Lejla Ka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.4.2013 21:58:39)
|
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: sporty mamaa Cepici su lupocet. Znaci oko 10 i po sam dala dalsy, za 4 sata mogu lupocet, pa opet za 4 dalsy?? Hvala... U principu bi moglo tako. Ali ja bih ipak voljela da nazoveš pedijatriju u Hitnoj i provjeriš. Zašto očekuješ da će temp. tako brzo rasti, jel tvoje dijete inače tako reagovalo na temperaturu? Jesi li probala kad skidati vlažnim oblogama na udovima? Pa evo u ovih godinu i 7 mjeseci ovo nam je druga "prava" temperatura. Po danu joj je prvi put cepic djelovao oko 5 sati, a po noci otprilike za 4 sata je rasla tura. Pitam jer nemam iskustva sa dalsy sirupom pa ne znam kako on djeluje... Sramota me reci ali nemam broj hitne na pedijatriji, nisam nikad zvala nikog a znam da to treba imati. Obloge sam joj stavljala ali po danu ona to skine, valjda joj smeta, a po noci joj stavim ili senf ili tople vode pa mijenjam. U biti oblozi joj pomazu kod visoke temp.jedino uz lijekove. Sjetih se da je sutra nedjelja, a ako odem na pedijatriju ostavit ce nas sigurno, a pregurali smo i gore bez bolnice... U pon.je kontam odvest njenoj pedijatrici da joj pogleda grlo, jer sam ja do neki dan pila antibiotik. Ne hitnu na pedijatriji, nego pedijatriju na Hitnoj pomoći. Broj Hitne pomoći je 124, kad se neko javi tražiš pedijatriju. To radiš kad više ne rade ni dežure po domovima zdravlja, dakle iz 20h. Tamo opišeš problem, oni ti ili daju savjet ili kažu da dovedeš dijete. Na Pedijatrijsku kliniku te treba neko uputiti, oni primaju po uputstvu iz ustanova primarne zdravstvene zaštite tj. iz doma zdravlja ili iz Hitne.
|
|
|
|