RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Mamica24 -> RE: Anksioznost (7.10.2014 7:46:39)

Zdravo zenice... Prvo da vam cestitam praznik sa malim zakasnjenjem Bajram Serif Mibarek Olsun i sve najljepse vam zelim da sve ovo akp Bog Da bude ubrzo iza nas..
Sta ima kako ste sve.. Jel vam godio praznik.. Meni prilicno jeste :-)
Mada sad sam u pms-u pa se malo ljuljam tu i tamo javi se neki strahic od neceg al ga nekako izignorisem i picim dalje :-) nadam se da ste sve super :-*:-*:-*:-*:-* ....

aariel -> RE: Anksioznost (8.10.2014 2:16:32)

Drage moje da vam se javim konacno,mislim na vas sviju povremeno navratim pročitam kako ste mi i tako to....Nikako da sjednem i napisem .......Uglavnom ,postala sam u maju mama[sm=smiley36.gif] jedne male slatke djevojčice.Uz svu jeb.anksioznost i okp izgurala sam hvala dragom Allahu porod i to prirodan a predlagali su carrski-necu da imenujem doktore. Ali,hvala Bogu u zadnji tren me je drugi doktor preuzeo i bukvalno me pripremio koliko toliko ohrabrujuce za porodjaj.Uglavnom poslijw porodjaja mi je vracena terapija sa koje se polako skidam_ahahhahaha zvucim kao narkos-jer se nije pokazala dovoljno dobrom da se mogu malo drmnuti-mada jesam ali da hemija svoje malo pogura,i slijedi mi nova terapijatj,novi lijek jer je okp zajedno sa anksioznoscu jedna od najtezih neurotskih poremecaja.Borim se guram,posrnem pocela sam pomalo izlaziti,naravno ne sama,bebac MasAllah napreduje [sm=duda.gif]nekada se pitam da li cu ikada biti ona stara i da li ce me ovo s-anje popustiti.[sm=zmeden.gif]Zelim sebe natrag zbog sebe,bebe,supruga i sviju onih joji me vole.Trenutno sam u fazi da ne znam kako cu sama do granapa a ne na posao,ali bice bolje aBd.Pisite puno vas volim i pozdravljam,Vasa,Aariel

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (8.10.2014 11:45:20)

Ćao drage moje,evo da se javim...Kako ste kako napreduju vaše borbe...Ja sam takpreko praznikabila ok jer sam imala jako punoobaveza..Sinoć sam lošije spavala i već su me polahko počeli hvatati oni odvratni strahovi,alipošto se bliži PMS pretpostavljam da je to...U stvari pokušam ih izignorisati...trudim se...Još uvijek sam na kantarionu i ne znam ali kao da osjetim pomak na bolje,jer opuštenija sam,a djeluje mi dobro i na spavanje...Samo još nikako da iskuliram neke stresne situacije,a posebno neke koje se ne tiču direktno mene.Pravi sam onaj kako naš narod kaže sekirljiv tip.Emotivac....Kad bih se tu mogla izbalansrati mislim da bi moja cjelokupna situacija bila daleko bolja,ali teško.Takva sam kako znam za sebe.Ljubim vas puno

sreća35 -> RE: Anksioznost (8.10.2014 14:28:16)

Evo i mene poslije dugo vremena....Stalno vas čitam i sve o čemu pišete mi je toliko poznato.Prvo da pozdravim sve nove članice i znajte na pravom ste mjestu,ovdje će te uvijek naići na razumijevanje i podršku jer se međusobno najbolje razumijemo....Ja sam ovih dana nešto puna neke strepnje da mi se stanje ne pogorša ali valjda nalete takvi periodi,a isto tako ima vremena kada zaboravim da anksioznost uopšte postoji....ali to smo mi i to je naš život i naša borba .....Samo neka vam je uvijek na umu da ova kučka nemože promijeniti naš karakter našu dobrotu našu inteligenciju ustvari nemože nam ništa,ona nas je i zarobila upravo zbog svega dobrog što imamo u sebi....Jedino što moramo naučiti je postaviti neke stvari i ljude tamo gdje im je mjesto i živjeti za sebe,ali eto mi se teško mijenjamo.....DRAGA LAJLAC toliko mi je drago što si se javila,drago mi je i zbog svadbe sve te promjene će pozitivno djelovati na tebe vjeruj mi.glavu gore i osmijeh na lice jer jedna divna žena započinje novi život,pa če aBd postati i divna majka.....želim ti svu sreću ovoga svijeta i znaj da sam sam u mislimauz tebe......JANO javi nam se i ti i sve ostale stare članice pišite da znamo kako ste....moje ženice samo naprijed jer kakvi god da su simptomi znajte da ih možete pobijediti ja sam vam živi dokaz za to.....mnogo pozzzzzzzzzzz...[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (8.10.2014 15:11:15)

Draga ariel cestitam ti od sveg srca na bebici i samo naprijed draga novi zivot pocinje samo za tebe.. Sve ostavi po strani i uzivaj u ljepotama koje ti dolaze.. Okp ce proci kad tad mora bebaca ce to sve da izbaci iz tebe ... Drago mi je da je sve proslo do ro i zelim ti sve najbolje..

Hvala i "starim" clanicama [sm=smiley36.gif] sto nam se jave uz rijeci podrske i ohrabrenja..

Ja Hvala Bogu super neureklo se... Kad se samo sjetim proslog oktobra uhhh sva se stresem... Al Hvala Allahu dragom da zaista ppstoji izlaz iz ovog da postoji nacin kako kao se malo po malo osloboditi te stege.. Samo nije svaciji nacin isti.. Neko se izbori kroz hobi pa neko uz tablete.. Ja sam licno smiraj nasla u vjeri, namazu, dovi, zikru i sl...

Samo jedno znajte i uvijek nek vam je to na pameti mi nismo bolesne samo smo postale preosjetljive jer nas je svasta pretrlo.. I ko god vam kaze da se morate lijeciti samo se osmijehnite jer lijek je ustvari u vama uvijek.bio.. A tom nekom ppzelite da ga nikad ne uhvati "onaj osjecaj" koji samo mi znamo..

Glavu gore drage moje i hrabro korak po korak naprijed i samo naprijed... Jer imam super vijest NAZAD NE MOZETE nema povratka na staro.. Mozda se nekad javi strah od povratka ali taj voz je daaavno otputovao vi samo mozete naprijed i naprijed i samo naprijed.. Ljubim vas!!

aariel -> RE: Anksioznost (9.10.2014 2:19:34)

Hvala draga Mamica 24 ,Amin aBd trudim se svim svojim bicem da buden bolja zbog svog bebaca prvenstveno,sve svas ljubim i zpamtite zajedno smo jaci i izboricemo se kao milion puta do sada

leptiricamala -> RE: Anksioznost (10.10.2014 0:29:26)

vec sam nesto napisala ali ne vidim da je izaslo...kao stp rekoh,nova sam i pojmasa nem kako ovo sve funkcipnise help drage moje zanima me ova tema jer i sama ima ovih problema[sm=smiley19.gif]

leptiricamala -> RE: Anksioznost (10.10.2014 0:49:39)

Izgleda da sam sama.Evo ja cu opet prpbati sa porukom...dakle,izgleda da i ja imm problem sa ovpm anksipznosti.Tipkam sa mobitela,pa malo nezgodno a i spava mi sr.Majka sam dvogpdisnje curice.Unazad pola godine,mozda i vise da mi se desavaju ove stvati.Danas sam opet imala panicni napad gdje mi je skocip pritisak odmah sam odjurila internisti,uradila mi ekg i malo preslusala kaze da je sve ok.pritisak je bip normla 120-80 na kraju.A prvo put 140-95.Ba sam pomislila sve najgore ce mi se desiti:-,umrijecu,ma grozno.Iscrpljujuce.I opet ne vjerujem da je srce u redu,sve nesto sumnjam .Ma prava sam budaletina.Najgore mi je umjesto da uzivam sa svojpm curicpm ja se mucim sa ovim glupostima.Pa imal za ovo pomoci drage moje zene,vi kpji patite od istih ovih te[sm=smiley5.gif][sm=zmeden.gif]gpba.Sorry na greskama,valda ce te povezati[sm=smiley24.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (10.10.2014 2:13:31)

Draga leptirice, nije ti nista ne brini, na pravom si mjestu! Trenutno te muci staje zvano anksioznost, i nije nista strasno, nastaje kao posljedica nagomilanog stresa. A posto vidim da si majka, ne moras vise nista navesti. Znaci nema potrebe da se plahi brines, polako ces prihvatiti sta ti se desava, naucices ovdje kako da se postavis, kako to da prihvatis i kako prevazidjes. Znaci, znaj da nije nikakva bolest u pitanju, nego trenutno stanje koje se polako ali uspjesno prevazidje. Vjerujem da cemo ti sutra malo vise biti od pomoci posto je sad kasno, uglavnom ne brini nije nista, tu smo jedna za drugu da si olaksamo nasa trenutna stanja.

Pozdravljam moje drage zenice, pozeljela sam vas :*

leptiricamala -> RE: Anksioznost (10.10.2014 8:31:41)

Dobro jutro svima :) Incognito,drago mi je sto si se javila.Nadam se da ce mo jos pisati.Drago mi je sto saznajem,evo,da nusam sama i da jos ima ljudi sa kojima ovo mogu pidijliti olaksati si dusu :) veceras san tu,sada moram ici moj zvrk me ceka :) ugodan dan svima vama[sm=smiley1.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (10.10.2014 17:22:38)

Ma ima nas mnooogo, sto nas ovdje, sto osoba koje ovo imaju, a ne znaju sta im je. Najbitnije je prvo saznati o cemu se radi,, tu je pola posla obavjljeno, e ostalo je na nama samima, jerr sami sebi najvise mozemo i pomoci. Na pravom si mjestu?

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (14.10.2014 13:34:51)

Pisala sam veiki post,pa nije uspjelo :(...ćao drage moje heroine kako ste mi...Kako vam odgovara ovo skoro pa ljetno vrijeme.Relativno sam ok,radim,vrtim se ...obaveza hvala Bogu ima :) i odmah manje anksioznosi.Puca me PMS uveliko,pa sam danas baš malo "luda". U stvari sinoć sam imala neku noćnu moru,strašnu.Probudila sam se sva u znoju,a srce 100 na sat lupa i jace.Jedva sam došla sebi,poslije nisam mogla da spavam od straha.Cijelo vrijeme sam nekako pod tim utiskom :(. Nadam se da se neće ponoviti.Inače osjetim poboljšanje i od kantariona,opuštenija sa pa ga rado preporučujem svima.Ljubim vas :*

sxt31 -> RE: Anksioznost (15.10.2014 0:07:08)

Evo i mene nakon dugo vremena. Napunila sam 25 sedmica trudnoce. Nije da sam zaboravila na forum nego jednostavno anksioznost i panicni napadi me toliko ubijaju da nemam snage. Ko je citao prije zna vec mogu pricu. Situacija ista,jos sam sama bez muza,ali sto se tice mog psihickog stanja sve mi je teze. Sad vise ne smijem ni napolje da izadjem,jer mi noge drhte i takav me strah i panika preplavljuju da jednostavno ne mogu.
Probala sam nastaviti posjete kod psihijatra medjutim pocela sam dolaziti u situacije da ona meni prica o sebi i svojoj porodici,a ja je slusam. Drzi me na apaurinu,medjutim on mi ne pomaze. Uopce mi ne smanjuje paniku. Toliko sam ocajna da sam sinoc isla kod svoje obiteljske dr.plakala i preklinjala je da mi da terapiju. Medjutim nije. Bojim se svega,jer stalno imam osjecaj da me noge nece drzati i da cu se srusiti. I dzaba sebe tjesim da je to bilo milion puta,da nisam nikad pala,da je normalno u trudnoci osjetiti i slabost i bol i strah. Molim Boga da mi pomogne. Pokusavam sve i svasta. Dzaba,strah je sve gori i gori. Bojim se uci u kadu da se okupam,plačem kao malo dijete. Ne mogu da jedem jer cim krenem jesti myaboli me vrat i onda se prepadnem vrtoglavice i padanja u nesvijest i odmah prekidam jesti i legnem. Vec 12 dana lezim u krevetu,odem samo do kupatila i to jedva. A sinoc sam mislila da cu umrijeti,ne mogu vam objasniti kakav je to strasan osjecaj,kao da ne hodam zemljom ja nego neko drugi u mom tijelu. Nemam rijeci za svoje stanje. A nemam ni snage. Nekad molim Boga da me uzme da se ne mucim. A s druge strane,ne zelim to u dubini duse.
Jos sam i anemicna i imam bakterije u urinu, ove sedmice trebam ginekologu,vidjet cemo sta ce on reci. Pijem sok od cvekle,mozda mi pomogne. Pokusavam ovom malom čedu dati sto mu treba,ali joj ne dajem ono najbitnije,zdravu i veselu majku. I ona osjeti moje strahove i panike i pretesko mi je zbog toga. Voljela bih da smijem otici vani,prosetati,izaci na zrak,posteno se najesti. Ali ja to nista ne mogu,strah me paralizuje. Mozda samtzasluzila sve ovo pa mi Bog daje sto me sljeduje,ne znam. A i ova samoca je preteska. Da mi je bar muz tu pa da me ako nista uhvati za ruku dok ne prodje napad. Voljela bih da mi se javi neka od vas,pogotovo one koje su bile u slicnoj situaciji,ako ih ima. Jer ja sam u teskom stanju,ovo nije prolazno,traje od pocetka trudnoce jer sam tad prestala piti ad. I nije nesto sto bi se moglo rijesiti citanjem knjige i gledanjem filma,pokusavam ja i to,ali u pola svega dodje napad i gotovo. A sad ih imam po nekoliko u jednom danu. Pa jos i nesanica... Umislila sam sebi da imam visok pritisak,covjek mi mjerio na kontroli zadnjoj bilo sve u redu,ali dzaba,ja sad imam sve bolesti ovog svijeta... I tako sam tuzna.Do kosti.

Mamica24 -> RE: Anksioznost (15.10.2014 10:08:13)

Naravno da te razumimo sve smo prosle kroz to i vjeruj neke.kroz mnogo gore situacije.. Zar nemas nikog da zovnes drugarice ili nekog da bude malo uz tebe... Trudnoca je i sama "drugo stanje" pa mozda te malo hormoni cine nervoznom.

Draga moja prvo i osnovno sto moras da shvatis jeste da anksioznost dodje i prodje ako joj ne pridajes paznju. Svasta vuce za sobom strah paniku crne misli nerbozu i td ali to su samo osjecaji kojima samo nemoj pridavati paznju.

Popricaj sa ginekologom o svon stanju ali otvoreno znaci kako si ovdje napisala.. On ce ti vjerovatno propisati bosaurin i to pin obavezno jer se moras opustiti zbog bebe..

Druga stvar sad odma ali odmah da si ustala ako jos lezis da si odmah popila caj pojela jednu bananu ako imas i da si iz istih stopa otisla prosetati jedan krug NAZOR NAZOR NAZOR jer moras tu je lijek u sukobljavanju sa strahom.. Moras reprogramorati tvoje misli i uvjerenja... Zivot ide tece ljudi idu s posla na posao... Vidi kako je divan dan... Idi kupi sebi nesto ili bebi sta bilo skreni sebi misli.. Nemas nista od zatvaranja i lezanja... Pretppstavljam da si mlada pa daj tvo svojoj mladoati malo pduska..

Reci sebi "da napetam sam strah me ali odoh prosetati necu se onesvijestiti jela sam i pa nisam.bolesna"

leptirica2606 -> RE: Anksioznost (15.10.2014 10:23:22)

Dušaaaaa draga, ma sad citam tvoj posti sve se prepoznajem od prije nekolikko godina Ja, kad sam dotakla dno života svoga i opet se uzdigla hvala Allahu poput feniksa, jeste jeste, ima nas koliko hoćeš s tim i drago mi je da ima ovakva tema.
Sve što ti se desava, NIJE KAZNA , nego samo to posmatraj kako neko mlo veće iskušenje u svom životu. Upamti, da DRAGI BOG NE OPTEREĆUJE NIKOG PREKO ONOG ŠTO MOŽE PODNIJETI NA SVOJIM PLEĆIMA. Zato glavu gore, idemo dalje.
Ja dok sam studirala imala sam takvih problema, sve panika panika. a dugo nisam znala sta je bona. Pa sam gubila virjem kod kakvih Hodža, skidanje strava haha itd. Na kraju išla kod psihologa, psihijatra... i vjeruj sama sa sobom to sa riješila. I sad mi se nekad znaju desiti takve stvari samo puno rjeđe i puno manjeg intenziteta. Jer sa svjesna sta je i onda samo mozgom proadim popricam sama sabomom i prode, mora proci kao kod svih nas aBd.
Recimo to na faxu, sve sam mislila u tim napadima da ću da umreme, da se onesvjstim, nikog mog nema pored mene, sama, dobiću infarkt, počnu trnuti prsti, misli nikako nemogu da izbistrim itddd....sva se pogubim ... sad kad se toga sjetim i vratim film smijesno mi izgleda, al znam kko se covjek osjeca takooooo bespomoćnim kad mu se to desi.
Tu sam za sve što ti treba, iskreni savjet , da popričaš. možeš mi poslati pp. jer znam kako je i koliko je meni bilo potrebno da me neko ohrabr i samo kaze da te to normalno nista strasno, da nisi bolesna niti luda, nego samo malo vise osjetljiva nego drugi svijet. I još, ovo što kaže mamica, ti si trudna, zato upamtni, i druge zene koje nemaju anksioznost POŠIZEEE OD HORMONA, tako da je kod tebe samo još više sad doslo do izražaja. Uzivja u ovom danu, uzivaj u svojoj bebicu, a anksioznost ćemo da pobjedimo, gluaču jednu ovde skupa sve mi zajedno,,,,puno pusa svim zenicama

Mamica24 -> RE: Anksioznost (15.10.2014 12:24:37)

Potpisujem sve sto je leptirica napisala.. Sve sam to prosla svo trnje pregazila od Hodza do psihijatra.. Al dok sama nisam na sedzdu pala kroz suze dovila i dok sama nisam ucinila istigfar i zamolila Dragog Allaha dz.s. da mi pomogne sve se do tad cinilo uzaludno..
Bila sam prestravljena ovaj kaze ovo onaj ono... A meni nikako bolje... Vjeruj mi sve sam sama pregurala... Muz je bio tu ali vjeruj dok sama sebi ne pomognes niko ti nece pomoci... Anks nije bolest nije ludilo neces umrijeti mislim.neces od anksioz niti panike... Duso draga imas veliki.poklon.u svom stomacicu pa zamisli sta bi druge zenice dale da mogu ostati trudne.. Ne znam.gdje zivis ako si u Sarajevu obavezno idi na vjezbe za trudnice izadji setaj... Ja koliko.znam na ad se ne mozes navuci mozda si ti umislila sebi da je zbog prestanka sa ad (zato ih mrzim iz dna duse) ali ne bih rekla..

Znaci znam da neces da citas ali vrlo je bitno da se upoznas sa svojim trenutnim stanjem sta je kako dodje i kako prodje i kako to da izignorises... Opet meni pomogne tekst sa anksioznost.net i knjiga panic away ali opet kazem ti moras uciniti prvi koram.i reci sebi"ok hajde da vidim sta je ovo" znaci moras se postaviti u ulpgu posmatraca svojih osjecanja..

Ako zelis van iz tog moras to prvo pozeljeti svim srcem a onda poceti raditi na tome.. I menw danas danile uhvati strah pa trema kad nesto rasim aki sto kaze leptirica sad znam sta je i kako se s tim nositi..

Nisi sama i nisi jedina i ne dozvoli da sama sebi stvaras kavez jer se tako osjecas ili mislis to ce proci kao ruzna ruuuuzna gripa i ti ces biti ok... Moras biti pozitivna i koracati naprijed... Nema lezanja.. Dizi se :-)

aariel -> RE: Anksioznost (16.10.2014 1:04:26)

Draga sxt31 moras biti jaka digni se i pravac drugom psihijatru... Govorim iz iskustva ista sam bila ako ne i gora na sve to ja imam OKP koji je kulminirao u trudnoci,ako nisu u stanju idi lijekovi se mogu piti i u trudnoci neki ad koji ce te malo dici dok babac ne stigne ,jer moras funkcionistati zbog bebe.Sto kaze mamica 24 moras izaci prosetati,jesti,okupati se,otici ljekaru...i na kraju ako Bog da poroditi se.Ja sam bila na ad-u od 5.5 mjeseci trudnoce jer nisam vise mogla.Pomogao mi jeste rodila sam hvala dragom Allahu i sad se borim mjenjam terapiju da bi moja beba imala pravu mamu.[sm=duda.gif] Dugotrajan je to proces,hormoni na sve to urade svoje ali vjeruj mi da ako Bog da ces pregurati i nemoj biti sama pozovi nekoga od povjerenja neka bude sa tobom...ljubim zenice svoje i sretno od srca

sxt31 -> RE: Anksioznost (16.10.2014 1:18:01)

Mamica24 i leptirice, danas sam vam otipkala kilometarski post i nije ga uspjelo objaviti. Htjela sam reci,prije svega da vam hvala na savjetima i vremenu koje ste odvojile.
Medjutim da ironija bude veca,ja sam zdravstvene struke i sve znam o ovom poremecaju,ucili smo to i na faksu i u srednjoj skoli.u prijasnjim postovima sam i pisala o tome. Elem,sad mi je gore sto sve to znam. Sto se tice panic away,imam je i znam skoro napamet,neke metode iz nje i primjenjujem, medjutim kad dodje taj uymasni strah onda mi glava lebdi,mozak blokira i ni na sta ne mogu misliti,osim kako bih pobjegla iz svog tijela. Pa Mamica,ti bar mozes razumjeti,jer sam vidjela da se panícno bojis kad jednu nóc muz ode na put i vidim da te cure tjese. Sto se tice bosaurina,njega vec pijem i to 2x5mg. Ali nije uklonio panicne napade. I ne mislim da sam se navukla na ad,o lijekovima znam sve,dapace, na boraurin ces se prije navuci nego na ad,ali sam htjela reci da su se potrosile rezerve serotonina u organizmu i da mi je zbog toga sad gore.
I pokusavala sam ja da izadjem,prosetam,medjutim dan prije bajrama dogodio se taj fijasko s uzasnim panicnim u sred grada i od tad me strah paralizuje. Do tad sam se nekako i borila,medjutim ovo sad me srozalo. I tesko mi je sto sam sama a trudna i puna straha,pogotovo,jer mislim da svaka trudnica zasluzuje paznju,njegu i oca svog djeteta uz sebe. A ja mog muza vidim svake 2 nekad i 3 sedmice. To je moja sudbina,znam,ali sad sam toliko osjetljiva i tuzna i preplasena da jednostavno nemam snage da se nosim s tim.
Moja psihijatrica tvrdi da se sad ne trebam siliti ni na sto,nego raditi ono sto mogu,medjutim ja vec 13 dana ne mogu skoro nista. Pa si razmisljam, sta kad me zaboli za porod,ako muz ne bude tu,koga nazvati? :-( :-(
I naravno da me je strah. Stalno molim dragog Boga da mi olaksa i dadne snagu da izdrzim i budem od koristi svom djetetu ako Bog da. Samo da ona meni bude dobro,a ja cu kako moram... :-( :-(

sxt31 -> RE: Anksioznost (16.10.2014 1:32:04)

Aariel,hvala ti. Ja pokusavam da im objasnim da jednostavno ne mogu vise funkcionirati, preklinjem da mi se da neki ad, jer zbog svoje struke znam da se mogu piti u trudnoci. Istina,nose rizik ali nosi ga i bosaurin koji ja vec pijem a ne pomaze mi. Medjutim s obzirom da me oni svi poznaju inace (sva ta tri ljekara ) ne mogu da vjeruju da sam u tako losem stanju, misle da ja to mogu izgurati sama.
Danas sam odlucila potraziti nekoga ko me ne zna i ko ne zna koje sam struke,mozda on shvati ozbiljnost situacije. Nekako,imam utisak da mi svi zatvaraju vrata pred nosom. A sto ti kazes,ja tek trebam skupiti snagu za porod,pa biti mama svom djetetu,uspostaviti odnos s bebom. U ovakvom stanju ja za to nisam sposobna. A sigurno znas da svakom ad-u treba bar mjesec da proradi. Kako prezivjeti sama s bebom tih mjesec dana dok ne ojacam?
I jednostavno,zelim da stanem na svoje noge i zivim iole normalno pa makar i otrov morala piti. Ovdje je vecina ljudi protiv tbl.ali nekad su stanja toliko teska da ne moze drugacije.
Eto i ti sama kazes da ti je bilo grozno. Ja nekad pomislim da cu umrijeti od straha,da ce mi srce prepuknuti,pa se zapitam ko ce mi se brinuti o djetetu. Voljela bih je gledati kako raste,odgajati, uciti je,a ne da me posjecuje na neuropsihijatriji
Boze oprosti mi,ali nekad mi je pretezak ovaj teret.

Inkognito -> RE: Anksioznost (16.10.2014 1:42:43)

sxt31 kao sto su ti sve zene ovdje vec rekle, sve smo mi proslo otprilike slicne situacije, i dan danas prolazimo, tako da te u potpunosti razumijemo. Ako hoces ja ti mogu predloziti super psihologa, al opet zavisi u kojem si gradu. Mozda svaka od nas ima nekog da ti preporuci, jer ti oni najbolje mogu pomoci. Opet kazem, sve ovisi u koje si gradu...

Mamica24 -> RE: Anksioznost (16.10.2014 14:15:32)

Pa ti si draga u veeeelikoj prednosti kad vec znas sta ti je onda znas kako se prema tome posraviti. Velika vecina nas nije imala pojma sta mu se desava.. Sjecam se sebe kad sam prvi put osjetila pojacanu anksioznost pa strah pa misli i td sjecam se kako sam odjurila psihijatru misleci da ludim... Nisam imala pojma sta mi se desava tek sam se kasnije informisala..

U pravu si zaista me uhvati strah kad muz gdje ide daleko ali draga moja to je za mene sad veliki uspijeh jer mi je samo to ostalo.. Prije nisam smjela biti kuci sama ni 5 minuta bjezala sam kod mame zvala muza da dodje s posla ma uzas.. Ali sam se bprila.. Jedan dan kazem sebi ostacu kad bi crkla... I tako dan po dan... Ostajala istrazivala sta je to sto me.plasi i zasto.. Citala radila vjezbe isla malo i psihologu pricala sa drugaricama sa mamom... I naravno uzdala se samo u dragog Boga i nikog vise..

Danas Hvala Bogu posle evo godinu dana rada na sebi sama ostanem kuci sa djecom, odem u grad i vratim se i tu autom vozim :-) vise se ne sikiram oko gluposti... znam vrlo dobro kako ti je ali iz mog iskustva ti govorim da sve je stvar vjezbe..

Vrati se ono i po neka misao i strah ali sto kaze leptirica znam ga ovaj put docekati i sad ga smijem.pogledati u oci..

Ne zelim ti pametovati vrlo dobro znas sta ti je sad je sve do tebe.. Svw se mi.borimo sa nekim nasim strahovima tj zivimo s njima pa sta sve je to za ljude.. I zato popij Mg popij bosaurin i ja sam ga pila.cijelu trudnocu zbog grceva u materici, i koliko god da se ukocil ili tresla stisni zube i izadji vani pa polahko korak po korak..

Sve smo tako radile mantalo nam se tresle se misli citavo more... Ako zelis van iz tog moras ustati i krenuti...

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (16.10.2014 14:24:04)

sxt31 otkako sam pročitala tvoje postove stalno mislim o tebi,ali evo sad sam ugrabila vremena da ti i ja nešto napišem,ništa više nego ove drage heroine...Samo znaj PREŽIVJET ĆEŠ!!!!!! treba vremena i ne opterećuj mozak ni velikim ni malim pitanjima a posebno onim ŠTA AKO???Molim te treniraj se da pokušaš ne misliti ni o čemu makar 1 min, pa sutra dva...Diši i u inat muci ŽIVI.Sve smo prošle manje više isto i niko ne zna šta ga još čeka,ali kad sam počela toj muci ići u inat,bilo je pomaka... Rastužim se kad vidim da je nekom veoma teško,Uz tebe smo [sm=smiley31.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (16.10.2014 15:30:56)

scx pisi svaki dan kako se osjecas, ispoljavaj svoje osjecaje ovdje, bitno je da izadju napolje, da ih ne drzis u sebi. Mislim da je najbolji nacin da insan prebrodi ova stanja neka velika pozitivna promjena u zivotu, u ovom slucaju beba, aBd. Ona ce ti promijeniti zivot na bolje, okupirati se, samo se strpi jos malo. Isto smo prosli, prolazimo i dan danas u raizlicitim oblcima. Svi smo mislili da je najbolje da nas dragi Bog uzme, al ocigledno nije najbolje rjesenje. Sto je neko napisao, ovo su sve iskusnja, a velicina ljubavi prema nama ogleda se u ljubavi koju dragi Bog ima prema nama. Znaci mi smo posebne :)))
Uglavnom, pisi, ispoljavaj, tu smo, samo pisi!!!

aariel -> RE: Anksioznost (16.10.2014 23:23:27)

Draga nedaj se upravo zato ti govorim iz iskustva ja vise kad nisam imala izlaza i kada sam htjela najvise da uzivam u trudnoci pokosilo me ovo s..nje.Bosaurin je smijesan prvo zbog dijelovanja drugo sto ne lijeci simptome.Molim te sve sam prosla cak i klinickom farmakologu isla zbog lijekova koje sam pila.Znam trudnice koje su u trudnoci jace lijekove pile i eno djece kao i moja MasAllah.meni je najteze bilo sto je necu moci dojiti,ali eto i to je iza nas.Ima mamu koja se bori da se vrati na staro stanje i da joj bude prava mama.Ja sam stvarno imala vrhunskog psihijatra i uz Boziju pomoc pregurala sve.Molim te tu sam javi se srta god treba,ljubac za tebe i bebu.Usput najlakse je reci ne misli na to bori se ne razmisljaj sta ako....lako reci tesko primjeniti gotovo nemoguce,nekad ne mozemo bez lijekova kakvi god bili.Nedaj se

Mamica24 -> RE: Anksioznost (18.10.2014 0:07:52)

Dobrooooo vece pa gdje ste sve... Inko HNF Dina nema vas danima .... Kako napredujete nadam se da je na bolje... Ja onako kako kad ma kao i svi... nekad je zaboravin totalno nekad je tu pijemo kafu zajedno pogotovo ujutro kad mi zna i zeludac da zgrci al haj... Mora nesto... Pa mi po neku misao donese da me malo prepadne... Nekad uspije nekad ne...

Jutros sam sa djecom prosetala platila racune malo soping... Hehehe nece ona meni.komandovati hocu li ja ici vani ili ne... Eh kad sam.dosla kuci bila sam jos malo napeta al sam uzela da napravim rucak i to dobar :-)

I tako eto... Ja inace ne volim ovo skracivanje dana i prelaz u jesen podsjeti me na ono sta sam prosla prosle jeseni...

Al sta ces... Idemo dalje ne daj Bozeda je gore... Naidje i to neko neraspolozenje ma kao kod svakog... Svi smo.nekad bezvoljni letargicni... Nije nam ni do ceg... Al opet Hvala Bogu imam se cemu radovati... Nasmijem se trznem se... Jedan je zivot...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>