Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 1.11.2009 13:07:41
M kao Mama
Ja sam primjetila da nam je tema otišla malo na tranu, da li namjetno ili slučajno, ali stekla sam dojam da su neke riječi počele da se izvršu, ako ništa za jedno slovo što u mnogome mijenja značaj riječi, znači, vratimo se na kolosjek i na riječi koje VAs nerviraju, ne mogu da vjerujem da riječi koje su trurcizmi ili slično nekoga nerviraju, naravno ako su pravilno interpretirane, nerviraju nas riječi koje su kod nas, da ne kažem u nas izvrnute, pa više ni onaj ko ih je izmislio ne zan koji im je korjen. Eto ja napisah, šta mene nervira
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 1.11.2009 13:12:09
mamine oci
IZVORNA PORUKA: mama alma
Ja sam primjetila da nam je tema otišla malo na tranu, da li namjetno ili slučajno, ali stekla sam dojam da su neke riječi počele da se izvršu, ako ništa za jedno slovo što u mnogome mijenja značaj riječi, znači, vratimo se na kolosjek i na riječi koje VAs nerviraju, ne mogu da vjerujem da riječi koje su trurcizmi ili slično nekoga nerviraju, naravno ako su pravilno interpretirane, nerviraju nas riječi koje su kod nas, da ne kažem u nas izvrnute, pa više ni onaj ko ih je izmislio ne zan koji im je korjen. Eto ja napisah, šta mene nervira
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 1.11.2009 14:08:01
M kao Mama
Ja namjerno ostavila greške, a mamine oči me pohvali, šala, znam da je bitna suština, odnosno onaj ko zna čitati između redova jasno mu je, zar ne mamine oči,
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 1.11.2009 14:17:33
mamine oci
IZVORNA PORUKA: mama alma
Ja namjerno ostavila greške, a mamine oči me pohvali, šala, znam da je bitna suština, odnosno onaj ko zna čitati između redova jasno mu je, zar ne mamine oči,
svidjelo mi se to sto si napisala sa ili bez greski lijepo receno a svi mi gresimo u pisanju nekad u zurbi pisem al bitno je da se razumjemo a i da neskrecemo sa pistavljene teme.....
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 1.11.2009 14:34:38
ena23
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: ena23
"Evo idu jebandzije"
To je meni uvjek bilo presmjesno ali to je stara rjec (od turskog 'jabandzi') a znaci stranci, neznanci, gosti.
sramoto, nisu jebandžije nego jabandžije
U moje nane su jEbandzije, pa ti kako hoces A da je tema malo skrenula s kursa- jeste, ali zar nije bolje da skrene s kursa u ovako pozitivnom smjeru, znaci gdje se smijemo i podsjecamo na lijepe stare rjeci (ne vjerujem da je iko za jendu takvu rjec rekao da ga izbacuje iz takta, ako su spomenute onda samo da se zajendo nasmijemo i prisjetimo starih obicaja). Bolje ovo nego da, kao neki, pokusaju na svakoj temi da pocnu raspravu i svadju