|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
28.2.2013 19:29:16   
smajli80
Ok,hvala na odgovoru.
Po ovome ona ima blagu dehidracijuuser posted image
Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2076
28.2.2013 19:39:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: smajli80

Molim vas za savjet.

Moja petogodišnja kćerka danas je počela povraćati.Od 12 do sad je povratila 5x.Ima malu temp.38.Znam da mora na čajnu dijetu ali ona neće apsolutno ništa ni da jede ni pije.Aj što nije jela to i nije problem ,međutim ništa nije ni pila.Nutkala sam je čajem ono po kašičicu ali odbijauser posted image
Umješala sam joj rehidromix u čaj da ne dehidrira ali neće.Nije ni mokrila od 13h.Nema proljeva.
Neznam šta da radim sa njom.user posted image user posted image

Moja I. je imala 3dana proljev po 2-3x dnevno i jendom je povratila, imala je jedan dan temp. do 38.9, a druga dva dana oko 37.
Nisam je vodila doktoru, sama sam to rjesila uz pomoc Linex baby, Prolife i Rehidromix-a.
Prolife ide na taste jedna bocica, linex ide 2x dnevno, a rehidromix daji na kasicicu svako malo. Daji joj caj nezasladjen, plazmu...

(odgovor članu smajli80)
  Neposredna veza do poruke: 2077
28.2.2013 19:47:43   
MicoTico
Smajli, ni moji neće ništa da piju kad imaju proliv ili povraćaju, pa im ja dajem rehidran ili orosal (mada je rehidran ukusniji) na špricu. Ne stignu se ni pobuniti.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2078
28.2.2013 19:58:37   
smajli80
Ma nije problem što nejede,već tečnost.
Ali evo u međuvremenu je popila malo vode,pa se nadam da će početi.Vjerovatno joj muka.

Hvala vam svima na savjetima,

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2079
10.3.2013 2:09:32   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: smajli80

Ok,hvala na odgovoru.
Po ovome ona ima blagu dehidracijuuser posted image
Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.

Mi smo imali prije mjsec istu situaciju, ja mislim da je to onaj Rota virus. Prvo povracanje, poslije temperatura i na kraju slag na tortu proljev. Meni najgore bilo povracanje, i to obje mi bile bolesne u isto vrijeme. Ko smantane bile, nista ni jele ni pile. Mene je spasio rexidromiks, po 4 sata u komadu sam im davala po kasikicu, dvije svako 5 minuta. Bojala sam se dehidracije. A cim bi popile i pojele nesto vise odmah bi povratile. Daji tecnost ali jako male kolicine, ako povrati 20 minuta ne daji nista nek se smiri zeludac pa tek onda ali po malo. Kasikicu dvije, najbolje kupi orosal ili rehidro. Javi kako jeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 10.3.2013 2:10:21 >

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2080
15.3.2013 12:36:17   
Bebica11
Zenice zaova mi se treba poroditi u Ze, otisla joj plodna voda u 34.sedmici, sad me pita neka zena joj rekla da u Ze nemaju inkubatore, jel to istina??? Hocel ih slati ovdje u Sa???

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2081
15.3.2013 12:43:08   
djoisa
naravno da ima inkubator..
nadam se da ce sve biti ok

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2082
15.3.2013 12:45:53   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: djoisa

naravno da ima inkubator..
nadam se da ce sve biti ok

ma sva je prestravljena ima bolove, otisla voda a rekli joj da miruje i jos joj ta neka rekla da nema inkubatoruser posted image

eh sad mi je lakse javicu joj, ona mene pita jel to istinauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2083
15.3.2013 12:49:04   
Medi_87
ma naravno da imaju,

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2084
15.3.2013 13:07:02   
EEDITH
user posted image user posted image user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2085
15.3.2013 13:26:29   
Bebica11
HVALA VAM ZENICE

DOVITEuser posted image

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 2086
15.3.2013 13:28:25   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2087
15.3.2013 13:30:39   
Mya_81 RR
Bebice, sretno rodici! da sve bude ok!
Neka brine sto manje, jer ipak porod u 34.sedmici nije nista strasno. I naravno da imaju sve potrebno za bebu rodjenu ranije.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2088
16.3.2013 13:33:32   
ljubičica 28
Bebice, user posted image

Da sve bude hairli user posted image !

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2089
22.3.2013 15:44:28   
tinkivinki
ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci

< Poruku je uredio tinkivinki -- 22.3.2013 15:47:32 >

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 2090
22.3.2013 15:54:19   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci

smiješ,onaj za bebe od 2,5

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 2091
22.3.2013 15:58:35   
Nedi
tinkivinki ne znam ali saljemuser posted image user posted image

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 2092
22.3.2013 16:04:28   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: eldinky

smiješ,onaj za bebe od 2,5

stavila sam pola tog od 12.5.ne znam slabo mi je išta jeo,jedino doji,a silni lijekovi.i antibiotik sam mu dala

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 2093
22.3.2013 16:08:12   
canim
tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.

Neposredna veza do poruke: 2094
22.3.2013 16:16:40   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: canim

tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.

tako sam radila od juče,ali danas na paracetamol uopšte nije reagovao,znači možda najniža bila 38.5.izgleda da je voltaren odreagovao,već je počeo da se znoji.stavila sam pola jer ima 10kg.a opet smijem voltaren noćas oko4.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2095
22.3.2013 16:21:40   
canim
Voltaren je bas jak,on mora djelovati ali nemozes ga puno koristiti pa kad nemas izbora onda njega.

Neposredna veza do poruke: 2096
22.3.2013 16:26:32   
sporty mamaa

Za takvu temperaturu idi odmah na cepice + oblozi ili trljanje ruku i nogu zavisi od toga jesu li hladne ili vruce...

Neposredna veza do poruke: 2097
22.3.2013 16:28:08   
sporty mamaa
Canim a jesi li davala paracetamol cepice ili sirup, sirup nama nikad nije pomogao, osim za one temp.37, 5.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2098
22.3.2013 16:58:36   
amilacha

ne brini se.mozes slobodno dati i citav jer mojoj bebi je bilo 8 mjeseci(10,5kg) a na pedijatriji na jezeru su mu dali cijeli volatern od 12,5 mg.a tvojoj bebi je duplo nego sto je njemu bilo.i meni je voltaren zadnji izbor ali eto sve si probala i nije uspjelo...

zivot je neshvatljivo cudo, jer se neprestano trosi i osipa, a ipak traje i stoji cvrsto kao na Drini cuprija...
A 12.06.2012.

Neposredna veza do poruke: 2099
22.3.2013 17:11:50   
melin
Ja uvije skidam temperaturu s cepicima po preporuci nase pedice jer najbrze djeluju i to paracetamol,nekad dalsy sirup ako ima neku upalu,s antibioticima nam uvijek njeg daju i da zadnji put kad smo bili bolesni prvi put sam probala razblazeno sirce na noge da stavim i odma nam je pomoglo pa ako mozes gdje da nadjes domace jabukovo sirce isprobaj nece naskodit...

(odgovor članu amilacha)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *