Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 20:53:50
animagical
da je od kruske vec juce bi pocelo, ja mislim... mozda je neki virus uhvatila...? za svaki slucaj, odgodi dohranu dok je ne prodje, da ne nagadjas.... ako bude vise povracala, odvedi je dr... do doktora mozes davati na kasikicu po malo rehidromiksa ili hipp ors, uz linex...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:01:07
smajli80
Slažem se -sigurno je neka virozica da je hrana odreagovala bi odmah. Malo rehidromiksa uz lineks i prati ako temp skoči iznad 38.5(mjereno u guzu)onda je vodi.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:01:43
Lana_
IZVORNA PORUKA: animagical
da je od kruske vec juce bi pocelo, ja mislim... mozda je neki virus uhvatila...? za svaki slucaj, odgodi dohranu dok je ne prodje, da ne nagadjas.... ako bude vise povracala, odvedi je dr... do doktora mozes davati na kasikicu po malo rehidromiksa ili hipp ors, uz linex...
jela sam prije dva dana kivi,jel moga od njega zelena biti stolica i tek danas pokazala se
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:05:05
animagical
ma ne vjerujem da je do tvog jedenja kivija, najprije da je pokupila neku virozu, cim ima i temperaturu... ako bude visoka tura, preko 38 i duze od tri dana, vodi je kod dr....ipak je ona mala...i da,ako povrati vise od pet puta u danu ili ima toliko proljeva...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:15:55
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lana_
od kruške,tek joj pošla davati.. temp ispod pazduha jeste prvi put ima temp,nije bila bolesna od kad se rodila
dopisala sam da je zeleno svijetlo što je prvo povratila
od kruške krenulo bi za 24 sata...nije to....
klasični virus... kako vam je prva bolest sutra otiđite svome pedijtaru...
a sada uneiste tečnosti...najbolje da joj daš mrkvicu sok BIPP ors ili čaj od šipurka...kao dojena to može... dalje nemoj više kruške...dojite regularno i što više da ne dođe do dehidracije ako s eponovi povraćanje... linex baby super bi vam došao da ga imate sada
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:38:30
Lana_
hvala vam na savjetima,nebi ona htijela mrkvu ma ništa neće samo dojenje,i to što sam joj davala jedva,pola pljune...nadam se da je samo ta viroza..sva šta čovjek čuje pa se boji..
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.1.2013 21:43:49
jasmin
IZVORNA PORUKA: Lana_
hvala vam na savjetima,nebi ona htijela mrkvu ma ništa neće samo dojenje,i to što sam joj davala jedva,pola pljune...nadam se da je samo ta viroza..sva šta čovjek čuje pa se boji..
Nema nista bolje od cestog dojenja.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.1.2013 22:32:22
visnjica1
Joj ne znam vise sta da radim bebici je mjesec i 15 dana i evo par noci ne spava sinoc je budna bila od 1h do 7 ujutru pa je se budila svaka dva sata, nocas sam je kupala u pola 9 i zaspala je i nakon 15 min ponovo ustala i sad navodno spava u mom krilu, ne place nevjerujem da su grcevi, samo me strah da bebe nije zamjenila noc za dan ...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.1.2013 22:43:30
saritaa
visnjice ako beba ne place nemoj da brines, sa bebama je tako, nekada jednostavno nece da spavaju...i nama se ta znalo desavati, moj maleni ima 15 mjeseci i prethodnih par noci uzasno lose spava, zaspe oko 12 i budi se svako malo, a ne place nego eto ne spava mu se...samo polahko, nemoj da se sekiras
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.1.2013 22:50:53
aida.
IZVORNA PORUKA: visnjica1
Joj ne znam vise sta da radim bebici je mjesec i 15 dana i evo par noci ne spava sinoc je budna bila od 1h do 7 ujutru pa je se budila svaka dva sata, nocas sam je kupala u pola 9 i zaspala je i nakon 15 min ponovo ustala i sad navodno spava u mom krilu, ne place nevjerujem da su grcevi, samo me strah da bebe nije zamjenila noc za dan ...
Ako se ne grci i ne place vjerovatno nisu grcevi.. Moguce je da ti preko dana previse spava? Kad se probudi nemoj je odma hraniti, probaj se malo igrati, nadrzat...koliko god mozes i onda kad vidis da bas ogladni nahrani je jer obicno zaspe uz dojenje... Kod moje prijateljice je ovih dana bio isti problem, preko dana kad se budi ona odmah na dojku i ona zaspi... a preko noci onda orgija...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.1.2013 22:57:40
animagical
polako,tek si pocela beba je mala, promijeci ti rutinu jos sto puta i uvesti neki novi ritam isto toliko puta...vecernja rutina je ok, kupanje pa spavanje,ali neke bebe jednostavno nisu neki spavaci..sve dok je nista ne boli i dok je ok,ja ne bih brinula... na mamama je da su nenaspavane a prodje i to, dok se okrenes... i spavanje u krilu je spavanje moj sin je jedno vrijeme s nekih mjesec dva spavao jedino muzu na prsima,skoro po cijelu noc...spustanje nije dolazilo u ozbir sve je to normalno, a prodje i zaboravi se
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.1.2013 22:59:54
aida.
IZVORNA PORUKA: animagical
polako,tek si pocela beba je mala, promijeci ti rutinu jos sto puta i uvesti neki novi ritam isto toliko puta...vecernja rutina je ok, kupanje pa spavanje,ali neke bebe jednostavno nisu neki spavaci..sve dok je nista ne boli i dok je ok,ja ne bih brinula... na mamama je da su nenaspavane a prodje i to, dok se okrenes... i spavanje u krilu je spavanje moj sin je jedno vrijeme s nekih mjesec dva spavao jedino muzu na prsima,skoro po cijelu noc...spustanje nije dolazilo u ozbir sve je to normalno, a prodje i zaboravi se
...i pozeli se... da se nadovezem... Sve su to slatke muke... Znam da ti sad zvuci kao sta ove pricaju al sve je to kad se okrenes poslije lijepo naoruzaj se strpljenjem i uzivaj sa bebicom... Mozda je ipak samo period...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.1.2013 12:09:58
škorpija
potpisujem obje formumašice, višnjice no sikiriki, brzo će proći, pokušaj da bebiju praviš rutinu, mi smo do godinu dana svaku noć kupali bebija u 21 sat, onda oblačenje, hranjenje i spavanje i on je zna kad sve to obavi da je vrijeme za spavanac, nismo smjeli osdtupati od toga, bila zima, bilo ljeto, ako ništa barem mu guzu i noge operem u to doba da osjeti vodu i da skonta da je noć :-)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 12.1.2013 17:52:33
canim
Da vas pitam,
Dobili smo sumamed prije 3 dana, i trebala je piti sumamed 100 mg/5 ml dakle 5 ml 3 dana. Medjutim prva dva dana je ispovracala skoro sve, uspjela sam joj dati mozda oko 4 ml sve zajedno i zadnji dan sam joj dala 5 ml.
Pricala sam s pedijatrom on kaze da ukupna doza mora biti min 15 ml, dakle da je bolje da dam dva dan vise ako nisam sigurna da je sve popila a meni nesto puno dakle ukupno bih joj davala sumamed 5 dana, ima li ko kakav savjet ili jeli se nasao u slicnoj sitaciji sa antibioticima ?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.1.2013 16:29:34
futuremam
drage mame..treba mi savjet. ovako sina sam sunetila u srijedu ujutro i sve je super poroslo,naravno bilo je plakanja,a ostalo je sve ok bilo..on je vec u cetvrtak navecer sam ustao i posao da hoda..a 2godine su mu. medjutim sinoc mu se pojavilo malo krvi, nije puno,sasvim malo,i nije krv da stalno ide nego onako..ne ynam da objasnim lijepo i evo opet sad gledam malo mu izlazi krv, ... pa molim vas ako ko ima kakav savjet ..pliz pisite...yabrinuta mama
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.1.2013 19:20:27
Dida79
IZVORNA PORUKA: futuremam
drage mame..treba mi savjet. ovako sina sam sunetila u srijedu ujutro i sve je super poroslo,naravno bilo je plakanja,a ostalo je sve ok bilo..on je vec u cetvrtak navecer sam ustao i posao da hoda..a 2godine su mu. medjutim sinoc mu se pojavilo malo krvi, nije puno,sasvim malo,i nije krv da stalno ide nego onako..ne ynam da objasnim lijepo i evo opet sad gledam malo mu izlazi krv, ... pa molim vas ako ko ima kakav savjet ..pliz pisite...yabrinuta mama
Ne brini vjreovatno iziritira dok hoda..nista strasno ako cuna normalno izgleda tj nije crvena,otecena...a da ga boli on bi plakao tako da ne vidim razlog za zabrinutost