|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
16.5.2011 17:33:09   
blur 77
Evo nas, evo, ja i user posted image jos zajedno! Cekamo svaki dan! Iznalazim poslove kroz kucu samo da ni o cemu ne razmisljam, ni o anks ni o porodjaju, ma mene nije porodaja stah koliko ovog stanja hahah.
Tara, nadam se da je sa stitnom sve ok, ko sto i jeste, javi nam.
Ivana, mozda ti se kad ostanes trudna poveca anks bas iz straha da se opet nesto ne desi, ali evo mene koja sam cijelu trudnocu iznijela sa uzasno jakom anks, pa je sve hvala bogu u redu, samo se ne smiju tablete piti, ali i to ces vec pregurati. A mnogim zenama se cak potpuno povuce anks u trudnoci, ja te srece nijesam bila, ali evo stigli smo do kraja, hvala Bogu. Jeste bilo tesko, ali bitno je da sam izdrzala.
Lajla, ti imas sve predispozicije da budes odlican psihoterapeut, kad prodje ovo stanje, bices u plusu, jer ces znati sta pacijenti prolaze, za razliku od mnogih koji ne mogu ni da pretpostave, nego nas lijece na osnovu teorije. Eto gledaj ovo i sa neke vedrije strane. Ko zna zasto nam je Bog stavio ovo kao prepreku koju moramo proci? Sve o cemu pricas imamo svi mi, neko u manjoj neko u vecoj mjeri, sve strahove, opsesivne misli, fizicke simptome. Ti si na pocetku, a ja ih ne mogu prihvatiti ni poslije godinu i po i svaki dan se cudim odkud mi snaga sve to prolaziti, ali vidis koliko nas ima i sve smo tu negdje u borbi.
Malo mi je lakse kad procitam da i Jana i Sreca imaju slicne simtpome mojim, ja sam se vec bila prepala da sam presla u depresiju hahah, pa me strah gubitka kontrole - po meni najgori simptom anks, Ja sam imala sve moguce, samo su se redjali, i derealizacija i vrtoglavlavica i zamucen vid, i gusenja i lupanje srca i tremor,sad imam obruc oko glave hahah. I shvatila sam da iako mi je dijagnoza panicni poremecaj, da citajuci kako se on manifestuje kod vas, ja ga nikad nijesam ni imala, nego samo jaku jaku anksioznost. O tome cu kad podjem kod dr, moramo promijeniti dijagnozu hahah. Da, ovo za Lajlu- nemoj da googlas i citas razne forume i stalno istrazujes svoje stanje, to ti moze samo jos vise pogorsati stanje, ko sto je i meni sto puta i jos uvijek ne mogu da prekinem sa tim, nego stalno nesto citam i uvijek naletim na nesto sto ne treba da znam i odmah sve to vidim kod sebe. od kad sam procitala da dugotrajna anks neminovno vodi u depresiju, ne prestajem o tome misliti, ujutru se probudim i cekam je hahah. I tako mnogo losih stvari.
Cure, sve vas ljubimo i pozdravljamo.user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2376
16.5.2011 19:08:35   
koka i po
od kad sam procitala da dugotrajna anks neminovno vodi u depresiju, ne prestajem o tome misliti, ujutru se probudim i cekam je hahah

netacno ili da preciznije kazem ...trebaju provesti malo vise studija da bi se ovo dokazalo.to je teorija koja nemora biti sprovedena u praksi.postoji masa ljudi koja se izljecila sa manjim ili nikakvim posljedicama.strucnjaci uzimaju kao model par slucajeva i generalizuju stanje.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2377
16.5.2011 19:33:38   
taraG
Jeste vi mozda kontrolisale stitnjacu? Ja sutra idem, tako me strah, sta sam sve procitala, nije mi dobro! Blur pusa velika tebi i bebici! I Elmasi i Black mojoj i svim ostalim! :**

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2378
16.5.2011 19:46:26   
jana mk
Pusa curee,tmuran kisan depresivan dan ,nije mo dobro fakat ,neosecam se bas najbolje nesta me stalno muci ko da u glavi imam tovara od 100 kg i nikako ga nemogu skinut sasebe dosadi mi i dojadi ova anksioznost ....user posted image user posted image ali...tu je moram dalje s njom usponi padovi i tako 2 godine ..kraja nevidim bas blizu ...bas mi danas nije dan user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2379
16.5.2011 19:47:05   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: taraG

Jeste vi mozda kontrolisale stitnjacu? Ja sutra idem, tako me strah, sta sam sve procitala, nije mi dobro! Blur pusa velika tebi i bebici! I Elmasi i Black mojoj i svim ostalim! :**

Jesam ja. Ma sta ti je budalice sta te toga ima biti strah?! Izvadit ce ti krv, uraditi ultrazvuk stitne i to je to. Nista strasno. A ja ti garantujem da ce sve biti ok! Isto kao sto sam ja bila uvjerena da je stitna, a sve ok nalazi.
Tako da ljepotice nista ti ne brini.
:****
Ljubim vas sve

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2380
16.5.2011 20:05:58   
blur 77
Tarice, bona, sa stitnom ti je sve ok, ne moras ni ici. Ja sam dva puta isla, mislila pogrijesili. Mada bih ja vise voljela da mi je stitna nego ovo, ma sad bih potpisala da mogu kako. Izvadices krv, uradice ti hormone, snimiti stitnu i to ti je to. Ja sam vise mislila da mi je srce lose, pa sam usla kod kardiolologa misleci da imam predinfarktno stanje. Pitala ima li mi pomoci hahah, da li mogu infarkt sprijeciti. Kad ono, ja zdrava ko dren, ali malo psihicki poremecenauser posted image . Javi nam sjutra

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2381
16.5.2011 20:07:29   
blur 77
user posted image evo smo ti ja i Elmasa u isto vrijeme odgovorile. Ljubim cure, dje mi je magic?

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2382
16.5.2011 20:48:51   
taraG
Hvala cure na podrsci! Ma ja usla ovamo na temu stitnjaca, pa sve vidim neki problemi sa stitnom, neke cvorove otkrili, operacije, tresem se sva! Daj Boze da bude samo na psihicki, sa ovim sam se vec koliko toliko naucila boriti! Ljubim ja svoje ljepotice dvije puno! Magicccc! :*

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2383
16.5.2011 23:05:31   
lajlac
Blur, u pravu si. Ja nastojim da ne citam nista o ovome ili vezano za ovaj poremecaj, ponekad mi se omakne, narocito u pocetku, sad vise nije, jer sam odmah prepoznala da to vodi gorem. A sto se tice depresije, mogu ti se javiti neki simptomi kao sto je bezvoljnost, pogotovo ujutro, ali da NEMINOVNO VODI U DEPRESIJU, to je laz. Kaze se u praksi, da onaj koji ima depresiju tesko ustaje i teze se odlucuje za bilo kakve aktivnosti, a anks. teže ulaze u san. Ne brini za to. Meni je gora ova uznemirenost i lupanje srca i igranje zeluca, pa misli svakakve kao produkt toga i proslih napada nego ista.
A Taro, za stitnjacu ne brini, sve ce to proci uredno, vidices!!! Da ti imas stitnjacu, odnosno disfunkcionalnu na bilo koji nacin, ne bi ti imala simptome koje navodis. Oni bi bili puno gori. Jedino sto bi ti mogli reci jeste da je imas malo povisenu uslijed stresa ili nemira, a sto se da regulisati...
Ivanai, 5 godina se boris s infertilnošću? Ne brini za to, moja je tetka poslije 15 godina rodila rodjaka, nekoliko puta inseminacijom, dok joj konacno nije uspijelo, vjestackom oplodnjom kod cuvenog doktora Mehmedpašića. Kad najmanje se budes nadala, obradovat ces se. Tek kad se smiris, nastupit ce ono sto si odavno prizeljkivala. Blur, kad dolazi bebica? Svaka cast, boris se sa svim ovim, a kroz citavu trudnocu bez farmakoterapije!!! Nek sve prodje kako treba!!!
Black Magic drzis li se?
Pozdrav sreci, novoj, blizanac, Elmasi i ostalima...

Joj danas je grozan dan bio, nisam ni mogla spavati sinoc, ni danas poslijepodne, citav dan nemirna...

Lajla

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2384
17.5.2011 0:20:34   
BlackMagicWoman
ma, drzim se ja k'o pjan plota user posted image ... tarice, necu da te uplasim, ali nije ti stitna mnogo slabija od ovoga sto mi imamo, mozda jedino zbog toga sto znas sta ti je ... sestra mi je vec dugi niz godina na tabletama, fasovala je u mojim i tvojim godinama, zbog stresa nakon jedne operacije i evo sad ce je kuburiti kroz cijeli zivot ... i ja sam radila hormone stitnjace i mnoge druge, nevezano za ovo, vec za probleme sa mjesecnicom, i bila je ok, iako su mislili da mi je 100% stitna, ali ona hipo. Ne brini, malena ... Lajlac, kao sto Blur, vila moja, kaze, i ja sam sve te simptome imala ( i imam ih jos ), ali najgore je kad se pojave u istom trenutku, hem ti se mute boje, hem ti zuji, drhtis, nesvjestica,srce lupa, zeludac te boli , ma joooj, shokovi ... i ja jos imam simptom zaboravljanja i dekoncentracije ... mah, sve ce to narod pozlatiti, bicemo mi ko lampe kad otjeramo ovo govno od sebe ... ljubim vaaaaaaaas

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2385
17.5.2011 0:52:06   
jana mk
user posted image user posted image user posted image niko me nije ni pomenuo a kamoli pozdravio

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2386
17.5.2011 1:05:05   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: jana mk

user posted image user posted image user posted image niko me nije ni pomenuo a kamoli pozdravio

Jano bona sta to pricas!?

Ako ti ja dam!

Samo Za Janu nasu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2387
17.5.2011 9:40:24   
blizanac77
Jutro svima,

ja sam upravo kontrolisala hormone štitne i sve je ok. Znala sam da će tako i biti, jer sve mi znamo šta je nama. Ja sam 10 dana dobro, onda kriza i tako ukrug. Ovo je takvo stanje , naučiš živjeti s tim i boriš se svaki dan.
Po potrebi popijem Ansilan i jako je dobar lijek. Koka i po ga je spomenula, pa pogledajte i vi. Meni ga je dr. od samog početka propisala u kombinaciji sa AD. I danas to pijem po potrebi i meni baš pomogne.
Što se tiče PN, ni ja nisam imala nekih težih situacija od tremora, bolova u želucu i stomaku, lupanja srca, i želje da pobjegnem!!! Ipak, još nikad nisam, uvijek ostanem i pustim da PN prođe....  Meni je neki dan dr. rekla da sam hipersenzibilna, da možda moja kora mozga reaguje i na najsitnije podražaje. Iz tog razloga razmišlja da mi uključi Lamictal- neuroepileptik, kao stabilizator. Razlog svemu je da nema pravila kad me hvata jaka anksioznost, jer mene i vađenje krvi može uznemiriti. Mislim, nekad mi je sve problem.... i najbanalinije situacije... Ima li iko iskustva s ovim lijekom.... Nisam protiv lijekova, ali ovo me plaši... Pozz svimauser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2388
17.5.2011 10:30:55   
jana mk
Jutric svima ,pusa cure moje i danas tmuran i depresivan dan jao kad su ovaki dani meni je najteze totalan mi haos u glavi juce zam umalo dozvila panican prolazili mi neke mornice po tjelu sva se bila uzrujala al sam kao ostala ziva prevazisla sam ,blizanac mila ma neboj se ti nista ista sam ti i ja ako mi trebaju vadit krvi ja odma skontam sumnjaju imam neku bolest pa si citav film razvijem u glavi i sva se uznemirim pa se danima sabrat nemogu ,ja imam iskustvo jako pozitivno s Asentra to je bio moj prvi AD ,ali ja sam pogrjesila i ostavila na svoju ruku misleci da mi netreba vise ,nakon 1 mjeseca strefila me nova i puno jaca anksioznost sad sam an Deprozel i po potrebi Lorsilan kojeg izbegavam da popijem ,uzmem jedino kad vidim da je on jedini spas ,tako da mila neznam puno o tom ljeku koji si pomenula ali neboj se slusaj dr ipak oni najbolje znaju ....Elmasa mila moja najveci user posted image user posted image za tebe i blizanac77,ostale isto ljubim user posted image user posted image user posted image user posted image VE SAKAM SITE

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2389
17.5.2011 10:56:36   
BlackMagicWoman
ajde jano kolo da igraaaaaamooooooooooo ... ne daj se, ljepotice, to je sve do ovog ruznog vremena ... :**

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2390
17.5.2011 11:37:21   
Elmasa
Draga blizanac,
Ja ti pijem Lamictal od 50mg. Pa ne znam sta bih ti rekla... Pila sam ga uz Tegreto, a posto mi je Tegretol ukinula doktorica, pijem sad samo Lamictal ujutro i navece. Nisam ni ja sigurna kako djeluje, vjer. nesto drzi pod kontrolom, mada sam jedno vrijeme kad sam bila losa, pitala se da li ovaj lijek uopste djeluje?! Tako mi je djelovao slab.

Tarice blesice, sve ce to biti dobro. Ko da sebe vidim kad tebe citam. user posted image

BLAAAAAAAACK pa gdje si ti bona?! Mrš tamo, nema te nigdje. user posted image

HEj raja ja sam ovih dana da kucnem. Naravno strah me da me opet naglo ne spici....

LJubac svima koliko vas ima user posted image user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2391
17.5.2011 11:54:54   
taraG
Evo cure izvadila sam krv, sutra cu vidjeti kakvi su rezultati! Ma Black ja se bojim vise te stitnjace, na ovu anks. sam makar navikla, koliko se moze uopste na nju naviknuti! Ljubim ja vas sve i tebe Jano, nisam te zaboravila! :**

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2392
17.5.2011 12:14:33   
ivanai
i ja sam radila hormone i ultra zvuk stitne zlijezde tek kad sam bila na pocetku svega ovoga posto pojma nisam imala stami je ja molila boga daje stitna mislila sam ako nebude stitna onda vjerovatno ja pucam i normalno nije bila stitna tad jos uvjek pojma nisam imala staje to aksioznost. cere moje jel ikom danas lose kao meni ja od kad sam ustala osjecam se katastrofalno kao da sam pospana, bezvoljna, nervozna,vrucina me puca u lice itd....pusa svima...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2393
17.5.2011 12:27:44   
Elmasa
Zna li iko da li se anksioznost smanji kad se zaljubimo?! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam ozbiljna. user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2394
17.5.2011 12:57:20   
taraG
Kod mene smanji, skrene mi misli! Nacemo mi tebi draga kakvog frajku! :*

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2395
17.5.2011 13:27:51   
blur 77
user posted image opet cackam po internetu i nadjoh ovaj tekstic
Strah i unutrašnja prijetnja

U osnovi, postoje dve vrste straha. Strah koji izaziva neka spoljna opasnost i onaj čiji je izvor u nama samima. Prvi se čini po sebi razumljivim, mada ne mora to uvek biti. Ponekad spoljnom opasnošću prikrivamo unutrašnju pretnju. Na primer, osoba koja se boji groma u osnovi strahuje od svoje potrebe da zgromi samu sebe. Strah koji sami stvaramo je zagonetniji, mučniji, suroviji.

Spoljašnji strah ima jasan, određen povod i doživljava se neposredno. Iznutra proizveden strah kao da dolazi niotkuda. Često se javlja bez jasnog povoda. Doživljava se prigušeno, kao neka mučna, tinjajuća uznemirenost, koja ponekad narasta do panike a da se za to ne vidi pravi razlog.

Mnogi ljudi pokušavaju da, naporom volje, iskorene unutrašnje strahove koje smatraju ponižavajućom slabošću. Oni, jednostavno, sebi zabranjuju da se plaše jer je strah dokaz da nisu božanski nedodirljiva i nepovrediva bića, kakvim sebe vole da zamišljaju, već obična i ranjiva ljudska stvorenja.

Drugi, pak, pokušavaju da se oslobode unutrašnjih strahova kljukajući se sredstvima za smirenje.

Treći bi da se reše uznemirenosti kroz aktivnosti koje bi trebalo da ih otupe ili omame.

Ni jedan od ovih načina ne daje prave rezultate jer se svi bave posledicama, zaobilazeći uzrok.

Šta proizvodi strah čiji je izvor u nama samima?

Tu je na delu snažna unutrašnja pretnja čiji je najvažniji uzrok - prezir prema sebi.

Ljudi stvaraju složen sistem unutrašnjih zapovesti i zabrana, često međusobno protivrečnih i neoistvarivih. Sistem onoga što moraju i onoga što ni u kom slučaju ne smeju činiti, a koga su u najboljem slučaju tek delimično i na krajnje maglovit način svesni. Kada prekrše svoje unutrašnje zapovesti ili zabrane, obrušavaju se na sebe silovitim samoprezirom, praćenim potrebom da sebe kazne ili čak unište.

Unutrašnji strah je u osnovi strah od samoprezira i siline samouništvajuće pretnje koju samoprezir sobom nosi.

Povod unutrašnjih strahova najčešće ostaje zamagljen jer je zamagljen čitav sistem unutrašnjih zapovesti i zabrana pa je, bez dodatnog raščlanjivanja, nejasno koja je od zapovesti ili zabrana povređena i na koji način.

Što su zapovesti brojnije i neumoljvije, zabrane kruće i sveobuhvatnije, strahovi su snažniji i stalniji. Događa se da sistem zabrana i zapovesti postane do te mere zahtevan da je prosto nesprovodiv u stvarnom životu. Tada povremene strahove zamenjuje jedna stalno prisutna i, naizgled, zagonetna, ničim izazvana zebnja koja zatim svoje opravdanje pokušava da nađe u spoljašnjim okolnostima.

Šta činiti sa unutrašnjim strahovima?

Besmisleno ih je i uzaludno prigušivati ili pokušavati da se na silu iskorene.

Naprotiv, korisno ih je doživeti u svoj njihovoj snazi a zatim potražiti koja ih je to neispunjena zapovest ili prekršena zabrana izazvala.

Ma koliko mučni bili, unutrašnji strahovi su jedan od važnih putokaza u spoznaji vlastitog bića. Prateći ih, spuštamo se u sopstvene dubine. I tako ih se postepeno oslobađamo. Što smo bliže sebi, to se manje plašimo jer sebe manje preziremo.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2396
17.5.2011 13:42:44   
Elmasa
Bas dobar text blur.

I podsjeti me na razgovor sa jednom osobom od prije par sedmica...
Malo je reci da mi je doslo da je uhvatim za glavu i opalim od zid!
Sjedimo mi, i ja osjetim da ce me lagano uhvatiti...jos sam taj citav dan bila uznemirena i losa, kao da sam samo cekala kulminaciju.
I meni se vec ruke lede, treperim, zeludac se u čvor pretvara, i vec dajem doticnoj osobi nagovjestaj da sam lose, i da me hvata neki neobjasnjivi strah ( glupaca, gdje cu to raditi al eto sta sve radimo u NASEM strahu, jace od nas )...
Kad ona meni : Cega te strah?! Joj i mene je strah paukova i zmija, joj neki dan mi decko ostavio plasticnu zmiju na krevetu, hej ja sam se toliko prepala morala sam casu vode sa secerom popiti...bla bla bla heeej jebo te ona se navila, detaljise...Ja je gledam... Ja vamo umirem, panika me fata, depersonalizacija 100 na sat, a NE ZNAM ZASTO???!!!!! Nema razloga!!!!

Naravno vise nikada nit zelim nit hocu popiti kafu sa njom.

< Poruku je uredio Elmasa -- 17.5.2011 13:44:08 >

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2397
17.5.2011 14:11:12   
koka i po
lijek Ansilan tj.njegovo djelovanje ,sam otkrila sasvim slucajno kada mi ga je propisala moja doktorica radi nekakvih kardiovaskularnih problema koje sam imala.odlican je,ne umrtvljuje i ne uspavljuje.
rijetko sam ga koristila,tj.dok moje tegobe nisu nestale(bilo je rijec visokom krvnom pritisku).ima sirok spektar djelovanja pa utice kako na poboljsanje fizickog tako i psihickog stanja covjeka.
pa raspitajte se...user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2398
17.5.2011 16:29:26   
sreća35
Pozzz za sve moje divne ženice...Moja Elmasa ma ko nas razumije osim nas samih zato se ja prestala bilo kome žaliti pa čak i MM odmah kažu ma nije to ništa malo lezi odmori se pa če ti biti bolje uh što to mrzim ma jednostavno oni nisu dovoljno pametni da mogu nas razumjeti zar ne ha ha ha ....Moje cure pisala sam vam da mi je prijateljica nova u ovome uh to mi je pravo draga osoba pa tako mi žao...evo sad se čula sa njom došla iz hitne radili joj EKG KO ZNA KOJI PUT I SVE UREDU SAMO BLAGA ARITMIJA kaže samo neka vručina u stomaku kja se razljeva po tijelu strah i nedostatak zraka znate da ja hB nemam te napade pa vas MOLIM ako neka od vas može da mi kaže kako se ponašati da taj napad ne bude toliko intezivan,juče je ona počela piti AD i oni če aBd smanjiti intezitet tih napada jeli tako...Izvinite što vas gnjavim ali to je jedna tako krhka i fina dušica ubrzo če se ona biti sa nama i na forumu samo dok se malo snađe uh uh Bože kako je krenulo ovo če da bude vodeča bolest 21 vijeka...pusssiiicccaa za sve i pišite ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2399
17.5.2011 21:37:36   
taraG
Joj cure moje ima li koga? Mene drma neki strah da mi opet ne dodje lose, pa sve osluskujem, vise ovo nije ni deralizacija, hvata me cak strah da ne poludim! Uzas! :(((

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *