|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
21.1.2013 14:29:55   
tajra26
drage moje imam jedno pitanje maleni mi pije ospen i popio je tacno u 13h a prije 5min je povratio onako sluzavo pa me zanima da li trebam ponovo dati antibiotik ili je on vec poceo djelovati? molim vas hitno mi je ako neko ima iskustvo user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 2051
21.1.2013 14:33:43   
mamabb

IZVORNA PORUKA: tajra26

drage moje imam jedno pitanje maleni mi pije ospen i popio je tacno u 13h a prije 5min je povratio onako sluzavo pa me zanima da li trebam ponovo dati antibiotik ili je on vec poceo djelovati? molim vas hitno mi je ako neko ima iskustvo user posted image

Koliko znam to se ne smije. Nije on njega mogao povratiti svega i ne znaš koliko je ostalo, to je vjerovatno šlajm.

04.12.2008.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2052
21.1.2013 14:41:05   
Nedi
Ja nebih davala ponovo antibiotikuser posted image

malenom brzo ozdravljenjeuser posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 2053
21.1.2013 14:45:29   
ladyblue RR

ne trebaš. apsorbovao je želudac dovoljno antibiotika za sat i po

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2054
21.1.2013 15:29:10   
Skvo RR

ja ne bi dala drugu dozu..jednom se i meni desilo..i znam da sam zvala doktoricu..i on a pitala kada je popio i povratio..rekoh odmah da je povratio poslije 5 minuta..i ona rekla onda mu dajte novu dozu..mislim da se doza ponavlja, jedino ako dijete odmah povrati u mlazu....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2055
21.1.2013 23:08:57   
tajra26
drage moje hvala vam na odgovorima nisam mu davala vise, maloprije je opet popio. imam jos jedno pitanje nakon koliko i trebao djelovati antibiotik? pocela sam mu davati u nedjelju da li je vec trebao poceti djelovvati? posto je ovo 3 antibiotik u zadnjih mjesec dana vise sam luda ali mi se cini da su nekako brze pocinjali djelovati ovi drugi ili mi se sve pomjesalo pa vise ni sama ne znam...user posted image user posted image user posted image
stalno se temperaura vraca...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2056
21.1.2013 23:26:34   
Hanady RR

drage moje hvala vam na odgovorima nisam mu davala vise, maloprije je opet popio. imam jos jedno pitanje nakon koliko i trebao djelovati antibiotik? pocela sam mu davati u nedjelju da li je vec trebao poceti djelovvati? posto je ovo 3 antibiotik u zadnjih mjesec dana vise sam luda ali mi se cini da su nekako brze pocinjali djelovati ovi drugi ili mi se sve pomjesalo pa vise ni sama ne znam...user posted image user posted image user posted image

najdalje nakon treće doze

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2057
21.1.2013 23:48:25   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nama je pedijatar rekao i do 3 dana da se moze tolerisati temperatura

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2058
21.1.2013 23:50:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tinkivinki

nama je pedijatar rekao i do 3 dana da se moze tolerisati temperatura

da temperatura virusna...tolerisanje 3 dana obavim i bez doktora po svom sojećaju prateći ostale parametre :)
baketrijska na koju je dat natibiotik trebala bi  spati nakon treće doze antibiotika...
većina antibiotika je na 24 sata što znači treća doza je treći dan :)

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 2059
22.1.2013 0:14:18   
animagical
da ali kod njih nije antibiotik na 24 sata jedna doza,jer je mali pio danas u jedan i sad opet nedavno? ja bih ujutru nazvala dr.... ili nije dobar antibiotik, pa ad urade antibiogram, ili su ti zeznuli dozu prema kilazi djeteta

Neposredna veza do poruke: 2060
22.1.2013 0:25:41   
tajra26

danas citav dan skidam temperaturu ali opet nakon par sati ona se javi--- ovo mu je peta doza nocas u nedjelju u 11h je poceo---

Neposredna veza do poruke: 2061
22.1.2013 0:29:25   
animagical
tajra javi se ujutru dr...puno je to temperature uz redovan antibiotik...ili je on skroz pogresan ili nije doza lijeka ok....

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2062
22.1.2013 8:15:38   
Alma_27

danas citav dan skidam temperaturu ali opet nakon par sati ona se javi--- ovo mu je peta doza nocas u nedjelju u 11h je poceo---

jeste li radili bris?

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2063
22.1.2013 9:42:24   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Alma_27

jeste li radili bris?

radili smo bris prosle sedmice i bio je uredan. evo da kazem da nocas nije imao temperaturu. sad ne znam da li je djelovao antibiotik ili sta se desio... on je super veseo.. odlucila sam naci privatno nekog doktora da uradimo sve nalaze jer mi se nikako vise ne ide po domovima zdravlja ako imate nekoga za preporuciti...
stvarno sam vise ocajna...predugo traje a nemaju mi ni antibiotici vise smisla...
inace rekla mi je da ima bronhitis, upalu grla i da mu rastu zubici... sve mu se sastavilo user posted image user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2064
22.1.2013 9:51:16   
selebriti

jeste li radili bris?

radili smo bris prosle sedmice i bio je uredan. evo da kazem da nocas nije imao temperaturu. sad ne znam da li je djelovao antibiotik ili sta se desio... on je super veseo.. odlucila sam naci privatno nekog doktora da uradimo sve nalaze jer mi se nikako vise ne ide po domovima zdravlja ako imate nekoga za preporuciti...
stvarno sam vise ocajna...predugo traje a nemaju mi ni antibiotici vise smisla...
inace rekla mi je da ima bronhitis, upalu grla i da mu rastu zubici... sve mu se sastavilo user posted image user posted image

Ka se kutarises zubica, rijesit ces se belaja. pogotovo ako su trojke upitanju.

Moja preporuka za privatnog pedijatra ti je ordinacija "Suncokret".

I ako nemas babyvac obavezno kupi. Ako rastu zubići, pretpostavljam da slini, pa je jako bitno usisavati taj sav sekret.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2065
22.1.2013 23:25:57   
tajra26

IZVORNA PORUKA: selebriti

jeste li radili bris?

Ka se kutarises zubica, rijesit ces se belaja. pogotovo ako su trojke upitanju.

Moja preporuka za privatnog pedijatra ti je ordinacija "Suncokret".

I ako nemas babyvac obavezno kupi. Ako rastu zubići, pretpostavljam da slini, pa je jako bitno usisavati taj sav sekret.

trojke su u pitanju, temperature nema , nije je ni daNAs bilo hvala Bogu user posted image a babyvac imam . ustvari imam sve te stvarcice za izvlacenje slinica user posted image hvala vam drage moje na odgovorima

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 2066
5.2.2013 15:12:59   
škorpija
žene trebam savjet sestrinoj bebi pedijatrica je dala eritromicin sirup da pije, bez obrazloženja, a u nalazu brisa grla, nosa i očiju (koji se radi redovno u porodilištu u Bihaću) stoji da mrsa nije izlovana, meni je to sumnjivo i bojim se da će bebi bezveze davati antibiotik, slikat će nalaz pa ću staviti, a nisu blizu privatne ustanove gdje bi da odmah sad mogu ponovo uraditi brisove, imate li savjet

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 2067
5.2.2013 15:30:21   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: škorpija

žene trebam savjet sestrinoj bebi pedijatrica je dala eritromicin sirup da pije, bez obrazloženja, a u nalazu brisa grla, nosa i očiju (koji se radi redovno u porodilištu u Bihaću) stoji da mrsa nije izlovana, meni je to sumnjivo i bojim se da će bebi bezveze davati antibiotik, slikat će nalaz pa ću staviti, a nisu blizu privatne ustanove gdje bi da odmah sad mogu ponovo uraditi brisove, imate li savjet

Pa koji je razlog sto joj je dalauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2068
   [Obrisana poruka]
5.2.2013 15:30:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 2069
20.2.2013 12:04:12   
canim
Da vas pitam, nije hitno ali bas me interesuje ako neko zna da mi odgovori.

Sta se desava sa hranom kad ode u dusnik user posted image
Recimo da nisu to veliki komadi hrane, vec neke mrvice od hljeba i slicno, ono kad se zakaslje dobro a opet ima osjecaj da je tu nesto?
Jeli se te mrvice same apsorbuju nekako ?
Ili nemogu nista same vec ide neka upala uz to i slicno user posted image trazila sam nesto po internetu ali sve mi nesto nepovezano a interesuje me da znam, pa ako ima neko da zna detaljnije bila bih zahvalna na informaciji user posted image

< Poruku je uredio canim -- 20.2.2013 12:05:12 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2070
20.2.2013 12:06:50   
Alma_27
da je otislo u dusnik, kasljao bi ko lud.
u slucaju, da nesto ostane a ne istopi se (hrana), moze doci do upale. mislim da su male sanse za to

da dodam, ja sam jednom mislilaal da sam udahnula komadic zvakace gume pa mi je prijatelj internista objasnio ovo

< Poruku je uredio Alma_27 -- 20.2.2013 12:08:32 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2071
20.2.2013 12:13:13   
canim

u slucaju, da nesto ostane a ne istopi se (hrana), moze doci do upale. mislim da su male sanse za to

da dodam, ja sam jednom mislilaal da sam udahnula komadic zvakace gume pa mi je prijatelj internista objasnio ovo

Kako mislis ne istopi se ?
Mislis na vece komade koje se tesko vare ili i na obicne recimo mrve hljeba ili kolaca i slicno user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2072
20.2.2013 12:19:10   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: canim

Kako mislis ne istopi se ?
Mislis na vece komade koje se tesko vare ili i na obicne recimo mrve hljeba ili kolaca i slicno user posted image

moram priznati da taj dio ni sama nisam shvatila dobro user posted image
sad kad skontam, po mojoj logici,sve sto udje u pluca, mora izaci bilo kasljem bilo kroz slajm...
nemoj brinuti. nece njemu nista biti. kaslje li jos uvijek. znas i sam asta je nadrazajni kasalj. ono kad ti malo prasine smeta pa ne mozes prestati kasljati. zamisli sad mrvu. pa organizam bi se borio da je izbaci.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2073
28.2.2013 19:10:44   
smajli80
Molim vas za savjet.

Moja petogodišnja kćerka danas je počela povraćati.Od 12 do sad je povratila 5x.Ima malu temp.38.Znam da mora na čajnu dijetu ali ona neće apsolutno ništa ni da jede ni pije.Aj što nije jela to i nije problem ,međutim ništa nije ni pila.Nutkala sam je čajem ono po kašičicu ali odbijauser posted image
Umješala sam joj rehidromix u čaj da ne dehidrira ali neće.Nije ni mokrila od 13h.Nema proljeva.
Neznam šta da radim sa njom.user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2074
28.2.2013 19:15:52   
Hanady RR
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

nama su tada rekli kada povrati da je ne silimo odmah dok s ežludac smiri da sačekamo...
sa ovom stomačnom djeca zaista slabo jedu i piju...
naravno sa temepraturom u kombinaciji treba se paziti na dehidraciju...pa tako pogledaj...
http://www.ringeraja.ba/forum/m_701107/mpage_1/key_/tm.htm#701107
prvi post opsuje sev...dijete pogledaj provjeri pa odluči dali ste za ljekara ili da je malo pustiš da odmori pa nastavite sa čajkom na kašikuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *