Rubi -> RE: Abortus (22.4.2010 16:13:16)
|
Sreca pa nadjoh konacno jedan kvalitetan bosanski forum. Ovako, imam 17 godina i sumnjam da sam trudna.Tebala sam dobiti 17. ako racuna svakih 28 dana jer mi je u protekla tri mjeseca bilo sasvim redovno,dan ranije ali rijetko kasnije,pogotovo ovoliko.Bojim se.Uzasno.Kupila sam test za trudnocu i sutra cu ga aBd iskoristiti ali bojim se...sta ako vidim dvije crtice, kako cu normalno poslije toga funkcionisat? Imam momka vec vise od dvije godine, rekla sam mu za sve i on je uz mene,znam da na njega uvijek mogu racunati,ali kako reci roditeljima,kako? Procitala sam post jedne forumasice koja je napislala kako joj je majka rekla da bi je ubila da je trudna.Kod mene isti slucaj.Samo znam da ja to dijete ne mogu roditi.Premlada sam, psihicki nespremna za tako nesto,ne daj Boze.Preda mnom je zavrsetak gimnazije,aBd drugi grad i fakultet.Dijete se tu ne uklapa.Jednostavno ne mogu se zamisliti,ne zelim.Ako budem trudna,znam da je abortus jedino rjesenje,ali se i toga plasim.Cula sam razne price da se radi na zivo i da boli nezamislivo.A ja u zivotu nisam posjetila ginekologa.Takodjer ne znam ni gdje ja to u Bosni mogu uraditi.Iz malog sam grada u ZE-DO kantonu.Znate li mi reci gdje se to moze uraditi?Koliko kosta?Da li se radi na zvio ili pak anestezija?Neinformisana sam,nemam snage reci roditeljima,znam da ne bi razumjeli.Bojim se i ako kazem mami ,da mi ona nece dozvoliti abortus i sta onda?Roditi i odgajati dijete?Ne, to nikako! Znam da je ovo sto sada govorim uzasno,sramim se, ali....zatim kako uraditi ovo bez majcinog znanja?Otkud mi potrebni novac?Gdje to uraditi a da doktori ne traze dozvolu roditelja a opet da je sigurno i legalno? Molim Vas za pomoc,ocajna sam, a ako ne daj Boze budem trudna, svaki dan sto prodje, manja je mogucnost da uradim abortus.Mozda se pokajem,ali dijete bi za mene u ovim godinama bilo mnogo veca trauma.
|
|
|
|