|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
9.3.2012 11:14:50   
škorpija
lirio, insistiraj na nalazima za celijakiju, to je bolest koja je sve češća i na našim prostorima, a jednostavno dijetom mogu se riještii svi problemi, nekako ljekari zaborave na nju i uvijek im je to zadnja opcija

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 1176
10.3.2012 23:43:13   
reallove
Zenice molim vas,pomozite.Ameen je pao,udraio se u glavu,vodili ga doktoru,ima 2 konca...Koliko je to opasno,sta da radim,kako da ga cuvam,kako cu ga uspavati,puno se brinem,je li neko od vas imao slicno iskustvo,bojim se da nesto ne budeuser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1177
10.3.2012 23:47:01   
jasmin
Draga reallove,iako tebi sad sve izgleda strasno,udarci u glavu su cesti kod djece.Ti sad samo prati hoce li povracati,a nece aBd.
Jesu li doktori rekli bilo sta na sto trebas obratiti paznju?
Nemoj da brines puno,sve je to normalno sto prati djetinstvo.Ako doktori nisu rekli nista posebno,onda nemas razloga za brigu.Rana je svakako zasticena zavojem,a pajkice normalno aBd.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1178
10.3.2012 23:49:39   
reallove
dr me pitao jeli povracao,nije povracao,pricao je samnom do bolnice i nazad,nije pospan,dr kaze da je uredu ali prvi put ima ranu,bojim se te rane,dao mu je lijekove ali tesko ga natjerati da popije,bojim se strasno,a bila sam kod njega,i nisam ga mogla sacuvatiuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1179
10.3.2012 23:54:27   
jasmin
Ma nista ne brini.Moja princezu je prije 10-ak dana braco gurnuo i udarila je glavom u cosak zida.Krvarila je,ali nije bilo duboko.Prvi put da se tako udari u glavu.Pazila sam na ponasanje,testirala je ono da podigne ruke,da mi prica i tako,uglavnom sve je super proslo.Znam kako ti je,ali nemoj puno brinuti.Iako i sama nisam cijelu noc spavala,sve sam ustajala da je pratim.Ona ujutro ustala ko navijena...samo `mljela`.
Ali eto,takvo je majcinstvo.Vidjeces da ce sve biti ok aBd.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1180
10.3.2012 23:56:03   
Amam
Reallove nemoj da sebe  okrivljujes,djeca moraju odrasti,moraju padati i udariti se.
Ako nije povracao do sad nece ni povracati aBd,ponasaj se kao i do sad,nemoj njemu da pokazujes kako si zabrinuta,znam da si uplasena,ali dr su ranu obradili ti samo sad nadji nacin da mu das brufen da mu umiri bol i bice on dobro user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1181
10.3.2012 23:56:33   
Lana_

IZVORNA PORUKA: lirio

hvala vam na informacijama... ja nisam iz sa pa mi je malo problem doci u bolnicu bez odluke nasih ljekara...
moj maleni ima 2 god i 5mj... nema on klasicni proljev... recimo jjednom dva puta sedmicno dobije jako rijetku i smrdljivu stolicu( po 3 zaredom) i onda par dana nista... i tako vec mjesecima... u septembru smo lezali dva puta u bnici zbog jakog proljeva i od tada nekako to i traje... mislim, bude on ok pa onda proljev, smrdljivi... vodila sam ga prekjucej pedijatru i nista konkretno... kaze da je to zato sto svasta stavlja u usta... al ja ne mislim tako... mislm da ga treba pogledati specijalista... bojim se da od ovih cestih proljeva ne ostete se crijeva... i da, u sept je jedna dr posumljala na celijakiju al nakon nalaza masnoca u stolici daljnje pretrage su stale... hvala jos jednom na inf... pozzzzz

ja imam celijakiju,kao bebi mi je dijagnosticirana,i bila sam na dijeti do 6 god i rekli mi da mogu nastaviti jesti hranu sa glutenom,jer su tada doktori mislili da je to prolazna dječija bolest tek je 90-ih otkriveno da je genetski poremećaj..i prošle god nakon izgubenjih 10kg na nagovor jedne med sestre čiji sin ima uradim krvni nalaz i poz je bio,ima i brzi test koji košta 70KM i donese se ubolnicu i uradi,ako pokaže poz onda se radi biopsija crijeva,uspavaju i rade gastroskopiju...i ponovo sam na dijeti od 5mj 2011 i mogu reći da sam ase preporodila,udebljala,nalazi ekstra pogotovo željezo koje je bilo 1-2,redovna probava...ja ti savijetujem da dijete testiraš,može i da nebude to a ako bude ništa strašno,posebna prehrana i polako user posted image

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 1182
10.3.2012 23:56:44   
reallove
i nama kaze doktor da rana nije duboka i ja sam vidjela nije velika,ali eto malo je krvarila,ali malo,nije puno,ocistio mu i usio,ima 2 konca,za 7-10 dana kaze da dodjemo da vadi konce,oh Boze kako sam se prepala,jeli tvoja curica morala sivati ranu?

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1183
10.3.2012 23:59:03   
Medić*
IZVORNA PORUKA: reallove

dr me pitao jeli povracao,nije povracao,pricao je samnom do bolnice i nazad,nije pospan,dr kaze da je uredu ali prvi put ima ranu,bojim se te rane,dao mu je lijekove ali tesko ga natjerati da popije,bojim se strasno,a bila sam kod njega,i nisam ga mogla sacuvatiuser posted image

Draga nemoj toliko brinuti, razumijem da ti je tesko. Bili ste dr, rana je pod zavojem, imate lijekove propisane. Ako treba na zor i u snu ces mu dati. Moj maleni je imao 4 ili 5 konaca na celu, rana je bila strasna, pao je o stolu sa kreveta, rasjekao se, dr odmah zasili, popio paracetamol, jos nesto su mu dali ali se ne sjecam sta. Uglavnom dijete ti je mirno, ne povraca, mozda a sigurno bude nervozan jer mu smeta zavoj, sto je i normalno. Ja ranu od svog djecaka nisam smjela gledati, muz jedva, ali brzo je proslo i zaraslo. Tako daj mu da pije ono sto su dr propisali i vec ce sutra sve biti zaboravljeno a brzo ce i zarasti. Mi vise nemamio ni oziljka kako brzo prodje user posted image

I da ne zaboravim, kada se vade konci nista ne boli, ama bas brzinski bude da ne mozes vjerovati user posted image Nemoj vise misliti na to, hBg dragom pa nije sta vise bilo.

< Poruku je uredio medic slatki -- 11.3.2012 0:01:33 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1184
11.3.2012 0:02:20   
reallove
Evo jos uvijek je budan,prica,igra se,cak je pokusao opet da skace,doktor mu je usio,ali nije mu stavio nikakav zavoj ili flaster preko rane,nije nam nista ni rekao,sta mislite je li trebam da mu stavim nesto preko?

jasmin,amam,medic slatki,hvala vam puno

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1185
11.3.2012 0:08:03   
hatepsut

Evo jos uvijek je budan,prica,igra se,cak je pokusao opet da skace,doktor mu je usio,ali nije mu stavio nikakav zavoj ili flaster preko rane,nije nam nista ni rekao,sta mislite je li trebam da mu stavim nesto preko?

Dusa malena user posted image cinjenica je da smo mi vise uplasene i da vise panicarimo nego sama djecica.Moj K. pao niz stepenice,sreca uhvatila sam ga da nije pao s zidica,prepala se odmah u bonicu on mene tjesio.
Bit ce E. dobro,ja nebi nista stavljala,neka se rana zraci,ako se iz nekog razloga bojis zalijepi mu gazu.Daj mu paracetamol.inace ni jedno u toj dobi ne zeli niti sirup niti tablete,nego u malo soka mu pomjesaj ,nece izgubiti svojstvo.Zelimo vam da sto prije zaboravite na to user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1186
11.3.2012 0:10:00   
reallove

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Dusa malena user posted image cinjenica je da smo mi vise uplasene i da vise panicarimo nego sama djecica.Moj K. pao niz stepenice,sreca uhvatila sam ga da nije pao s zidica,prepala se odmah u bonicu on mene tjesio.
Bit ce E. dobro,ja nebi nista stavljala,neka se rana zraci,ako se iz nekog razloga bojis zalijepi mu gazu.Daj mu paracetamol.inace ni jedno u toj dobi ne zeli niti sirup niti tablete,nego u malo soka mu pomjesaj ,nece izgubiti svojstvo.Zelimo vam da sto prije zaboravite na to user posted image

dao mi je i kremu da stavljam na ranu 2 puta na dan,mozda i treba da bude otvoreno,probat cu sada sa sirupom,hvala punouser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1187
11.3.2012 0:11:26   
Amam

Ako ne krvari nemoj,nek se 2zraci" eh sad opet ako se ti plasis da ce povrijediti u toku noci mozes sterilnu gazu staviti preko i zalijepiti,dok prespava.

user posted image  veliki tebi i Ameenu i nemoj da brines user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1188
11.3.2012 0:14:16   
hatepsut
Krema je da to sto prije zaraste i da omekesa ranu da ga ne zatezu koncici.A sirup mu daj ,cisto da ga ne boli,mada ja mislim da je on to vec zaboravio.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1189
11.3.2012 0:15:36   
reallove

IZVORNA PORUKA: Amam

Ako ne krvari nemoj,nek se 2zraci" eh sad opet ako se ti plasis da ce povrijediti u toku noci mozes sterilnu gazu staviti preko i zalijepiti,dok prespava.

user posted image  veliki tebi i Ameenu i nemoj da brines user posted image
cuvam ga ja na krilu tako neka spava,ja cu ga cuvati da se ne povrijedi,mozda je bolje da se zraci

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1190
11.3.2012 0:17:22   
saritaa
reallove moja curica je prije dvadesetak dana pala sa naslonjaca trosjeda na stakleni sto, jos bila vruca, ma zalila je krv jedva joj zaustavili, nisam je vodila doktoru, pratila je tu noc, dijete fino spavalo, ma vise se prepala od moje reakcije nego sto se udarila, a ujutro ustala kao da nije nista bilo...nemoj da se brines bit ce to uredu akB.

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1191
11.3.2012 0:18:35   
Medić*
Ako mu vec dr nisu stavili gazu neku, ne moras ni ti stavljati ali daj mu paracetamol svakako, a dijete ce vec sutra sve zaboraviti.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1192
11.3.2012 0:23:32   
reallove

IZVORNA PORUKA: saritaa

reallove moja curica je prije dvadesetak dana pala sa naslonjaca trosjeda na stakleni sto, jos bila vruca, ma zalila je krv jedva joj zaustavili, nisam je vodila doktoru, pratila je tu noc, dijete fino spavalo, ma vise se prepala od moje reakcije nego sto se udarila, a ujutro ustala kao da nije nista bilo...nemoj da se brines bit ce to uredu akB.

Ameen je plakao samo dok su mu sili ranu,ali ja sam vise plakala cini mi se,nadam se da ce proci brzo..
user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 1193
11.3.2012 0:35:07   
reallove
Evo zaspao je,cuvam ga u krilu i necu ga pustati cijelu noc da se nebi povrijedio,zenice,jos jednom,hvala vam,nikad se u zivotu nisam ovoliko bojalauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1194
11.3.2012 0:47:56   
animagical
draga slobodno ti njega spusti, nece se povrijeditiuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1195
11.3.2012 0:49:39   
reallove

IZVORNA PORUKA: animagical

draga slobodno ti njega spusti, nece se povrijeditiuser posted image
ma bojim se,izdrzat ce mama sve.samo da on bude dobrouser posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1196
11.3.2012 0:55:04   
saritaa
draga reallove neznam koliko je vremena proslo od udarca,ali ako do sad nije imao nikakvu reakciju mislim da i nece, opusti se, i ti malo odmori, on ce se ujutro probuditi pun energije pa da se moze igrati sa mamom user posted image

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1197
11.3.2012 1:03:07   
reallove

IZVORNA PORUKA: saritaa

draga reallove neznam koliko je vremena proslo od udarca,ali ako do sad nije imao nikakvu reakciju mislim da i nece, opusti se, i ti malo odmori, on ce se ujutro probuditi pun energije pa da se moze igrati sa mamom user posted image

nije imao nikakve reakcije,ali kontam bolje da ga cuvam da nebi slucajno rucicom u snu dirao ranu pa da ga ne boli,evo fino spava,mirno znaci da ga ne boli,dusa mojauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu saritaa)
Neposredna veza do poruke: 1198
11.3.2012 12:39:58   
reallove
Evo nas...spavao je super,mirno,bez budjenja,mama je cijelu noc sjedila pored njega i pratila ga.ustali jutros,popio lijek,jedva nekako,stavili smo kremu,sad sjedi,gleda crtani.opet se jutros pokusao popeti na sto,meni je srce stalo,Boze samo da sve prodje,ja ne mogu da se odmorim,samo ga snimam:(

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1199
11.3.2012 12:45:31   
Vinetu
user posted image reallove, bit će to sve dobro... nevjerovatno je kako djeca dobro podnesu te padove i povrede... a nama se srce popne u gušu.  UHHH!  

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

disciplina, radne navike...
marny

sta mislite, da li ljudima sa ovih prostora (bivse Juge) nedostaje njemacke discipline, radnih navika...

da (81%)

ne (19%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *