RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

laki89 -> RE: Anksioznost (24.12.2015 21:38:45)

Pozdrav novom clanu..Oko tableta ne mogu dati savet jer ih nisam trosila,nisam ni za ni protiv,kako je kome lakse,ali moj put je bio bez njih..Znam taj osecaj kada bi iz koze svoje,ali pokusaj to da gledas kao period koji ce proci i ne vezuj se za njega i ni slucajno ne pomisljaj da ce tako biti uvek..

HNF -> RE: Anksioznost (24.12.2015 23:25:10)

Mr.hyde da li ima u tvom gradu psihoterapija. Da kreneš sa psihoterapijom. Moje mišljenje je da je to najbolji način da se ovo prevlada. Moraš naći uzrok te nervoze a to su ti uvijek misli. E sad moraš otkrit koje su to misli,situacije itd. Nemam ništa protiv tableta, ali i ako budes pio tablete moraš radit na sebi. Ne očekuj da će sve nestati samo zato sto piješ tablete.

mr.hyde -> RE: Anksioznost (25.12.2015 8:52:26)

Nemate pojma kako mi je drago sto se neko javio.Najveci problem mi je teski unutrasnji nemir koji mi onemogucava da funkcionisem normalno.Cak i osnovni dnevni zadaci postaju mi teski,ali se borim nekako.Nikome od svojih ne govorim sta mi se desava da ih dodatno ne bih nasikirao pored svih problema kojih imamo.Takodje jos jedan od problema mi je jutarnji grc i nelagoda kad se probudim,kao neka ruzna navala adrenalina koja me podsjeti u startu na paklen dan koji me ocekuje.Sto se tice psihoterapije mislim da mi i ne bi nesto pomogla jer neke stvari moram rijesiti sam sa sobom,ali lako je reci.Jos uvijek se dvoumim antidepresivi da ili ne.Kad osjetim da pucam popijem xanax i on me smiri,ali me strah da se ne navucem i eto mi i taj belaj.Pisite.Veliki pozdrav.

laki89 -> RE: Anksioznost (25.12.2015 8:59:51)

Slazem se sa HNF u vezi psihoterapije..bez obzira o kom se problemu radi,ona ih nece resiti ali ce promeniti tvoj ugao gledanja na problem i na zivot uopste..tipicno je da jutra jesu najgora ali to je sve zbog negativnog razmisljanja i unapred predvidjanja na los dan..Ne znam,ako ikako mozes za.pocetak sto vise setnje koliko god da nemas volje ili sta vec..Pozdrav

mr.hyde -> RE: Anksioznost (25.12.2015 9:16:42)

Laki89 da ti pravo kazem ofirno mi je hodat po tim psiholozima i psihijatrima,cak mi je i ovo belaj otici kod svoje doktorice da mi da terapiju i da mi upise dijagnozu u karton.Ne znam,nisam pametam.Pokusat cu ovako pa cemo vidjet kako ide,samo se nadam da necu skroz odlijepiti.Sto se tice fizicke aktivnosti upraznjavam je ali nema neke koristi.Poz

laki89 -> RE: Anksioznost (25.12.2015 9:22:01)

Ok,veruj da ti se nista lose nece desiti,i odlepiti neces svakako jer je to nemoguce..Mozes samo biti u ovom zacaranom krugu manje ili vise,samo nemoj se uvlaciti u negativne misli inace mozes sebi jos gori nemir da uneses,a sve ovde smo prosle pakao i nazad,zao mi je sto nisi citao,pa smo sve opet zdrave i citave..

mamiconi -> RE: Anksioznost (25.12.2015 15:03:30)

Mr. Hyde, rekla bih ti dobrodosao, ali bolje da nisi na ovu stranicu:):)
Sto se tice xanaxa, on, pretpostavljam zans, nije antidepresiv, vec anksiolitik, ptotiv straha i napetosti. Iskreno, sve sto osjecas, imala sam i ja i svi mi ovdje, a meni je xanax bas pomogao, dr mi rekao da pijem 7 dana, pa da smanjim i na kraju da predjem na ansilan. Tako sam i radila i u tom periodu mi je bas, bas pomogao. Eh sad, kao sto cure rekose, tablete nece rijesiti problem, ja trenutno ne pijem nista, i borim se jos uvijek s raznim mislima, strahovima, fizickim simptomima. Moj savjet ti je da probas s xanaxom kako ti je ljekar savjetovao, bit ce ti lakse, a poslije se nekako naucis nositi i boriti s ovom glupom anksioznoscu. Iscrpi ta borba, ali sta ces.... moramo.
Nadam se da ce ti biti bolje.
Pozdrav curama [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

mr.hyde -> RE: Anksioznost (25.12.2015 17:14:52)

Mamiconi hvala na odgovoru i savjetu.Najvise me pojede to sto sam do prije mjesec dana bio potpuno drugi covjek,zdravljak,nasmijan,a sada na tabletama i crn do bola.Jos sam uvijek u dilemi AD da ili ne.Nek mi je Bog na pomoci...

priks1 -> RE: Anksioznost (25.12.2015 20:51:00)

Mr.Hyde saljem ti i ja pozdrav dobrodoslice.
Gledaj moj ti je savjet,poslusaj doktora...nemoj
se toliko opirati.Popi sto ti je propisao,pa neces
zbog toga biti nista drugaciji od pola ljudi oko sebe,
Osobno sam i sama pila i pomoglo mi je,ali uvijek postoji
ALI...ne ocekuj da ces se pomocu carobnog stapica oporaviti,
vec ce ti to biti kao neka staka pri pronalasku sebe,uzroka zbog
cega ti se to javlja itd.Ja npr. vise sebe napamet poznajem ali opet
me ta anks. iznenadi koliko god mislila da sam je se rjesila,vidis da nas ima na stotine pa smo svi zivi i zdravi♥Pogotovo kad mi se u zivotu događaju stresne situacije ona se jos vise pogorsa.Samo
naprijed i slobodno pisi,bit ce ti koliko toliko lakse.[sm=bravo.gif]

mr.hyde -> RE: Anksioznost (26.12.2015 9:10:06)

Hvala vam svima na dobrodoslici.Samo da vam kazem da sam se odlucio da probam sa AD jer ovako imam osjecaj da mi je sve gore.Probat pa sta bude.Samo me je strah nuspojava i skidanja poslije da ne bude gore nego sto je bilo.Znaci potrebno mi je samo nesto da pregrmim narednih par mjeseci,a poslije sta Bog da.Razmisljao sam da idem samo sa xanaxom,ali to ti je od dva zla izaberi samo jedno.Ne znam ni sam.Javim vam sta je bilo.Pozdrav

mr.hyde -> RE: Anksioznost (26.12.2015 17:33:03)

Evo mene opet.Danas sam popio prvu polovinu citrama i osjetio sam laganu mucninu i neki pritisak u glavi.Apetit 0 poena,nit sta jedem nit sta pijem,samo mi je u glavi kako dan bezbolnije da prodje.Navece kad legnem tek onda osjetim neki smiraj jer znam da je jos jedan dan iza mene.Sto se tice spavanja,lako zaspim zato sto po danu popijem jedan xanax,ali se budim oko 4-5h i to je to.Volio bi da neko napise ako je imao slicno iskustvo,jer samo sa vama mogu razgovarati ovako otvoreno.Veliki pozdrav

laki89 -> RE: Anksioznost (26.12.2015 17:42:05)

Sa ad nemam iskustva jedino sto znam da treba vreme da deluje..ne moze odmah..apetit i sve sto pricas je tipicno kada uhvati kriza,najgore je sto ti je ta kriza prvi put pa je ona i najgora,moras se drzati i boriti druge opcije nemas,svaka kriza ima svoj pocetak i kraj i naravno ne mora se ponoviti ako budes imao snage da je prevazidjes,a svi je imamo
Ni slucajno ne prestaj sa hranom,treba ti sada da bi organizam bolje se borio..drzi se,proci ce ,ali nece ako samo budes sedeo i razmisljao..

mr.hyde -> RE: Anksioznost (27.12.2015 9:56:04)

Opet ja.Drugi dan na AD i nema neke mucnine kao jucer,mada me tjeskoba podera.Apetit i dalje 0 poena,samo cigara i kafa.Budjenje standardno oko 5h.Bezvoljnost i gubitak interesa za stvari koje su me nekad cinile sretnima.Najgore mi pada sto pred svojima moram glumit normalu i obavljati neke svakodnevne obaveze koje ne smijem zanemarit.Drugim rijecima jos jedan paklen dan.Bice bolje aBd.Poz svima.

koka i po -> RE: Anksioznost (27.12.2015 9:58:26)

IZVORNA PORUKA: mr.hyde

Opet ja.Drugi dan na AD i nema neke mucnine kao jucer,mada me tjeskoba podera.Apetit i dalje 0 poena,samo cigara i kafa.Budjenje standardno oko 5h.Bezvoljnost i gubitak interesa za stvari koje su me nekad cinile sretnima.Najgore mi pada sto pred svojima moram glumit normalu i obavljati neke svakodnevne obaveze koje ne smijem zanemarit.Drugim rijecima jos jedan paklen dan.Bice bolje aBd.Poz svima.

zasto?
zar nije bolje da znaju kako se osjecas?
tebi sada treba podrska.

mr.hyde -> RE: Anksioznost (27.12.2015 10:20:42)

Koka i po jednostavno zato sto ne zelim ljude da sikiram,ionako imaju i svojih problema previse i bez toga.Druga stvar sto bi me poceli gledat drugim ocima a navikli su da sam ja taj koji je uzdanica i koji je tu za rjesavanje problema.Rijesit ce se i ovo samo treba vrijeme da odradi svoje,znam dobro sebe.Bitno je ostati zdrave pameti u ovom teskom periodu.Hvala na javljanju.

koka i po -> RE: Anksioznost (27.12.2015 10:35:16)

ne trebas bjezati od svojih emocija niti ih kontrolirati.
moras prihvatiti sebe onakav kakav jesi a vjerujem da bi te prihvatili i oni do kojih ti je stalo.
ponekad i najsnaznijim treba potpora i utociste.
onog trenutka kada se ne budes stidjeo onoga sto jesi i prihvatio sebe sa svim svojim "manama" krece oporavak...i vjeruj mi znam sta pricam

mr.hyde -> RE: Anksioznost (28.12.2015 18:43:33)

Treci dan na AD..imam osjecaj da mi je sve gore..dan katastrofa..cak razmisljam i o prekidu terapije..

mr.hyde -> RE: Anksioznost (29.12.2015 15:50:32)

Cetvrti dan agonije..da nema xanaxa nacisto bi odlijepio..mada sam citao i ragovarao o njemu sa ljudima koji su imali iskustva i kazu da ga ne bi preporucili ni najgorem dusmanu..pijem 3x0.25 sigurno preko 10ak dana..vec osjetim da sam navucen..kazu da ga i narkomani izbjegavaju kakvo je to zlo..najgore je sto me drzi oko oko pola sata a poslije me zna spucat ludjacka nervoza oko najmanje sitnice..izgleda donosi vise stete nego koristi..nista nego cekaj da proradi AD..

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (29.12.2015 18:56:49)

Pozzz raja ...evo malo sam citala i da se javim pozdravim i stalne i nove clanove...Mr.hyde ovako moj ti je savjet pocni dan nekim cajem kamilica ili kantarion...smanji jafu...meni se od kafe poveca anx. ..Pocni jesti puuuuno suhog voca i oraha i uzmi magnezij i b-complex...Meni je sve to pomoglo jer ponekad usljed stresa i neredovne ishrane jednostavno "izgorimo"... Moras cesto jesti jer i kad si gladan anx se poveca...i. Lijekovi pocnu djelovati nakon nekoliko sedmica ne ocekuj brzo ozdravljenje...i jos da dodam da se anx. Zna pojacati u periodu kad se AD tek pocnu uzimati...Glavu gore svi prolazimo isto godinama

mr.hyde -> RE: Anksioznost (30.12.2015 10:18:35)

Moram biti jaka pozdrav i tebi i hvala na savjetima.Peti dan na AD i stanje mi se pomalo popravlja osim mucnine i smanjenog apetita nema nekih nuspojava..danas cu probati izgurati dan bez xanaxa..opet sam razmisljao sa prekidom terapije jer mi se ne svidja osjecaj omamljenosti pored silnih obaveza koje imam..pokusat cu izbacit xanax totalno,a AD-u cu dati priliku u narednih nekoliko dana jer iako je rano za njegovo djelovanje osjetim da nesto radi..Sta ako mi se svidi!?Kako poslije!?Ne svidja mi se pomisao da moram da pijem tablete da bi bio normalan..Ne znam..Vidjet cemo..poz

priks1 -> RE: Anksioznost (30.12.2015 19:54:33)

Mr.Hyde ne trebas se bojati AD-a,o njemu
ne budes ovisan...vise o xanaxu ali sa stvarno
vecim dozama,to sta ti pijes su male doze,popi ga
kad ti je tesko...i ja ga drmnem(0.25).Ali moj ti je savjet
ne googlaj puno,vec se samo drzi ovog foruma.Jer se svi
vezemo na tuđe priče a zapravo smo svi induvidue za sebe
i sve nas vezu isti simptomi ali razlicite posljedice.
Joj meni se dosta stresnih situacija događa sad u zivotu i totalno
sam depresivna,tjeskobna i tuzna..uzas.Da mi je prespavat ovaj docek Nove sve bi dala...toliko od mene,pisite[sm=smiley13.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (30.12.2015 23:52:21)

Mr.hyde nemoj to tako posmatrat,kao sta ces sa tabletama,ne svidja ti se da ih piješ čitav život itd.posmatraj to kao staku,kad slomiš nogu hodaš sa stakom,vremenom noga ojača i odbacis staku, isto je i sa tabletama.Pa sta da ih piješ i citav zivot.čovjek bi pio bilo sta samo da bude dobro. Sta da imaš šećer ili neku tako bolest morao bi doživotno davati inzulin sebi da bi bio dobro. Pa kakva je razlika sa AD. Daj vremena tabletama,treba im dugo,2 mjeseca bar.i uživaj u svakom trenutku.

koka i po -> RE: Anksioznost (1.1.2016 7:16:47)

da svaki vas pokusaj bude nagradjen i nova stepenica ka vasem cilju.
ostajte mi lijepi,posebni i sacuvajte to sto jeste...
Sretna Nova Godina [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Bubili13 -> RE: Anksioznost (1.1.2016 13:00:30)

Pozdrav svima!Nova sam:( Ne znam vise kud cu,i sta cu.Interesuje me dali je moguce,svakodnevno osecati simptome aksioznosti.Od 24 sata,samo dok spavam je ok,a dnevno ako saberem max 2 sata.Ako se nocu probudim prisutni su.Strasan pritisak u glavi,ocima,nestabilnost u nogama.Povremeno unutrasnja drhtavica.Od 2010.god.Kada sam imala prvi panicni,bila na hitnoj,nisam ga imala vise u toj meri,ali sve ostalo imam stalno.Gurala sam nekako,u medjuvremenu 2013,2014.god dve trudnoce za redom.Da kazem gurala sam nekako,nije bilo loše.Sad dve djevojcice i ljepo mi je.Ali imala sam ostalih problema,preseljenje,posao,muz ne radi,smrtni slucaj,i vise ne mogu.Otisla psihijatru,pijem seroxat 9 dana,ali jedva guram.Sve u kuci radim i na poslu,ali mukom.Toliko sam ljuta na sebe,jaka sam,ali ne ide.Hocu sa muzem i djecom u setnju,ali kako.Stalno mislim da je nesto drugo,zato sto mi je to stalno.Sta da radim?

mayamayic -> RE: Anksioznost (2.1.2016 15:23:02)

Dragi moji, citala sam vasu temu par puta od pocetka do kraja i jako ste mi pomogli. I ja imam problema s anksioznoscu od avgusta. Napominjem da moja anksioznost bar ja to mislim nije nicim prouzrokovana. Tih dana me konacno muvao decko u kog sam bila zaljubljena godinu i vise. I fakultet sam zavrsila i sve bukvalno sve mi je bilo super. Onda sam se jedno jutro probudila. Doruckovala i nakon dokrucka osjetila da se gubim. Da mi se predvaja pred ocima, da ne znam gdje sam, da cu izgubiti razum. Brzo sam otrcala kod majke u prodavnicu jer nisam smjela da ostanem sama u kuci. Neki neobjasnjiv strah. Odjednom. Onda sam se sjetila da sam tih dana cula pricu o nekom decku koji je pokusao da se ubije, ali me to tih dana nije uopste doticalo. Prepala sam se kako je moguce da to uradi, onda mi se naravno javio strsah od ludila. I on me drzao. Prosaoje, valjda jer sam shvatila da se to nece desiit. Ali su ostale opsesivne misli. Strah da cu nesto sebi uraditi( isti slucaj ako ste citali od pocetke post od one jane mk). Uzasno. Kad sam s deckom cijeli dan( doduse on zivi u dr gradu pa ne mogu biti bas stalno s njim) super mi je. Sve to nestane. Ne koristim terapiju,pisala sam psihologu i rekao mi je da imam okp i objasnio mi simptome. Shvatila sam da sam i prije to imala ali da kako nisam znala sta mi je proslo me. Medjutim, sad ne prolazi. Izvinjavam se na dugom postu. Zelim vam sretnu novu godinu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  265 266 [267] 268 269   Sljedeća stranica >   >>