|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
23.5.2011 13:35:41   
BlackMagicWoman
oj, elmaso moja, placi, zdravo je to, manje ces pisati user posted image user posted image user posted image ... ma, ne treba tebi niko da se oslonis na njega, jaka si ti, nego samo da se zabavis necim, nekim, nekom, ljubav je cudo ... ali, ne forsiraj se, ne mora ni biti ljubav, ima tako dobrih, osvjezavajucih stvari iako ljubav nije prisutna ... zato, obuci se kako umes i isturi grudi, neka tvoja gola noga krene, nek' polude ljudi, nek' se zudnja vojnika probudi , dalje znas pjesmu ... ovo vrijeme je fuj, ja bih najradje samo spavala, ali jbga, obaveze ne daju ... blur user posted image moja najljepsa, ne daj se !!! lajlac, sretno ... ljubim vas sve

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2451
23.5.2011 19:09:53   
lajlac
Elmic moj ne moze nikako biti do tebe, sto se tice decki, jer si nevjerovatno nacitana i produhovljena i savjesna tako da je samo pitanje vremena kad ces upoznati nekog divnog decka koji ce te zauvijek voljeti i paziti, bezuslovno.
Kad mi se pocelo desavati ovo, spomenula sam svom decku, pokusala mu objasniti, cak se i malo prepao jer mu nista nije bilo jasno, ali kasnije sam shvatila jedno: o ovome mozes pricati samo sa osobama koje su prosle isto. Jednako sam naisla ne na nerazumijevanje, ali nedovoljno paznje i brige, jer je bilo "ma proce to, nije to nista". Shvatila sam da te niko ne moze razumijeti i da ne mozes ni ocekivati da te razumije, jer prica o ovome na dugo zamara čovjeka, jer ti pokusajes nesto objasniti sto ni tebi samoj nije jasno, pa je onda jos gore. Ja trpim, necu da iko zna, osim onoga ko bi trebao znati i bolje se osjecam, jer bi saznanje nasiroko o ovome bilo jos gore po meni. Ljudi primjete kad se usutim da nesto nije uredu, ali ne pokusajem ni objasniti.
Dodjem na ovaj forum, hvala Bogu pa postoji, i izjadam se.
Ne znam ni zasto sam sve ovo spomenula, tek tako hahhaha :)
Zato Elmic ljubavi ce biti!!!!

Ja sam sretno zaljubljena, ali dzaba opet imam momente kad mislim da cu poluditi i da cu svaku volju izgubiti, da ce mi biti gore itd. Pa se pitam zasto Boze moj? Mlada, zaposlena, zelim porodicu i normalan zivot i opet bez razloga osjetljiva na sve i svasta, strah ponekad zavlada, nonstop se pitam sta ako ovo, sta ako ono.
Tijelo ocito ne trpi, sve godine stresa kojem sam bila izlozena mora se odraziti negdje, ocito je ovo signal da se u zivotu moraju napraviti neke izmjene.

Sve ovo pisem, a i samoj mi se cini tesko i nedostizno. Jedan dan mislim imam snagu, drugi dan se pitam hocu li je i dalje imati, a treci je gubim pa ubjedjujem sebe da se moram boriti. Cetvrti shvatim da to nisam ja, nisam toliko jaka, zelim da stvari budu kao i prije... Zelim samo da ovo prodje...

Dok pisem sve ovo, neka nervoza u zelucu... ccc fuj vise.

Blur kako izdrzajes trudnocu? Jeli stvarno istina da nisi pila nijedne tablete? A prije jesi li imala neku terapiju ili nesto?
U pravu si bila za ono da ne citam o nasem stanju, naletila sam na grozna iskustva, poremecaje licnosti i sl i jos veci strah je zavladao.
Ali sam obecala sebi da necu vise i nisam ovih dana, osim ovog foruma, ni jednu stranicu posjetila.

Svida mi se post od Black upucen Elmasi, hahah :) Elmic u lov!!! Ti bar nemas problema sa izlascima, blago tebi!!! Ja nekad izadjem i uvijek nesto iscekujem ko luda, sama sebe uspanicim bezveze...

Pozdrav svima.... Poljubac veliki za sve

Lajla

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2452
24.5.2011 16:38:22   
ferhunde
Pozdrav za sve panicarke user posted image user posted image mala sala draga moja Blur bilo je naravno dobrih dana u tih 7 godina ali i kad su bili ti dani ipak je postojalo ono nesto tesko u glavi sto samo mi mozemo razumeti ali bar sam mogla izlaziti,setati,druziti se ali vise je bilo onih losih kad nisam mogla od krevet ustati ni do wc otici sama STRASNOuser posted image

Na pocetku sam pila AD jedan mesecbilo mi bolje i sotavila na svoju ruku i bilo je bolje nekih 6-7 meseca ao ank. kao da nije ni bilo i posle OP eve nje jos jaca i grozna user posted image od tada sve sto sam cula sam probala akupunktura,zrnoterapija,vitamine,magneti,prirodni lekovi ali nista i evo vec 7 god kako pijem samo lorsilan sto sam pila na pocetku njega nisam ostavila i to ti je to.Ali prezivela sam ja dosta stresove dve peracije pa problemi licni( kojih je bilo bogami dosta )pa jos sto sta i kad sve to sabere nikako da se ja povratim u normalu.

Draga Elmasa evo ti nesto za tebe http://youtu.be/hGlEps75OKg user posted image user posted image

Pozdrav cure VE SAKAMuser posted image I GUSKAM SITE user posted image user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2453
24.5.2011 18:45:23   
nadez
zdravo nadam se da cete me razumeti zasto sam iz makedonija,dugo vreme sam sa anksioznost,u tom periodu sam se udala,i bilo mi je bolje ali sada od januaru imam simptome kada uzmem vazduh kao nesto da me probada sa nozem u predelu srca u leva gruda neki cudni osecaj bol u levoj ruki,sve moguce ispitivanja sam uradila po stoti put,i otisla kod psihijatar ona mi je rekala da trebam probati sama da izacem od ovo,zasto uvek su isti simptomi kod mene,a i moj muz oce dete sta je normalno  i ja ocu user posted image da si sredim zivot ali kako ovakva ako ima ko sovet pozdrav svima

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2454
24.5.2011 23:30:10   
jana mk
Pusa cureeeeee,Elmasa mila moja ljepoto jebem ja mater svakom muskarcu ko natvoju lepotu ostane slep ,jebo ga pas onaj ko tebi bol nanosi user posted image user posted image user posted image user posted image a sad da pozdravim moju makedonku nadez pozdrav mila i jas i ferhunde sme makedonki ,ista bolka i nas ne maci ,nemoj da se plasis ovde mozes da si napises se sto na dusata ti lezi sekogas ima nekoj koj ke ti napise nekolu utesni redovi i samata ke vidis kolku mnogu nie si pomagame edna na druga ovde,se nadevam i na tebe ke ti bideme od pomos ....ja guram ista prica svaki dan usponi padovi itd...da vas neumaram VE SAKAM SITE

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2455
25.5.2011 0:02:25   
Elmasa
Veceras mi se bas nesto skupilo...i ne da mi se pisati...ali citam vas stalno...

I samo cu reci : VOLIM VAS SVE...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2456
25.5.2011 0:40:39   
AnzA
...i mi tebe volimo Elmasa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image drzi se jaka si ti mnogooooooo

cure ja vas sve pozdravaljam,novim clanovima zelim dobrodoslicu,sto se mene tice nekad sam ok nekad nisam,danas sam nikako,al mora se zivjet,idemo dalje MISLIMO POZITIVNO I KAD SMO LOSE user posted image user posted image user posted image
GRLIM VAS SVEEEEEE

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2457
25.5.2011 1:32:10   
taraG
Elmasa i meni isto danas lose, jest nas hvata slicno! Uzela danas jesti normalno, ali sam prije toga drugarici pricala o napadu i nalazima sto sam vadila, i najednom sama, kao da mi hrana nema ukus, kao da sam poludila, nestvarno nenormalno, i uhvati me strah od straha, ne znam ni ja od cega! Malo odspavam izadjem vani, malo bolje, ali i dalje nestvarnost, u jednom momentu bih najradije pobjegla kuci, toliko da sam pocela nogama cupkati! Evo sada dosla kuci, strah me opet spavati! Ovo je ne znam ni sama sta, strasno je! Evo vec 20tak dana pijem AD, nadam se da ce krenuti djelovati! Trebala bih poceti rijesavati stvari u zivotu, da rijesim ovu anks., ako je to anks., ali od straha ne mogu nista! Samo hodam, da manje mislim, cim sam malo sama sa sobom imam osjecaj da se gubim! Samo se nadam da mi nista nece biti! Nedaj Boze opet goreg, aBd ce biti bolje! Pusa starim i novim clanicama! Ljubim vas sve!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2458
25.5.2011 11:00:42   
blur 77
Ajde, ajde, curice moje, moramo se boriti...Ja svaki cas cekam bolove, presli smo sve termineuser posted image , a ono nista, samo su mi se strahovi pojacali, od svega se bojim joooj, i po noci se budim sva u znoju i panici, a sto pitanja STA AKO? Ma ne znam ni ja do kad ovako, svaki dan, ne popusta, ja se nadam kad rodim bice bolje, ako ne nema mi druge nego kod dr po ad. Sva sam isprepadana sa ovim stanjem, toliko opterecena, samo o tome mislim i vrtim se u krug. Ja se ne bojim fizickih simtoma, i kad naidju, posto im ne pridajem znacaj prodju, ali zato ovo psihicki me iscrpise. Stalno imam osjecaj da sam na ivici.
Pozdrav za Nadez! Ima nas vidi koliko, a svi u slicnim problemima kao ti. Borimo se svakodnevno
Tarice,  Elmasa, Anza, Magic user posted image moje slatke djevojke
Poz za Janu, Srecu, Lajlu, Malenu Sharenu, Novu, Karolinu, Sanchez moju dragu, Ivanui, Ferhunde, Blizanca 77, profu  i sve koje sam zaboravila da nabrojim
Odavno nam nema podrske od Koke i po i Dadadauser posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2459
25.5.2011 11:05:11   
sreća35
Pozdrav veliki svim mojim divnim ženicama koje mnogo volim....Ja kao i moja AnzA nekad boljr nekad gore ali guram to je valjda naša sudbina...Ovo nekoliko dana samo sam hodala i bilo mi fino ali sam kuću zapustila haos i evo ja nešto radim i sve me pucaju misli kako eto kao ni rad po kući mi nije kao prije i sva sam u grču ma ovo ti sranje uvjek nameče nekakve gluposti zar to nije smiješno sad ču ja napraviti hiljadu dijagnoza što kuća nije porađena sedam dana ali to sam ja ...ha ha ha....Pozdrav novoj članici dobro nam došla samo otvori dušu mi te najbolje razumijemo..Moja tara AD će ubrzo početi djelovati samo se nedaj znam nema ništa gore kad je čovjeka strah svog straha ali nisi jedina pa ni taj strah ti nemože ništa znaš dušo i sama...BLUR KAKO SI uvijk mislim na tebe i tvoju curicu ....naša psihologinjo samo radi i putuj nikad ne odustaj ....jano jaco ferhunde,profa,elmasa moja,black,ivani sve ste mi toliko drage naravno i one koje nisam nabrojala za sve mnogo puuussiica i javljajte se..odoh sad raditi dok nisam pronašla dijagnozu ha ha ha....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2460
25.5.2011 14:19:41   
koka i po
Odavno nam nema podrske od Koke i po i Dadada

tu sam...smo nemam nista pametno za napisati.opterecene ste svojim stanjem..nemojte biti.ovo jeste tema o aneksioznosti ali ima toliko drugih ljepsih stvari o kojima mozete pisati.i ne sumnjam u to nimalo.doklegod se covjek okrece stvarima koje ga muce i razmislja o njima toliko ce te stvari sve vise biti prisutne u njegovoj glavi.doci ce do preopterecenja i kolapsa i tesko cete se moci vratiti natrag.ne zaboravite da je rjesenje vaseg problema u vama samima.zato vam savjetujem da se okrenete ljepsim mislima i stvarima koje vas vesele.
i nije kritika....samo dobra namjera.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2461
25.5.2011 15:48:54   
ivanai
pozdrav cure moje,ja danas bila kod mog ginokologa i sledeci mjesec trebam raditi inseminaciju dobila hrpu tableta i nekcija sto trebam isprimati dok sve te hormone isprimam bicu luda 100% jeste da nije prvi put da ih primam al znam dami se od njih nervoza pojacava plus talasi vrucine i svasta nesto. ,joj panika me vec hvata al nadam se dace uspjeti i to mi daje hrabrost. ljubim vas sve da vas nenabrajam.....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2462
25.5.2011 16:21:41   
nadez
hvala puno svima sta ste me prihvatili na forumu a vidim da ima i drug iz makedonija,kod mene je anaksioznot dosla sa pricina nije bez pricinom i sama sam svesna toga imala sam strasno detinstvo sa oca alkoholicar i kockar uvek pod streso uvek je bio moju majku kao u film usao mi strah u kosti dan danas, katastrofa prava ja sam se dobro izdrzala mogu vam reci do mojoj 24 godini otisla sam raditi u Grckoj preko leto morala sam raditi nista ni sam osetila od detinstva kao svi ostali ali nema i ovako bilo je ljeto juli mesec necu nikad zaboraviti to do dan danas dok sam spavala osetila sam pritisak u grudima nisam mogla disati i kao neki glas mi kaze ti si bolna od rak,joj ljudi ja nisam mogla dva dana da zaspim,bila sam u Grckoj sta da radim jedva sam izdrzala i evo mene nazad u mk odma po doktorima neznam sve klinike sam presla stigla do psihijatrija i tako pocela sam uzimati AD vratila sam se u normalu sa 26 godina ali opet me je brzo uhvatilo opet,doktorka psihijatar mi je rekla da je to sto zivim u kucu pod stesa i uvek sa strahom, i tako uvek sam zavrsavala u hitnoj da vam kazem sada imam 30 godina pre dve godine kada sam se vracala od psihijatrije otisla sam u crkvoj i pocela plakati znala sam ako ne izacem ot toj kuci gotovo je samnom.i nekolliko meseca nakon toga upoznala sam mog muza i pobegla,mogu reci sada imam predivnog coveka imam miran zivot ali evo ovi 5 meseci ja sam katastrofauser posted image uvek me imam onaj bol oko srce i leva gruda cudni bol,kao od jednom nesto me bode ili kao nesto da me pece,kao citava ljeva strana da nije moja,ako imate neke sovete pomozite zasto ocu da zivim sada kada mi je ljepo.puno vam hvala pozdrav svima

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2463
26.5.2011 9:21:32   
lajlac
Tezak zivot Nadez...
Mislim da svaka manifestovana reakcija je zapravo normalna reakcija na neocekivana i negativna životna iskustva.
Ponekad je bol samo subjektivan osjecaj, kao naucena reakcija na prethodno iskustvo. Ta bol u grudima s lijeve strane mozda nije organske prirode, ali dovoljno je da je uvijek iscekujes, da se ona pojavi.
Ko i nama sto se desava. Uvijek nesto iscekujemo, ko sto kaze koka i po, preopteretimo se i misli, subjektivna bol je sve prisutnija i prisutnija.

Ja sam jos uvijek zbunjena nekakva.
Ne sjetim se imena, broja ili bilo cega ja se uspanicim i kao da opsesivno sebe tjeram da se sjetim. Ili npr, osobe koje su mi nesto znacile u zivotu, a kojih odavno vec nema, isto ko da u jednom trenutku nastojim uciniti sve da ih nadjem, jer me nesto sve tjera na to, i tako mi je lakse. Kad shvatim da su mi na neki nacin dostupne u slucaju nuzde, ja se smirim.

Srecom to toliko nije intenzivno, ali se bojim toga.

Jeli se ovo nekome desavalo vec? Ponekad se uspanicim zbog bilo cega, kao da hocu da drzim pojedine stvari pod kontrolom, a kad to nije moguce, lagano se uznemirim i strah me bude na sta ce me sve te misli natjerati.
Ima li neko iskustvo s ovakvim mislima?

Lajla

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2464
26.5.2011 11:24:09   
BlackMagicWoman
lajlac moj, ista sam ti ... Anksiozne osobe često nemaju jasne pojmove što je ljubav, a što mržnja, pa tako nerijetko potrebu da kontoliraju i upravljaju svijetom ne vide kao mržnju nego kao ljubav. I ja imam uzasan problem sa pamcenjem i koncentracijom, onda jbga ispadnem kao da me nista ne zanima, nekad se ljudi uvrijede, ali tesko je objasniti da nije bas do mene, mislim jest do moje psihe ... A o kontroli da i ne pricam, od malena egofrik, da mogu suncu bi naredila kad da sija, kad da zadje hahahahaah ... Ma, nismo mi lose osobe, samo sami svoje mane pojacavamo, iz straha ... Ivanai, drzi se, bice to aBda u redu ... I ti Nadez, tuzna prica, prava Blakanska, jbga, ali moras izadji iz te proslosti, hvala Bogu eto imas sad muza, pazi te, okreni se njemu, i boljem zivotu... Lako je reci, ali mislim da se sve moze kad se iskreno hoce ... Blur, hocel ta bebica ? ... Ljubim vas sve redom ... Elmasa, Tara user posted image ...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2465
26.5.2011 12:05:43   
profa
Drage moje gdje ste?Nadez draga i ja imam isti strah za djecu.I moj muz zeli djecu,zelim i ja ali me strah.Da mi je da ovo stanje prodje pa onda al de znaj hocel i kad ce proc.Juce sam nakon dugo vremena otisla svom psihijatru i tako rekla da mi se staro "sranje" izgleda ponovo vraca i on me pita sta nije dobro u braku.Ja se iznenadih time "pravo u rebra" i rekoh sve je ok ali jedino to sto me strah imat djecu.e zato se kaze to i vraca.Strah me kakva bi ja bila mama s ovim strahovima napadima i sl.On kaze dobra. kaze ako zelis da budes dobra bices,ako ne neces.uvijek kaze imamo izbor i to je ljepota covjekove slobode.Pa stvarno i jeste tako kada nesto jako zelimo to se i ostvari jer sve je u nama sve je u glavi, al nas malo ovaj nas strah *ebeni sputava.Uglavnom nije mi ponovo dao lijekove nego idemo sa nekom psihoterapijom BLS ili EMDR on je specijalizovan za to. imam neke traume od prije nekoliko godina koje nisam obradila i koje sam negdje zatomila duboko u sebi.Dao mi je i da vodim dnevnik neki pa polako te stvari preradjivat terapijom.Nakon jucerasnje vec sam osjetila olaksanje u grudima jer me je dugo nesto tu pritiskalo a sad uopste nemam tog neugodnog osjecaja hvala bogu.Imam zato ostalih haha al valjda i one prodju na ovaj nacin :)) Veliki pozdrav mojoj Jani,ferhunde,blur,tari,lajlac,nadez i svim ostalim curkama user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2466
26.5.2011 12:07:26   
lajlac
Black, ja ne brkam pojmove, pada mi koncentracija, nekih stvari se ne mogu sjetiti i ok zabrinem se i sve to prodje.
Bojim se sto pocnem o tome razmisljati i uhvati me panika neka. Kao primjer sto sam navela maloprije. Bojim se da me neke misli ne prisile na nesto, da me ne uhvati panika jer neke stvari nisam u mogucnosti dobiti, vidjeti, sjetiti ih se. Bas je to budalasto... Jeli pricamo o istom?

Lajla

Neposredna veza do poruke: 2467
26.5.2011 12:47:53   
ivanai
lajlac ja te razumijem u potpunosti sto se tih misli tice ja imam iste probleme doduse sad manje ali na pocetku je bilo strasno ma ni objasniti neznam koncetracija mi je bila na 0 a crne misli su isle 100 na sat jasam sama sebi umislila kako cu sve zaboraviti cak su mi i nocne more bile takve sanjala sam kako se nesjecam ljudi koje volim ma neznam kako to uopste da objasnim hvala bogu toje proslo sad kad malo i naidje brzo prodje. profa i nadez nemojte tako da razmisljajte budite hrabre kad dodju bebe mozda se i stanje popravi vidite kroz sta sve ja prolazim dabih ostala u drugom stanju a imam aksioznost kao i vi i ja cesto razmisljam sta ce biti kad do toga dodje al sama sebi kazem znam da to svim srcem zelim i dacu naci snage. zato cure moje neoklijevajte nego radjajte bebice kao nasa hrabra blur. ljubim vas sve...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2468
26.5.2011 18:11:16   
nadez
opet hvala svima za podsku,jos sam na pocetku nemogu na svi upamtiti imena ali sada cu sve vas da zapisemuser posted image ja mogu vam reci da moj strah jutros je bio jaci od mene pa danas sam opet zavrsila u bolniciuser posted image te simptome koje sam vam opisala su bili jutros sam se probudila oko pet sati u straha kako cjela ljeva strana me boli i srce i gruda ama bas sve,i muz mi je rekao da se malo opustim da ne idemo odma u hitnoj poslecemo bar oko osam,ljudi moj jedvaj sam docekala da doce osam i otisli smo i opet EKG krvi su uzeli sve u redu,i doktor mi je rekao da samo si trazim bolesti,a i da mucim mog muza samnom sta si ne rodim jedno deteuser posted image malo mi je zao i za njega sta ga gnjavim ali stvarno neznam nisam mogla boli me i gotovo,nadam se da me razumete

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2469
26.5.2011 18:12:00   
nadez
zaboravila sam pozdrav svima

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2470
26.5.2011 22:10:37   
BlackMagicWoman
ma, to je tu negdje, Lajlac, mada ja se ne brinem kad nesto ne dobijem, jer kod mene je parola da cilj opravdava sredstva, pa kad nesto hocu, dobijem :PP ... ma, stvar je u tome da mi dizemo paniku zbog glupih stvari, pa svakom se desava da zaboravlja, mada mi vecinom svjesno zaboravljamo, mozda je to nasa odbrana ... Nadez moja draga, moras se smiriti, ali zaista!!! Tako ces sebi i navuci bolest, jer vjeruj psiha je nevjerovatno jaka, i nisu mali slucajevi da su ljudi umisljali da imaju neku bolest i onda je dobiju ... Moras se trznuti, draga. Ovo ti govorim jer te potpuno razumijem, ja hodam ulicom, uhvati me panika, prolaze kola hitne hocu da ih zaustavim, ali sreca uvijek sam se nekako skulirala, ili je hitna bila brza od mene :PPPPP ... Sve je u glavi, kao sto i sama znas, samo to moras sebi ponavljati, svaki minut ako treba ... profa, to sa dnevnikom je i meni nedavno palo na pamet, ja nisam nikad bila kod psihica, sama sam nadosla na to, i funkcionise, bar za sad, jer mnoge stvari je lakse zapisati, nego reci, i kad to poslije procitas vidis kako samo malo znas o sebi ... Drzi se, jednom si uspjela, mozes opet ... Pusa za sve

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2471
27.5.2011 14:46:33   
profa
Drage moje sinoc sam lose spavala i svakih sat se budila pa napad,znojevi,mucnina.Danas se natjeram malo da izadjem na kafu i opet blazi napad al izdrzim nekako da ne pobjegnem kuci :)) Prije sam to cini mi se lakse iskulirala a sad mi to nekako teze ide.Vjerovatno zato sto sam razocarana sto opet,zasto ponovo :(( Black draga u pravu si sto posto a i to sto kazes neke stvari je lakse napisati nego reci.Ja inace po prirodi nisam neka pricalica nisam puno komunikativna a i tesko se povjeravam jer sve mislim to je neka slabost.Malo se sad mjenjam u tom pogledu iako to rijetko ko moze razumjeti sem nas koji to isto prozivljavamo. Ljubim vas sve...

Neposredna veza do poruke: 2472
27.5.2011 17:57:02   
nadez
 e zdravo svima kako ste evo mene,samo blek da ti kazem i ja necu to i ja se mucim sama sa sobom ali sta da radim kada napad je bio jaci od mene ja se borim so dugo so ovo sada se borim bez AD skoro pet meseci meni je najteze i ja ocu da budem ona stara kao sta sam bila pred sedam godini radila sam po 15 sati na dan nikad ne sam znala da  sednem neznate koliko ocu a ne samo da se zalim kako mene celo telo boli osecam se kao da imam 100 godina a ne 30,i da lezim i ocu da se smejem a sada uvek imam neki tazan izraz lice ocu da se radujem na svaka sitnica ali to je kazite ako znate kako neki sovet veliki pozdrav svima

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 2473
27.5.2011 19:35:56   
lajlac
Samo da pozdravim sve moje drage cure!!! Nadez, ja bih te savjetovala, ali u svemu sam nova i ja sam zbunjena, ali u tvom slucaju, ako vec nalazi pokazuju da je sve uredu, nemas se za sto brinuti, opusti se draga moja.
Profa, ko ti danas spava normalno? hahahha
Gdje nam je ovo Elmasa? Blur, koprca li se bebica? Dusa mala draga! Hrabra si...
Black i Ivanai hvala na brzim odgovorima...

Koka i po, jedno pitanje, koliko si se ti borila s ovakvim stanjem i da li se tvoj put oporavka sastojao od strucne pomoci i terapije? Puna si mi optimizma i uvijek rado citam tvoje postove, ohrabrujuci su.

Ponekad je tesko... Ja uvijek nesto iscekujem, ponekad se bojim biti sama, a kad sam sa svojim ljudima, strah me i pitam se da li ce mi se desiti da zapadnem u stanje kad mi i oni nece moci pomoci?
Borim se s opsesivno-prisilnim mislima, sta ako ovo, sta ako ono, cesto se necega ne mogu sjetiti pa se uspanicim, opsesivno tragam, provjeravam svasta nesto, a kad shvatim da su neke radnje nemoguce, neki trnci prodju, uspanicim se ziva.
Ali borim se, sta cu...

Cure moje saljem vam veliki poljubac.... gdje nam je sanchez?

Lajla

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2474
27.5.2011 23:23:04   
BlackMagicWoman
draga nadez, sve mi zelimo da budemo one strare, vjeruj, ali moramo imati nevjerovatnu snagu volje, inace necemo to uspjeti ... nemoj da se mucis, draga, ako zaista imas ogroman pritisak i osjecas da ne mozes sama, zasto ne ides kod dr, pa mozda uzmes neke tablete ... lajla, upravu si, ja mislila samo ova nasa tara ne moze da spava, kad evo sad i mene uhvatilo ... tariceeeeeeee ?user posted image ... pusa za sveee

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *