|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
22.3.2013 17:33:20   
tinkivinki
hvala vam svimauser posted image .meni je mozak zablokirao,reko hoću djetetu dati previše lijekova.i meni je voltaren zadnji,ali šta mogu kad ostalo ne djeluje.a primjetila sam inače paracetamol da prvi dan bolesti djeluje,drugi nikako,bar kod moje djece.i oboma se jako teško skida temperatura

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2101
22.3.2013 22:41:44   
canim

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Canim a jesi li davala paracetamol cepice ili sirup, sirup nama nikad nije pomogao, osim za one temp.37, 5.

U kombinaciji s ibuprofenom sam uvijek davala sirup, mozda ne dajes dobru dozu paracetamola pa ti zato ne djeluje. One lupocet ili kako se zovu cepice sam samo jednom dala i njih nisam kombinovala s ibuprofenom mada logicno vjerovatno bi moglo jer se radi o istom sastavu ali treba pitati.

Ako opet bude visoka temperatura uzmi mokar peskir i trljaj ledja i tijelo malo jacim potezima.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2102
27.3.2013 9:50:58   
Volim Te!
Drage mame imam problem user posted image prekjuce su mojoj devojcici jednom poplavile usne,i tog dana se nije ponavljalo,juce sam je naravno odvela doktoru,pregledao je,kaze srce normalno kuca sve je ok,to se bebama povremeno desava.Maloprije je hranim opet poplavise user posted image doktor me dosta smirio,objasnio zasto se to desava bebama ali opet user posted image je li se nekoj od vas to desavalo?Da kazem jos da ona normalno dize,mirna je,radosna,lijepo rucka,spava dojki itd nema nikakvih promjena.Planiram jos jednom sledece sedmice da je odvedem doktoru nek joj izvadi krv,da nije anemicna ili tako nesto.

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2103
27.3.2013 9:56:13   
bebaa
da joj nije hladno...koliko je stara,da li joj nicu zubici...ako nicu djeci je tada strasno hladno...popipaj stomacic ako je hladan na dodir i noj je hladno...mislim to mi jedino pada na pamet...

(odgovor članu Volim Te!)
Neposredna veza do poruke: 2104
27.3.2013 9:58:29   
ziki
Je li plakala bebica kad su joj poplavele usne? mom mlađem sinu se desilo jednom kad je plakao da su mu usnice poplavele, al dr je rekao da je normalno i da se dešava

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 2105
27.3.2013 9:59:09   
škorpija
ne bih da špekuliram, nisam ljekar, ali mala od prijateljice ima blagu srčanu manu, to je vrsta koja potpuno nestane u pubertetu i ne zahtijeva liječenje niti operaciju,, jedan od simptoma su i ljubičaste usne, ne vjerujem da je to slučaj kod vas jer se to javlja povremeno, možda je bebici samo hladno, ali eto pitaj ljekare,ništa ne škodi

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 2106
27.3.2013 9:59:14   
Volim Te!
Nikla su joj dva zubica,nekad bude na tren nemirna i to prestane,prekjuce se desilo kad sam je nakon jela umila,doktor kaze da bebe nekad zaborave svoju pljuvacku da gutaju i na sekundu da disu a ona cesto zaboravi da guta,doktor kaze sigurno nije nikakav problem a vruca bude,soba je iste temperature kao uvijek,izlazimo na cist vazduh,provjetravam redovno takodje.

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2107
27.3.2013 10:00:11   
Volim Te!

IZVORNA PORUKA: ziki

Je li plakala bebica kad su joj poplavele usne? mom mlađem sinu se desilo jednom kad je plakao da su mu usnice poplavele, al dr je rekao da je normalno i da se dešava

Ne,nije plakala cak se smijala i igrala normalno,ukakila se ja je presvukla posle umila i poplavile su.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2108
27.3.2013 10:01:32   
bebaa
nista ti ne skodi provjeriti krvnu sliku bebaca...mozda je malokrvna...ja dok sam imala anemiju i to stara pa sam imala ljubicaste usne...

Neposredna veza do poruke: 2109
27.3.2013 10:03:01   
Volim Te!

IZVORNA PORUKA: škorpija

ne bih da špekuliram, nisam ljekar, ali mala od prijateljice ima blagu srčanu manu, to je vrsta koja potpuno nestane u pubertetu i ne zahtijeva liječenje niti operaciju,, jedan od simptoma su i ljubičaste usne, ne vjerujem da je to slučaj kod vas jer se to javlja povremeno, možda je bebici samo hladno, ali eto pitaj ljekare,ništa ne škodi

Juce sam je vodila doktoru,pitao me da li u porodici ima djece sa bolesnim srcem rekla sam da nema ni sa moje ni sa muzeve strane,preslusao je,pregledao je kaze srce dobro funkcionise,kad je imala 2 meseca srce je pregledano na UZ mozak isto i sve je ok,ovo se ranije nije desavalo ali svakako cu sledece sedmice otic,nek urade krvnu sliku.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2110
5.4.2013 22:16:33   
canim
Nije hitno ali ne znam gdje da postavim pitanje pa cu opet ovdje

Ja sam kod svoje cure primjetila bijele linije na noznim noktima, vjerovatno u nedostatku kalcijuma user posted image , pocetkom januara je bila bolesna pa smo vadili nalaze i stvarno kalcijum je bio nizi, medjutim nisam nasla u apoteci do pre neki dan nijedan sirup sa dodatkom kalcijuma tako da smo koristili pikovit omega a kad njega zavrsimo prelazimo na ovaj neki sto ima i kalcijum, jeli moze bijelo na noktima znaciti da jos neki vitamin fali u organizmu ili je samo kalcijum u pitanju user posted image

Ovaj pikovit omega ima u sebi D vitamin pa sam pitala apotekarku trebam li davati i D3 kapi, kaze nema potrebe, tako da ne dajem, sta vi mislite user posted image njoj je 2 godine i 3 mjeseca.

Neposredna veza do poruke: 2111
11.4.2013 6:43:24   
visnjica1
Primjetila sam u zadnje dvije sedmice dase moja beba budi stalno nocu s tim da dize i nogice i rukice u zrak i stenje i stalno i izbacuje gasove prdecka zaista ne tznam vise sta joj je a da je vodim dr. ne da mi se, ali sam preumorna ona se bezbroj puta budi i na kraju ju moram uljuljati da bih se smirila.Grcevi su joj davno prosli

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 2112
11.4.2013 6:48:11   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Primjetila sam u zadnje dvije sedmice dase moja beba budi stalno nocu s tim da dize i nogice i rukice u zrak i stenje i stalno i izbacuje gasove prdecka zaista ne tznam vise sta joj je a da je vodim dr. ne da mi se, ali sam preumorna ona se bezbroj puta budi i na kraju ju moram uljuljati da bih se smirila.Grcevi su joj davno prosli

mozda ima tvrdu stolicu pa je muci,pokusaj joj dati vise tecnosti da lakse kaki a mozda i ne podnosi neku namirnicu pa je muci

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 2113
11.4.2013 6:53:47   
visnjica1
Nema cvrstu stolicu normalnu kao i do sada üije Aptamil prihvatila ga je fino ubacujem je i malo caja izmedju obroka s tim da je probala kasicu i nju mi je super prihvatila ali ne dajem joj svaki dan u sedmici jednom

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2114
11.4.2013 8:35:56   
ziki
Moje mišljenje da si poranila sa dohranom, ipak je to mala beba pa njoj je 4,5 mj.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 2115
11.4.2013 8:48:35   
visnjica1
Ja samo radim pouputama svoje dr. akko mi je oona rekla da uvodim voce i povrce nemam tu sta porijesiti, naravno ne jede ona obilno to je svega po jedna kasikica u 7 dana

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2116
11.4.2013 8:50:15   
ziki
pa očoto joj ne prija ako je stomačić muči. Al opet svaka majka najbolje poznaje svoje dijete

Neposredna veza do poruke: 2117
11.4.2013 8:55:38   
visnjica1
Da ali nju stomacic muci vec dvije sedmice a dohranu sam joj tek uvela prosle sedmice do sada bi se trebalo smiriti ako je do kasice, samo sumnjam da joj je od mlijeka , ali na pocetku je super prihvatila jer sam ju dojila 3 mjeseca i onda smo na ad presle

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2118
11.4.2013 8:56:03   
bebacha

Ja samo radim pouputama svoje dr. akko mi je oona rekla da uvodim voce i povrce nemam tu sta porijesiti, naravno ne jede ona obilno to je svega po jedna kasikica u 7 dana

ok to stp pedijatar savjetuje al opet trebas pratit dijete jer ocito to njoj ne odg
pokusaj joj nedavat nista par dana pa da vidis stanje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 2119
11.4.2013 8:57:39   
bebacha

Da ali nju stomacic muci vec dvije sedmice a dohranu sam joj tek uvela prosle sedmice do sada bi se trebalo smiriti ako je do kasice, samo sumnjam da joj je od mlijeka , ali na pocetku je super prihvatila jer sam ju dojila 3 mjeseca i onda smo na ad presle

onda je vjerovatno to mlijeka,ja neuprati taj dio u mlijeku ranijeuser posted image
da pokusate promjenit mlijekouser posted image
a ja bi prestala davat kasice dok se ne skonta uzrok tog sa stomakom

Neposredna veza do poruke: 2120
11.4.2013 9:00:55   
hanabanana

Umjesto voćne probaj davati povrtnu kašicu.
Povrće je lakše probavljivo.

Neposredna veza do poruke: 2121
11.4.2013 9:03:30   
visnjica1
Pa dala sam joj samo prosle sedmice ove nisam i opet je nemirna i stalno prdecka user posted image , mlijeko je prihvatila odlicno Aptamil, zaista ne znam koje bih joj promijenila i da li je od mlijeka, ne place ona samo se budi cesto s tim da dize nogice u zrak i rukama hlupa na sve strane i prdecka

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2122
11.4.2013 9:05:44   
hanabanana

Pa dala sam joj samo prosle sedmice ove nisam i opet je nemirna i stalno prdecka user posted image , mlijeko je prihvatila odlicno Aptamil, zaista ne znam koje bih joj promijenila i da li je od mlijeka, ne place ona samo se budi cesto s tim da dize nogice u zrak i rukama hlupa na sve strane i prdecka

Prducka zato što mora izbaciti zrak iz crijeva. Očito se naguta zraka dok pije mlijeko ili drugu tekućinu koju joj daješ.
Ako ona spava, ne budi se, ne plaće....bez brige.

Neposredna veza do poruke: 2123
11.4.2013 9:07:36   
visnjica1
Prvo sam joj povrtnu uvela kao sto mi je i dr.rekla i super je prihvatila, pa sam kroz 3 dana uvela malo i vocne jabuka i kruska s tim da je uzela dva puta i nije vise htjela, dajem joj caj od komorace i kamilice, vodu nije ljubitelj

Moje Sunce 25.11.2012

Neposredna veza do poruke: 2124
11.4.2013 9:08:31   
bebacha

Prvo sam joj povrtnu uvela kao sto mi je i dr.rekla i super je prihvatila, pa sam kroz 3 dana uvela malo i vocne jabuka i kruska s tim da je uzela dva puta i nije vise htjela, dajem joj caj od komorace i kamilice, vodu nije ljubitelj

zasto se brines ako dijete samo prducka,neplace,nebuni se user posted image
ako je beba vesela,fino jede nemas razloga da se brines

< Poruku je uredio bebacha -- 11.4.2013 9:09:08 >

Neposredna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *