Elmasa
|
Joj cure moje, meni treba vase misljenje i savjet. Koga da pitam drugo sem vas. Nisam vam nikada pricala o tome, jer nisam htjela da vas prepadam, i htjela sam vas postediti. Naime, moja dobra prijateljica je prije neka 3 mjes imala ''slom zivaca'', zavrsila na psihijatriji, i sad je na nekoj zaebanoj terapiji. Helem, da vas ne bih prepala, ona UOPSTE NIJE BILA SVJESNA SVOG STANJA NITI JE IMALA STRAH. Tako da vjerujte mi, ovaj nas strah, koliko god zvucalo apsurdno, je pozitivan. A mi smo itekako svjesne, racionalne,...ona to nije. Uvijek je bila taj tip da ''negdje lebdi'', nikad se nije borila, uvijek se prepustala nekim stanjima, i uvijek je bila ''opicena'' na svoj nacin. Helem, koliko god ''opicena'' bila, ona je jako dobra osoba, i kad je meni bilo najteze, vjeruj te mi, ONA JE JEDINA BILA UZ MENE I RAZUMIJELA ME ( prekid sa deckom, razocarenja na faxu, u porodici... ). Ja sam njoj dolazila, cvilila, jadala se, ona me slusala, podrzavala, vracala samopouzdanje... U prevodu : dobra je za druge, ali za sebe : katastrofa. I sad kad joj se to desilo, strasi me. I to ne malo. Njena cijela prica, te taj ''slom zivaca'', njen cijeli zivot... Meni je ljudi predzadnji put kad sam bila s njom pozlilo od toga svega! Dosla sam kuci i nisam nikako al nikako bila dobro. A primjera radi, neki dan odem sa drugim prijateljicama, vedrim, uspjesnim, veselim, pozitivnim na izlet i dan mi je bio PREDIVAN. Kad sam dosla kuci pjevala sam, puna neke zelje i nade da se borim i kako je zivot lijep. Jbte nevjerovatno kako ljudi uticu na mene. I evo danas mi salje neke poruke, da se vidimo, kao nije dobro, luta negdje sama.... Ja stvarno ne znam sta da radim???? Odbila sam je za danas, al opet ce se javiti... Ne mogu stvarno to da slusam i da je gledam, lose utice na mene, a s druge strane : kako zaboraviti sve sto je uradila za mene??? Ona zna za moje stanje ali NE SHVATA!!! Jer ona to nema, i ne zna kako je, ne zna da mene zeludac zaboli od nje, i da mi bukvalno se povraca. Sta uraditi??? Sta biste vi uradile??? Sorry ako vas peglam... Ljubim vas sve duse moje
|