RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

laki89 -> RE: Anksioznost (2.1.2016 18:42:16)

Pozdrav novoj clanici:)Od svih simptoma anksioznosti taj mi je uvek bio najgori,strah da necu vise hteti da zivim jer kada sam citala svoje simtome na netu,svuda je izlazilo teska depresija zbog tih misli da sebi naudim,tj straha,dok mi doktorka nije rekla da je to klasican simptom okp,jer imamo strah a ne zelju..misljenje da sam u teskoj depresiji me gurnula jos dublje,jer sam mislila da cu ionako od te bolesti nesto sebi napraviti..klasican strah kao i svaki drugi..ti vidim si kratko u ovome,i ne dozvoli sebi da ides dalje sa strahom,stalno se.mogu menjati a na kraju ti se nista lose nece desiti,tako da nikakva korist od toga..Drzi se,to cega se plasis se nece desiti,to sigurno[sm=smiley1.gif]

mayamayic -> RE: Anksioznost (2.1.2016 20:28:09)

E bas tako, i jos meni se najveci strah javlja kad postavim sebi pitanje a sta ako ja to zelim. to je najgore. pila sam neke cajeve koje nadjem u marketu tipa opusteno, biljni caj i slicno. ali sam prestala, sad sam samo na kamilici[sm=smiley36.gif] mislim da bih mogla da ovo pobjedim bez terapije i taman kad to sebi kazem opet se javi pitanje a uz to i strah sta ako sam ja to htjela ili ako ja to hocu... uzasnooo. hvala ti puno na odgovoru, nadam se da cemo izaci iz ovoga.

hepihipi -> RE: Anksioznost (3.1.2016 0:23:36)

Dragi moji sapatnici, evo da se i ja oglasim, do sada sam bila bila uglavnom pasivni promatrac, ali sam odlucila da se aktiviram i nit ce mi drago ako sa svojim metodama uspijem bar nekome pomoci.kod mene je sve pocelo prije nekih 8 godina smrcu oca i degradacijom na poslu, slijedi odlazak psihijatru, seroxat i xanax, postupno smanjenje i evo vec pola godine hvala Bogu bez terapije:) ne libim se ponekad popiti xanax 0,25 kad stres kulminira, ali ga se trudim zamijeniti prirodnim preparatima...
Ono sto je meni jako pomoglo je svakodnevno iscitavanje stranice wwww.anksioznost.net.
Drugo, molitva, a trece videa koje sam skoro otkrila, Ane Bucevic, potrazite ih na youtube.
Zurim da mi ne istekne vrijeme, jer mi je prethodni dugacki post izbrisan:( javim se jos💕

Bubili13 -> RE: Anksioznost (6.1.2016 18:07:35)

I ja se mucim vec 5 godina sa svim mogucim simptomima.tek prije 15 dana sam pocela piti seroxat.Dali je tebi pomogao sta?

hepihipi -> RE: Anksioznost (6.1.2016 21:10:13)

Bubili, meni je seroxat pomogao, istina trebalo je proci neko vrijeme, ali ja sam se vrlo brzo, nakon odredjenih pretraga, ukljucujuci i ct glave, da bi iskljucila fizicke bolesti, obratila psihijatru koji mi je propisao seroxar i xanax i nakon svakog skupog razgovora s njim se osjecala puno bolje jer sam samo s njim otvore i mogla razgovarati o svemu dok se nisam naucila sama nositi s rum...danas sam hvala Bogu bez terapije i sama guram naprijed bez obzira na porodicu, koja ne moze u porpunosti razumjeti ono sto mi se desava a ne zelim ih ni opterecivati svojim problemima, pogotovo djecu koja su u pubertetu...

Bubili13 -> RE: Anksioznost (9.1.2016 15:00:20)

Pijem seroxat vec 15 dana.Vise nemam takav pritisak u glavi,ali me neka unutrasnja drhtavica ubi.Najvise ujutro kad se probudim,sve u rukama i nogama se trese sa uzasnom vrelinom i kao vrelim preznojavanjem ali bez znoja.Dali je jos nekom tako.Ja nisam depresivna,hocu da uzivam,nemam toliko crne misli.Imam djevojcice od 2 i 3 godine,i hocu da uzivam u zivotu,ali me svi simptomi telesni ometaju.Dali je to i vama bas svakodnevno,imam stresova raznih,i imala sam ih,to zbog posla,smrti majke,ali prije 10 godina.Sad kad sam se udala,srecno,stiglo ovo.Pomagajte?

koka i po -> RE: Anksioznost (9.1.2016 15:16:13)

tako je to inace.
sav stres sakupljen godinama ranije, mora negdje da ostavi trag.
proci ce ne brini [sm=smiley1.gif]

Bubili13 -> RE: Anksioznost (9.1.2016 15:33:35)

Hvala ti,al dal je moguce stalno,ja nemam panicne napade,njih iskontrolisem,ali vrtoglavice,slabost u nogama,zamagljem vid,malaksavost,da poludis.

koka i po -> RE: Anksioznost (9.1.2016 15:35:35)

kad se prestanes bojati sve ce proci.
nauci kontrolisati strah [sm=smiley1.gif]

hepihipi -> RE: Anksioznost (9.1.2016 19:50:44)

Bubili, pijes li jos nesto osim seroxata, za smirenje mislim, meni je xanax pomogao kod drhtavice, nemira, nesanice...mene zadnjih dana glava rastura, totalno me dekoncentrise, al odoh na odmor pa cu malo na masazicu, planina i tako to;)

Bubili13 -> RE: Anksioznost (9.1.2016 21:12:25)

Nista mi nije dala,samo seroxat.A citam da ide jos nesto uz to.Ja nemam nesanicu,ali ta unutrasnja drhtavica je uzas,ne znam sta je gore,pritisak u glavi ili ovo.Meni je ovo prva poseta psihijatru i prvi ad.

hepihipi -> RE: Anksioznost (9.1.2016 21:39:49)

Ja bih na tvom mjestu trazila nesto i za smirenje posto te kako kazes to drzi po citav dan, bar dok ti se stanje ne popravi i da bi mogla koliko-toliko normalno da funkcionises a poslije da ides sa postpnim smanjenjem doze i prelazak na prirodne preparate...probaj i meditirati, pomaze, vjeruj mi i zahvaljuj na blagodatima koje imas, divnu djecu, muza😊

Bubili13 -> RE: Anksioznost (9.1.2016 22:14:18)

Hvala,ma izdrzacu,sve se nadam da ce krenuti na bolje od seroxata.Borim se ja sama vec 5 godina,ali sad vise ne mogu.Hocu normalno da zivim sa mojom decicom.Idem ovih dana i stitnu da ispitam.Sve me strah dali je to sve od stresa.

hepihipi -> RE: Anksioznost (9.1.2016 22:33:08)

Nije zgoreg provjeriti i stitnu, ja sam pila tablete i za stitnu posto sam imala veliki cvor na istoj i rekla doktoru za svoje simptome, kaze nije to od stitne i predlozio mi odlazak psihijatru...
Ako je neka forumasica zainteresovana, ja sam slijedece sedmice u SA pa se mozemo naci na kafici da razmijenimo iskustva, meni bar puno pomaze a kako sam vec pisala ne mogu otvoreno razgovarati ni s kim o tome a mi koje prolazimo kroz ova grozna stanja jedino se mozemo razumjeti...

Bubili13 -> RE: Anksioznost (10.1.2016 15:47:57)

Dali neko ima sve simptome aksioznosti, ali bez panicnih,nekad u guzvi,redu,ali izdrzivo.Meni je sve krenulo prije pet godina,dobila autoimuno kozno oboljenje i od tad krece malaksavost u telu,slabe noge,drhtavica koja se ne vidi,mutna glava,vid,vrtoglavice.Strasno.

hepihipi -> RE: Anksioznost (16.1.2016 22:53:53)

Sta se desava? Gdje je raja? Bubili, je li ista bolje? Javite nam se zenice cije postove iscitavamo da cujemo kako ste? Je li se iko uspio potpuno"izlijeciti" i kako?[sm=bravo.gif]

Bubili13 -> RE: Anksioznost (17.1.2016 10:33:31)

I ja dolazila nigdje nikog.Bolje sam 50%.Jedino sam jucer imala tahikardiju jedno 5 minuta,ceo grudni kos mi se tresao.Bas sam se uplasila,nije mi se to desavalo.

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (17.1.2016 22:49:09)

Ima ,ima tu smo....redovno čitam postove ali nikako da se javim...ne znam šta je s ostalima...nadam se da su ok...Ja sam ok ,uglavnom...mada evo od prije neki dan opet neke blage promjene raspoloženja...pošto je vrijeme menstruacije kontam od tog je...ali opet nekeko potajno grc u stomaku da bi se moglo vratiti ono odvratno stanje...uzimam puno nekih biljnih preparata,ali ni ovo mi vrijeme ne ide na ruku...depresivno samo od sebe...Opet kažem da je sve do mene da jednostavno te strahove i misli treba pustiti da prođu...Onda čim procitam neku glupost o duševnim bolesnicima,samoubistvima ja potonem i onda krenu one ružne misli,a šta ako se meni to desi,šta ovo,šta ono...ma zna da su to gluposti,ali jednostavno krene ko bujica... Gdje je ostala ekipa HNF,purple,inko...javite se [sm=smiley31.gif]

Bubili13 -> RE: Anksioznost (18.1.2016 8:42:20)

Mene izludjuje jedino kad god mi nije dobro,ja mislim,evo gotovo je umirem.Onda gledam djecicu,pa mi jos gore,kao da se ne vidim u buducnosti.Strasno.Nikad prije ovog nisam tako razmisljala.

hepihipi -> RE: Anksioznost (19.1.2016 22:31:03)

Moja topla preporuka manite se bilo kakvih citanja o dusevnim bolestima, ovom onom, jer evo vidite i same godinama se borimo s ovim stanjem i nismo poludjele ni umrle;) meni isto nije ugodno kad slucajno cujem o necijem samoubistvu ili slicnim temama al odmah preusmjerim misli na nesto pozitivno i vjerujte mozak se tako istrenira...ja vise ne gledam ni vijesti, skoro da i ne znam sta se desava i fino se osjecam...

hepihipi -> RE: Anksioznost (19.1.2016 22:39:21)

Jos sad prolazim kroz stresan period ali se nisim s tim, nisu se vratli stari simptomi, osjecam se jacom i ponosna sam na seb;) samo pozitiva, okruzite se pozitivnim ljudima, negativne na ignore i samo naprijed jer mi to znamo, mi to zasluzujemo:) ljubim vas

priks1 -> RE: Anksioznost (20.1.2016 13:14:56)

Pozdrav drage moje:)
Evo i ja sam tu,redovito citam i ja postove
ali ponekad kad i zelim nesto napisati kontam
ah sto cu,ionako se ponavljam...al dobro tu smo
da se podrzavamo.Hepihipi reci mi kako si se ti
rjesila anksioznosti jet koliko vidim ti si dobro.
Ja variram,ali nisam jos ojacala da kazem proslo je.
Bude ok,al bude i groznih dana kad bih iskocila iz koze.
Sad sam i pred p.m.s pa sam cijela nikakva.Al eto trudim
se na sve nacine da joj se otrgnem al ne uspijevam bas.
Najvise me strah od straha ako razumijete sto govorim.
Evo kad trebam negdje da odem da se podruzim s prijateljima
ja sam vec nervozna i zamisljam da ce me opaliti p.a.(mada u mene nisu jaki).I ne mogu se skroz opustiti i onda mi se srce uzlupa i budem tuzna i ljuta poslije na sebe.Ma bljak eto.Uvijek
kazem da cu cesce pisati ali eto...nadam se da cu ovaj put cesce.
Ljubim vas sve[sm=bravo.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (20.1.2016 23:15:25)

Evo i mene drage moje. Ja sam dobro hvala bogu. Priks zasto kazes da unaprijed zamisljas kako ce biti kad krenes negdje sa prijateljima. Nemoj zamisljat jer nikad ne znas sta te ceka, samo sebi kazi da moras biti ovdje u ovom trenutku i da ne znas sta ce biti i kako kad se nadjes sa prijateljima. Procitam vase postove kad imam vremena, samo ne stignem nista napisat. ali cesto cujem pitanje dal cu se ja ikad izlijecit od ove anksioznosti. anksioznost nije neki virus koji smo pokupili negdje usput,pa sad cekamo kad ce proci. to nije gripa, prehlada. anksioznost smo mi. ja kad sam prihvatila da sam takva, da je to nesto moje, da je anksioznost nista drugo nego osjecaj, samo sam naucila kako da se nosim sa njom i kako da promijenim nacin reagovanja na anksioznost, e tad sam bila bolje i sad sam hvala bogu. shvatite da anks. nije nista drugo nego osjecaj, osjecaj da ces poludit, da ces umrijet, osjecaj da ces se onesvjestit itd. to je samo nas osjecaj i nista drugo. Jojj uzivajte zene drage svaki dan, zahvalite bogu sto ste zive i zdrave, ne daj boze kakvih teskih oboljena, ako kome mogu pomoci tu sam.[sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

hepihipi -> RE: Anksioznost (24.1.2016 22:38:29)

Draga Priks, nisam se ja još riješila ove napasti, bolje jeste, kad se sjetim da sam prije godinu dana bila na bolovanju skoro mjesec dana, ond vidim da sam napredovala, i kao što mnogi ovdje pišu, naidje period kad sam stvarno dobroi kad pomislim evo ga, divota, riješila sam je se a ona, kućetina se opet vrati:( što se tiče fizičkih simptoma skoro danih i nema, jedino što me smori su glavobolje, znači nema dana da me glava ne boli i to su uglavnom one tenzijske, obruč oko glave i tu ne pomažu one klasične tablete nego samo veselice, a ja se stvarno trudim da ih ne uzimam, baš kad ne mogu izdržati...pijem biljne preparate...zadnjih dana me puca neka praznina, bezvoljnost, nervoza, eto s tim se borim, nekad pomislim da bi bilo bolje opet krenuti s tabletama ali odustanem i nadam se da će kad se konačno srede neke stvari na poslu i u kući biti bolje...hnf baš mi je drago damsi dobro, čitam da si išla na grupnu, sta ti još osim toga pomoglo? Eto drage moje, nema nam druge nego glavu gore i samo pozitiva[sm=bravo.gif]

rock -> RE: Anksioznost (26.1.2016 8:58:23)

Presretna sam sto sam naletila na ovu temu, samo iz razloga sto se u svakom postu mogu pronaci. Ja cu pokusati koliko je moguce u sto kracoj verziji iznijeti svoje stanje, i uveliko bi mi pomoglo da mi se javite sa vašim iskustvima, ako su ista. Naime, ja već 5 godina uzimam th za štitnu i prije nekih 2 mjeseca počela su ta očajna stanja, napadi panike, strah da sam obolila od karcinoma. Šta god me zaboli pomislim da je karcinom. Uradila sam more nalaza i sve je hvala Bogu dobro, ali đaba. U svim tim silnim pretragama otkrijem da imam Hašimoto, autoimunu bolest koja je povezana sa štitnom i navarno stresom. Upravo sada prolazim kroz pakao. Ne mogu ništa da jedem i evo treći dan samo na miris ili spomen hrane hocu povratiti. Od nervoze sam dobila i proljev i naravno sumiram u glavi sve ove tegobe i posumnjam na karcinom želudca. I opet naravno, sad razmišljam da idem na gastroskopiju. Jutros kontam pa dokle više sve te pretrage tačno će me prozvati da sam hipohondar. Imam dvoje male dječice i to me još dodatno opterečava što nemam snage da ih zagrlim, igram se sa njima, ma totalna bezživotnost. U tim napadima panike krenem plakati, ne mogu se zaustaviti, imam slabost u nogama i rukama. Inače sam bila jako energična osoba, perfekcionista, osoba koja je druge nasmijavala i kojoj su se svi javljali kada imaju problem jer sam bila jako pozitivna. E to mi još gore pada, jer sam se sad iz temelja promjenila. Tek sam jučer popila dva leksilijuma od 1,5 mg i da vam kažem i to sam doživjela kao poraz, jer gdje ću ja ona "JAKA" popit nesto za smirenje. Uglavnom ovo gore sve navedeno je moje trenutno stanje, pa čisto da mi se javite ko je imao strah od boleščura [sm=smiley36.gif] da me utješi da je i to povezano sa psihom. Ljubim vas sve

Stranica: <<   < Prethodna stranica  266 267 [268] 269 270   Sljedeća stranica >   >>