RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

HAHA -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 11:26:51)

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Nije hitno, jer je već prošlo, ali da ipak pitam:
Maleni (5,5 mjeseci) jutros se probudio sa modrom donjom usnom. Tačnije sredina usne mu ja bila skoro crna, kao da se ujeo ili da je lizao kakvo tamno lizalo pa mu ostala boja[sm=smiley36.gif]... nema još zube... a lizalo može samo sanjati u ovom uzrastu, ali me baš prepalo. MM pretpostavlja da je cuclao donju usnu, mada ga ja nisam dosad nikad vidjela da to radi. Već nakon pola sata crnilo je potpuno nestalo.
Nije bio nervozan niti je plakao, pa pretpostavljam da ga ništa nije boljelo.
Šta li bi to moglo biti?

Sigurno je cuclao usnu kao što tm kaže,ali navalio baš[sm=smiley36.gif].Moj mlađi je cuclao donju usnu u stomaku kad je bio i dugo nakon rođenja ju je znao ponekad uvući,šega pravo bio.

Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 11:39:09)

Evo opet... spavao je od 9 do 11 i opet vidim da mu je modro, doduše ne onako kao jutros. Nije imao stisnute usnice, a cuclu je izbacio ubrzo nakon što je zaspao. Već u roku od nekih desetak minuta, dok je jeo, manje je modro ali se ipak vidi. Ne doji, pije AD, ali uvijek pratim da mu je položaj usana pravilan dok jede.

Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 11:44:53)

Sve što sam pročitala na internetu ukazuje na cuclanje donje usne... odoh sad da budem uz njega... neću skidati oči s njega (iako imam tonu posla), baš da vidim šta to radi sa usnama!

Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 14:53:19)

Uhvatila sam miša malenog kako cucla usnu! [sm=bravo.gif]

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 17:53:12)

hahah a šta bi bilo drugo , kažem ja prati HAHHA.
Mom su prstići bili pocrnili i ja sam pratila i pratila i upratila mm kako mu cucla prstice[sm=hudicek1.gif]

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 17:59:42)

IZVORNA PORUKA: almondray

Mom su prstići bili pocrnili i ja sam pratila i pratila i upratila mm kako mu cucla prstice[sm=hudicek1.gif]

majko mila što me nasmija....pa zar je dotle,ima sigurno nešto drugo za cuclanje ili se oko toga biju ko djeca....hahahhaa

Vinetu -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (13.6.2013 20:17:18)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ooooo, ženo draga... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Maya_K -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 20:36:36)

Nije hitno, ali da pitam:
Primjetila sam jucer kod malog da su mu uglovi/kutovi usana ispucali, ali je bilo skoro neprimjetno, ali danas je vec vise. Neboli ga ali ruzno je za pogledati. Sta bi to moglo biti? Cime da mazem? Prvi put ovo vidim. [sm=zmeden.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 21:08:16)

ako je na samom sastavu gornje i donje usne,vjerovatno se radi o slabljenju imuniteta.
namazi nekom neutralnom kremicom koja ne iritira kozu...najbolje djecijom

budućamama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 21:38:40)

čini mi se da sam čitala da se to pojavljuje uslijed nedostatka vitamina B[sm=zmeden.gif]

vila_7 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 21:57:55)

IZVORNA PORUKA: Maya_K

Primjetila sam jucer kod malog da su mu uglovi/kutovi usana ispucali, ali je bilo skoro neprimjetno, ali danas je vec vise. Neboli ga ali ruzno je za pogledati. Sta bi to moglo biti? Cime da mazem? Prvi put ovo vidim. [sm=zmeden.gif]

joj to sam ja cesto imala kad sam mala bila - kod nas se to zove ZVALE [sm=smiley36.gif] al stvarno. Citala sam da je to mali pad imuniteta ali kod mene se to javljalo kad bih iza nekog uzela casu i pila. Kad krenem spavati mama bi mi namazala tanki sloj Hydrociklina i ujutro ih ne bi vise bilo. Cula sam i za "prirodni" lijek - kao peracom iz sudopera namazati ali iskreno to nisam nikad mogla.

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 22:05:14)

IZVORNA PORUKA: vila_7

joj to sam ja cesto imala kad sam mala bila - kod nas se to zove ZVALE [sm=smiley36.gif] al stvarno. Citala sam da je to mali pad imuniteta ali kod mene se to javljalo kad bih iza nekog uzela casu i pila. Kad krenem spavati mama bi mi namazala tanki sloj Hydrociklina i ujutro ih ne bi vise bilo. Cula sam i za "prirodni" lijek - kao peracom iz sudopera namazati ali iskreno to nisam nikad mogla.

A odakle si ti , ako smijem pitat?
I kod nas tako zovu i isto tako se javlja kad dijele čašu .Vjerovatno pad imuniteta.

niki83 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 22:09:49)

Maya, ako imas bepanthen mast/kremu ili sl.na bazi pantenola namazi mu jednom dva puta u toku noci dok spava i bit ce dobro aBd.

vila_7 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.6.2013 23:06:04)

almondray - iz Viteza rodom i tamo i radim , a zivim u Busovaci

Maya_K -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.6.2013 8:16:48)

E hvala vam, sinoć zaspah pa cu danas kad dođem kući vidjeti.
On ništa nejede moguće je i pad imuniteta a i vrlo je moguće da je od nekog uzeo čašu, mada 1000x ponavljam da svako treba imati svoju čašu ali eto.
Hvala vam još jednom [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.6.2013 8:58:47)

IZVORNA PORUKA: vila_7

A odakle si ti , ako smijem pitat?
I kod nas tako zovu i isto tako se javlja kad dijele čašu .Vjerovatno pad imuniteta.

Pa i kod nas se tako kaže, i naravno - teorija: od tuđe čaše [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

InLove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 15:54:22)

Drage zenice, molim vas za hitan savjet. Nejra mi se sva osula,ali samo po rukicama izmedju prstiju, i na guzi.. Evo i slika, imal neko savjet? Sta bi moglo biti? Mogu je voditi u hitnu medju bolesnu djecu, a mogu cekati i sutra da je odvedem ujutru doktoru..

Evo ovako izgleda

[img]http://www4.slikomat.com/13/0630/hho-101733.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0630/y63-104525.jpg[/img]

Sta da radim, svrbi je pravo.. cese se dok ne prokrvari [sm=smiley19.gif]

madam x -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 15:55:54)

Nemam pojma ali ja bih je odvela u hitnu.

smajli80 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:00:52)

Meni to liči na neku alergiju,savjetovala bih te da je odvedeš u hitnu,vjerovatno će joj prepisati inijekciju Miripan-a.Nemoj čekati do sutra jer ih to jako svrbi[sm=smiley13.gif]

InLove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:02:31)

Ma odvela bi ja nju,al hitna mi je 40km od nas, blize nemam [sm=smiley13.gif] , a onda bih i malenu od 3 mj morala voditi s nama.. ne znam sta da radim. Ona se normalno ponasa,osim sto vidim da je svrbi i onda je molim da ne cese [sm=smiley13.gif]

P.S Zvala hitnu kaze da sacekam sutra i da je odvedem nasem doktoru.

InLove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:10:25)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Meni to liči na neku alergiju,savjetovala bih te da je odvedeš u hitnu,vjerovatno će joj prepisati inijekciju Miripan-a.Nemoj čekati do sutra jer ih to jako svrbi[sm=smiley13.gif]

Sad zvala,kaze mi da cekam do sutra [sm=smiley13.gif]
A svrbi je bas,bas..

smajli80 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:12:10)

Koliko je djete,da odeš do apoteke i kupiš Fenistil kapi one su odlične protiv svarabeža(slično Flonidan sirupu samo blaže).Ja ih dajem svojoj kćerki kad joj bukne AD.Posavjetuj se sa farmaceutom oko doziranja jer idu po godinama.

Ako je ne prestane uvjek ti ostane Hitna.

hatepsut -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:15:54)

I ja imam slicnu alergiju,ali samo po nogama(u predjelu stopala) isla u petak kod doktora, moja doktorica na godisnjem ,a zamjenski doktor mi rekao da dodjem kod svoje doktorice(sutra) ,mislim sve je to super ali mene uzasno svrbi ali mi nema druge nego da cekam [sm=smiley13.gif]
Mozda da joj namazes tecnim puderom ako imas.Tako je meni savjetovao ovaj doktor.[sm=smiley31.gif] ljepotici .

InLove -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:16:53)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Koliko je djete,da odeš do apoteke i kupiš Fenistil kapi one su odlične protiv svarabeža(slično Flonidan sirupu samo blaže).Ja ih dajem svojoj kćerki kad joj bukne AD.Posavjetuj se sa farmaceutom oko doziranja jer idu po godinama.

Ako je ne prestane uvjek ti ostane Hitna.

Nisam u Bosni, a kod nas apoteke uopste ne radi vikendom. Niti bi mi ko dao sta dok doktor ne pogleda.
Otisla je malo leci s mm.

A malenoj ce uskoro 3 god.

smajli80 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (30.6.2013 16:21:08)

Ako imaš tečnog pudera da je malo namažeš-neznam šta bih ti drugo savjetovala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>