blur 77
|
Evo nas, evo, ja i jos zajedno! Cekamo svaki dan! Iznalazim poslove kroz kucu samo da ni o cemu ne razmisljam, ni o anks ni o porodjaju, ma mene nije porodaja stah koliko ovog stanja hahah. Tara, nadam se da je sa stitnom sve ok, ko sto i jeste, javi nam. Ivana, mozda ti se kad ostanes trudna poveca anks bas iz straha da se opet nesto ne desi, ali evo mene koja sam cijelu trudnocu iznijela sa uzasno jakom anks, pa je sve hvala bogu u redu, samo se ne smiju tablete piti, ali i to ces vec pregurati. A mnogim zenama se cak potpuno povuce anks u trudnoci, ja te srece nijesam bila, ali evo stigli smo do kraja, hvala Bogu. Jeste bilo tesko, ali bitno je da sam izdrzala. Lajla, ti imas sve predispozicije da budes odlican psihoterapeut, kad prodje ovo stanje, bices u plusu, jer ces znati sta pacijenti prolaze, za razliku od mnogih koji ne mogu ni da pretpostave, nego nas lijece na osnovu teorije. Eto gledaj ovo i sa neke vedrije strane. Ko zna zasto nam je Bog stavio ovo kao prepreku koju moramo proci? Sve o cemu pricas imamo svi mi, neko u manjoj neko u vecoj mjeri, sve strahove, opsesivne misli, fizicke simptome. Ti si na pocetku, a ja ih ne mogu prihvatiti ni poslije godinu i po i svaki dan se cudim odkud mi snaga sve to prolaziti, ali vidis koliko nas ima i sve smo tu negdje u borbi. Malo mi je lakse kad procitam da i Jana i Sreca imaju slicne simtpome mojim, ja sam se vec bila prepala da sam presla u depresiju hahah, pa me strah gubitka kontrole - po meni najgori simptom anks, Ja sam imala sve moguce, samo su se redjali, i derealizacija i vrtoglavlavica i zamucen vid, i gusenja i lupanje srca i tremor,sad imam obruc oko glave hahah. I shvatila sam da iako mi je dijagnoza panicni poremecaj, da citajuci kako se on manifestuje kod vas, ja ga nikad nijesam ni imala, nego samo jaku jaku anksioznost. O tome cu kad podjem kod dr, moramo promijeniti dijagnozu hahah. Da, ovo za Lajlu- nemoj da googlas i citas razne forume i stalno istrazujes svoje stanje, to ti moze samo jos vise pogorsati stanje, ko sto je i meni sto puta i jos uvijek ne mogu da prekinem sa tim, nego stalno nesto citam i uvijek naletim na nesto sto ne treba da znam i odmah sve to vidim kod sebe. od kad sam procitala da dugotrajna anks neminovno vodi u depresiju, ne prestajem o tome misliti, ujutru se probudim i cekam je hahah. I tako mnogo losih stvari. Cure, sve vas ljubimo i pozdravljamo.