|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
31.3.2010 22:22:07   
salmy
Mislim da se ne treba mjesati u takve stvari,to je jako teska tema!
nikada ama bas nikada nikome ne bih rekla "de ili nemoj" to uraditi!
Imala sam priliku snaha je imala taj problem!!!! ali sam ostala po strani
Samo ON zna zasto je dao i uzeo.......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 251
31.3.2010 22:24:54   
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy

Mislim da se ne treba mjesati u takve stvari,to je jako teska tema!
nikada ama bas nikada nikome ne bih rekla "de ili nemoj" to uraditi!

Imala sam priliku snaha je imala taj problem!!!! ali sam ostala po strani
Samo ON zna zasto je dao i uzeo.......

potpisujem

< Poruku je uredio teacher75 -- 31.3.2010 22:25:15 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 252
31.3.2010 22:44:54   
Mirkica
i samo jedno bih voljela da znam , da zene koje ne zele dijecu KOJEG VRAGA SE NE CUVAJU imaju tablete , kondome i drugih nacina pa lijepo fino zastiti se a ne ovako bezduszno , kako da ja imam milosti za njih akda one nisu za svoje dijete imale.
Ne odnosi se na zene koje su morale , nego na one koje su uradile samo zato jer je bio visak, pa ako znas da je visak draga moja tablete uzmi i gutaj.

mozda jeste grubo ovo moje ali kad pomislim na mnoge zene koje su svasta prosle , da ga imaju prvu sebe pa ostalo i sto svasta prolaze strepe i dan i noc sam da bude sve kako treba onda me uhvati zivac i ovo treba skloniti ovo je uvreda za ovakav divan forum a temu spontani imamu vec i tamo i takvim zenama treba podrska i razumjevanje.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 253
31.3.2010 22:51:00   
malena_t
Svako svoje zna!!!!

Mene cudi sto ova tema stoji na ovom PDF dvije i po godine i da nikom, ali nikom, nije palo na pamet da je premjesti na drugo primjerenije mjesto!!!!???? Valjda ima precih stvari!!!!

I molim vas, mislim da nema potrebe za prebrojavanjem abortusa po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti!!!!!

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 254
31.3.2010 22:52:12   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: malena_t

Svako svoje zna!!!!

Mene cudi sto ova tema stoji na ovom PDF dvije i po godine i da nikom, ali nikom, nije palo na pamet da je premjesti na drugo primjerenije mjesto!!!!???? Valjda ima precih stvari!!!!

I molim vas, mislim da nema potrebe za prebrojavanjem abortusa po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti!!!!!

svi smo mi ljudi

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 255
31.3.2010 22:57:13   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: malena_t

Svako svoje zna!!!!

svi smo mi ljudi

Čitajuci ovu temu pomislih da smo zivotinje, ali one to ne rade, pa im se izvinjavam.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 256
31.3.2010 23:01:00   
aicha
nismo prebrojavali ciljajuci na nacionalnost vec iznoseci sto smo cule iz iskustava...tada su neke zene radjale po desetero djece a neke su ubijale po sestero, sedmero a radjale dvoje , troje nevezano striktno za nacionalnost

uglavnom prosjek zatrudnjivanja 7-10 puta

naravno danas je situacija drugacija jer postoji kontracepcija samo sto se i danas nadju neke koje i na danasnjem vaktu nazalost to vide kao sredstvo sprecavanja radjanjauser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 257
31.3.2010 23:03:02   
sara.at
nebi da diskutujem al ovdje je rijec o zenama koje su namjerno uradile abortus i slike i video su jako pozeljni da vide sta imaju na savjesti ovdje se ne ubraja ni spontani i sl....
A ja sam navela primjer gdje se je to nekad davno koristila kao kontracepcija muskaraca nije bilo briga on odradi svoj posao a zena kad ostane trudna oce ga roditi oce pobaciti u to vrijeme nisu zene znale za kontracepciju,tablete,kondom, spiralu i sl, a primjer moje komsinice sam navela eto slucajno se nasla, mozda me vjestice nisi skontala navela sam primjer ZASTO je htijela to djete pobaciti i da je Bog unatoc svemu to djete spasio,nije uopce bio primjer nacionalno osnovan pa pobogu svi smo mi zene iste,sve iste organe imamo,svi imamo i losu i dobru stranu.
Nemozes reci da sam to namjerno navela nacionalnost (eto slucajno napisah jer tu pricu znam jos kao djete) mene ne poznajes a neznas ni sa kim sam u braku tako da ja nacionalista nisam...

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 258
31.3.2010 23:03:26   
aicha
IZVORNA PORUKA: sara.at

IZVORNA PORUKA: jasmin

Cure moje,zivot daje Uzviseni Stvoritelj i On savrseno dobro zna sta je dobro za nas,makar nam se to ne svidjalo.On stvara kako zeli i daje On daje nafaku.Ti ultrazvukom prognozirani deformiteti mogu biti cista laz i ne treba ubiti to bice `zeleci mu dobro`.Nek zivi kako i koliko mu je propisano.Ali ja necu dozvoliti da krvavih ruku stanem pred njegovog Stvoritelja na Sudnjem danu.

ja sam vec negdje napisala pricu moje rodice koja je zbog 4D ultrazvuka ubila svoje djete jer je po tom ultrazvuku imalo deformacije i tumor a poslije se obdukcijom utvrdilo da je plod bio zdrav a ultrazvuk netocan... ja sam tad mislila da ce ona poludjeti user posted image user posted image zato sam protiv 4D ultrazvuka pretraga na svake neke bolesti bice sta mi dragi Bog odredi ja to promjeniti nemogu. Ja se sad uhvatim kako gladim stomak i govorim "ma neda mama nikome" a jos ni svijetlost ovog svijeta vidjelo nije a ako Bog da hoceuser posted image

ovo su nekako clanovi preletili a desava se jako cesto i to uzimaju neke kao razlog da ubiju mala stvorenja kao i ona moja poznanica koja se "bojala" da lijekovi ne nastete plodu mada joj je doktorica rekla da ne bi trebali ona je iz "predostroznosti" ubila dijete a sto se nije iz predostroznosti cuvalauser posted image

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 259
31.3.2010 23:07:30   
teacher75
mislim da mladi nisu dovoljno otvoreni prema svojim roditeljima u pitanju tema vezanih za spolni odnos. buduci da radim u srednjoj skoli pouzdano znam da je vecina srednjoskolaca vec stupila u spolne odnose, a neki vec i u osnovnoj skoli (sto je mojoj generaciji sokantno obzirom da smo tada pricali o bezazlenom poljupcu). dosta njih ne koriste kontracepciju iako su upoznati s tim. mozda bi roditelji trebali biti ti koji ce vise razgovarati s njima i biti otvoreniji, uputiti ih i pomoci im u odabiru kontracepcije kad je vec tako. naravno, ne svidja mi se sto tako rano stupaju u sexualne odnose, al oni ce to raditi svidjalo se to nama ili ne, pa bolje onda sprijeciti nezeljenu trudnocu. jer sta treba uraditi 16-godisnja ucenica sa bebom, bez zavrsene srednje skole i sa naznakama nikakve buducnosti???

< Poruku je uredio teacher75 -- 31.3.2010 23:08:06 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 260
31.3.2010 23:08:14   
Mirkica
aicha nazalost isti slucaj sam u fameliji imala , prepala se sto je pila tabtele a ostala trudna , p kontam ako si pila tablete svakakve sto nisi i za cuvanje i bar sigurna si , ja kad sam primila vakcniu protiv rubeole ja sam i tablete i kondom za svaki slucaj da nebih bilo to sto jeste.

sara slucaj tvoje rodice je nesto drugooo skroz i meni je jako zao sto je morala to proci

BA 13.12.2008

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: Abortus ???
31.3.2010 23:11:00   
remzy

uh........user posted image user posted image user posted image .....

< Poruku je uredio remzy -- 31.3.2010 23:13:24 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 262
31.3.2010 23:11:57   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: teacher75

mislim da mladi nisu dovoljno otvoreni prema svojim roditeljima u pitanju tema vezanih za spolni odnos. buduci da radim u srednjoj skoli pouzdano znam da je vecina srednjoskolaca vec stupila u spolne odnose, a neki vec i u osnovnoj skoli (sto je mojoj generaciji sokantno obzirom da smo tada pricali o bezazlenom poljupcu). dosta njih ne koriste kontracepciju iako su upoznati s tim. mozda bi roditelji trebali biti ti koji ce vise razgovarati s njima i biti otvoreniji, uputiti ih i pomoci im u odabiru kontracepcije kad je vec tako. naravno, ne svidja mi se sto tako rano stupaju u sexualne odnose, al oni ce to raditi svidjalo se to nama ili ne, pa bolje onda sprijeciti nezeljenu trudnocu. jer sta treba uraditi 1'-godisnja ucenica sa bebom, bez zavrsene srednje skole i sa naznakama nikakve buducnosti???

ma nedao Bog da dodje do toga ali nikada ja mojoj kcerci ili sinu nebih rekla da krenu ovim putem ja bih se u svaka doba prihvatila toga dijeta , a da roditelji trebaju da pricaju trebaju koliko nama tesko i mi se pravili svetci , danas je tako vrijeem a sta ce biti tek za 20 godina nema garancije , meni ce biti tesko takav razgovor da vodim (jer meni to nije normalno) ali stas mora se

BA 13.12.2008

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Abortus ???
31.3.2010 23:12:10   
remzy
IZVORNA PORUKA: jasmin

Molim Boga da me ne iskusa time,ali mislim da nikad ne bih svjesno i namjerno abortirala,osim u slucaju da je moj zivot u pitanju,pa se ono bas mora,ali i tad jaaaaako tesko da bih to napravila.Pogotovo kad sam vidjela ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=w4GFUU-JDjk

uh....user posted image user posted image user posted image ....

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 264
31.3.2010 23:12:20   
pjenica mala
Drage moje, bila sam mlada, znatiželjna, ''puhao mi vjetar kroz glavu'', i ja sam to učinila, kako bih zaštitila svoju majku, jer je imala slabo srce, a kako da joj ja to uradim, njena kćerka jedinica, pa šta bi rekao svijet....
I tako se odlučih na to, ne znajući šta činim, ne znajući čak da svoje zdravlje stavljam na kocku, i uopšte svoju sigurnost, jer sam to uradila, a niko , baš niko nije znao, a imala sam samo 16 godina....svašta mi se moglo desiti, da nikad niko niti ne sazna gdje sam....
Bilo je to prije 20 godina, ali bool osjećam i danas...
Zašto ovo pišem?
Reći ću vam, jer sad kada sam odrasla, tek sad znam, kako mi se to sve ustvari moglo desiti...
Razgovarajte sa svojom djecom, o svemu i svačemu, i mislim da je pogrešno to, što se uvijek djeci daje slika o roditeljima kao o maltene savršenim osobama....a niko to nije.
Svi mi griješimo, i to je u redu (naravno ne svjesno), to je ljudski, pa zašto postoji oprost?
Ja sam svojoj kćerki sve ispričala (ona sada ima 17 godina), i da sam s njenim ocem spavala prije braka, i kako se je to sve desilo, i kako sam se pored svega toga osjećala (mislim na neželjenu trudnoću i abortus)...
Mislim da se tako daleko više može postići sa djecom, nego kada prikrivamo svoje vlastite greške, jer ustvari nikog čovjek ne može savjetovati, možemo samo usmjeravati nečije misli ili pokloniti svoje iskustvo.
Dan prije dogovorenog abortusa pitala sam svoju majku, onako kao kroz šalu, mama šta bi ti meni uradila, da sam ja trudna (imala sam dobru priliku, jer je u to vrijeme jedna moja rodica ostala trudna s momkom, pa ju je moja mama savjetovala da nikako ne smije abortirati, ona se je tad udala za njega, i rodila je to dijete). Moja mama mi je odgovorila:Ubila bih te!
Nije bila svjesna šta govori, nije bila svjesna da je s tim riječima mene 100% ubijedila, da abortiram....
Spasila je nečije unuče.....  a svoje....

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 265
31.3.2010 23:19:12   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pjenica mala

Drage moje, bila sam mlada, znatiželjna, ''puhao mi vjetar kroz glavu'', i ja sam to učinila, kako bih zaštitila svoju majku, jer je imala slabo srce, a kako da joj ja to uradim, njena kćerka jedinica, pa šta bi rekao svijet....
I tako se odlučih na to, ne znajući šta činim, ne znajući čak da svoje zdravlje stavljam na kocku, i uopšte svoju sigurnost, jer sam to uradila, a niko , baš niko nije znao, a imala sam samo 16 godina....svašta mi se moglo desiti, da nikad niko niti ne sazna gdje sam....
Bilo je to prije 20 godina, ali bool osjećam i danas...
Zašto ovo pišem?
Reći ću vam, jer sad kada sam odrasla, tek sad znam, kako mi se to sve ustvari moglo desiti...
Razgovarajte sa svojom djecom, o svemu i svačemu, i mislim da je pogrešno to, što se uvijek djeci daje slika o roditeljima kao o maltene savršenim osobama....a niko to nije.
Svi mi griješimo, i to je u redu (naravno ne svjesno), to je ljudski, pa zašto postoji oprost?
Ja sam svojoj kćerki sve ispričala (ona sada ima 17 godina), i da sam s njenim ocem spavala prije braka, i kako se je to sve desilo, i kako sam se pored svega toga osjećala (mislim na neželjenu trudnoću i abortus)...
Mislim da se tako daleko više može postići sa djecom, nego kada prikrivamo svoje vlastite greške, jer ustvari nikog čovjek ne može savjetovati, možemo samo usmjeravati nečije misli ili pokloniti svoje iskustvo.
Dan prije dogovorenog abortusa pitala sam svoju majku, onako kao kroz šalu, mama šta bi ti meni uradila, da sam ja trudna (imala sam dobru priliku, jer je u to vrijeme jedna moja rodica ostala trudna s momkom, pa ju je moja mama savjetovala da nikako ne smije abortirati, ona se je tad udala za njega, i rodila je to dijete). Moja mama mi je odgovorila:Ubila bih te!
Nije bila svjesna šta govori, nije bila svjesna da je s tim riječima mene 100% ubijedila, da abortiram....
Spasila je nečije unuče.....  a svoje....

user posted image bas na tu tvoju situaciju sam mislila kad sam napisala onu recenicu: sta da radi 16-godisnja djevojcica sa bebom. u nasem drustvu rijetko koja bi imala podrsku od porodice, morala bi sama da se snalazi bez ikakve buducnosti, skole, mogucnosti da nadje posao. otac bebe je obicno isto balavi tinejdzer nespreman za obaveze, i ako su dobili bebu iz ljubavi, obicno se sve ubrzo raspadne i majka ostane sama da brine o bebi. jako je tesko reci sta je pametno. medalja ima dvije strane, u ovom slucaju mislim da je nastavak zivota podjednako tezak, uradili abortus ili ne. zato je najbolje sprijeciti da do trudnoce ikako dodje. poznajem jednu osobu koja je to ucinila sa 20 godina, jer je bila nespremna za dijete, za obaveze. sad ta ista osoba ima 37 godina, nema ozbiljnu vezu i pitanje je sta ce biti dalje, a vjerujem da bi sada htjela ima ti dijete, da se brine jer njen bioloski sat otkucava i da se sigurno cesto sjeti te svoje odluke i upita se da li je pametno postupila...

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 266
31.3.2010 23:27:00   
pjenica mala
Sada definitivno mislim, da dijete treba ostaviti da živi, bez obzira na sve, i tada sam se nakon nekoliko dana nadala, možda ipak nije uspjelo, možda sam ipak još uvije trudna, i bila sam spremna pobijeći na kraj svitea, samo da to bude istina, ali nažalost nije bilo....
Sada imam hB troje predivne dječice, neka svakome, svačija budu živa i zdrava, pa i meni moja...
A sve što nas u životu snađe, nije nas moglo zaobići, sve što nas je zaobišlo, nije nas moglo snaći....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 267
31.3.2010 23:29:28   
aicha

Sada definitivno mislim, da dijete treba ostaviti da živi, bez obzira na sve, i tada sam se nakon nekoliko dana nadala, možda ipak nije uspjelo, možda sam ipak još uvije trudna, i bila sam spremna pobijeći na kraj svitea, samo da to bude istina, ali nažalost nije bilo....
Sada imam hB troje predivne dječice, neka svakome, svačija budu živa i zdrava, pa i meni moja...
A sve što nas u životu snađe, nije nas moglo zaobići, sve što nas je zaobišlo, nije nas moglo snaći....

user posted image

Neposredna veza do poruke: 268
31.3.2010 23:49:29   
ivana st
Pjenice mala ovo je jedna tužna ali i poučna priča za sve malde ljude.Tvoa priča je samo primjer da nikog ne treba osuđivat ni bacat na nikog kamenje bez obzira na naše stavove, jer svatko najbolje zna što ga je dovelo do određenih odluka.
Teacher je spomenula i nešto najvažnije što smo zaboravili reći, a to je edukacija mladih ljudi i to prvenstveno u kući od strane roditelja.Ne tako davno to možda nije bilo u toj mjeri potrebno jer mladi nisu tako stupali rano u seksualne odnose, a danas je nažalost situacija drukčija. Mi smo ovdje zrele i educirane žene, ali većina ih ima djecu koja nisu svjesna  izaova koje život nosi, i kad dođe za to vrijeme treba sa njima razgovarat i pratiti ih kroz mladenaštvo, da ne bi morali proći nešto kao što je prošla pjenica mala.
Pjenice odnos koji ti imaš sa svojom djecom je za svaku pohvalu user posted image !

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 269
1.4.2010 0:09:51   
pjenica mala
ivana st, baš tako, bitno je podučavati mlade, odnosno, šta uopšte znači riječ podučavati....ono jedino što možemo jeste pričati s njima, dijeliti s njima svoja iskustva, uvažavati i njihovo mišljenje...

Hvala na pohvali za ondos mene s mojom djecom.

Ne postoji ništa što mi moja djeca ne mogu reći, sve, baš sve, uvijek ću biti za njih tu, kada god me budu trebali.
Primjer iz svakodnevnog života, moja djeca (3.razred gimnazije i 2.razred srednje tehničke škole , i sad imamo jeno malo bebče (7mjeseci)), oni nikad ne bježe s časova, mi to radimo ''zajedno'', mi se dogovorimo kada ih smije ''boliti stomak''...

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 270
2.4.2010 10:46:41   
anidla

ivana st, baš tako, bitno je podučavati mlade, odnosno, šta uopšte znači riječ podučavati....ono jedino što možemo jeste pričati s njima, dijeliti s njima svoja iskustva, uvažavati i njihovo mišljenje...

Hvala na pohvali za ondos mene s mojom djecom.

Ne postoji ništa što mi moja djeca ne mogu reći, sve, baš sve, uvijek ću biti za njih tu, kada god me budu trebali.
Primjer iz svakodnevnog života, moja djeca (3.razred gimnazije i 2.razred srednje tehničke škole , i sad imamo jeno malo bebče (7mjeseci)), oni nikad ne bježe s časova, mi to radimo ''zajedno'', mi se dogovorimo kada ih smije ''boliti stomak''...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image slatko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ovakav sam i ja odnos imala s mamom...kad ne naucim a imam test i ja joj fino kazem...ako odem danas na test i dobijem 1 ili 2 nemoj se ljutiti, bolje me ostavi kuci pa da se spremim  za usmeni user posted image nisam ovo cesto zloupotrebljavala ali zato je uvijek izlazila u susret i nikad nisam joj lagala, nikad nije bila iznenadjena na roditeljskim sastancima jer je sve znala....
jako je bitno razgovarati....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 271
2.4.2010 10:52:47   
Lalana
Divno, pjenice mala, anidla, ja upravo mastam o ovakvom odnosu sa mojom djecom, jednostavno sve da pricamo, rjesavamo, bez prijetnji, bez ljutnje, pa i ako naidje neki veliki problem zar nije bolje da ja trazim rjesenje sa svojim djetetom nego da mi dijete pored mene zive krije i trazi ko ce mu dati rame za plakanje, i plus ko ce mu odrijesiti problem.
Trudit cu se maksimalno, to mi je vezano za odgoj u buducnosti velika zelja, da im budem najbolji prijateljuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 272
2.4.2010 10:55:04   
anidla
Lalana, user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 273
2.4.2010 12:53:48   
mamana
Abortus kao sredstvo kontracepcije bi zabranila i stogo kaznila kao ljekare koji ih rade, tako i one koji se odluče na njega, ipak je ovo 21 vijek i postoje tolika sredstva za zaštitu. Lićno ja nikada ne bih mogla napraviti tako nešto, jednostavno ne bi mogla živjeti s tim da sam ja donijela odluku da ubijem svoje djete. Ovakav potez je opravdan jedino u slućaju da djete ima neku anomaliju s kojm ne bi moglo normalno živjeti ili ako bi mi bio život ugrožen.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 274
2.4.2010 12:56:08   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: mamana

Abortus kao sredstvo kontracepcije bi zabranila i stogo kaznila kao ljekare koji ih rade, tako i one koji se odluče na njega, ipak je ovo 21 vijek i postoje tolika sredstva za zaštitu. Lićno ja nikada ne bih mogla napraviti tako nešto, jednostavno ne bi mogla živjeti s tim da sam ja donijela odluku da ubijem svoje djete. Ovakav potez je opravdan jedino u slućaju da djete ima neku anomaliju s kojm ne bi moglo normalno živjeti ili ako bi mi bio život ugrožen.

podpisujem te , jako lijep odgovor

BA 13.12.2008

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *