4.2012 2:32:12)

izvini ovo za krivljenje sebe je trebalo ici Lijepoj Almi ali ne znam kako sam citirala tebe, sve u svemu sve najbolje.

malen@89 -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (4.4.2012 23:15:53)

IZVORNA PORUKA: J3105

Prije svega rehkla bih ti jednu stvar, a to je da nikad ni u ludilu ne smijes kriviti sama sebe, iz vlastitog iskustva ti mogu reci slijedece, ja sam spontani imala prije par dana, prosli petak i jos sam u haoticnom stanju, a da bi moj zivot dobio totalnu prekretnicu prije 4,5 dana kada je ljubav mog zivota poceo da me osudjuje za moj najveci gubitak u zivotu, zato drage moje vjerujte mi da ima gore od goreg i sve vi koje imate podrsku svojih voljenih ako Bog da buducih oceva vase djece budite opet sretne u toj velikoj tuzi znajte da ste sretne, jer tad samo zamislite da se jedan svijet srusi, a onda sve sto vam je ostalo. Ja sam do prije par dana toliko zeljela da opet zatrudnim, ali vise ne, jer to sam zeljela sa bicem kojeg sam beskrajno voljela ali samo u par dana dozivjela sam dva gubitka :'( pa zar je bit imati bilo cije dijete? Za mene djete nastaje iz ljubavi, tako i tebi, a i svima vama porucujem jedno, a to je: dok imate voljenog kraj sebe uz voljenog prebrodit ce te to vec nekako i imati razlog za ponovni pokusaj, ali ako nemate, pretesko je kroz to proci sam pa i samim tim nemate razlog niti mogucnost da se to ponovi. Tako mila ne brini nizasta, sve ide tokom koji niko od nas ne moze preko noci!

Draga J3105 jako mi je zao sto si se nasla u takvoj situaciji,previse je tesko nositi se s gubitkom bebe da bi sad imala i taj problem sa suprugom,al to nek ide njemu na dusu,najbitnije je da ti u svojoj glavi rascistis da je to tako od boga,i da ti nisi mogla nista uciniti po tom pitanju.Ja sam sebi prebacivala poslije prvog spontanog sto se nisam vise cuvala,te nisam trebala ovo,nisam trebala ono,tako da s drugom trudnocom od prvog dana bolovanje otvorila,bukvalno po cijeli dan lezala,i opet se isto desilo.To je nesto na sto mi nazalost nemozemo uticati...Zato budi mi jaka i nedaj se za*ebavati....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>