|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
19.5.2011 14:17:41   
karolina
Danas je puno bolji dan i bolje se osjećam, samo da potraje! Nadam se da je i nekoj od vas bolje. Pozdrav za sve! E da zaboravih napisat da sam počela raditi vježbe disanja i opuštanja mišića, to mi je dala doktorica i preporučila 3 puta dnevno po 15 minuta ali ja stignem samo jednom i dobro mi dođe. Ako netko želi uputstva a nema ih mogu mu ih poslati na e-mail.

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2426
19.5.2011 14:37:24   
profa
Hello cure moje vidim ovih dana bas svi "deveramo" pravo.Ja se tjesim to je zbog vremena :) Malo mi je mozda i gore zato sto ne pijem nista.Prestala sam s terapijom prije 10tak mjeseci jer mi je bilo bolje,radila sam puno na sebi citala neke knjige samopomoci pocela trenirati i tako.Medjutim evo zadnjih mjesec dana opet me tresu blagi napadi,srecom ni upola kao priije ali mi prouzrokuju one crne misli jao sta ako se opet vrati ono stanje pa ako poludim i tako me okupiraju te crne misli pa postanem i razdrazljiva i izazove bas neki nemir u meni.Shvatila sam i da cim popijem gutljaj dva kafe odma me uhvati osjecaj nelagode onaj pred napad tako da sam je prekrizila za sva vremena :)) Neko je pitao sta kad se desi napad panike a ja trenutno citam neku knjigu samopomoci (opet sam se njima naoruzala) pa sam u njoj pronasla jednu vjezbu a zove se : Zatvaranje tacke uzasa (blende straha)Vjezba za trenutke najvece krize pa u njoj kaze: Polozite oba dlana na tacku malo ispod pupka (5.čakra), prvo lijevi a onda desni preko njega.Ova čakra se pod navalom straha pocinje nekontrolisano otvarati i siriti kao blenda fotoaparata.Kroz nju strah navire i nekontrolirano preplavljuje cijelo bice pa kazemo da je covjek u takvom stanju paraliziran strahom.Kada polozite dlanove na tu strahotacku, koncentrisite se na disanje i mentalno zatvarajte blendu,vizualizirajuci crni krug koji se radijalno skuplja,dok se sasvim ne zatvori,pa strah vise ne moze prodrijeti u tijelo. Osjetit ce te trenutacno olaksanje,ali zadrzite ovu pozu jos nekoliko minuta, i dalje se opustajuci i koncentrirajuci na disanje.Polagano razmaknite ruke, odmicuci dlanove od sada zatvorenog otvora straha ali koncentraciju zadrzite na toj tacki jos minutu-dvije,koncentrirajuci se na smireno disanje i provjeravajuci vlastito stanje.Osjecat cete se smireno i moci vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.
Eto drage moje mozda nam pomogne.Ja sam praktikovala par puta i zasad nije lose.Ljubim vas sve a posebno moju Janu makedonce djevojce :))

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2427
19.5.2011 14:37:55   
ivanai
i ja se danas osjecam bolje valjda ovo lijepo vrijeme utice i na raspolozenje. meni je doktor dao disk sa vjezbama za opustanje traje 20 min i rekao svaki dan u isto vrijeme da ga oslusam i odradim vjezbe, uglavnom na disku ti govori kako da se opustis pratis glas i radis to sto ti govori., ja sam to radila nekih mjesec dana iskreno nisam vidjela da ima nekog efekta i prestala sam... nadam se dace danasnje raspolozenje potrajati....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2428
19.5.2011 14:52:20   
sreća35
POZDRAV za moju dragu blur,ivanai i malenu sharenu vidim da ste tu....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2429
19.5.2011 15:03:04   
blur 77
I za tebe Sreco veeeeliki pozdrav! Ja cu zamoliti Malenu sharenu da mi malo opise tu  depresiju od koje se ja , a vidim i Sreca i Jana uzasavamo i je li je prebrodila sama ili uz pomoc ljekova ili psihoterapije.
Pozdrav svim curama
Tarice moja, drzi se
I da pozdravim Karolinu, nasu novu drugaricu

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2430
19.5.2011 17:25:22   
ferhunde
profa jel mozes da ostavis neki link kako se ta vezba tacno izvodi bas bi bila zahvalna user posted image inace i ja sam sam primetila da meni smeta kafa i mislila sam da sam jedina tako da i ja ne pijem kafu vec 7 godina a prije sam je pila i to bas onako pilaaaaaauser posted image

Pozdrav za sve ja sam danas lose neznam vi ali meni vise ni ovo sunce ne pomaze da bi se osecala dobro user posted image ali mrdam sto je najbitnije user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2431
19.5.2011 18:38:08   
blur 77
Pa, draga Ferhunde, kako 7 godina traje? Jesi li imala makar neke pauze da si bila ok, jesi li pila ad ili isla na psihoterapiju? Potpuno se obeshrabrim kad cujem da moze i po toliko godina da drzi. Ja ne znam da li bih mala snage...

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2432
19.5.2011 20:22:57   
profa
Ferhunde i ja sam ovo prepisala iz knjige.Samo tako isto pise ali mislim da se moze izvoditi i sjedeci recimo i lezeci,bitno je kako kaze autor staviti prvo lijevi dlan na mjesto malo ispod pupka pa preko lijevog dlana desni kako i pise gore u vjezbi.Nista komplikovano.Ako nadjem u kojoj knjizi jos sta interesantno javim :)) By the way ako neko zna neku dobru knjigu za nas ili tako nesto nek se javi.Mozda ste to vec nekad i pisali ali nisam procitala :(( A moja pauza od dobrih 10 mjeseci bez lijekova i napada je izgleda gotova :(( danas sam sjedeci s drugaricom na kafi osjetila blagi napad tako da sljedece sedmice idem svom doktoru pa vidjecemo :((( Ljuta sam malo na sebe sto sam ovako slaba user posted image Budite mi dobro drage moje.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2433
20.5.2011 0:47:02   
jana mk
Evo Janu ,pusa cure moje profa tebi i user posted image user posted image nista mila ako mislis da trebas do dr idi neboj se znas vec da na ovoj temi mozemo magistrirat svi ovde hihihihi,pa i ako treba opet terapija nista strasno i to si vec mila moja prosla navikli smo usponi padovi i guramo ,nema strasno profa mila mozda si jos trebala neko vrjeme ostat pod terapiju i nakon sto si se dobro osjecala bar tako sam citala i moj dr mi rekao da bi sanse za povratak bili smanjeni ali eto tvoja dr ipak najbolje zna ,i ja sam evo 2 god pod AD pa neosecam se jos dobro i spremna da nastavim bez njih ,mene pa ubijaju crnjaci da im kraja nema oni me muce najvise posebno ovih 3 dana nesecam se kad sam zadnji put bila cjeli citav dan dobro ma katastrofa ali furam sta cu .....sve vas ljubim i grlim da vas redom ne nabrajam

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2434
20.5.2011 22:12:38   
ivanai
gdje ste cure danas nema nikog? nadam se da ste mi dobro da ste negdje u provodu. velika pusa svima user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2435
21.5.2011 17:32:55   
taraG
Zene gdje ste, nema vas? Joj mene uznemirile i ove price o smaku svijeta, ja sam pukotina totalno!

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2436
21.5.2011 17:53:27   
profa
Tara draga i ja to o smaku pocela citat pa se nesto uznervozila.Nakon 2-3 recenice ugasim link e reko neces,jos bi mi samo to falilo :) Juce sam hvala bogu bila dobro vjerovatno i zbog lijepog vremena pa odem u prirodu, u tisinu,opustila se pravo pa me to i danas drzi hvala Bogu.Nadam se da ste mi i vi dobre..Saljem vam jedan veliki zagrljaj...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2437
21.5.2011 21:56:15   
BlackMagicWoman
hvala Bogu pa vjeurjem u Njega, pa sam tih danasnjih misli rijesena ... Tarice, svaki dan to moze biti, tako da se ne isplati sjeb....., nego zivjeti ko da ti je posljednji ... Kako ste mi sve redom ? pusaa

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2438
22.5.2011 14:39:24   
lajlac
Cure moje kako ste mi? Vidim da lijepo vrijeme utiče pozitivno na vas, sto mi je veoma drago...
Meni nekad ni vrijeme ne pomaze, ali u svakom slučaju sam bolje kad je i vrijeme bolje :)
Kako se samo teško otarasiti misli i straha... Sjednes na kafu, izađeš vanka i sve te strah da te ne uhvati panika iz cista mira i da to drugi ne primjete, ili da je sama ja ne izazovem.
A kako je tek tesko kad moras negdje otputovati, pa makar to bilo i blizu tvog grada, pitas se sta ako mi se desi, ko ce me razumijeti, ko ce mi pomoci, hoce li me iko uspjeti smiriti itd...
Ali kao sto ste rekle, naoruzaj se strpljenjem i bori se Lajla!!!

Veliki pozdrav svima :))) Elmasi, Blur, Ivanai, Nova, Black magic, sanchez, da ne zaboravim Janu nasu, Blizanac, srecici, novim clanicama...
Velika pusa za sve vas

Lajla

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2439
22.5.2011 15:05:42   
malena sharena
E, legendice moje drage, nekad se nasmijem tim vasim strahovima, ali samo zato sto me trenutno ne drze, a ista sam user posted image .

blur, duso, nisam bolovala od depresije, hvala Bogu. Ja sam imala depresivne faze koje nisu dugo trajale, a obicno su dolazile nakon izrazene anksioznosti.

Kod mene su dominirala dva osjecaja: osjecaj beznadja i uzasna, uzasna napetost i nervoza. Doslovno ti sekunda fali da bez ikakvog povoda ( znaci sve ti je OK, pravis rucak, muz i dijete se igraju, smiju) puknes, da pocnes histerisati, plakati, vikati, sve to bez ikakvog povoda, razloga, samo zbog prevelike psihicke boli. Ja sam jedva izdrzala te nalete i to samo zbog djeteta. Ne znam koliko sam dobro opisala, sad kad citam ne izgleda to toliko strasno, ali je jako, jako tesko za dozivjeti i nek je dragi Bog na pomoci svima koji ti prozivljavaju iz dana u dan. Pet godina deveram s anksioznoscu, a ovo mi se prvi put javilo zimus.

Depresivne faze su takodje simptom anksioznosti i ne smiju se zanemariti jer su cesto nagovjestaj prave depresije. Kod depresivnih faza imas simptome depresije u kracem trajanju, dok klinicka depresija postoji kad ih imas u kontinuitetu, svaki dan, cijeli dan, najmanje petnaest dana. Tako sam barem ja razumjela ove tekstove o depresiji.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

Neposredna veza do poruke: 2440
22.5.2011 15:17:30   
malena sharena
blur, ja sam se takodje plasila depresije i u tim momentima obicno bih uradila ovaj test user posted image  (uvijek mi je bio negativan rezultat, pa me to smirivalo):

http://www.sretneveze.com/expert/depr_test.html

Ako vam rezultati pokazu makar i blagu depresiju, odmah trcite doktoru, bez odlaganja! Sto je najvaznije i to se da izlijeciti.

Godinama sam gledala sestru kako se bori s anksioznoscu i depresijom, ona jos uvijek posjecuje psihijatra i puuuno je bolje. Normalno zivi, studira, izlazi, nasmijana je, ima cilj u zivotu. Mi smo svi jako vezani i dobro se poznajemo medjusobno, tako da je ona uvijek imala jako veliku podrsku i razumijevanje roditelja i uglavnom nije odbijala pomoc, a u fazama kad je odbijala mi smo je vodili nasilu doktoru.

Ja, ponavljam se, al sta cu, nikad nisam popila ni apaurin. Posto sam alternativac po zivotnom opredjeljenju, borim se uz pomoc prirodnih lijekova, razgovora sa sestrom koja je to prosla, s muzem koji sve to i sam prolazi. I za mene najvaznije, pomaze mi Onaj koji sve moze, bez cije volje se nista ne moze desiti i Koji me nadam se, drzi u svojoj milosti i zastiti. To su moji antidepresivi i ja zasad, dobro guram user posted image .

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2441
22.5.2011 17:24:01   
Elmasa
Ja sam bas danas lose...user posted image
Kisa, sunce, sparno...ubi me ovo...plus sam se nesto licno razocarala...fkt sam bas bas.....................user posted image user posted image user posted image
Osjecam se tako bezvrijedno, kao da nisam dostojna da me neko voli, nikako nista da mi krene, jos me ovo govno ufati...user posted image
Pa dokle vise?!

Neposredna veza do poruke: 2442
22.5.2011 17:37:13   
malena sharena
Ne daj se curice. Naravno da vrijedis i krenuce te, al dzaba, moras bit strpljiva. Kod tebe je samo jedna ruzna zivotna faza koja ce proci. Sve, i dobro i lose prodje, a valja nam naucit nosit se i s onim manje lijepim danima koje nam zivot nosi. Ja sam ti bila bez posla, brak mi kriza, spontani dozivila, ni muz nije radio, izgubila prijateljstva sto zbog drugih, sto zbog sebe, anksioznost me drmala, katastrofa. I sve to je trajalo skoro dvije godine. Sad sve imam puno vise nego prije, jedino bih anksioznosti da imam manje user posted image . Ne daj se zeno, zasjace i tvoje sunce, samo ne gubi nadu nikad!

< Poruku je uredio malena sharena -- 22.5.2011 17:38:29 >

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2443
22.5.2011 18:34:26   
taraG
Elmasa znas da te ja volim, samo da malo skuliramo ovo ranje i ima da ti platim i kaficu koliko te volim! Nedaj se mila, znas onu ista nam je tuga! Ljubim puno!

Neposredna veza do poruke: 2444
22.5.2011 21:51:45   
BlackMagicWoman
elmasa, NIKAD, ali NIKAD ne govori da nisi vrijedna, pogotovo za nesto kao sto je ljubav ... Opcepoznato je i da su ljubav izmislili siromasi, da pobjegnu od svakodnevnih briga, zato, mala moja ludice, razmisli, mozda samo imas malo vece kriterije pa je teze naci savrsenog, ali mozd ai on tebe nadje, samo ga nemoj otjerati takvim izjavama, pls, pls ... ljubim te puuuunooooooooooooooo, i ovu moju taricu lijepu ... veliki pozz naravno i za sve ostale djevojcie, djevojke i zene ....

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2445
23.5.2011 1:06:29   
taraG
Ljubimmm Black svoju! :**

Neposredna veza do poruke: 2446
23.5.2011 9:58:48   
lajlac
Elmic nemoj tako... Sve ce biti uredu... Naravno da si dostojna ljubavi, nego ponekad sve krene kako ne treba, ali kasnije se tome smijes kako je uopce bilo glupo razmisljati o tome.
Ja uvijek kazem, sreca se nalazi u malim stvarima i uvijek dolazi neocekivano i iznenada, ko napadi panike :)))))

Ja danas trebam na put, ziva ne znam kako cu, strah me da me moje glupe misli ne zaokupiraju totalno i da ne budem u mogucnosti normalno funkcionirati, a radi se samo o nekoliko sati...
Kako je ovaj strah sto se namece i misli glup, Boze moj dragi...

Lajla

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2447
23.5.2011 11:06:44   
Elmasa
Evo rasplakale ste me ebem vam. user posted image

Nekad mi zaista dodje da ne znam sta cu sa sobom. I Black je milion posto u pravu : treba mi ljubav da pobjegnem od svakodnevnih briga, da me neko zainteresira, kao i ja njega...da ne dumam i ne ubijam se zbog raznih stvari koje nikako da se dese.
Da se zaokupiram necim ( nekom osobom ).
Pa nemam velike kriterije, al eto valjda je to stvarno tako : da se vecina dobrih stvari desi kad se najmanje nadas. Treba mi muskarac, ali to je ona odvratna cinjenica : kad sam bila ''''jaka'''' ovako NIKADA al nikada ne bih razmisljala. Ali sad razmisljam jer sam previse slaba i treba mi neko da je tu, na koga cu se osloniti.

Tara moja lijepa, ljubim te puno i ja tebe volim! I sve vas... Nemate pojma kako mi ovo sve znaci.... Kada me uhvati usamljenost i tuga, bar znam da imam vas....
Tara jedva cekam da dodjes!

Lajlac ljubim i tebe puno, i hvala ti na svim rijecima... Ko bi rekao : prije sam bila stijena, dovoljna sama sebi, a sad molim za malo ljubavi. user posted image Kako ovo jadno zvuci i nije svojstveno meni user posted image Al jbga...

E znam Lajlac, toliko debilan strah i glup, neobjasnjivo.... Ali samo hrabro!

Volim vas i grlim sve, da ne nabrajam, i koju zaboravim...

p.s Sta nam je sa Blur i bebicom

< Poruku je uredio Elmasa -- 23.5.2011 11:07:49 >

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2448
23.5.2011 11:50:46   
ivanai
elmasa draga nemoj da si tuzna nemoj da govoris kako je jadno sto ti treba malo ljubavi vjeruj mi i onim sto su najaci treba ljubavi treba im neko da se oslone na njega. tako da nista ruzno nema u tome sto tebi treba neko pored tebe to treba svima priznali oni to ili ne zato nemoj zbog toga da govoris kako si slaba. sve smo mi mnogo jace nego sto mislimo nismo ni svjesne koliko snage imamo kad preguramo svaki dan kad nam je lose i skupimo snagu dase smijemo drugi dan kad nam je malo bolje. nego draga moja glavicu gore osmjeh na lice i u lov user posted image . cure moje drage cim jedan dan vas nema i nista nepisete ja se rastuzim. pusa za sve cure da vas nenabrajam a najveca sad za elmasu nemoj dasi mi tuzna..stvarno sta nam je sa blur mozda je bebica stigla.?....

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2449
23.5.2011 12:18:35   
blur 77
user posted image user posted image user posted image Jos smo 2 u 1!!! A pocele vrucine, disem na skrge, a od strahova jedva dodjem sebi, cak sam pocela i po noci da se budim, a bebi nece pa nece, ne znam je li moguce, ali mi cemo kako smo krenuli mozda jos koji mjesec biti trudniuser posted image
Vidi ove moje lijepe, pametne Elmase sta prica, pa svaki muskarac bi trebao biti presrecan da ima takvu zenu pored sebe, budalice, tako da sto prije vrati samopouzdanje i glavu gore, ljubav prava ce da se desi kad se najmanje nadas, nemoj na silu da je trazis.
Sve, sve moje curice i zene pozdravljam i javljam se sa novostima

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *