leptiricamala -> RE: Anksioznost? (17.5.2015 1:11:27)
|
Drage moje lafice,ja sam takodje hipohodricna,ali kod mene je slucaj da mi nadodje jedno vrijeme pa skuplham uputnice pa onda zaredam...pa tako SE zaholcam i Honda standen,sve mi dojadi, kontam,ma sta CE meni sve ovo... Ma ako sam bolesna(organske prirode)ma nek crknem, sta se tu moze... Ljuta sam na sebe na ovu glupu anksioznost i Sven te simptome koji me ogranicavaju...dojadilo mi je da SE bojim...ma cega da se bojim,panicni,ma nek SE tjeraju vise...hahaa... I tako SE ja "naljutim"i pocnem SE inatiti,samoj sebi ovom dosadnom stanju...ma jontam vratices SE ti u normalu sigurno...milom il silom ;) ja nisam nigdje otisla(Mislim da sam to vec pisala,nisam posjetila psihijatra) kontam sta CE mi da mi tablete Prepise,ma necu,pokusacu sama.Pa vidjecemo.Ja sam dobila anks.öd straha da ne umrem öd infrakta jer me pocela lijeva ruka boliti, tada sam mislila da dozivljavam Infarkt,moje svakodnevno mantanje ili ti ga vrtoglavice... Kasnije su pocele i aritmije... Onda vrat ukocen,ledja bolna...pa sve vam to nabija nervozu i cini vas napetim...i kada sam otisla Doktor opste prakse dao mi dijagnozu anks.panicni napadi.pa izvini mol im te kako necu biti panicna kada SE nalazim,primjer,SA bebicom sama u po noci a mene probudi vrtoglavica ili bol lijeve ruke ili aritmije itd its.KO BI ostao smiren,pitam se jesmol onda svi mi anksiozni,panicni.Pa u takvim momentima jesmo. ja sam samo htjela SA samnom odrade sve pretragw,internisticke pogotovo,jer sam bila opsjednuta srcem infarktom...i na kraju taista mi piceo i skakati pritisak...öd onog mog normalbog 120-80 idealnog,na 150-90 pa kako SE necu uspaniciti.I Hand ti mein doglavi da ne am neki organski Problem.Kako,samo su mi EKG radili,kako da me uvjere a nista osim toga nisu radili.Krvna slika odlicna,EKG odlican a ja Imam aritmije i TNA mi skocit pritisak.I naravno,ponavlham SE da cu biti uplasena.I tako SE stvori ovaj zacarani Krug.I vjerujte posle godinu Dana Mike SA ovim i skoro 2god.bolova ledja i vrata tek neki dan uspjela doci do fizijatra. Kriva kicma,i Jos nekakva cuda,kaze nije ni cudo sto ste nervozni...svaki dijelic meine,nervi,ma sve je u grcu napeta.Covjek mi uradio nesto sa vratom i konacno mi vratio osmjeh na lice... Koliko toliko sam oopustenija sada.Dobila sam teraoiju,masaze struje itd.öd ponedjeljka krecem.Kaze da mi je ova bol u lijevoj ruci od kicme,vrtoglavice öd kicme,vrata.napetist i str es dovodi do aritmije..i er malo me umirijo,kao da sam bila kod psihologa ;) a znate sta mi rece doktor opste prakse, kaze, evo tebi uputnica za psihijatra pa popricaj malo SA Jim,nemora znacit da CE ti tablete prepisati(inace be volim gutat tablete) ja mu kazem, nebih ja uoutnicu jer sama cu to rijesiti, koristim cajeve, set am dosta sam van,popijem ja i ponekad pola apaurina ili persen. uglavnom, sama pokusavam,i dosta sam se sredila. A in Menü Kate,ipak bih ja otisao,jer sami to nemozete, moze kao kasnije doci ko zna do cega. eh kad je to rekao, pomislila sam samo ne misli valjda da SE moze poludjeti,daleko i gluho Bilo.Nije mi Bill svejedno, izasla sam mutna iz ordinacije u uplasena.Ali ipak nisam otisla,ipsk bih sama pro ala SE rijesiti ovog.Pa kako je doslo Sve vsljsa ce ,nad am SE,Sven i otici.Strahu i Tim panicnim mislima prkosim,ignorisem...kaze ovaj fizijatar, pilates, joga ili plivanje najbolje opustaju nerve,misice...pravilno disanje. ..Ma opet ja ispisah roman i ako sam nesto nepovezano ispisala,dekoncentrisana sam umorna,pospana,necete zamjerit :)) pitala sam,cini mi SE,al evo opet cu: imal Jos neko ovdje ko SE SA ovim bori, a da nije otisao psihijatru?Napisite,sta vi radite i kako funkcionisete?! Zanima me kada je Kod vas sve piocelo,koliko vas to stanje drzalo?Dali utice na vase druzenje,vase okruzenje,posao?Dali kod vas ubija seksualnu zelju?Nad am se da CE te odgovoriti.Dali Büste bile raspolozene,vi koji ste iz Sa.za druzenje? Da SE upoznamo te uzivo razmijenimo iskzstva?Ja bih voljela nekoga imati KO he u istom ovom Problem,jer Niko ÖVP nemoze bolje shvatiti KO nije i sam dozivio!srecno drage :)
|
|
|
|