Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.11.2009 0:23:17
MajolinaTZ
Super tema !!!
Evo iako sam nova na ovom forumu,morala sam da dodam nesto,i moram reci da se slazem sa svim komentarima u vezi pravopisa. Meni uzasno ide na zivce kada vidim da neko napise rijeci kao "vidiJo" ili "biJo" i tako u tom smislu. A pogotovo kad vidim da je recenica napisana bez zareza,tacke i velikog slova na pocetku recenice. U tim situacijama moram dva puta da procitam datu recenicu da bih je razumjela potpuno. Ali,posto u danasnje vrijeme imamo ljude iz razlicitih krajeva nase zemlje,i kako svaki od njih ima neke svoje obicaje,a dosta ih nikada nije ni dotaklo da tako kazem neku knjigu sa malo vecim knjizevnim rijecima (ne bih da vrijedjam,ali tako je) meni se desilo da mi je prisla jedna poznanica, i na moje receno "htjela sam ... " njena sestra odgovori "I ja sam SHCELA", da bi ta prvo-spomenuta dodala "Ne kaze se SCHELA nego STJELA !!! " Ja mislim da sam bila u stanju odletjeti na mjesec od povisenja pritiska ... Ali na srecu zbog posjedovanja tzv. Bontonske kulture samo sam se pozdravila i produzila dalje. Stvarno ne mislim da vrijedjam nikoga sa ovim, ali zar vam ni najmanje ne smeta kad vas netko ne-obrazovan i sa malim fondom rijeci pocne ispravljati i tvrditi da je ustvari to pravilno. Pozdrav svima !!!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.11.2009 0:33:33
MajolinaTZ
Nisam majke mi mislila nikoga da uvrijedim Ali imam prijedlog : Najbolje da svi budemo kao Dalmatinci (mislim na ljude,ne na pse ... LOL) Kod njih prica kako ko stigne ... i opet se najbolje razumiju.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.11.2009 0:36:51
nikita
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja kad sam tek došla na forum bila sam manja od makovog zrna a ova današnja omladina....
haha bona vesela pa zena se vec osjeca ko domaca , prvi oni nas citaju i prouce ko je ko pa se onda jave...a sigur nije dosla do ringeraje zbog rijeci koje je izbacuju iz takta
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 5.11.2009 0:36:51
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MajolinaTZ
Nisam majke mi mislila nikoga da uvrijedim Ali imam prijedlog : Najbolje da svi budemo kao Dalmatinci (mislim na ljude,ne na pse ... LOL) Kod njih prica kako ko stigne ... i opet se najbolje razumiju.