|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
22.4.2010 17:58:33   
teacher75
ne treba ti nikakva posudica, samo se popiskis po testuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 326
22.4.2010 18:00:08   
ena23
Mislim da sam cula da je za abortus kod maloljetnice potrebna saglasnost cetri osobe: roditelja (ili staratelja), socijalnog radnika i psihologa. znaci kako -tako, ti ces se morat povjeriti roditeljima, ako si trudna, jer bez njihovog pristanka ne mozes ni izvrsiti abortus.

a ja se najiskrenije nadam da nisi! tako me nesto potresla tvoja prica...

< Poruku je uredio ena23 -- 22.4.2010 18:01:20 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 327
22.4.2010 18:01:21   
Rubi
Uzela sam test neki Lili a  on je u vidu stapica i na njemu pise da treba umociti.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 328
22.4.2010 18:03:05   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Rubi

Uzela sam test neki Lili a  on je u vidu stapica i na njemu pise da treba umociti.

pa uglavnom su svi stapici, onda uradi kao sto ti je gore neko savjetovao, poneses fildzan u wc, ko da ce te neko vidjeti...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 329
22.4.2010 18:03:06   
Rubi
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

Rubi, sine, razgovaraj sa majkom...ili sa nekom bliskom starijom udatom rođakom, za koju znaš da ti je iskran prijatelj 100 % (da neće nikad nikome reći za to i da će ti dati pravi savjet), iščitala si ovu temu, pročitaj teme o želji za bebom, nadam se da si svjesna rizika za svoje potomstvo..sad ti je to suvišno razmišljanje, ali za par godina ćeš shvatiti koliko je bogatstvo imati dijete i to ti postaje prioritet u životu. Ne mora značiti da i ti možeš imati problem,  danas-sutra, zbog toga...ali može se desiti. Ili, ako nakon razgovora sa nekim tebi bliskim, ipak, odlučiš da to uradiš, nemoj se zezati pa otići bilo kome, otiđi provjerenom ginekologu...a, mislim i da bi ti samo razgovor sa ginekologam dobro došao...sretno mila...ubuduće "kondom glavu čuva"

Hvala Vam.user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 330
22.4.2010 18:04:08   
Lalana
Rubi uzmi jedan findzan, ponesi ga u wc, napuni malo mokracom, uradi kako pise na uputama i cekaj par minuta. I naravno, javi nam.
Nece te skontati u wc si, niko nikome ne ulazi bar tamo user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 331
22.4.2010 18:06:36   
jasmin
Ponesi kesica u koji ces zamotati iskoristeni test i baci ga u smece i to je sve.
I javi nam draga,ja se plaho nasikirah.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 332
22.4.2010 18:16:48   
bebbe RR
Šta se dešava, Rubi?! Da li si trudna?
Iskreno se nadam da nisi, ali, ako i jesi, riješenja postoje, za šta god se odlučiš. Neću sada da ti morališem o abortusu, jer svakako si donijela odluku i imaš na to i pravo i svoje razloge, ali hoću da ti kažem da ja imam petnaestogodišnju kćerku i da  bi mi bilo važno da, kada bi se, ne daj Bože, našla u toj situaciji, samnom podijeli problem i dozvoli mi da joj pomognem, što je majčina i uloga i obaveza.
S medicinske tačke gledišta - abortus je usavršen do te mjere da rijetko ostavlja posljedice. Ne znam da li se u BiH radi sa anastezijom ili ne.
Još jednom kažem, nadam se da ćeš namjaviti da nisi trudna, a ako, aBd, bude tako, onda pamet u glavu, razmisli o kontracepciji i nemoj se više ispostavljati ovakvom stresu...
Sretno!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 333
22.4.2010 18:18:52   
jasmin
Bravo bebbe na postu,i bravo za super mamicu :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 334
22.4.2010 18:23:44   
Lalana
Rubi user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 335
22.4.2010 18:24:32   
SdZ
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bas zalosnouser posted image user posted image
Nemam rijeci... mogu ti samo reci da sta god bilo, vjeruj roditelji su najbolji prijatelji i kako god se cinilo oni pomazu u svemu, pa i u neizlaznim situacijama. Zelim ti svu srecu ovog svijeta.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 336
22.4.2010 18:26:56   
Anoniman
Draga moja, ne mogu sve iscitati, ali kako sam skontala imas svakakvih odgovora.
Zao mi je sto si u toj situaciji, ali sad se saberi. Kao prvo moras reci mami. Pa i ako zagalami i bude ljuta, spremi se na bukvicu, ali mamam je mama i nece te ostavit i iznevjerit.
drugo, ako je momak uz tebe jos bolje, prihvatite odgovortnost za svoje postupke. Pa sta i ako nisi spremna, zivot nas ne pita jesmo li spremni za ono sto nam se dogadja, nego se dogodi. A ako mislis da ne mozes s djetetom uspjeti , varas se. Ovdje ima majki koje studiraju i to uspjesno a s bebom ili bebama. Sve se da organizovati.
Nisam ni ja bila spremna prezivjeti abortus kad je srce mojim bebama prestalo kucati, ali sam prezivila, a kako sam sad 3,5 godine posle toga, bolje da ne znas. A ne moggu ni zamislit kako bi se osjecala da je bila moja volja. A kad je Bozija onda moras prihvatit.

Izvini ako sam gruba, ali ja sam za sva rjesenja, osim abortusa, pa i po cijenu da ostavis to dijete kod roditelja za vrijeme studija, ali samo ne abortus.

Zelim ti srecu

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 337
22.4.2010 18:28:30   
Rubi
Hvala Vam svima.
Lalana, nisam jos uradila.Bojim se.Ipak cu cekati jutro,lakse mi je.Strah me je i ako bude negativan,ko mi garantuje da nisam opet trudna, a tako samo mogu oduziti sve ovo i onemoguciti abortus...
Maida*, hvala,cijenim tvoje misljenje.

< Poruku je uredio Rubi -- 22.4.2010 18:30:22 >

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 338
22.4.2010 18:29:42   
Lalana
Neces ti sreco moja nocas noc prespavati, zato sam ja bila za to da uradis sada, ali kako hoces, meni je kako cu ja zaspatiuser posted image ja sam se bas nasikirila user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 339
22.4.2010 18:31:49   
bebbe RR
Rubi, koji test imaš? Koliko si ga platila? Pitam to zato što oni neki koji nisu baš najjeftinija varijanta mogu pokazati rezultat u bilo kojem dijelu dana. No, uradi ga kada želiš. I sretno!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 340
22.4.2010 18:32:13   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Lalana

Neces ti sreco moja nocas noc prespavati, zato sam ja bila za to da uradis sada, ali kako hoces, meni je kako cu ja zaspatiuser posted image ja sam se bas nasikirila user posted image

Zao mi je stvarno,Nije mi bila namjera da nasikiram i Vas.Dovoljno sam sama sebe. I naravno, sutra javim sve aBd.Iskreno se nadam da je ovo sve bilo samo panicarenje. I hvala jos jednom.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 341
22.4.2010 18:32:45   
fatimica09
Ma ako ti toliko kasni, test ti ne moze dati lazan rezultat sada....ako bude negativan, nisi trudna! Jedino ako ste utvrdjivali gradivo!

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 342
22.4.2010 18:34:08   
teacher75

IZVORNA PORUKA: fatimica09

Ma ako ti toliko kasni, test ti ne moze dati lazan rezultat sada....ako bude negativan, nisi trudna! Jedino ako ste utvrdjivali gradivo!

user posted image user posted image

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 343
22.4.2010 18:34:19   
Rubi
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Rubi, koji test imaš? Koliko si ga platila? Pitam to zato što oni neki koji nisu baš najjeftinija varijanta mogu pokazati rezultat u bilo kojem dijelu dana. No, uradi ga kada želiš. I sretno!

Imam neki Lili, bio je 5 KM.Cula sam i procitala na mnogim stranicama da je najbolje i najpouzdanije da se uradi ujutro, ali da ne mora opet pokazati pravo stanje.user posted image Hvala Vam.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 344
22.4.2010 18:35:59   
marny
nema veze jeftini-skupi, ja sam 7 dana prije nego što sam trebala dobiti men.kupila test (toliko o strpljivosti), test je bio jeftiniji, radila popdne i pokazao dvije crte, s tim da je jedna bila malkice bljeđa, ali ipak vidljiva.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 345
22.4.2010 18:36:25   
Rubi

Nadam se.Trebala sam dobiti u subotu,a zadnji odnos sam imala u nedelju.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 346
22.4.2010 18:37:27   
malena27 RR
Rubi test mozes raditi i veceras ako ti kasni 5 dana...do sad je hormon trudnoce (ako je trudnoca) dovoljno porastao da moze pokazati pozitivno bez obzira da li ga uradis ujutro ili poslijepodne....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 347
22.4.2010 18:37:42   
Rubi
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bas zalosnouser posted image user posted image
Nemam rijeci... mogu ti samo reci da sta god bilo, vjeruj roditelji su najbolji prijatelji i kako god se cinilo oni pomazu u svemu, pa i u neizlaznim situacijama. Zelim ti svu srecu ovog svijeta.

Hvala puno!user posted image i također.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 348
22.4.2010 18:38:38   
marny

ne vjerujem da si trudna.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 349
22.4.2010 18:39:31   
Rubi
IZVORNA PORUKA: marny

ne vjerujem da si trudna.

Zašto?

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

cepici za usi.
felix

znal neko gdje ima uzeti čepove za uši protiv hrkanja buke, ???u apoteci gledala -pitala daala mi neke obicne spuzvaste cepove bezzz i kroz njih cujem , komsijinog psa kamal hrkanje ?imal se gdje naruciti ?

molim odg (96%)

molim odg (4%)

Broj svih glasova: 83

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *