Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.2.2012 15:18:57
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Esmica
Sta sa radim? Primjetila sam da moja mala kad jede kivi,pa kad ima stolicu nakon toga vristi da je boli guza. Jednu noc je svu preplakala,nismo znali sta joj je. Onda sam skontala da je od kivija,uvijek poslije place. I sinoc ja skroz zaboravila,dala im da jedu kivija,i evo sad ona muke muce. Jutros imala stolicu,i od tada samo place. Ne boli je stomak,vec samo poslije,kad kaki,boli je guza. Sta moze biti razlog?
Zbog svoje kiselosti kivi kod neke dece hoće da izazove takve probleme.Ništa strašno, nemoj joj više davati.Isto tako probleme hoće da izazovu ljute papričice recimo.Ja sam primer.Ako bi jela ljute papričice, telila bi se na vc šolji koliko me peče.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.2.2012 20:53:26
Esmica
Cek dok vidim na tickeru Ima 2 godine i 4 mjeseca. Ma jela je ona kivi prije bez problema,bar koliko se sjecam. Zadnjih mozda mjesec,dva ima ovaj problem. Nije alergicna,nema osipa ni crvenila,ni na guzi,ne boli je dok kaki,samo poslije place da je boli guza. Izgleda da je bas od kiseline. A kontam jela je i kiselije vocke,pa nista Sad je moram nekako zabavljati u sobi dok ovo dvoje starijih pojedu kivi. A zao mi je,tako ga voli
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 26.2.2012 19:13:39
lely
Prijateljica se porodila prije nepunih mjesec dana i sada je dobila neke gnojne čireve po nogama.Patronažna sumnja na mrsu,a ona će sutra kod dr da se tačno utvrdi šta je.Osjeća se malaksalo i strah je da će u toku noći dobiti temp.,pa je zanima da li smije dojiti bebija. Ja znam da sa temp. smije dojiti,ali nešto nisam baš načisto sa tom mrsom,ali oper patronažna bi je valjda upozorila Šta vi mislite ili znate o tome?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.2.2012 16:31:17
mila81
Mali mi povraća, mislim da je prehladio malo, za vikend smo bili nani na selo, može li mi neko fino objasniti kako se ono pravi sa rižom što je hanadi pisala ono za dijetu neku,...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.2.2012 16:34:38
felix
mila81. ja sam kuhala rizu sa mrkvom, sa malo soli i davala da jede. Al nista nisam davala dok se nije smirilo povracanje. Pio je rehiramixs , svaki 5min po kasiku . Kad je povracanje stalo, smirilo se tad sam uvodila da jede al sve pomalo ne previse mlijeko NE davati . Nisam ni ja i kad sam ga ponovo uvela davala sam po malo i pomalo povecavala doze . Smije stapice, dvopek, suhe kifle, keks , sipak caj, .....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.2.2012 16:35:21
Medić*
Ej Mila vjerovatno je nahladio, da sto prije prodje aBg
Je li mislis na rizinu sluz, samo iskuhas rizu i das mu te vode da pije. Uzmi prolife, imas i za djecu i za odrasle. Ja nedavno muzu uzimala odmah u stalo povracanje.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 27.2.2012 16:44:33
Medić*
Ma nema recepta bar po mom, odokativno stavis, stavi malu soljicu rize i stavi vode da to prelije dobro, ne dozvoli da ti voda ispari, ne stavljaj zacine, bar ja ne stavljam, i dajes mu po kasilicu te sluzi.
< Poruku je uredio medic slatki -- 27.2.2012 16:46:01 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2012 8:50:47
lirio
da li neko zna nekog djecijeg gastroenterologa? gdje radi? kako doci do njega? treba nam sto pre? vec mjesecima mucimo muku sa nekakvim neobicnim proljevom. hvala unaprijed.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2012 9:02:19
Malenaoduvijek
lirio mislim da ti je najbolje da trazite uputnicu za pedijatriju i da odete u prijemno i da vidite sta ce vam oni reci jer ako budete cekali kabinet to bi moglo potrajati jer vjerovatno ce vam trebati termin kao u drugim kabinetima,iako je mozda najbolje da nazoves
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2012 9:14:44
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: mamana
a zar ona nije na nefrologiji
U pravu si ja je zamjenila sa Hajrijom Maksić.
ma da ona je sefica tamo i dr onaj jedan radi znam jer sam vodila mladjeg sina,,a dr Kovac je na gastro.
a ima vise djecijih ordinacija privatnih kao sto su suncokret i ove klinike imaju pedijatre pa ti je najbolje prosurfaj naci ces,,svi oni imaju web str, sanasa clarus i ostale .
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.3.2012 9:14:54
lirio
hvala vam na informacijama... ja nisam iz sa pa mi je malo problem doci u bolnicu bez odluke nasih ljekara... moj maleni ima 2 god i 5mj... nema on klasicni proljev... recimo jjednom dva puta sedmicno dobije jako rijetku i smrdljivu stolicu( po 3 zaredom) i onda par dana nista... i tako vec mjesecima... u septembru smo lezali dva puta u bnici zbog jakog proljeva i od tada nekako to i traje... mislim, bude on ok pa onda proljev, smrdljivi... vodila sam ga prekjucej pedijatru i nista konkretno... kaze da je to zato sto svasta stavlja u usta... al ja ne mislim tako... mislm da ga treba pogledati specijalista... bojim se da od ovih cestih proljeva ne ostete se crijeva... i da, u sept je jedna dr posumljala na celijakiju al nakon nalaza masnoca u stolici daljnje pretrage su stale... hvala jos jednom na inf... pozzzzz