Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.5.2013 21:20:51)
|
Drage moje, mom sinu su 4,5 mjeseca. Dosad je već u tri navrata ozbiljno kašljao. Prvi put, sa 40 dana, imao je bronhijalitis, morali smo ga inhalirati. Drugi put, sa tri mjeseca, inhalacije + Prospan. Treći put, sa navršena 4 mjeseca, inhalacije + Prospan, s tim da ga nismo vodili doktoru već smo ovo primijenili na svoju ruku (kupili i inhalator, da ga ne vodimo po DZ). Evo, noćas ga opet čujem kako kašlje [sm=smiley13.gif]. Ne znam više šta da radim[sm=zmeden.gif]. Starija kćerka, on i ja već dugo kašljemo - kašalj se smiri na deset_ak dana, pa onda opet krenemo kašljati... i muž od neki dan kašlje. Za nas starije je lahko, pit ćemo čajeve, jesti voće i med, ali ne znam šta njemu da dam. Kako da spriječim da se ovo povremeno kašljucanje razvije u ozbiljni kašalj? Previše je to za ova 4,5 mjeseca, koliko ima. Pije AD mlijeko i dajem mu čaj od komorača već dvije-tri sedmice. Ništa drugo od hrane i sokova nisam uvela, niti sam planirala do šestog mjeseca išta i uvoditi. Ni ovaj čaj od komorača ne bih uvela da nije početkom mjeseca bilo onih vrućina, pa je maleni slabije jeo, a mnogo se znojio.
|
|
|
|