|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
11.4.2013 9:11:34   
visnjica1
Pa zato sto je nemirna nocu i svako malo se budi i ponavlja postupak koji sam predhodno opisala, pa bolje mi je pitati ovdje nego razbijati glavu sta bi moglo bit, s im da je imala pocetak infekta mokracnih kanala prije neke 3 sedmice i jos uvijek pije sirup

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2126
11.4.2013 9:15:49   
bebacha

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Pa zato sto je nemirna nocu i svako malo se budi i ponavlja postupak koji sam predhodno opisala, pa bolje mi je pitati ovdje nego razbijati glavu sta bi moglo bit, s im da je imala pocetak infekta mokracnih kanala prije neke 3 sedmice i jos uvijek pije sirup

ti svako malo neku novu informaciju iznesesuser posted image user posted image
neznam dali ima neke veze sa sirupa,mozda da se posavjetujes s pediatrom
mada je to vjerovatno samo izbacivanje zraka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 2127
11.4.2013 9:23:13   
bebaa
ne moze insan biti pametan...moja beba nikad nije imala problema sa stolicom...malo se zacrveni inapne i gotovo...
ali or rodice beba ima 3 mj. i od rođenja do danas ima isti taj problem...ma to je muka ziva dok se pokaki...i stalno prducka...oni su izmjenjali svu moguću i nemoguću ishranu koja postoji za bebe...nikakav caj ne pomaze,jednostavno beba ima -tako kaze dr. -lijena crijeva i dok sve to sto stolicu sto gasove izbaci iz sebe opet dodje na pocetaki tome nikad kraja...
probaj promijeniti aptamil,ne mora znaciti da ako ga je prihvatila da joj ne smeta...beba pije sve sto joj ponudis...moj ne pije vodu nikako...
kupi neku hranu za bebe sa problemima tog tipa...ima vjeruj i do tog aptamila...mi smo od rodjenja njemu davali hipp i kad je doslo da se promjeni broj mi uzmemeo milumil i dijete odma izbacilo osip po sebi...sad cekamo alergotestove...znaci nisu sve formule iste...promjenbi pa vidi jeli do mlijeka...to je moj savjet...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 2128
11.4.2013 9:36:31   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: bebaa

ne moze insan biti pametan...moja beba nikad nije imala problema sa stolicom...malo se zacrveni inapne i gotovo...
ali or rodice beba ima 3 mj. i od rođenja do danas ima isti taj problem...ma to je muka ziva dok se pokaki...i stalno prducka...oni su izmjenjali svu moguću i nemoguću ishranu koja postoji za bebe...nikakav caj ne pomaze,jednostavno beba ima -tako kaze dr. -lijena crijeva i dok sve to sto stolicu sto gasove izbaci iz sebe opet dodje na pocetaki tome nikad kraja...

Ja bih promijenila pedijatra koji bi za tromjesećno dijete rekao da ima lijena crijeva.
Nema sreće u stalnoj izmijeni adaptiranog mlijeka.
Moje starije dijete je imalo problem sa stolicom, ali to su baš bili problemi...ne prduckanje, nego tvrda stolica.
Do njenog šesto mjeseca pila je mlijeko za djecu koja imaju tvrdu stolicu, tada se to zvalo Conformil. Ne znam kako sada zovu, isti je proizvodjač kao i Aptamila - Milupa.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2129
11.4.2013 9:41:17   
bebaa

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja bih promijenila pedijatra koji bi za tromjesećno dijete rekao da ima lijena crijeva.
Moje starije dijete je imalo problem sa stolicom, ali to su baš bili problemi...ne prduckanje, nego tvrda stolica.
Do njenog šesto mjeseca pila je mlijeko za djecu koja imaju tvrdu stolicu, tada se to zvalo Conformil. Ne znam kako sada zovu, isti je proizvodjač kao i Aptamila - Milupa.

pa kao oni tvrde malo je bolja situacija od kako pije neko novo hipp slabo se moze naci...manje stenje i ne savija se toliko...pa ne znam...user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2130
11.4.2013 9:44:11   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: ziki

Moje mišljenje da si poranila sa dohranom, ipak je to mala beba pa njoj je 4,5 mj.

djeca koja ne doje trebaju poceti u ovom periodu sa dohranom ,ako se prijemti na djetetu da ne pase onda odgoditi , moj savjet je promjeni mlijeko mozda mu ne godi .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2131
11.4.2013 9:46:07   
Mirkica

takodje .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2132
19.4.2013 14:41:34   
škorpija
Zna li neko dobrog stučnjaka otorinolaringologa (uho, grlo nos) u Sarajevu koji ima privatnu ordinaciju?

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2133
19.4.2013 14:45:07   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

Zna li neko dobrog stučnjaka otorinolaringologa (uho, grlo nos) u Sarajevu koji ima privatnu ordinaciju?

Gežo na Dobrinji

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2134
19.4.2013 14:55:46   
škorpija

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Gežo na Dobrinji

kad ukucam na interntu otorinolaringolog sarajevo samo mi gežo i izađe izađeuser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2135
19.4.2013 14:58:53   
hanabanana

Ja Gežu ne bih preporučila....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2136
19.4.2013 15:01:13   
ladyblue RR

Ja Gežu ne bih preporučila....

ja sam, s druge strane, bila i više nego zadovoljna. prije 5 godina mi je operisao krajnike i sve je bilo odlično.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 2137
19.4.2013 15:02:28   
škorpija
iskreno meni treba za mene otorinolaringolog a ne za dijete, ali nisam znala gdje drugo da pitam

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2138
19.4.2013 15:03:55   
Lejla Ka
Ima neki ORL u DZ Otoka kojeg svi hvale, ali ne znam kako se zove.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2139
19.4.2013 15:06:18   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ima neki ORL u DZ Otoka kojeg svi hvale, ali ne znam kako se zove.

I ja sam čula da ovog hvale svi, mogu se raspitati za ime.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2140
19.4.2013 15:07:15   
shpagica
Iskljucivo privatno mozes da ides?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2141
19.4.2013 15:51:45   
škorpija
ma privatno moram, ne mogu zbog posla uzeti 10 dana da odem na jedan pregled, ima sat vremena i kapak

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 2142
19.4.2013 16:15:41   
bookah
Kod ORL Gezo na Dobrinji radi i Dr.Mandilovic, ako neces kod Geze.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2143
19.4.2013 16:41:05   
škorpija
pa koji je bolji

(odgovor članu bookah)
Neposredna veza do poruke: 2144
25.4.2013 19:50:44   
melin
dali smijem davati jogurt activija djetetu od tri godine i koliko dugo,probale smo i stvarno joj pomaze za regulisanje stolice al se bojim da sta ne naskodi ili da ne pretjeream,pojede jedan dnevno a ponekad i jos jedan tecni popije...user posted image

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2145
25.4.2013 19:53:08   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: melin

dali smijem davati jogurt activija djetetu od tri godine i koliko dugo,probale smo i stvarno joj pomaze za regulisanje stolice al se bojim da sta ne naskodi ili da ne pretjeream,pojede jedan dnevno a ponekad i jos jedan tecni popije...user posted image

Možeš. Ma taj aktivia je baš mali, a i ne vidim razlog zašto bi škodilo.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2146
25.4.2013 19:55:46   
MicoTico
I da , ja baš ne vjerujem u te jogurte. meni nikad nisu pomagali. Gledala sam jedan dokumentarac o tome, i u stvari mala je razlika između jogurta tog tipa i najobičnijeg, klasičnog jogurta.
Evo ti i jedan članak koji sam pronašla
http://www.cybermed.hr/vijesti/probioticki_jogurt_ipak_ne_pomaze_djeci_sa_konstipacijom

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2147
25.4.2013 20:18:13   
melin

IZVORNA PORUKA: MicoTico

I da , ja baš ne vjerujem u te jogurte. meni nikad nisu pomagali. Gledala sam jedan dokumentarac o tome, i u stvari mala je razlika između jogurta tog tipa i najobičnijeg, klasičnog jogurta.
Evo ti i jedan članak koji sam pronašla
http://www.cybermed.hr/vijesti/probioticki_jogurt_ipak_ne_pomaze_djeci_sa_konstipacijom

hvala za ovaj clanak
bila sam u nedoumici dali smijem da dajem obicno se preporucuje za odrasle nigdje nisam nasla dali mogu i djeca da ga koriste,posto moja djevojcica nece obicni jogurt osim vocnog pokusala sam s activiom(suha sljiva i dr.) i stavrno joj pomogne svaki dan posle rucka joj dam jedan i odma proradiuser posted image
bojim se samo da se crijeva ne naviknu na touser posted image

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2148
25.4.2013 20:21:35   
MicoTico
Melin, a što ne probaš da joj napraviš sama voćni jogurt. Uzmeš koju suvu smokvu, šljivu, izblendaš i dodaš u obični jogurt.
Ja sam svojoj M. znala dati ujutro natašte kašiku domaćeg pekmeza od smokve i malo tople vode i pomagalo je. A ne može da škodiuser posted image

< Poruku je uredio MicoTico -- 25.4.2013 20:22:11 >

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2149
27.4.2013 22:11:38   
sporty mamaa
Molim vas savjet. Beba (godinu i 7 mjeseci) od jutros ima proljev. Do sad mozda 5 puta. Pije prolife i evo sad cu joj dat rehidromiks jer malo pije. Temp. oko 38 sa 3. E sad oko 7 sam stavila cepic i odmah nakon 10 min imala proljev. otisla u ljekarnu, kupila dalsy, i sad posto ga nikad nismo koristili zanima me kad ga smijem dati? cepici nam pomognu ali ih sad izbjegavam zbog proljeva. i' ne znam da li da ujutro idemo doktoru sta vi mislite?

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *