Hurma -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (28.2.2012 10:56:24)
|
vidim sve govorite, kao prvo, kao drugo... e da vam ja kažem kao treće [sm=smiley1.gif]... i ja sam izgubila bebu u pocetku 4. mjeseca, bila pokrupna, pa se morala kao prvo poroditi, pa onda da me ociste... tuga pregolema itd... bitno je sta sam naucila iz toga... a to je: - prije ponovne trudnoce biti psihicki spreman (meni je trebalo 2 godine) - uraditi sve pretrage, briseve... dici imunitet max... ako ste mrsave kao sto sam ja, udebljajte se malo... :) - i kad ostanete trudne, nađite najboljeg ginekologa, tj najboljeg i psihologa (moj je bio 2 u 1)... prvo bi me oraspolozio prije pregleda, pa onda pergledao i dao toliku nadu da izađem kao leptir... - sto manje misliti na prethodno iskustvo (iako je nemoguce, znam) - uživati u trudnoci max... cim prođe polovina trudnoce, beu osjetite, pocnite hodati po prodavnicama, pa kupite nekada carapice (to je tako pozitivno za psihu) - apaurin je neminovan kod trudnica koje su imale prethodno lose iskustvo... jer opusta a nama treba opustanje, spavanje... pozitivne misli... (ne pretjerivati) - ako nesto niste sigurne UVIJEK otiđite i tražite drugo ili treće misljenje (krvarenje bilo kakvo nije ok, niti ce ikada biti, bolovi isto... osim bolovi jajnika na pocetku... ) - i na kraju MISLITE NA MENE... imam sina od 2,5 godine, rođen 5 dana pred termin... uz sve terapije, krizu... ležanje... ma samo da ga vidite... i sad sam u 32. sedmici, cekamo bracu opet (aBd)... [sm=bravo.gif]... JA I TROJICA OKO MENE (aBd) =KRALJICA... ljubim vas puno!!!
|
|
|
|