Dinaaa1 -> RE: Anksioznost (1.3.2016 9:10:37)
|
Poz drage moje... evo kod nas snijeg zatrpo ;)... ja sam ni lose ni dobro, onako srednja zalost, nervoza tu i tamo, ali ipak nista strasno, sinoc me malo ufati panika opet pred san, al nista intenzivno, skontala sam da preko dana inace potiskujem osjećaje i simptome, zelim da izbjegnem i uvece kad legnem i kad hocu u san da utonem iz podsvijesti mi dodje valjda napomene me sta imam :D, ne kazu dzaba kod anksioznosti se moras družiti sa strahom, moras ga prigrliti, a ja ga sve tjeram, pa ako nista dodje mi pred san il u san da me napomene da je tu :D... moracu promjenuti taktiku, dok sam se igrala sa svojim.mislima i strahovima i nisam bjezala od njih bilo mi.je i ok, sad opet zelim da zaobiđem, a strahu to nikako nepase ;)... desi li se vama kad nekad gledate stare slike da u sebi pomislite e ovde sam bila jos normalna - meni cesto :D! Al hajd bice bolje, bilo je i gorih dana, ovo je nula kako je bilo na pocetku, dpk nisam znala o cemu se radi, bitno je kontrolisati se a to mi uspijemo uvijek, mada svaki put mislimo e sad je kraj, nije i nema kraja za nas, borci smo mi :) Bubili draga to je sasvim normalno da te drma pms, tad su simptomi izrazeniji, al proći ce, ja nisan pila nikakve tablete, a 3 god se borim, radim puno na biljnim stvarima, cak i sama pravim tinkture neke i evo me ziva sam :), bitno je volja i vjera u sebe, a dosta me i djeca drze, zelim da me se sjecaju po lijepom, nekad je tesko to sve izvesti, ali kako kazu ko se bori moze i izgubiti i pobijediti, a ko se ne bori taj je vec izgubio ;)! Znaci godinu dana sam bila ok, bez ikakvog simptoma, valjda zima sad, a zimi.mi.je i sve pocelo, a i stres u uz to, nekad kap prelije casu, pa bum panicni, ali.ipak sretna sam jer sam uspjela da se priberem opet posle evo vec dvije sedmice od panicnog, a ja nemislim o tome sta ako opet, dok sam prije znala mjesecima razmisljati o tim situacijama kojesu mi se desile ;)... covjek treba biti sretan sto je zdrav, sta ima ljudi na svijetu sto se bori za zivot, što im je receno.imate vremena jos 3 mjeseca, a mnogi imaju djecu iza sebe, a mi - nama je receno, sam sebi najvise mozes pomoci, zivot ti moze biti.lijep a i mozes sebi napraviti pakao od života, mi.mozemo birati, i bolje da izaberemo lijep zivot, dug je put ali je zagarantovan uspjeh :)! Opet ja knjigu napisah :)... Poz za sve, pusa...
|
|
|
|