|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
22.4.2010 18:40:06   
fatimica09
E cuj u nedelju! Ne ljuti se, ali meni bas ne godi ova tema, a ni zabrinute curice koje se o svemu informisu, samo o posljedicama sirenja nogu, tek kad zagusti!
Zelim ti zaista da nisi trudna i da se sve hairli zavrsi!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 351
22.4.2010 18:40:28   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rubi

IZVORNA PORUKA: fatimica09

Ma ako ti toliko kasni, test ti ne moze dati lazan rezultat sada....ako bude negativan, nisi trudna! Jedino ako ste utvrdjivali gradivo!

Nadam se.Trebala sam dobiti u subotu,a zadnji odnos sam imala u nedelju.

Osjecam da se ti plasis trudnoce koja se mogla desiti u nedjelju,jelde?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 352
22.4.2010 18:42:39   
Rubi

E cuj u nedelju! Ne ljuti se, ali meni bas ne godi ova tema, a ni zabrinute curice koje se o svemu informisu, samo o posljedicama sirenja nogu, tek kad zagusti!
Zelim ti zaista da nisi trudna i da se sve hairli zavrsi!

Ipak hvala, aBd.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 353
22.4.2010 18:43:40   
bebbe RR
Ne da mi se čitati unazad, pa de mi, molim te, reci, koliko ti sada menstruacija kasni, i da li imaš redovne menstruacije i na koliko dana?

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 354
22.4.2010 18:44:29   
Lalana

Sreca pa nadjoh konacno jedan kvalitetan bosanski forum.
Ovako, imam 17 godina i sumnjam da sam trudna.Tebala sam dobiti 17. ako racuna svakih 28 dana jer mi je u protekla tri mjeseca bilo sasvim redovno,dan ranije ali rijetko kasnije,pogotovo ovoliko.Bojim se.Uzasno.Kupila sam test za trudnocu i sutra cu ga aBd iskoristiti ali bojim se...sta ako vidim dvije crtice, kako cu normalno poslije toga funkcionisat? Imam momka vec vise od dvije godine, rekla sam mu za sve i on je uz mene,znam da na njega uvijek mogu racunati,ali kako reci roditeljima,kako? Procitala sam post jedne forumasice koja je napislala kako joj je majka rekla da bi je ubila da je trudna.Kod mene isti slucaj.Samo znam da ja to dijete ne mogu roditi.Premlada sam, psihicki nespremna za tako nesto,ne daj Boze.Preda mnom je zavrsetak gimnazije,aBd drugi grad i fakultet.Dijete se tu ne uklapa.Jednostavno ne mogu se zamisliti,ne zelim.Ako budem trudna,znam da je abortus jedino rjesenje,ali se i toga plasim.Cula sam razne price da se radi na zivo i da boli nezamislivo.A ja u zivotu nisam posjetila ginekologa.Takodjer ne znam ni gdje ja to u Bosni mogu uraditi.Iz malog sam grada u ZE-DO kantonu.Znate li mi reci gdje se to moze uraditi?Koliko kosta?Da li se radi na zvio ili pak anestezija?Neinformisana sam,nemam snage reci roditeljima,znam da ne bi razumjeli.Bojim se i ako kazem mami ,da mi ona nece dozvoliti abortus i sta onda?Roditi i odgajati dijete?Ne, to nikako! Znam da je ovo sto sada govorim uzasno,sramim se, ali....zatim kako uraditi ovo bez majcinog znanja?Otkud mi potrebni novac?Gdje to uraditi a da doktori ne traze dozvolu roditelja a opet da je sigurno i legalno?
Molim Vas za pomoc,ocajna sam, a ako ne daj Boze budem trudna, svaki dan sto prodje, manja je mogucnost da uradim abortus.Mozda se pokajem,ali dijete bi za mene u ovim godinama bilo mnogo veca trauma.

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 355
22.4.2010 18:47:09   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ma ako ti toliko kasni, test ti ne moze dati lazan rezultat sada....ako bude negativan, nisi trudna! Jedino ako ste utvrdjivali gradivo!

Nadam se.Trebala sam dobiti u subotu,a zadnji odnos sam imala u nedelju.

Osjecam da se ti plasis trudnoce koja se mogla desiti u nedjelju,jelde?

Ne znam sta da Vam kazem.Od subote se brinem,od ponedeljka pogotovo.Nema trenutka kada prestanem misliti o tome.Ni za sta nisam sposobna.Svjesna sam da me Vi mnogi sada osudjujete,sto nisi mislila prije,mogla si imati odnose a sad "cmizdris" zbog posljedica...itd.Sve ja to znam, ali nemam snage da prolazim kroz ovo kroz sta prolazim.Razmisljala sam o mnogim nacinima kako bi sve ovo zavrsila i po cijenu svog zivota.I vjerujte mi, da su mi sada osude,ma koliko one opravdane bile,najmanje potrebne.
Jasmin, plasim se trudnoce uopce.Zasto mislis bas za nedelju?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 356
22.4.2010 18:48:39   
jasmin
Pa pomislila sam da si u subotu ocekivala menstruaciju i kad ti nije dosla da si imala nezasticen odnos,pa sad se plasis hoce li test pokazati ispravan rezultat?!Samo to.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 357
22.4.2010 18:49:01   
Anoniman
ma nedjelja nema sanse. Jer ako si trebala dobiti u subotu i ako je rijec samo o kasnjenju, a doslo do zaceca u nedjelju imala bi makar neko maol krvarenje, kao laznu menstruaciju

(odgovor članu Rubi)
  Neposredna veza do poruke: 358
22.4.2010 18:50:44   
Rubi
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ne da mi se čitati unazad, pa de mi, molim te, reci, koliko ti sada menstruacija kasni, i da li imaš redovne menstruacije i na koliko dana?

Kasni mi pet dana.Trebala sam 17.dobiti jer uglavnom dobijem svakih 28 dana,tacno,barem je tako od pocetka ove godine,prije su znale dolazit i 5-6 dana ranije ali gotovo nikad kasnije,pogotovo ovloliko.Prije 2-3 sedmice imala sa problema,bila i u hitnoj,primala infuziju a i kisik jer imam problema u zadnje vrijeme sa disanjem pa sam mislila mozda i zbog toga kasni.Ali...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 359
22.4.2010 18:51:54   
Lalana
Rubi, nemoj vise nikada da si ovo pomislila, molim te ko rodjenu setru, pa nije kraj svijeta, ako jesi trudna da se rijesiti i stvarno mi je zao sto imas toliki strah roditelja, pa to su tvoji roditelji ma koliko da su strogi.

Rubi, nemoj slucajno da mislis kao sto si rekla :
Razmisljala sam o mnogim nacinima kako bi sve ovo zavrsila i po cijenu svog zivota.

Ovo nije razlog niposto, nije tako prestrasno kako je tebi sada uglavi.

user posted image user posted image user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 360
22.4.2010 18:52:52   
Leva
E hebem mu misa Rubi bas me nasekira user posted image
Haj dasa lijepo napisi posto meni nista nije jasno koji datum je bio kada si imala zadnju menstruaciju, koliko ti dana traje ciklus (mislim na period izmedju dvije menstruacije), da li si primjetila rastezljivu sluz (nesto kao bjelance) u vrijeme kada si imala odnose bez zastite?

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 361
22.4.2010 18:53:26   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: tajra

UH, Rubi, sreco draga, ja razumijem tvoju situaciju.
Ti definitivno nisi spremna za dijete. I moje je misljenje da je bolje izvrsiti abortus, nego roditi nezeljeno dijete. Izvinjavam se trudilicama, ali one nisu objektivne u ovom slucaju.
Prvo: utvrdi da li si trudna!
Drugo: ako si trudna, nemoj cekati ni dan vise. I sama znas da je lakse sto je trudnoca manja.
Trece: treba ti podrska nekog starijeg, ne mora biti majka, moze i sestra ili tetka, neko kome vjerujes, a nije tvoja vrsnjakinja
Cetvrto: otidji zajedno sa tom osobom u Zenicu u Dom zdravlja ginekologu. Za to ti ne treba novac, zdravstvena knjizica vrijedi unutar kantona.
Peto: svaka odluka u zivotu nosi posljedice. Apsolutno nije istina da poslije abortusa, uradjenog strucno i u ranoj trudnoci, neces nekada kad zazelis moci roditi.

potpisujem...
nadam se da nisi trudna
ako jesi imas tajrine upute

btw ni sve majke nisu iste... ona svoju najbolje zna... znam majke koje su same svoju kcerku porodile jer je abortus sramota... porodile i greskom ugusile bebu user posted image majke koje su rodjenoj kcerki radile neko bozemesacuvaj abortus, pa umalo je usmrtile
majke koje su cim im se porodile maloljetne kcerke djete dale u dom bez da to djete ikad bude podojeno majcinim mlijeko... i jos bezbroj slucajeva...
ako nisi spremna na djete onda sa pouzdanom osobom , ako ne majka onda tetka ili ti znas najbolje ko, nadji najboljeg ginekologa
ako je abortus dobro uradjen a odavno se rade bez greske neces imati nikakvih problema...
nekad ce te zaboljeti sjecanje na to ali budi pametna i ne zali za onim sto prodje vec zivi za ono sto ce biti... da jednog dana imas zeljeno i voljeno djete...
sretno!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 362
22.4.2010 18:53:26   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Pa pomislila sam da si u subotu ocekivala menstruaciju i kad ti nije dosla da si imala nezasticen odnos,pa sad se plasis hoce li test pokazati ispravan rezultat?!Samo to.

Plasim se i zbog toga, a i zbog svega ostalog.Jer ima mnogo slucajeva gdje su zene radile test i on bio negativan, a tek kasnije saznale da su zapravo trudne.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 363
22.4.2010 18:53:36   
Anoniman
ako ti toliko kasni i onaj najlosiji test ce reagovat na kolicinu hormona koja se od dana kasnjenja uduplava

(odgovor članu Rubi)
  Neposredna veza do poruke: 364
22.4.2010 18:55:33   
Lalana

IZVORNA PORUKA: Maida*

ako ti toliko kasni i onaj najlosiji test ce reagovat na kolicinu hormona koja se od dana kasnjenja uduplava

Slazem se nego ti ziva bila, u wc i na testuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 365
22.4.2010 18:55:45   
brzamala
Draga Rubi, vjerovatno ti se nece svidjeti ovo sto cu reci, kao ni mnogim forumasicama, ali nimalo mi te nije zao. Razumijem ja da je tebi tesko ali prije seksa si se trebala informisati i o posljedicama. Toliko si odrasla i zrela da mozes imati odnose ali nisi zrela da preuzmes posljedice, ili da se barem zastitis. user posted image user posted image user posted image user posted image

Zao mi je tvojih roditelja koji ce morati zivjeti sa posljedicama tvoje neodgovornosti i toga neduznog bica koje ces ubiti ako budes trudna. Iskreno, od sveg srca se nadam da nisi, i da ce ti ovaj strah, i ovo iskustvo biti pouka za ubuduce.
A nadam se da ce koja djevojcica tvojih godina nauciti nesto iz tvoga iskustva, pa ce se zastitit prije sirenja nogu.
Izvini na iskrenosti, i ako sam te povrijedila!

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 366
22.4.2010 18:56:04   
Rubi
Hvala Visnja puno. Nadam se da ce sve biti uredu.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 367
22.4.2010 18:57:11   
Saraya
Boze sacuvaj...

prvo ne znas ni jesi li trudna, a toliko dramis. Sa pocetkom odnosa, ciklus se mogao poremetiti, nista strasno... Ali strasno je to sto zelis upropastiti jos jedan zivot, kad si vec upropastila svoj. Mislim ubiti djete samo da bi zavrsila nekakav fax... Ma ko ti garantuje da ces ga zavrsiti... user posted image

S druge strane, iako se smatras maloljetnom, ti nisi maloljetna. Cim ti je Bog dragi dao to dijete u stomaku, znaci da si apsolutno sposobna da rodis i odgajas... Jednom rijecju da budes majka, valjda je to potpuno prirodno...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 368
22.4.2010 18:57:38   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Lalana

Rubi, nemoj vise nikada da si ovo pomislila, molim te ko rodjenu setru, pa nije kraj svijeta, ako jesi trudna da se rijesiti i stvarno mi je zao sto imas toliki strah roditelja, pa to su tvoji roditelji ma koliko da su strogi.

Rubi, nemoj slucajno da mislis kao sto si rekla :
Razmisljala sam o mnogim nacinima kako bi sve ovo zavrsila i po cijenu svog zivota.

Ovo nije razlog niposto, nije tako prestrasno kako je tebi sada uglavi.

user posted image user posted image user posted image

Hvala Lalana ali tesko je...sve se odjednom srusilo,a ko je kriv? Sama sam kriva.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 369
22.4.2010 18:57:53   
Visnja RR
i samo da dodam...
rubi nije sirila noge ona je vodila ljubav sa svojim deckom...
imajte malo obzira...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 370
22.4.2010 18:57:54   
Anoniman
i? uradi li test?

(odgovor članu Rubi)
  Neposredna veza do poruke: 371
22.4.2010 18:59:50   
Rubi
IZVORNA PORUKA: brzamala

Draga Rubi, vjerovatno ti se nece svidjeti ovo sto cu reci, kao ni mnogim forumasicama, ali nimalo mi te nije zao. Razumijem ja da je tebi tesko ali prije seksa si se trebala informisati i o posljedicama. Toliko si odrasla i zrela da mozes imati odnose ali nisi zrela da preuzmes posljedice, ili da se barem zastitis. user posted image user posted image user posted image user posted image

Zao mi je tvojih roditelja koji ce morati zivjeti sa posljedicama tvoje neodgovornosti i toga neduznog bica koje ces ubiti ako budes trudna. Iskreno, od sveg srca se nadam da nisi, i da ce ti ovaj strah, i ovo iskustvo biti pouka za ubuduce.
A nadam se da ce koja djevojcica tvojih godina nauciti nesto iz tvoga iskustva, pa ce se zastitit prije sirenja nogu.
Izvini na iskrenosti, i ako sam te povrijedila!

Svjesna sam svojih pogresaka, ali sada je kasno da se bilo sta ispravi.Hvala Vam na iskrenosti, cijenim i postujem svacije misljenje.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 372
22.4.2010 19:00:51   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Maida*

i? uradi li test?

Ne.Sutra cu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 373
22.4.2010 19:02:08   
Leva
Rubi dovoljno ti kasni da test mozes napraviti upravo sada. Idi molim te i napravi ga jer je neizvjesnost najgora. Nakon toga razmisljaj sta dalje. Abortus jeste gozna stvar i psihicki i fizicki (tako su zene pisale) ali ako mislis da je on jedino rjesenje napravi ga. Ja sam zena koja svoju bebu pokusava dobiti vec cetiri godine ali meni i meni slicnima nista ne daje za pravo da ti namecemo svoj izbor ili griznju savjesti. U svakom slucaju zelim ti puno srece.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 374
22.4.2010 19:02:57   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

i samo da dodam...
rubi nije sirila noge ona je vodila ljubav sa svojim deckom...
imajte malo obzira...

Upravo.I ne znam sta bih da mi nema njega.
Ali razumijem i osobe,koje su majke i znam sta ovo predstavlja.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

papir za razvod braka
sweet baby2008

znate li mozda gdje se uzimaju papiri za razvod braka i koja je procedura oko toga.

0 (95%)

0 (5%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *