RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

R&T@ -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (29.5.2013 21:19:41)

azra i Adi, koji su simptomi?

Prvi put cujem...

azra I ADI -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.5.2013 7:08:39)

Odjednom mu je nateklo ispod vilice,bez temp.,jedino je prije na par dana imao jaku alergijsku reakciju,pa mu je nakon dugo vremena opet bio potreban ventolin,nosko mu je bio užaren i na brisu nosa pokaže da ima bakteriju Straphylococu,ali na klinici ne vjeruju da je ona mogla to prouzročiti,na početku ga je taj otok bolje ona dodir,sad kaže da ga ne boli.Nalazi krvi pokazuju blago povišene leukocite i sedimentaciju,kao kod blaže upale grla,neutroni su mirni.Eto,za sad toliko znamo,ako neko ima sličnog iskustva sa ovim,molim ga da mi se javi....

niki83 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.5.2013 9:18:34)

Azra, nije dijete ali jest moja mama imala isti problem nedavno. Odjednom, i rekli bismo, nicim izazvano joj se ispod vilice uvecala zlijezda, pljuvacna naravno. Mi je jedva nagovorimo da ide ljekaru i oni joj urade sve pretrage koje si i ti spomenula, a poslije UZ vrata joj specijalista hirurg rekao da ako ne saniraju antibioticima onda operativno trebaju otkloniti to. I tako ona nakon dvije ture antib., i nikakvog poboljsanja otisla na operaciju. Zacas i jako strucno su joj uradili, i oporavak je protekao hvala Bogu dobro. Ja sam imala osjecaj cijelo vrijeme kao da je krajnike operisala, nekako me sve podsjecalo na to..jer smo i sestra i ja to prosle. Elem htjedoh ti reci da nije strasno [sm=smiley1.gif] i da su njoj na kraju rekli da je u sustini sve od nekog upalnog procesa i da se apsces u zlijezdi odvijao..
Sad zaista ne znam da li se isto tretira i kod djecice kao kod odraslih. U svakom slucaju sve najbolje zelimo i da vam aBd pomognu antibiotici.[sm=smiley1.gif]

azra I ADI -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.5.2013 9:20:28)

Uh, hvala puno niki 83,odmah mi je malo lakše.

niki83 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.5.2013 10:04:55)

Ma nista. Tu smo da dijelimo iskustva [sm=smiley1.gif]

mayra -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 22:14:47)

Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 22:17:15)

IZVORNA PORUKA: mayra

Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.

sve i da ima neka posbena nebi je mogli primiti jer ste već bili u kontaktu s avirusom...
taj maleni je danas bio zarazan 21 dana do danas čekaj...negdje od 15 do 21 gledaj moguće da ih dobije amožda i ne...
sve i da ih doobije ne paniči mila ta nije strašno...što manji preboluju bolje je[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 22:19:08)

Ako je sad bebica zarazena vakcina nikakva nece pomoci...
Kolika je beba?
Pljuskavicu nisu nista ni opasno ni strasno, ne brini...
Vrijeme inkubacije su 3 sedmice, tako da ne moze odmah razviti simptome

mayra -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 22:54:46)

"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.

maja78 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:19:49)

vjeruj da je bolje da sad dobije nego kao odrastao covjek

mala djeca to preguraju puno lakse

ako je malenom danas izbacilo a on ovih dana u kontaktu, za jedno 10 do 15 dana bi ti mogla vidjeti prve simptome

maja78 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:20:52)

cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:21:03)

"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.

ma ne brini draga...dok su manji lakše ih i msirit vjeruj

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:23:08)

Moj ih je sin imao sa 15 mjeseci...nista strasno..

MicoTico -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:24:50)

Moja kumica dobila kao beba od 7 dana vod.ospice i super prošla. Svega par komada bilo. I bolje kad je manje dijete.
Hajde , mayra, možda ni ne dobije, a ti već frkišeš. Moj sin nije dobio od seke kad je ona imala, a bili zajedno stalno.

aida. -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:27:57)

Erol ih je imao prosli mjesec i super smo prosli [sm=smiley1.gif] bez ikakvih problema, ni jedne po licu, ni jednog oziljla [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.6.2013 23:30:06)

nista se ne brini. moj mali ih je nedavno imao sa tek navrsenih godinu dana i super je prosao, imao ih je dosta vise nego starija curica od koje je dobio ali nije imao temperaturu i samo 2 dana je bio pomalo nervozan. ostalo sve ok[sm=smiley1.gif]

bebana27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 9:48:05)

Mi jos nismo imali varcele a kako kazu najbolje je imati kad su djeca mala

InLove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 9:51:38)

moja starija ima 6 gopdina i jos ih nije bolovala... doduse nisam ni ja, al sam dobila vakcinu da ne bih dobila od djece kad budu imale..

mayra -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 10:18:23)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)

Hvala svima na odgovorima, a na ovo mogu samo reci, ko nije dozivio nemoze pricati. Sve stvari koje sam ja govorila da moje dijete nece raditi, on pokusa da uradi. Jednostavno imas djecu koja su mirnija i koja su temperamentnija. A eto, moje dijete spada u ovu drugu grupu.

mayra -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 10:20:55)

Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe

maja78 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 13:40:24)

Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe

ma sad si samo mama hehe pa t je normalno da te panika hvata

tobleronica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 14:02:32)

Kao što su ti prije mene rekle,kasno je za vakcinu
Ali, ne mora dobiti ospice
Moja kcerka je imala ospice ,a mala komšinica se igrala s njom
skoro svaki dan . I nije ih dobila.

Ako ih  i dobije,ne brini.
Nije prijatno, ali nije ni tako strasno
Brzo prodje

Što se tiče temperamenta, što bude starija bit ce kreativnija u nestašlucima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
U pravu si ,ima mirnije i temperamentije djece

Ali ima posebne draži u tome,vidjet ćeš [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.6.2013 14:12:34)

ništa strašno,moj D je imao sa 6 mj.

Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 8:17:08)

Nije hitno, jer je već prošlo, ali da ipak pitam:
Maleni (5,5 mjeseci) jutros se probudio sa modrom donjom usnom. Tačnije sredina usne mu ja bila skoro crna, kao da se ujeo ili da je lizao kakvo tamno lizalo pa mu ostala boja[sm=smiley36.gif]... nema još zube... a lizalo može samo sanjati u ovom uzrastu, ali me baš prepalo. MM pretpostavlja da je cuclao donju usnu, mada ga ja nisam dosad nikad vidjela da to radi. Već nakon pola sata crnilo je potpuno nestalo.
Nije bio nervozan niti je plakao, pa pretpostavljam da ga ništa nije boljelo.
Šta li bi to moglo biti?

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 11:09:44)

Pa ako je prošlo nije ništa strasno , prati opet ujutro.I zaviri kad spava u kojem položaju su mu usnice.Možda ih je držao stisnute

Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>