|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
17.5.2011 21:55:09   
ivanai
taro i meni je danas bas lose dan mi je za poludit jos sam sama kuci muz radi drugi pa mi je jos gore neznam sta bi sa sobom user posted image user posted image user posted image . valjda ce nam sutra biti bolje meni kad god je lose ja samo mislim o tome bice mi sutra bolje...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2401
17.5.2011 22:48:09   
nova_
Hej cure, pozdrav! Taro bona, sta je bilo? Smiri se draga nece ti nista biti, znas to i sama, samo moras vjerovati u to. Znam da ti nije lako, ali opusti se. Znam kako je meni nekad bilo, isto kao sto ti pises, momenti kad me uhvati takav strah da ne znam sta cu sa sobom. Ja sam plakala non stop jedno tri-cetiri mjeseca. Znas i sama da ne smijes tako razmisljati. Ivana ti je dobro kazala, misli da je sutra novi dan i bice bolje. Meni je moj dr rekao da takvim razmisljanjem upravo prizovemo strah i napad. Uzmi nesto za smirenje, ja sam kad mi je bilo najteze pila nesto za smirenje, ne cesto ali u najtezim trenucima ako bas moram. Sto se tice nalaza stitne, ne sekiraj se zbog toga. Ja sam takodjer radila nalaze hormona i UZ stitne i sve je bilo OK. Vjeruj da sam ja u to vrijeme cek razmisljala da je bolje i da je stitna da bar znam sta mi je, jer u to vrijeme jos uvijek nisam imala dijagnozu anksioznosti i mislila sam da ludim. Nalaz stitne je bio samo jedan u nizu koji sam napravila a koji je bio dobar, a ja k''''o budala. Na kraju sam radila MR mozga, horor pravi sta sam prezivjela. Zato se ne brini, pomisli kakvih sve bolesti ima pa se ljudi bore. Taro nas dvije smo u isto vrijeme dosle na forum i znas moju pricu, samo ti si se borila bez AD a ja ih pijem godinu i po i valjda mi je to pomoglo da dodjem sebi. Trebala sam u martu kod dr da se dogovorimo da ostavim AD ali nikako da se nakanim da idem.

Mile moje drugarice, sve vas ljubim i evo Janu posebno da ne kaze da je ne pominjemo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2402
17.5.2011 23:09:15   
BlackMagicWoman

IZVORNA PORUKA: blur 77

Mnogi ljudi pokušavaju da, naporom volje, iskorene unutrašnje strahove koje smatraju ponižavajućom slabošću. Oni, jednostavno, sebi zabranjuju da se plaše jer je strah dokaz da nisu božanski nedodirljiva i nepovrediva bića, kakvim sebe vole da zamišljaju, već obična i ranjiva ljudska stvorenja.

To sam jaaaaaaaaa, Blur ... Al me opisa ... eheehhe

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2403
17.5.2011 23:11:36   
BlackMagicWoman
evo me, Elmasa, ba ... Bil au poslu user posted image ... Tarice, diis duboko ( ipak ti se ne smije nist a desiti, jer me moras castiti ) , tako da se moras drzati, ako ne zbog sebe, onda zbog mene ... hahahhahaah .... pusa za sveeee

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2404
18.5.2011 0:52:49   
sanchez
user posted image pozdrav drage moje sta ima kako ste Blur pa jos si sa nama idi zeno poradaj se sta cekas .Ja ko i uvjek samo da vas pozdravim i da vas pitam ponovo ima li ko problrma sa nervozom ja sam nekad toliko nervozna da to nije normalno .Osjecam se ko kreten u tom periodu.Zao mi djece bude nekad ko debil planem.Za djecu treba uvjek dosta strpljenja i sabura a ja nekad ko konj.Pa me to toliko grize i pece me savjest.Inace ja pijem pola zolofta do 15.06.i onda prestajem sa addo septembra bas sam se danas cula sa dr.ja nikad nista ne pijem za smirenje uzasno me strah takvih tableta .A mozda bih ii trebala da ponekad popijem bilo bi mi lakse .Sta mislite o tome.Neki dan sam vidjela u dm med koi se zove antidepresiv pa sam kontala da kupim sto nije lose .Toliko ljubim vas sve redom da ne nabrajam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2405
18.5.2011 13:26:02   
blur 77
user posted image mojoj lenguzi se izgleda ne zuri! Necemo mi jos koji dan, a vec sam nekako ogromna i sve me boli i jedva se krecem, i jos me sastavili strahovi sa svih strana, samo jos malo da izdrzim, pa ako bude trebalo i ad ne mogu vise, bas se ponekad mucim, bolje bebi i na adaptirano mlijeko, ali da bar ima normalnu mamu. Zasto imas toliku odbojnost prema sredstvima za smirenje, pa to ti je normalna stvar, kad te uhvati bolje i da popijes nego da budes nervozna. Ja prosto i ne poznajem nekoga ko ne pije po nekog smeska kad zatreba. Kad smo kod navikavanja na xanax, ja sam ga pila 4 mj svaki dan i ostavila ga bas lagano, nijesam osjetila nikakvu krizu, a sad ga je moja koleginica pila 8 mj zbog nervoze, 2x dnevno i nije ni znala da treba smanjivati dozu, samo je jedan dan prestala, nije nista primijetila, zacudila se kad sam joj rekla da je trebala postepeno ostavljati. Tako da, sve je individualno i opet je sve stvar autosugestije.
Ljubim zene

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 2406
18.5.2011 14:13:45   
blur 77
Ivanai, poslala sam ti pp

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2407
18.5.2011 15:13:39   
ivanai
blur nisam dobila tvoju porukuuser posted image ako ti nije problem posalji ponovo...pusa...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2408
18.5.2011 15:17:49   
karolina
Pozdrav i od mene, nisam dugo bila na ovom forumu i jako sam se obradovala kad sam danas naletila na njega tražeći informacije o anksioznosti i napadajima panike s kojima se odnedavno borim. Ukratko, rodila sam drugo dijete prije 3 mjeseca  a prvi napadaj panike imala prijem mjesec dana, znate već mislila sam da ću umrijeti isl.......držalo me danima, tada nisam ni znala šta je to igrom slučaja otišla psihiću koji mi je objasnio šta se zapravo dešava i savjetovao da ne idemo s lijekovima jer dojim već da se sama borim. Odmah mi je bilo lakše bila sam puna elana i spremna na borbu i to je potrajalo oko mjesec  i evo prošli tjedan opet se ponovilo. Navečer me spuca i drži danima, imam stalni osjećaj nemira, straha, tjeskobe, crnih misli, i stalne nesvjestice. Evo i sinoć sam imala napad i borim se i borim i nadam se da ću nekako uspjeti izdurati. Primjetila sam da imam manje mlijeka ali  i daljhe guram jer mi je dr. rekla da i dojenje pozitivno djeluje. Pa ako ima netko sličnu priči i bori se bez lijekova da zajedno pokušamo podrškom na netu!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2409
18.5.2011 16:05:23   
amikana
pozdrav karolina i ostale hrabre zene,i ja sam od nedavno na ovom forumu i mogu reci da mi je lakse od kako sam ga pronasla pa se nadam karolina da ce i tebi biti.Vidis koliko nas je i nedamo se.Sto se mene tice u ovome sam podugo al hvala Bogu sad mi je puno bolje nego na pocetku ,nisam koristila nikakvu terapiju niti isla psihijatru jer zivim u maloj sredini i ujek me je bilo sram o tome pricati,tako da sam se sama izborila uz pomoc samo dragog Boga i pozitivnog okruženja mojih najmilijih i moje dvije ljubavi.Samo hrabro i ti ces to pobijediti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ppzdrav svima na ovom hrabrom forumu punpm ljubavi za sve user posted image

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2410
18.5.2011 16:19:11   
karolina
Hvala puno svima, i ja se nadam da ću se izboriti: Evo maloprije sam dobila savjet  od svoje rodice da kupim omega 3 i pijem ih te da su se one pokazale dobre u borbi protiv anksioznosti. Je li tko probao? 

(odgovor članu amikana)
Neposredna veza do poruke: 2411
18.5.2011 16:26:45   
amikana
ja nisam ih probala al hocu sigurno i magnezij sumeće tableteuser posted image

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2412
18.5.2011 16:44:25   
blur 77
Ivana, nesto mi je zastekalo, pokusaj mi poslati pp, pa cu ti odgovoriti, jedino mi tako ode por

(odgovor članu amikana)
Neposredna veza do poruke: 2413
18.5.2011 16:45:48   
malena sharena
Draga karolina, i ja sam dojilja koja devera sa anskioznoscu i to bez lijekova. Meni se anksioznost vratila u svom punom sjaju godinu dana nakon poroda user posted image . Mozes probati s tim omega 3 kiselinama, cajem od kantariona i maticnjaka, curekotovim uljem (ovo nabrojano ja pijem). Plus redovna terapija kod cika doktora i vjerujem da ce ti trebati malo vise vremena, ali da ces uspjeti.

Ja se ustvari s njom ne borim vec lagano "plivam" s njom, prihvatila sam je i ne opirem se svojim losim stanjima. Bude boljih i losijih dana. Sad sam u relativno dobroj fazi sto znaci da sam 24sata dnevno napeta, a manifestuje se bolovima u zelucu i vilici, imam konstantnu, ali vrlo, vrlo blagu derealizaciju. Zimus su me pucale crne misli, derealizacije i depresija, sad, nakon sedam mjeseci mogu reci da se relativno dobro nosim s ovim. A sve ova stanja u kojima sam sad i kad su nagora i kad traju konstantno, opet su bolja od pet minuta depresije, znam iz iskustva.

Uvijek ima gore od goreg, zato samo hrabro i bez kukanja, sve cemo mi ovo pobijediti ako Bog da.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu karolina)
Neposredna veza do poruke: 2414
18.5.2011 16:53:43   
ivanai
blur poslala sam ti ppuser posted image

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2415
18.5.2011 17:10:19   
malena sharena
Eh, da vam kazem kako sam nekidan bila na okupljanju anksioznih zena. Nekidan ja sjedim na kafi kod komsinice, koja takodje pati od anksioznosti. Ona pije neke antidepresive, nemam pojma koje. Helem, dolaze njoj u goste mama i dvije sestre. Ova starija sestra pet godina devera s anskioznoscu, bez ikakve terapije. Dvoje djece rodila u tom periodu. Mati im petnaest godina patila od iste stvari, pa se ova sestra tjesi, kaze, dobro je, ja imam jos samo deset user posted image . Ja naravno s njima u drustvu takodje patim od toga. Na tv-u, neka serija, scena kako cura reze vene, jedino se ova moja kona sto je na AD smije, njoj svejedeno, a ja i njena sestra lafo kuliramo, a ovamo.... Ispricam ja njima kako i moj suprug pati od toga. Kako mi se sestra vec deset godina bori, posjecuje psihijatra i pije AD. Kazu one, pa ima li ovdje iko normalan ljudi moji user posted image .

Ne moram ici u DZ na grupnu terapiju, lakse mi je psihijatra dovest kuci, pa nek se iskupi komsiluk user posted image .

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2416
18.5.2011 17:27:01   
ivanai
hvala bluruser posted image

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 2417
18.5.2011 17:32:32   
ivanai
ja nepoznajem nikog ko ima aksioznost vjerovano ih ima u mojoj okolini al se vjesto kriju user posted image . voljela bi da znam nekog takvog pa da uz kafu pricamo o svojim simptomima i sta nam fali taj dan hehe bas bi bilo zanimljivo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2418
18.5.2011 20:09:36   
jana mk
Pusa cure moje kako ste mi ,vidim rastemo iz dana u dan pozdrav novoj clanici Karolini ,amerikanu vec znam ali i nju pozdravljam posebno jer i ona je prilicno nova na forum,i danas depresivan tmuran dan i ja ti opet sva nikakva ,pogledala jedan film s jednu potresnu scenu pa me dotukla ali tako je to dodjes ponekad u stanju da ni seriju pogledat normalno nesmijes ,karolina ukoliko mislis mila da se mozes sama nositi s ovim i izboriti moj ti je savjet samo da budes istrajna i da dragi bog da ti snagu da sve prepreke prebrodis i budes opet ona ista ti ko pred napade,eto ja verovatno nisam imala dovoljno hrabrosti i snage pa otisla dr i evo 2 god vise kako sam an AD ,stanje promenljivo kako kad dignem se pa padnem i tako konstantno ali guram i verujem da cemo se svi jednog dana na ovo sjecati samo kao na neki ruzan dio u nasem zivotu ,nije mi krivo sto je eto bas mene strefilo tako je trebalo da bude niko mi u fam nikad nije patio od nesta slicneg a ne bi ni da upoznam nekoga ko od ovog pati ,meni je moj dr savjetovao da sto amnje pricam o mom stanjju da rado zaobidjem takvu pricui tako i radim ....samo mi je krivo sto sve ovde smo u nasim najboljim godinama kad nam se desavaju anjbolje stvari u zivotu nasa deca odrastaju uz nas sto se nemozemo normalno radovat tome i uzivat u toga jer to se neponavlja ali jbg takva je anksioznost .....VE SAKAM SITE ......ubijaju me crnjaci ...TARICE mila moja neboj se ja sam prosle god u ovaj mjesec bila ista ko ti mislila da ovog je puta kraj da je gotovo i da mi spasa nema sve sam aj to prosla a i svi mi ovde tako ad znaj da nit ces poludjet nit si bolesna mila moja ljepoto samo si previse emotivna ...ovo nase nije bolest cak je i dr neoslovljavaju tako to su mi rekli 2 psihijatra da oni ovo definisu samo ko TRENUTNO STANJE ...ajde TARA mila nedaj se ..jaka si ti slamale nas i vece stvari pa ustajali i prduzavali dalje ......user posted image user posted image user posted image user posted image ZA MOJU TARICU PRESLATKU ...neboj se mila nije ti nista ....VE SAKAM SITE

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2419
18.5.2011 20:19:36   
taraG
Hvala Jano moja draga! Evo uzela sam nalaze stitnjace pisu moje vrijednosti, i neki intervali vrijednosti, moje se nalaze unutar toga intervala, tako da kontam da je nalaz uredan! Niko mi ga jos nije ocitao! Danas otisla kod psihijatra i spuca me napad kod njega, pa smo kroz pricu ga uspjeli prevazici i da mi bude bolje, cak sam otisla i u kupovinu poslije! Ali gadno se moj mozak igra sa mnom, lose mi dodje, nestvarnost, ali ne kao ona prije, nego kao da se gubim i onda strah i tijelo trne, uzas! Daleko bilo, koliko me puta spucalo u ovih par dana, nadam se da nece uskoro opet heehh! Pusa mojoj Blur preslatkoj i Elmasi, Blackachi i tebi Jano, Nova i svima ostalima!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2420
18.5.2011 20:20:59   
ferhunde
Evo i mene ja sam juce i danas osecam bas nikako tako mi je lose strasno .....svo danas kao da idem do prodavnice i spremilas e ja sve izasla i stojim 10 min pred vrata i vratila noge ko da nisu bile moje glava ma sta da vam pricam ustvari pisem UZAS ja neznam do kad ce ovo trajati ali stvarno ne mogu viseeeeuser posted image user posted image 7 godine isto strah i samo strah sta ako i sve u krug ima li kraja user posted image

Karolina moja draga ja pijem omega-3 i nisam primetila nesto da mi je pomoglo inace za tvoju inf. omega-3 nesmes piti preko leta(bar ja tako znam )ipak procitaj malo vise pa odluci sama....user posted image

Jana kako mozam da te zaboravam pozdrav mila za tebe user posted image user posted image user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2421
18.5.2011 20:53:27   
ivanai
taro ako si radila nalaze na paprikovcu uredan ti je sigurno kao sto si sama procitala znam ja posto sam i ja radila isto i sama ih ocitala kad sam otisla doktora rekao mi je isto sto sam i sama procitala.. nesikiraj se draga bice bolje sigurno....

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2422
18.5.2011 22:20:30   
taraG
Da ivanai radila sam gore! Eto izgleda da je panika, ali mene opet strah da nije nesto drugo! Zar je moguce da ovako grozan moze biti panicni napad, ja sam do sada imala par, prije nikako nisam imala! Gori mi neki obruc oko glave, ruke i noge trnu, kao da gubim svijest, jedva pricam! user posted image Pusaaa svima!

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2423
18.5.2011 22:25:38   
sreća35
Pozdrav drage moje ženice.....pozdrav i za novu našu dragu drugaricu....Ja onako neznam ni sama guram pa eto valjda aBda bude jednog dana ovo samo ružno sječanje,Pravo sam tužna moja prijateljica nikako da se nauči bar malo nositi sa ovim stanjem a ja nikako neznam da joj pomognem pa valjda kad nemogu sebi kako bi njoj...Moja tara nalaz ti je sigurno uredan ako su vrijednosti u granici normale ništa se ne brini...Ponovo me strah da sve ovo ne preraste u depresiju ili da mi ne bude gore samo neki strah i još crnjaci pa dokle više.....Što kažete najgore od svega je to što nam najbolje godine prođoše u ovakvom stanju ali eto ovo je naš teret i valjda čemo ga aBd iznijeti do kraja...Zato moramo samo naprijed zbog sebe a i zbog onih kojima mnogo značimo...blur moja daj bože da ti tvja kčerkica otjera ovu ank. i da uživate od prvog dana...mnogo pozzz za sve i samo se javljajte i kada je dobro i kada ste loše vi ste mi stvarno velika podrška divno je znati da ima tamo neko ko te razumije...PUSSSIIICCAAA...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2424
18.5.2011 22:31:55   
karolina
Joj baš sam sretna što sam vas pronašla i odmah mi nekako lakše. Lagano me evo i sada nosa, ali nekako se borim. Sinoć mi bilo puno lošije, čak me i u snu hvatalo i budilo. Danas sam bila na aerobiku, kažu da vježbanje pomaže a ja se hvatam za sve što mi kažu i pokušavam pa valjda ću uspjeti. Evo odoh sada svojoj bebici, malo me peče savjest što i ona pati zbog mene jer nisam baš raspoložena uvijek za nju, a vama svima želim mirnu i ugodnu noć kao i naredne dane!

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *