milocamia -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (9.9.2012 17:33:35)
|
Isčitala sam neke od postova i zahvalila se dragom Bogu što je moja bol bar malo "manja" od nekih forumašica ovdje...izgubila sam trudnoću u 7 sedmici, a saznala tek naknadno...Kad se samo sjetim koliko je samo sreće bilo kada sam ugledala te crtice [sm=rozacrtici.gif] i sve se odvijalo savršeno normalno, prvi pregled, prvi trudnički dani, prve misli šta i kako dalje...a onda drugi pregled, plod se ne razvija, kao da nema ni srčane akcije, dijagnoza missed abortion, pa par dana poslije novi pregled da se uvjerimo da je stvarno tako...opet situacija nedorečena, a onda odemo kod drugog ljekara i pri pregledu kaže da se nema i ne smije ništa više čekati...u četvrtak 06.09. obavljena mi je kiretaža i sad se oporavljam kod kuće...zarašće fizičke posljedice, ali psihičke neće nikada...svjesna sam da je možda ovako "bolje" jer ako se trebalo desiti onda bolje prije nego kasnije, no opet...prihvatila sam stvari ovakve kakve jesu i nadam se da će biti bolje drugi put, da ću uz Božiju pomoć saznati i osjetiti kako je to postati majka...da nije prva trudnoća, možda bi bilo bar malo lakše, nego ovako...ne moram objašnjavati kako se osjećam, ali srušilo mi se nekako sve...kad pročitam večinu postova, vidim da u suštini prolazimo kroz isto, no bojim se svega što slijedi...nek'' nam je dragi Bog na pomoći...
|
|
|
|