Dinaaa1 -> RE: Anksioznost (4.3.2016 11:18:30)
|
Aha zaboravi jos nesto napisati miciki ;) Panicni napad je onoliko uzasan koliko mu mi dozvolimo, naravno ako za svaki osjecaj, probudis negativni adrenalin u sebi ono ce ici jos dalje i dalje, dok se god nesuocis sa panicnim napadom gdje god da si nece ti biti bolje, pokušaj jednostavno kad ti je dobro prizivati ga ( najbolje kad si sama ) zatvori oci i podsjećaj se svih paničnih, osjetices polako znoj pa nelagodu u stomaku, pa svi ti naleti postepeno, testiraj sebe i tvoje tijelo sta ti se sve moze desiti kod panicnog , a to je NISTA :), radi se samo o tvojim mislima uzasnim, a tijelo ispoljuje, par puta odradi tako i bice sve lakse i.lakse, bitno je samo nauciti gdje god da si ostati pribran! Sta mi se je puta desilo u trgovini ili na kasi u redu jos sa djecom, gdje bih najradije istrcala i bjezala i zamisljam tu sliku a ja i dalje stojim pa sto vise zamisljam vise mi se bjezi, ali gdje bjezati? Od sebe? Nemozes nikad! Pa sam ostajala i dalje u tom redu, vrtilo mi se, znoj me oblivao, sve mi se okretalo, djeca pored mene a ja nemam kud, i onda presaltam brzinu udjem iz pete polako u drugu, kazem sebi to radi tvoj mozak, pa nekad sam si u sebi govorila GLUPACO, ali je pomoglo :D. Stoj gdje si i nemrdaj, u meni milion oluja a niko nista neprimjecuje,cudno :)... znaci to je u nasoj glavi a nedesava nam se uopste nista, nauci ostati mirna i cekaj da prodje, ali samo smireno, ne ubrzavaj pokrete vec polako i vidices kako polako i nestaje :) Eto toliko ;)
|
|
|
|