mimi_2in1 -> RE: Anksioznost (1.4.2016 9:44:41)
|
jutro zenice, kako ste? nisam odavno pisala, odnosno nisam bas pisala redovno..mozda svega dva puta. iscitala sam vase postove, i citam uglavnom, al nemam uglavnom volje da pisem. borim se nekako sama sa sobom [sm=smiley1.gif] bila sam oke dosta dugo vremena, nalazi dobri ja dobro..muce me moje misli al nekako sam uspjevala da ih prihvatim, da se ne borim i prolaze.. no sinoc sam opet dosta lose bila. iz nekog razloga prisunjao mi se napad panike, ne znam cim izazvan, nisam skontala prvo sta se desava, nisam uopce uspjela da se "pripremim". nije ih odavno bilo i onda sinoc me bas zdrmao. noga me boljela cijeli dan, zeludac me zeza ovih dana, sav je nekako u grlu pa me povremeno i zagusi. i sinoc odjednom prvo pocese nekakvi valovi vrucine, pa srce poce da lupa, pa onaj neki ruzni osjecaj kao da nemam snage u rukama i nogama..i onda mozak tu nastupa sa mislima..evo ga, gotov, sad cu da se srusim...Boze sta mi je, mozda je srce, mozda je tromb opet, sta me boli, sta se desava..panika 10/10. nekako sam uspjela zanjim trackom razuma da kazem sebi ustani i idi lezi do mm, probudi ga. to sam i uradila. naravno nisam se onesvjestila, nisam dobila srcani, nisam se ugusila..al mi je bilo bas lose. mm mi je pomogao poprilicno, grlio me, mazio, disao samnom, dok se nisam malo smirlia...dao mi dva persena, onda me uhvatila uzasna drhtavica, odskakala am od kreveta... . od kud i zasto opet..nemam blage..al osjecam se porazeno [sm=smiley19.gif] ovo sto napisa mikatr danas sam fuj, slabo, klonulo, jedva glavu drzim..sve me boli. i ovo za hronicni umor..vise nemam nacina da se odmorim. piksi da i ja ovo isto radim, sama sebi unaprijed unistim neki događaj...sad sam pocela namisljati kako ako odemo na more, sta cu ako mi bude lose tamo..ako dobijem neki napad..ma uzas. ne znam, nemam vise snage da hodam po doktorima, da bi sama sebe uvjerila da mi nije nista, ni para ni volje...danas mrzim sama sebe, i svoj mozak..
|
|
|
|