Rubi
|
Ivana st, nismo imali odnose od pocetka nase veze,tek prije par mjeseci smo prvi put.I to je bio prvi put meni,a mislim i njemu.A za ginekologa,jednostavno, u mojoj pordoici ne postoji taj obicaj da se ide redovno 8od dobijanja prve mjesecnice), sto je veli propust. Mirkica, pod tim da moj decko stoji iza mene,nisam mislila da i on zeli da pobacim u slucaju trudnoce,nego da ce biti uz mene ma sta bilo.Ja znam da bi on najradije sada mene ozenio,jer i bez ovoga,on mi je pokazao da to zeli,ali to jednostavno nije ono sto ja zelim,barem ne trenutno. Znam,svjesna sam i sama da sam bila neodgovorna,mozda sam mislila da se to ne moze meni desiti, ne znam ni sama... Buba 29, hvala na savjetu i zao mi je.Iskreno se nadam da ces sto prije zatrudnjeti i dobiti dijete koje tako silno zelis.Svu srecu zelim :), a uprkos svemu,ja nisam spremna na taj korak. salmy, cijenim tvoje misljenje. Kada sazrijem, mozda cu i ja tako razmisljati, stavise, sigurno da cu, ali sada...I ja sam svjesna da sam pogrijesila,da sam sebe dovela u probleme zbog nemarnosti,ali sada ne mogu nista.I stvarno o tim pregledima, trudnoci nisam informisana,licno ne, samo preko medija.Imam sestru koja ima vise od 20 godina pa opet moja majka sa njom jos uvijek ne prica o takvm stvarima. Hvala Vam svima na savjetima.Svjesna sam svega,svih losih posljedica, svega...ali i dalje ostajem pri odluci da ja za dijete nikako nisam spremna.
|