RE: Anksioznost? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

moram biti jaka -> RE: Anksioznost? (25.5.2015 23:00:52)

Ćao curke moje...kako ste...malo je zahladnilo i nekako podsjeća na jesen :/.Ja sam u pms-u pa sam onako,nekako me opet steže anx pritisak neki u glavi,boli me lijeva plećka,pa nekako onaj ružni osjećaj sad ću poludit ili evo sad će panični...Pijem eglonyl a naredne sedmice sam na kontroli...Šta ja znam zadovoljna sam stanjem...Doduše ovo par zadnjih dana bilo je malo više i posla,pa samim tim i stresa a imala sam i jednu svađicu s mužem na daljinu,pa me to nekako utuklo.Inko ti si borac i svaka čast,dobro si savjetovala purple.Ušla sam u drugu trudnoću anx. ali sve je dobro prošlo.Savjetujem ti draga purple da ne odugovlačiš...Bilo šta za što se odlučujeme,ako počnemo dublje analizirati,u principu nećemo ni započeti...Okupiraj se sad tim da želiš bebu,da žudiš za onim trenutkom kad će ti test pokazati da je pozitivan i onda u prsima osjetiš tu radost tu veličinu jer češ postati majka :) .Ja sam bar tako razmišljala,a s druge strane svojom trudnoćom rizikovala sam da izgubim posao (privatna firma i tako to biva :( ).Ali kažem ti da sam analizirala šta sve može biti nikad se ne bih odlučila za drugu bebu. Nego draga moja poduzmi se u akciju i sretno...Bit će sve ok... :*

P u r p l e -> RE: Anksioznost? (26.5.2015 15:13:58)

Moram biti jaka, jest vrijeme bas kao da je jesen... Imaš pravo analiza satra, a ja to radim, dugo nemam napada, ali kad zamislim trudnocu, ja sta ako tad napad, jer znam kroz sta sam prolazila.. Bezveze totalno razmišljanje, ali.. Inkognito mi je baš komentarisala tj savjetovala i ima pravo, mislim zanla sam ja to i prije, ali njene riječi su ostavile baš traga na mene, juče i danas cijeli dan o tome razmišljam, uvijek ćemo si mi nečeg bojati. Pa ti na to reče analiza ne vodi nikud, drmnule ste me nekako, možda zato što to govore osobe koje znaju sta je anksioznost i sl... Kako god bacile ste me ozbiljno na razmišljanje...

Inkognito -> RE: Anksioznost? (27.5.2015 14:54:36)

Meni je termin za mjesec ipo, planiram ici na prirodni porod, a hvala Bogu ne razmisljam jos o tome kako cee biti. Jedva cekam da se i trudnoca zavrsi jer sam sama sebi postala teretna fizcki, imam tegoba, al se borim, ovo je nista u odnosu na ono sto cu dobiti iz ovog abd.Kazem koontala sam prirodno ako budem mogla, ima da se borim i napnem kao sve zene sto radjaju prorodno, vala nije nijedna ni jaca ni hrabrija od mene. Imamo mi posebnu snagu jer znamo s cim se borimo! Ja ti jos jednom kazem da sam imala strah od trudnoce, al najvise od tog da nesto raste u meni, do postporodjajnih depresija. Ma svakako imamo u sebi malo te deprice, tako da to nije nista nepoznato, borimo se svakodnenvno. Teze je onim zenama koje se poslije poroda prvi put suoce s tim. Uglavnom, ne cekaj vise, ne odlazi, godine idu, a poslije ces se sve teze odlucivati na to. Uostalom, nagradi tog muza sto je tako strpljiv i pun razumjevanja, zasluzio je da ga obradujes necim tako lijepim kao sto je dijete, abd...Eto draga, polako pa kako dragi Bog da...
MBJ ovo vrijeme utjece na svakoga, a ako se jos pridoda svadja s muzem, onda nije ni cudo sto se tako osjecas. Kako se snalazis otkako je muz otisao?

HNF -> RE: Anksioznost? (28.5.2015 23:31:37)

Drage moje zene, evo da vas i ja pozdravim, i da se malo javim. Ja sam vam dobro hvala bogu, vjerujte da ima izlaza iz ovog stanja, samo morate radit na sebi, i mijenat se. inkognito draga, ti si prava lavica, eto proleti i trudnoca brzo, jos malo pa ces imati svoju bebicu u rukama, a to je tek prava sreca i radost,akobogda, vidjet ces. Moram biti jaka, ja kada citam tvoje postove, kao da sam ih ja pisala. potpuno identicno, isti strahovi,iste misli, ma identicno sve, isto kao sto sam ja imala prije jedno godinu, godinu ipo. Sad hvala bogu mogu da kazem da sam dobro.Ne kazem da mi ponekad ne naleti neki ruzan period ili situacija( a nema te osobe kojoj ne dodju teski trenutci), ali sam se ja naucila nosit, odnosno suprostavit svemu tome,hvala dragom bogu. Vjerujte, ima izlaza iz anksioznosti.nece vjecno trajati, ali sve je do vas .puno pozdrava

alijana -> RE: Anksioznost (29.5.2015 13:40:30)

pozdrav drage moje,nova sam ovde,uzimam eliceo od 10mg mjesec dana,ima li netko od vas iskustva sa ovim ad,hvala vam ocajna sam

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (29.5.2015 21:55:41)

alijana,dobrodošla...ovdje izmjenjujemo iskustva i s lijekovima i bez njih i sve naše borbe ;).Otvori dušu,meni prija :).Inko draga kad je muž otišao moje stanje se baš pogoršalo,napadi anx. i pabike.Međutim onda me sredila upala pluča,pa znaš kako je u životu svaki dan neki izazov i tako mota dan za dan i eto za mjesec i po dana moj muž stiže kući [sm=bravo.gif]ja imam kontrolu u srijedu,bila sam ok dok nije neki dan navalio PMS,ali loše raspoloženje drži me još,u stvari malo me drma onaj ružni osječaj derealizacije i depersonilizacije,ali blago.Nikad isti simptomi.Svaki put kad mi se pojača anx. drugi simptomi.Eglonyl me opusti,a li ja ponekad imam tako lošu koncetraciju kao da mi kisik uopće ne dopire u mozak .Ne znam dešava li se vama onaj osječaj kao vakuma u glavi...Strah me malo toga...HNF tako mi je drago da si se javila,istinski nedostaješ na forumu :*. Pozz drage moje,najradije bih sad n masažu sva sam ukočena[sm=zmeden.gif]a u glavi tako-tako.

HNF -> RE: Anksioznost (29.5.2015 22:57:48)

moram biti jaka [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif].nemam puno vremena da se javljam. ali cesto mi naumpadnete. htjela sam samo da kazem novim clanicama, a i tebi naravno, jer kako sam ti vec rekla ti si mi nekako najslicnija, iste simptome imamo, da ce sve to proci, da ima izlaza iz toga, samo morate cvrsto vjerovat u to, i radit na sebi. moram biti jaka, ako zelis mozes mi poslat i privatnu poruku ,ako zelis da nesto pitas,ili bilo sta da te interesuje u vezi anksioznosti. to vazi i za druge naravno. puno vas sve pozdravljam [sm=bravo.gif]

alijana -> RE: Anksioznost (30.5.2015 16:20:11)

aj uzasno se osjecam kod mene je akciozno depresivni porem pored svega me jako brine sto mi je mutna glava,kao da sam cas svjesna,a cas ne desavanja oko sebe,pijem eliceu od 10ml nesto vise od mjesec dana,ima li netko slicna iskustva

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (30.5.2015 18:36:04)

Draga alijana i meni je dijagnoza anksiozno -depresivni poremečaj.Pijem eglonyl i dat mi je xanax po potrebi,ali eto nisam ga još pila.Ne volim lijekove pretjerano pa izbjegavam. I mene zdanjih dana smara isti taj osječaj kao i tebe.Ono kao svjesna sam a nisam,tu sam a nisam,nekako ružan osječaj,ali trenutačno,ne traje dugo.Pa u tom trenutku počnem preispitivati jesam li ok u tom stanju jer bojim se da ne izgubim kontrolu ili sl.To mi se dešavalo i ranije dok sam imala anxioznost.

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (30.5.2015 18:55:53)

draga HNF poslala sam ti pp nadam se da si je dobila :)

alijana -> RE: Anksioznost (30.5.2015 19:11:48)

zaista jako ruzan osjecaj dali je to zbog toga sto se pije antidepresiv ili....bas sam zabrinuta

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (30.5.2015 19:40:30)

e ne znam da li je to samo faza privikavanja na AD ili je stvar anx. pitat ćiu psihijatra svakako...ali nimalo lijep osječaj srećo ne drži me dugo nedaj se mila...ovdje se uvijek možeš izjadati...vidiš da je najposjećeniji forum i da dosta osoba ima isti ili sličan problem,a simptomi su na svima manje-više isti :*

HNF -> RE: Anksioznost (30.5.2015 23:52:48)

moram biti jaka, nisam dobila nikakvu poruku. evo sad sam opet pogledala [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]. hajde kad mognes posalji opet, pa cu ja sutra opet pogledat.

egnaro -> RE: Anksioznost (31.5.2015 17:25:09)

Pozdrav svima, evo da se i ja javim, vjerujte da nemam cesto ni vremena, a i uzasno raspolozenje me puca ovih dana, pa mi se nista ne da. sve mi je nekako izgubilo smisao, skoro uopste da se ne smijem, a nekad samo reda radi... bila sam kao malo bolje, pa mi se sve opet pogorsalo, sad mi pored bolova i trnu ruke, a nekad i noge. ne znam vise sta da radim. sljedeci korak mi je fizijatar, pa da vidimo sta ce reci. ne funkcionisem vise, ovo sve mi ometa svakodnevni zivot, samo na to mislim... xanax evo pijem vec 2 sedmice, napadi panike su se smanjili, aii sam i dalje (pa mozda cak i vise) u ogro,nom strahu... za par dana mi drugarica ima svadbu, putujem u drugi grad, i toga me strah, ne znam kako cu citav dan (i noc) izdrzati s toliko ljudi, vec me panika hvata. :(((( svim srcem se zelim izboriti s ovim stanjem, ali mi se cini da je sve gore i gore, fali mi zraka, umor i pospanost cim korak jedan napravim, ma uzas. kako se vi borite s ovim? meni je vise na vrh glave da se svega bojim!!! [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

koka i po -> RE: Anksioznost (31.5.2015 18:01:34)

ne znam kako cu citav dan (i noc) izdrzati s toliko ljudi, vec me panika hvata. :(((( svim srcem se zelim izboriti s ovim stanjem, ali mi se cini da je sve gore i gore, fali mi zraka, umor i pospanost cim korak jedan napravim, ma uzas. kako se vi borite s ovim? meni je vise na vrh glave da se svega bojim!!!

a da svoj strah pretvoris u jednu avanturu[sm=smiley1.gif]
recimo....da upoznajes nove ljude,da se dobro zabavis i malo zaboravis na svoje stanje[sm=smiley1.gif]
vjerujem da hoces jer su svadbe takve manifestacije gdje najmanje mislis o sebi i svojim problemima[sm=smiley1.gif]
sigurna sam da ces se nakon ove svadbe javiti sa divnim utiscima[sm=smiley1.gif]

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (3.6.2015 13:36:18)

Ćao drage moje...Koka i po fališ jako,javljaj se čeašće [sm=smiley1.gif] Ja danas bila na kontroli i gora sam došla već što sam otišla.Kao stanje mi je ok doktorica vidi da sam svjesna problema,što joj je drago...Mislila mi je promijenit terapiju,ali eto rekla sam da mi je taj eglonyl spasio stomak i da napokon osjećam glad i da "normalno " jedem.Između ostalog ona kaže da sam još kao vidno nervozna,ali ja sam čitav život takva,energična,kako ja kažem,e onda stanje mi je rezultat nekog nezadovoljstva itd...i tako ja dođoh kući plačna.skrenula mi je pažnju da se moram sebi posvetiti više jer inače mi terapija i ne treba...ne znam sadsam se uhvatila u koštac s njenom analizom i ja potonuh
ne znam u pravu je trebam se više posvetiti sebi i imati svog vremena,ali kad bih znala ...[sm=smiley19.gif] moram naučiti,ali kako...nije mi dala uputnicu za psihologa pa me čudi jer imam osječaj da bi mi prijao razgovor s psihologom :( .Amin Bože ovome kraj ne samo meni već svima koji se bore s ovom odvratnom anx . Pišite...ljubim vas

koka i po -> RE: Anksioznost (3.6.2015 13:48:46)

trebam se više posvetiti sebi i imati svog vremena,ali kad bih znala ... moram naučiti,ali kako.

sigurno imas nesto sto te ispunjava i cini sretnom....hobi ili nesto takvo....
priusti si bar sat dva dnevno samo za sebe ...cisto da napunis baterije[sm=smiley1.gif]

ja sam nekako zakljucila da sve aneksiozne osobe za svakoga imaju vrijeme samo za sebe nemaju.to je mozda onaj posvjesni poriv da udovolje drugima a njima kako bude.

to je u stvari kriz koje nose sve osobe koje su malo osjetljivije i emotivnije od ostalih.
dali je to mana ili vrlina ne znam....ali znam da je covjek najpreci sam sebi...i u stvari na kraju ostaje sam sa sobom.

priks1 -> RE: Anksioznost (3.6.2015 16:51:39)

Bok svima!!
Evo da se malo i ja javim,joj
ja bas ovu anx.nekako nosim
sa sobom uvijek...nekad je jaca
nekada slabija,ali u potponosti
nije nestala i to me strasno ljuti;(
Nekad pomislim kako je pobjedjujem
a ponekad me tako pojede.Mislim sto
da vam kazem,nekad je lako nekad ne;))
Ali eto idemo dalje;))Lavice sve zelim vam
kao i sebi sto brzi oporavak.Inko tata je hvala
Bogu bolje sada;)

P u r p l e -> RE: Anksioznost (5.6.2015 12:47:59)

MBJ, znam kako ti je, ja sam stalno kod kardiooga išla i samo mi tablete, vratim se gora. S obzirom da sam anks dovela u red, dr mi je ukinuo terapiju, nakon dugo vremena, ali sam promjenila dosta dr , htjela cuti više misljenja. Ja odavno ne pijem nikakve AD, ja kada sam se počela boriti sa anks, bila sam dotakla dno. Nisam imala nikakvog hobija, nista menije ispunjavalo. Ali sam onda počela od čišćenja kuće, jer nisam smjela van agorafobija :) Čistila sam prozore i znala plakati kako se loše osjećam, ali sam sebi ponavljala da moram to raditi da se razbudim, ostavim prozore, odem slagati orman tj veš. Čak sam uz druženje sa sestrićem otkrila da mi prija bojanka, pa sam čak i bojala, to me nekako odvlačilo i smirivalo :) Hilajdu nekih stvarčica po kuci sam nalazila samo da radim , čak i kad se loše osjećam , ponavljala sam sebi da ima života u meni, da samo moram ja to pronaći u sebi, i tako iz dana u dan, nekad bilo ok, nekad loše i vjeruj upalilo je. Onda polako počela i van, pa malo sa svekrvom do bašte, nikad nisam nista sijala ili kopala, ali tad sam se uhvatila :) I sad evo sasvim normalno se osjećam , idem svukuda sama, druzim se, radim mnogooooo stvari koje nisam, kurs neki upisla. Eto to je moja neka borba, a vjeruj baš sam bila dno dotakla, omršavila 10-tak kg, jednom rijecju katastrofa. Sad mi je još ostao strah od trudnoće, bojim se nekako, ali ja vjerujem da cu ako Bog da i to savladati... P.s citala sam knjigu od Joshef Marphy-Moć potsvijest, Aid el Karni- ne tuguj... Te dvije knjige su mi mnogo pomogle...

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (5.6.2015 16:58:53)

Drage moje hvala vam na podršci...da purple u pravu si vremenom moram uesti neki hobi,evo kanim se da heklam danima i šema stoji spremna i igla i konac,ali ja nikako da je uzmem....Moram jer volim heklati i znam koliko me to opušta...ali počela sam se trenirati da kad me uhvati ona moram na brzinu recimo nešto završit,namjerno usporim...namjerno sjedne i onda polahko udahnem nekoliko puta i počnem raditi,dosta smirenije...Mene rad zaista održava,ja volim da radim,ali imam gadnu naviku da srkletim,žurim,a ne treba...treba rasporediti sebi polahko...sve raditi tako da uživam u tome :).Nadam se da cu aBd uspjeti...Hvala svima od <3 puno mi znači vaša podrška :*

P u r p l e -> RE: Anksioznost (5.6.2015 17:10:50)

Natjeraj se nekako, ako uzivas u heklanju. Ja ti imam traku koju sam oplela u tom periodu, od vune, i zovem je anksiozna traka :) :) :) Samo je potrebno zahuktati se , kako narod naš kaze, da probiješ onaj čep , i onda puno lakse ide. Kad uspiješ jedno , pa drugo, raste samopouzdanje , ja nisam vjerovala kada su meni govorili, ali djeluje zbilja... i ako imas gdje u prirodu otici, punoooo pomaze... i uspori tempo, ja sam znala se zadati tako da sam gusenja imala od tolikog pritiska kojeg sebi zadam....

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (8.6.2015 11:23:10)

Ćao curke...šta ima.....Ja evo opet malo da se javim...opet sam nešto loše...Ne znam ali često mi je prisutan osječaj da sam luda...Znam zvuči smiješno,jer ne bih bila svjesna toga,ali eto meni se javlja taj osječaj :/.Nikako da ga se otarasim šta god da radila.. Pokušavam da se skocentrišem na posao neki,ali danas i sinoć baš teško...I stalno me prati taj osječaj recimo kad govorim da ću početi lupati odnosno a ću izgubiti kontrolu...U stvari ovaj osjećaj malo je intezivniji kako pijem eglonil...najradije bih se opet vratila prirodnim metodama ali i taj eglonil smiruje stomak i malo sam i ja sama opuštenija,ali eto malo mi je intezivniji taj osječaj da ću doživjeti nervni slom... :(. Ruke mi se opet jutros intezivno znoje... Joj kako se iskopeljati i ovog,očajna sam ponekad...[sm=smiley19.gif]

priks1 -> RE: Anksioznost (8.6.2015 17:03:07)

Draga MBJ,i meni se ruke znoje,pogotovo
ujutro,to ti je vrucina plus nervoza;(
Gledaj draga i ja pijem AD vec cetiri mjeseca.
Ne mogu rec da nije pomogao,je u nekim
svojim aspektima...bolje spavam,nisam
sad pretjerano tjeskobna...ali svejedno
nije to sad mene kao carobni stapic izljecilo;(
Uvijek ostaje vrijeme i mi same da nekako ojacamo
i pocnemo mijenjat pogled prema sebi i prema svijetu.
Ja ne mislim da cu sad nesto poluditi,kontam
nisam dosad,necu valjda ni sad...ja samo nekako
sam tuzna i umorna od ove borbe,ako nije nervoza
onda je neka tuga,uvijek se nekako izmjenjuje to moje
stanje.Mrzim onaj osjecaj kad se ujutro probudim i
odmah se sjetim ove ku*ke...ne zelim da ona odredjuje
moj zivot,vec da ona bude pod mojom kontrolom;(
I tako me to vise slomi da uvijek ispocetka,kao da se nisam
niti malo pomaknula..a mozda i jesam,ne znam.
Ne znam,bas mi je danas i jucer takav dan.Tako da nisi
sama.Ja gledam nekako Mamicu,Inko,HNF kako su se
iskoprcale,a ja jos tapkam...pa doci ce valjda i nasih 5 min.
Mora jednom!!![sm=bravo.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (9.6.2015 0:52:53)

draga moram biti jaka i priks, i same kazete da imate osjecaj. Pa to je samo osjecaj, i nista drugo. Sta je anksioznost nego osjecaj, ruzan osjecaj. ali opet upamtite, to je samo vas osjecaj a ne stvarnost. to kad shvatite u potpunosti, odmah cete biti bolje. vjerujte ja znam sta prolazite, jer sam i sama to sve prosla, hiljadu i hiljadu simptoma, ali kada sam shvatila da kad mi se jave te misli, strahovi itd, da je to samo moj osjecaj, i nista drugo, tek tad sam bila bolje, odnosno tek tad mogu reci da sam izasle iz te anksioznosti. imamo razne osjecaje, i lijepe i ruzne, samo sto ovi ruzni imaju veci uticaj na nas. ali stalno ponavljajte sebi, to je osjecaj i on ce proci kao i bilo koji drugi osjecaj. kad to naucite, onda ce sve biti ok. priks kazes cim ujutro ustaners da ti se javi taj osjecaj, i naravno odmah pomislis da ce tako biti citav dan. pa sve ide od nasih misli. pokusaj ujutro kad ustanes reci hvala bogu sto mi je dao da ustanem danas ziva i zdrava, sto imam mogucnost da popijem kafu, doruckujem itd, koliko ljudi to nema, kreni od ujutro sa rijecima zahvalnosti. i naravno ti ruzni osjecaji ce se javljati i misli takodje, ali kazes sama sebi, ok, sad trenutno imam taj osjecaj, on ce proci,nemam pojma kako cu se osjecat za 5 minuta, ali ovom ruznom osjecaju vise necu davati toliki znacaj itd. nadam se da me razumjete. ne znam kako da vam objasnim, ali morate krenuti sa malim koracima.budite ovdje i sada, ne razmisljajte sta ce biti, to niko ne zna.[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (30.6.2015 13:51:48)

Ćao drage hrabre ženice,heroine...kako ste ...Članice koje poste Ramazan sve najbolje u mubarek danima...Kako podnosite ljeto,je li vam se raspoloženje popravilo...vidim slabo se javljate i sve mislim dobro ste.Ja sam uglavnom ok,ali naleti period kad me spuca neka depra spuca,samo se spusti kao oblak činimi se...pijem egloniyl,ali novost je da mi je poremetio hormone i evo menzes mi kasni 7 dana.Imam sve simptome tipa bolova isve ali menstruacije nigdje.Samo pojačano lučenje neke sluzi.Ne znam ovaj eglonyl mi odgovara jer me stvarno "podigne",raspoloženje i misli mi "stabilizuje",ali eto hormone mi je poremetio...ne znam mislim da ću ga morati prekinuti,a žao mi jer sam od njega prilično dobro.Ne znam razmišljam da opet krenem prirodno,s onim "naninim kapima" koje je purple spominjala,pa ne znam...opadne mi raspoloženje čim počnem razmišljati šta bih poduzela...Počela sam heklati i to me fakat smiruje..ljepota...odlutam sa svojom iglom i koncima....Makar to mi dođe ko meditacija...javite se ljubim vas...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  260 261 [262] 263 264   Sljedeća stranica >   >>