Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2013 19:29:16
smajli80
Ok,hvala na odgovoru. Po ovome ona ima blagu dehidraciju Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2013 19:39:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: smajli80
Molim vas za savjet.
Moja petogodišnja kćerka danas je počela povraćati.Od 12 do sad je povratila 5x.Ima malu temp.38.Znam da mora na čajnu dijetu ali ona neće apsolutno ništa ni da jede ni pije.Aj što nije jela to i nije problem ,međutim ništa nije ni pila.Nutkala sam je čajem ono po kašičicu ali odbija Umješala sam joj rehidromix u čaj da ne dehidrira ali neće.Nije ni mokrila od 13h.Nema proljeva. Neznam šta da radim sa njom.
Moja I. je imala 3dana proljev po 2-3x dnevno i jendom je povratila, imala je jedan dan temp. do 38.9, a druga dva dana oko 37. Nisam je vodila doktoru, sama sam to rjesila uz pomoc Linex baby, Prolife i Rehidromix-a. Prolife ide na taste jedna bocica, linex ide 2x dnevno, a rehidromix daji na kasicicu svako malo. Daji joj caj nezasladjen, plazmu...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 28.2.2013 19:47:43
MicoTico
Smajli, ni moji neće ništa da piju kad imaju proliv ili povraćaju, pa im ja dajem rehidran ili orosal (mada je rehidran ukusniji) na špricu. Ne stignu se ni pobuniti.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.3.2013 2:09:32
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: smajli80
Ok,hvala na odgovoru. Po ovome ona ima blagu dehidraciju Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.
Mi smo imali prije mjsec istu situaciju, ja mislim da je to onaj Rota virus. Prvo povracanje, poslije temperatura i na kraju slag na tortu proljev. Meni najgore bilo povracanje, i to obje mi bile bolesne u isto vrijeme. Ko smantane bile, nista ni jele ni pile. Mene je spasio rexidromiks, po 4 sata u komadu sam im davala po kasikicu, dvije svako 5 minuta. Bojala sam se dehidracije. A cim bi popile i pojele nesto vise odmah bi povratile. Daji tecnost ali jako male kolicine, ako povrati 20 minuta ne daji nista nek se smiri zeludac pa tek onda ali po malo. Kasikicu dvije, najbolje kupi orosal ili rehidro. Javi kako je
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 10.3.2013 2:10:21 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.3.2013 12:36:17
Bebica11
Zenice zaova mi se treba poroditi u Ze, otisla joj plodna voda u 34.sedmici, sad me pita neka zena joj rekla da u Ze nemaju inkubatore, jel to istina??? Hocel ih slati ovdje u Sa???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.3.2013 13:28:25
Hanady RR
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.3.2013 13:30:39
Mya_81 RR
Bebice, sretno rodici! da sve bude ok! Neka brine sto manje, jer ipak porod u 34.sedmici nije nista strasno. I naravno da imaju sve potrebno za bebu rodjenu ranije.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 15:44:28
tinkivinki
ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci
< Poruku je uredio tinkivinki -- 22.3.2013 15:47:32 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 15:54:19
EEDITH
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci
smiješ,onaj za bebe od 2,5
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 16:04:28
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: eldinky
smiješ,onaj za bebe od 2,5
stavila sam pola tog od 12.5.ne znam slabo mi je išta jeo,jedino doji,a silni lijekovi.i antibiotik sam mu dala
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 16:08:12
canim
tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 16:16:40
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: canim
tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.
tako sam radila od juče,ali danas na paracetamol uopšte nije reagovao,znači možda najniža bila 38.5.izgleda da je voltaren odreagovao,već je počeo da se znoji.stavila sam pola jer ima 10kg.a opet smijem voltaren noćas oko4.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 16:26:32
sporty mamaa
Za takvu temperaturu idi odmah na cepice + oblozi ili trljanje ruku i nogu zavisi od toga jesu li hladne ili vruce...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 16:58:36
amilacha
ne brini se.mozes slobodno dati i citav jer mojoj bebi je bilo 8 mjeseci(10,5kg) a na pedijatriji na jezeru su mu dali cijeli volatern od 12,5 mg.a tvojoj bebi je duplo nego sto je njemu bilo.i meni je voltaren zadnji izbor ali eto sve si probala i nije uspjelo...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 22.3.2013 17:11:50
melin
Ja uvije skidam temperaturu s cepicima po preporuci nase pedice jer najbrze djeluju i to paracetamol,nekad dalsy sirup ako ima neku upalu,s antibioticima nam uvijek njeg daju i da zadnji put kad smo bili bolesni prvi put sam probala razblazeno sirce na noge da stavim i odma nam je pomoglo pa ako mozes gdje da nadjes domace jabukovo sirce isprobaj nece naskodit...