RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Inkognito -> RE: Anksioznost (23.10.2014 13:47:35)

Drage moje HNF i Mamice, nisam ni sumnjala u ovakve rijeci podrske!!!Hvala vam na tome!
U pravu ste, svaku rijec. Pa pobogu, prosle smo bass teske stvari, a u najgorem mogucem slucaju cemo se znati izboriti sa stvarima koje nas zadese, aBd. Ma ja jos nekako zbunjena, al opet sretna. Samo da dragi Bog da da sve bude kako treba sa trudnocom. NIsam ni sanjala da ce mi se ovo tako brzo desiti, nisam se opterecavala trudnocom, pa mozda i jeste islo malo brze zbog toga. Danas sam vec malo bolje, znam da me ocekuju promjene raspolozenja i sve popratni simptomi trudnoce, u jos dozu ove nase boljke :) Ma prezivio je Mujo dosad, prezivjet ce i odsad, samo eto malo da se navikne. U svakom slucaju borba je nama uvijek, nastavlja se, pa vala to i jeste zivot. Dragi Bog nam daje onoliko koliko mozemo podnijeti, zato nosimo svoje terete s pjesmom! Danas eto malo lakse. Hej, ako nista, ubuduce se mogu vaditi na trudnocu ako mi simptomi anksi budu izrazeni :D
A i to Mamice sto kazes za hormon srece, vjerovatno nije to to, al insan se uplasi cim ga tako nesto spuca, pa onda neku misao sebi uglavi u glavu :p

Mamice, samo tako nastavi, nek muz ide poslom, a ti tako nastavi, podrzavam nacin na koji se boris s tim. Svaka cast! A bona, tu su i djeca, pa uzivaj s njima, mogu mislit te ljepote osjecaja :)

Odoh zene, imam obaveza nekih, cujemo se uskoro aBd i ostajte mi zadovoljne :***

Mamica24 -> RE: Anksioznost (23.10.2014 23:25:48)

Dusi draga sve sam to prosla i to dva puta.. Vjeeuj da je trudnoca predivan period zivota... Nema tu nikakve anks ni sl.gluposti samo ti beba i mahniti hormoni... [sm=smiley36.gif]

Tu sam javi se kad god zelis i na pp i ovdje sa svim sto te zanima :-*:-*
Cula sam da se trudnicama dova ne odbija pa iskoristi za zdravlje za nafaku za bereket dovi dragom Allahu dz.s. Za sve sto zelis za oprost grijeha ma za sve... :-) divna si uspjeces ako Bog Da...

leptiricamala -> RE: Anksioznost (24.10.2014 23:52:55)

pozdrav svim ovim dragim jakim zenama :) Incognito,i ja cu SE pridruziti cestitkama i zelim ti da sto opustenije izvedes trudnocu,budi mazena i pazena jer trudnoca je nesto najljepse sto SE jednoj Zeni moze dogoditi,zato ne brini puno,misli na svoju bebu i sve CE biti OK.Ja sam bas uzivala u svojoj trudnoci,i nisam im ala ovih glipih i dosadnih problema kao sada.Ali,sta je tu je... Ja sam evo 2 Dana bas nikakva,bezvoljna.Stalno nesto boli.Noga lijeva, ja neznam sta je ovo, kao da je nesto steze i pritiska toliko Jakob boli.Dal su vene, Sta li? Nisam dobila,kasni mi pa et i to Jos dodatno...Nemogu spavati, sinoc sam SE cijelu noch budila i vilenila po kuci, a nista nisam kupovala od tableta, kontam ma Sta ce mi...Ali bogami nekada dobro dodju.Jedva cekam da dobijem,cini mi SE da kada dobijem sve ovo me popusti...eto ja vas sada pozdravljam odoh jedan ca skuhat pa probati zaspat,.

sxt31 -> RE: Anksioznost (25.10.2014 0:57:58)

Aariel, mamica24,inkognito, evo mene. Prije svega Inko da ti čestitam na trudnoći,želim ti da imas školsku trudnoću i bez ovih naših gluposti.
Ja vam cure,nisam dobro. Obilazila sam te neke doktore,umirala od panike i straha.ali da skratim kod ginekologa sam otisla i tad se doslovce raspukla imala panicni,pocela plakati i tresti se pred njim i jos u tom takvom stanju izmjeri mi pritisak a on otisao na 140/80. Dr.kaze to je od straha,a ja kontam kud mi ga sad i mjeriš kad mi je panika na vrhuncu i srce mmi skace kao ludo. Elem posto se znamo otprije,čovjek kaže da me ne može prepoznati i vidi da nisam dobro. A ja ne prestajem plakati i ispričam mu sve. Uglavnom on odluci da mi uključi ad, konsultujemo i neuropsih.i kaze moze,trudna je vec 7 mjeseci. Dali mi fluoxetin. I ja pristanem. Nisam vidjela ni drugog nacina ni izbora,a ovom djetetu treba mama,ja joj to u ovakvom stanju ne mogu biti.
Sto se tice nje,lijepo se razvija,jedino sam se ja udebljala samo pola kg,jer otkako sam ovako loše nemam apetita.
Pocela sam s th,jos uvijek po cijele dane lezim,ne usudim se jos izaci napolje.
Iskreno se nadam da ce mi ova th pomoci,da me bar malo oslobodi straha hj panike pa da se dignem na noge. Moram obratiti pažnju i na ishranu,imam malo anemije. Neka mi Bog oprosti ako griješim sto pijem th,ali On mi je svjedok da nisam mogla više, najteze mi je bilo jer sam u zadnje vrijeme pomisljala da skratim muke i sebi i njoj.strasno,da me dragí Allah sačuva toga.
Eto da znate kakva je situacija. Aariel,ti si pila th? Sta su ti dali? Meni flunisan i bosaurin. Sad treba vremena da lijek proradi. Ali valjda cu biti bolje.

leptiricamala -> RE: Anksioznost (25.10.2014 23:09:30)

sxt31 jako mi je zao kada procitam,a pogotovo jer si trudna,pa se moras muciti sa tim glupim panicnim i sa anksioznosti.Sti se tice pritiska,naravno da ce ti skocit od panike a i desi se da trudnica ima ilu blago pivisen ilu nizi.Meni je znao id panicnog i 150-100biti pisle toga sam se jos vise znala,da prostite na izrazu,shebati...pa sam sigurno jedno 2nedelje nonstop po nekoliko puts mjerila.I od kada sam prestala mjeriti,on se vratio u normalu.Psiha je cudo.A i ti panicni,fuj.Znam kako ti jea jos si i trudnica,pa ti malo vise hormoni lude zato si ti takva.Pokusaj se malo opustiti,uzmi neku knjigu procitaj,nesto sto nema veze sa ovom temom.Skreni misli,razmisljaj pozitivno.Pusti muziku,i bebi ce goditi :) Procice i ti stanje u kojem si sada,bice tebi bolje jos kad bebac dodje,ma vidjeces samo pozitivna budi.Jeli ti to 1.trudnoca?

Ja sam danas dobila i odmah sam bolja,boli stomak ali nista to nije samo nek me Pms popustio i ti njegovi propratni simptomi udruzeni sa anksi...Ali ovo zujanje u usima,e to nikako da prodje,evo cim legnem,to se cuje...ma sva sam,sto bi moj muzic rekao,u "defektu" Pozz svima :)))

aariel -> RE: Anksioznost (26.10.2014 2:49:18)

Draga sxt ja posto sam imala OKP dali su mi esram i rivotril ne sekiraj se dragi Bog sve vidi i zna bolje od tebe u kakvom si stanju.Ne brini treba malo vremena da lijek uradi svoje a ti se potrudi da malo pozitive ukljucis u sve to.Vjeruj mi nisi mi prva ni posljednja trudnica koja pije lijekove i nemoj da se zbog toga osjecas lose.Ostani u kontaktu sa psihijatrom terapija je vrlo bitna kada se dobro ordinira sto se tice bebe MasAllah da je sve u redu i ja sam pila od 6-og mjeseca do pred porod prekinula jedan dan i odmah nastavila kada sam se porodila..Samo sto ja sa svojim lijekovima nisam smjela dojiti tako da sam naglasila u bolnici da mi daju bromergon za zaustavljanje mlijeka.I tu me je pekla savjest ali nisam mogla drugacije,evo sada moje curke MashAllah nista joj ne fali na aptamilu a ja se sada lijecim drugom terapijom.Zelim ti da sto prije profunkcionises i uzivas u trudnoci sta god treba tu sam mozes mi poslati poruku,pusa i ljubi tibu...pozdrav za sve moje curke ja se borim nedam se svaki osmijeh moje bebice me tjera dalje da znam da mogu i zelim....ako Bog da svima da ovo nestane iz glava.Inkognito cestitam[sm=bravo.gif] na [sm=duda.gif] ljubim vas i uzivajte

HNF -> RE: Anksioznost (26.10.2014 21:53:06)

gdje ste zene, kako ste. evo i mene, dobila juce menstruaciju pa sam uzasna.vec danima, a mogu reci i sedmicama, sam bila prilicno dobra, stvarno, nisam se mogla pozalit, nekako su stvari pocele dolazit na svoje mjesto, ali danas sam nesto bas losa, neki me strah,nemir obuzeo, kao da cu dobit panicni [sm=smiley19.gif]. e sad ima li uticaja i to sto sam dobila, sto me hormoni pucaju, sto sam sinoc jako lose spavala, zaspala sam nekad oko 3 ujutro, nemam pojma. evo popila valeral, i kamilicu,pa akobogda, bit ce bolje.

Mamica24 -> RE: Anksioznost (26.10.2014 22:50:19)

Hehe ne sikiraj se HNF to su samo hormoni i mene tako uhvati kad dobijem... A i ovo vrijeme je nestabilno pa utice na nas. Ne aikiraj se nema nista od pn jer to smo vec prosle znamo sta je i kako ga lagano nabiti nogom :-) neka si popila valeral da malo smiri napetost ... Znas i sama da to dodje i prodje...

Ja sam isto bila ok ovo dana... Ono naidje po neka misao koja me po malo prepadne al hej to se danas desi svim ... Svi pomislimo danas na nesto sto pocinje sa "sta ako" ... Ja se treniram da mi odgovor uvijek bude "pa sta" ili "ma to su samo misli"
Nekad mi uspije nekad ne al sta ces idemo dalje... Pa vidi nas dokle smo Hvala Bogu stigle..

Ustvari evo godina dana je iza mene i Hvala Bogu pa osjetim da sam jaca hrabrijamozda malo fizicki umorna al hej to se da srediti mlada sam :-) covjek zaista osjeti promjenu na svom ponasanju pa i u svom karakteru.. Ja sad kad se sjetim sebe od prije 10 god i kad vidim sebe danas to su 80% razlicite osobe... Bar po ponasanju... Prije sam bila zvr mangup ko sam ko ja imala jaranica tonu hodala skakala pa nekad i popila i zapalila... Momke odbijala ono ne da se hvalim al sam.vise voljela dooobar provod sa jaranicama nego drzanje za ruku sa nekim momkom naravno dok nisam upoznala svog muza ... Bila je to ljubav na prvi pogled... Heheh i jedva sam se smirila :-) al haj da vas ne gnjavim..

Onda faks tezak do bola... Pa odma brak pa pravi kucu pa djeca... Sve u ovo 6 godina braka ... Zaista sam se promjenila. Mozda mw i to cinilo anksioznom pa sam panicila jer nisam.shvatala sta mi se desava... Ucila sam da budem.snaha supruga i najteze MAJKA .. Posvetila sam se porodici pa vjeeovatno na momente izgubila malo sebe al ok sad se vracam polahko... I svom dusom i srcem.pasnem na sedzdu i tu nadjem svoj mir i zahvalim Dragom Stvoritelju Allahu Dz.s. Na svemu i na onom sto imam i na onom sto nemam..

Malo se raspisah al haj ne zamjerite..

I zato moja draga HNF ne brini ako ti se nakad vrati nervoza ili strah to je apsolutno normalno svi to dozive nemoj da se plasis.. Bice to sve ako Bog da dobro proci ce...

Sve vas :-*:-*:-*:-*:-*:-*

HNF -> RE: Anksioznost (26.10.2014 23:00:50)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

popila sam valeral i kamilicu, i dobro sam hvala bogu.valjda sam vec duzi period bila sasvim ok, i onda mi se to danas desi, ta nervoza, i onda misli samo kroz glavu, odkud sad opet, bla bla, standardno. ma necu ni da razmisljam, uzela knjigu i citam. [sm=smiley20.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (27.10.2014 11:33:09)

Mamice, hvala puno na poruci, da znas da si me rasplakala, pa eto ti vidi :) I sama vidis koliko si napredovala u zadnje vrijeme, hvala Bogu dragom pa se covjek nekako dozove i vrati u kolosijek, spozna mnoge stvari o sebi, mijenja se na bolje, bez obzira na ovu anksi. Iz anksi i treba izvuci pozitivne stvari, misliti vise na sebe, manje na druge, jer nam je to prije bio veliki problem.

HNF i Leptirice, same ste vidjele da je samo pms, eto odmah je lakse. Ipak hormoni rade svoje. Poslije pms stvari se polako vracaju na normalu. Treba sebi nekako uglaviti u mozak da kad jje pms da je pms, a ne da nam se nesto vraca i tako to. Trebamo skontati da je prolazno i doci ce na svoje...

SXT nek si isla doktoru, otvaraju ti se sad vrata oporavka aBd. Ne ocekuj prekonoci promjenu, to kazu ide polako, al ako nista cestitaj sebi sto si pored svega, odlucila poduzeti nesto konkretno, i krenuti ka oporavku. Neka vala i tableta, bitno je da ne skode dijetetu, a to je sve za ljude. Eto Ariel je sama rekla kako je njoj bilo, i eto sad je hvala Bogu dobro. Znaci samo polako mala, korak po korak i uspjet ces. Dug je put, bice to dobro. Vidi i vitamina da uzimas, neke zamjene za ishranu, uzimaj med, pekmez, bademe, orahe, suhe sljive i to, ako nista da malo grickas kad vec ne mozes puno jesti. Bices ti nama dobro aBd, samo tako nastavi.

Ja sam se za vikend posvadjala s muzem, pa sam preplakala vikend. To nam je prva velika svadja, pa sam bila katastrofa. Vjerovatno i trudnoca utice, hormoni, pa sam bila bas losa. Sinoc smo kao izgladili, al trebace mi jos vremena. Uglavnom sam ok, nije lose. Nekako sam nastavila gdje sam stala, ne mislim previse na trudnou dok ne odem doktoru, pa uglavnom se ponasam kao i prije. Hvala vam zene moje na podrsci i lijepim zeljama, amin, da sve bude kako treba.

Zene, sta nam je sa Priksi? Mala jel bila svadba, jesil bila kuma?

Puno pozdrava od ove trudnjace, cujemo se uskoro i ostajte mi vesele :***

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (27.10.2014 15:29:25)

E cure moje evo čitam vaše postove ali nikako da pišem,obaveze i to...zimnica se sprema i ja uživam.Inko ljubim te i čestitam,uživaj u trudnoći i ne sekiraj se i ja sam u drugu trudnoću ušla anx. ali sve je dobro prošlo ,i nije bilo postporođajne depresije.Jesam bila malo više osjetljivija jer sam povraćala cijela tri i po mjeseca...
Sxt ne sekiraj se nek si išla doktoru bit će bolje.Ne padaj u očaj zbog stanja i lijekova,jest da je teško ali za svaku bolest na ovom svijetu postoji i lijek,i nisi sama.Puno je osoba sa ovakvim stanjem,samo ljudi to kriju da ne bi bili etiketirani.ja iskreno nemam problem s tim,mada me malo boli izvjesno nerazumijevanje,ali zato imam vas. :)Odoh ručak još nije gotov a ovi mali će uskoro tražiti.Ljubim vas cure moje nedajte se.

priks1 -> RE: Anksioznost (29.10.2014 10:57:39)

Drage moje evo me!! Uh puno se toga izdogadjalo, lijepih i tuznih stvari:(
Kao prvo svadba je prosla suuuper!Svoju sam ulogu odlicno
odradila, i sto je najvaznije uzivaala.Ali odmah nakon svadbe
saznala sam tuznu vijest da mi otac boluje od raka.Ne mogu
vam opisati osjecaje u meni...od strasne snage da cu izdrzati sve, do
preplasenosti veelike.Nije to samp sto oca boli, vec ti he zao i majke
zbog koje moras biti jaak, strasno..Ali pokusavam posloziti stvari u sebi,
ne panicariti vec ici korak po korak u borbi s bolesti i biti jaka..eto toliko od mene
pa se cujemo, Inko ceestitam od srcaaaa!!!

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (29.10.2014 20:40:02)

Priks1 tako mi je žao zbog tvog oca...na velikom si iskušenju i psihički i emotivno :((( nek ti dragi Bog da strpljenje i snagu.Nadaj se dobrom i misli tako...Svi prolazimo kroz neka iskušenja uglavnom ih prođemo jači nego i mislimo.Jedan veeeeliki zagrljaj podrške ... :*

HNF -> RE: Anksioznost (29.10.2014 22:09:35)

draga priks sta da ti kazem. sta god da napisem znam da te necu utjesiti. samo stalno imaj na umu, da je tvoj tata jos uvijek ziv, nemoj ici daleko u mislima, i stalno razmisljat sta ce biti. on je tu, ziv je, a ti se potrudi koliko je u tvojoj moci da mu pomognes, da budes tu za njega koliko mozes. vjerujem da ti je pretesko, ali moras mislit i na sebe, a svi smo stalno pod nekim iskusenjima, nikad dana bez neke brige, ali sta bi, to je zivot.[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (30.10.2014 0:54:21)

Draga Priks, prije svega da cestitam na dobro obavljenom poslu kume, znam da si bila bas zabrinuta, al eto vidis kako stvari na kraju ispadnu...

Sta reci, i meni je mnogo zao sto se moras suocavati sa ovom boli, mnogi od nas su to prosli pa znaju kako je...Samo ti mogu reci da se na stvari ne mora gledati crno kao sto smo mi navikli. Bog dragi za bolest daje i lijek ako je tako sudjeno, tako da je sve u Njegovim rukama. Ponovicu sto su zene prije mene rekle, budi jaka zbog svojih, jer ti to mozes i znas, a i zbog sebe, i manje se sikiraj, ako ikako moze. Obicno anski ode u drugi plan kad su ovakve stvari u pitanju, tako da ne sumnjam da ces biti jaka. Dobro se drzi i zapamti, ako dragi Bog tako odluci, bice i lijeka za tvog dragog tatu...

aariel -> RE: Anksioznost (30.10.2014 2:38:48)

Draga Priks nedaj se ako Bog da da tvoj tata ozdravi a ti budi jaka jer ces tako i njemu i mami pomoci a i sebi....sve su to iskusenja draga,svi ih imamo neko ovakvih neko onakvih....uh vjerujem da ti nije lako ali pokusaj da razmisljas pozitivno i ne
predaj se.Sve najbolje vam zelim

Mamica24 -> RE: Anksioznost (31.10.2014 0:44:56)

Priks jako mi je zao znam da nema rijeci utjehe al Ako Bog Da izvuci ce se on danas se rak uspijesno lijeci... Al moras biti jaka i za swbw i za svog tatu i moras misliti pozitivno... Bice sve bolje nego sto mi mislimo.. Ne sikiraj se..

HNF -> RE: Anksioznost (31.10.2014 21:56:48)

gdje ste zene, kako ste danas. da vas pitam,osjecate li nekad nervozu, onaj kao grc u zeludac, neku strepnju, bez posebnog razloga. evo meni danas bio bas super dan, jutros bila sa drugaricama na kafi, veceras malo shopping, i evo sad kuci. i neka me nervoza uhvatila, bez posebnog razloga, kao da iscekujem dal ce se nesto lose desit,isto kao pred ispit, ona nervoza u zeludcu. desaval se to jos nekom bez posebnog razloga. evo kuham kamilicu da popijem, pa nadam se da ce sve biti ok, akobogda...

Inkognito -> RE: Anksioznost (1.11.2014 2:36:33)

HNF desava nam se to, ne brini, nije nista. Ono jest najteze prihvatiti jer se javi kad mislimo da je sve super, da se ekstra provodimo, al eto, tako je kako je. Opusti se, ne strepi jer se nista nece desiti, prespavaj i sutra ce biti bolje :*

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (3.11.2014 10:52:04)

Ćao drage moje kako ste mi...Uživate li makar malo u ovim sunčanim danima.Ja baš i ne izlazim osim po potrebi.Stvar moje neorganizacije i mrzim to...Evo već 4-5 dana povremeno me drži neka odvratna temperatura 37-37,5. Ne boli me ništa konkretno,ali me drži ega blaga drhtavica i povremeno mi se javi nemoć u nogama.nisam išla ljekaru jer na pomisao na onu gužvu u čekaonici već mi je zbrka u glavi.svi pričaju najcrnje medicinske slučajeve,o bolestima i onda ja dođem kući gora i utučenija.Posljednje vrijeme nemam neke napade anksioznosti ali jutros sam sanjala ne ružan san,ali onako neki bezveze san,ali osjećam se zbog toga bez-veze.Nadam se da me ovaj osjećaj neće držati cijeli dan.Kao što HNF reče onaj ružni grč u želucu kao neka strepnja.Nadam se da će me popustiti tokom dana.Ljubim vas.

Mamica24 -> RE: Anksioznost (3.11.2014 13:54:55)

Mbj ne sikiraj se obicna viroza proci ce nemoj se siliti na nesto ako se osjecas slabom. Bolje da uzimas vitamine i odmaras da ti se vrati snaga a do tad se zabavi s necim po kuci.. Pa i taj grc moze biti od nahlade ... Evo i ja sam.ovo dana pregladjena pa dok ne popujem caj bude mi tako zeludac zgrcen al prodje sto kaze inko samo ne treba tome pridavati puno paznje niti previse mozgati sta bi moglo biti..

Ja bih rado vani ali su mi djeca bolesna pa se igramo u kuci... Ma bice jos lijepih dana i Sunca pa cemo hodati..

Inkognito -> RE: Anksioznost (7.11.2014 1:12:10)

Gdje ste macke, sta ima, kako ste? Kod mene hvala Bogu dobro, ne zalim se :)
Kako su nam Priksi i Sct31? Javite se da znamo kako se drzite...Veliki zagrljaj ostalim damama, cuvajte mi se <3

priks1 -> RE: Anksioznost (7.11.2014 9:04:40)

Zene drage tu sam;) hvala svima na rijecima podrske, stvarno ste sve
divne[sm=bravo.gif].Ne znam sto da vam kazem, cekaju se jos
neki nalazi pa bi trebalo pocet sa kemoterapijom, al eto borimo se
svi iz obitelji nekako i nadamo....znate onu poslovicu "nadaj se boljemu
ali ocekuj i gore".Inace sto se tice ove "tuke" ok je.Ponekad se i bojim
izuztiti rjec super jer kao da ces sve one grozne dane vratiti:(Nista drage
moje ocito je zivot vjecita borba.Stalno te s necim iznenadjuje, i stvarno
vrijedi ona "uzivaj kao da je svaki dan posljednji".Kad bi svi tako zivjeli
koliko bi sretnih ljudi bilo na ovom svijetu...ljubim vas sve[sm=smiley27.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (11.11.2014 12:48:43)

Drage zene, kako ste. Ja sam prilicno dobro, ide na bolje, hvala bogu. Htjela sam da vam kazem, da se ubrzo, za koji dan selimo u drugi grad, muz dobio posao. Imam tremu, ali boze moj, sta bi sad a necemo bas biti daleko od mojih.Ja sam prestala radit, pa cu pokusat naci posao tamo,ako nista, hajd nek bar muz radi. Pa eto uvijek imam izbor da se vratim, ali eto sad smo tako odlucili, pa da pokusamo. Zao bi mi bilo da se kasnije kajem sto nismo pokusli, a ovako cemo vidjet ako ne mognemo, uvijek se mogu vratit. tako da necu se moci bas javljat, sad smo u frci, ali eto uglavnom sve je ok. puno vas pozdravljam :*

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (16.11.2014 18:28:31)

HNF draga sretno,izvuci iz kompletne situacije samo najbolje.Znam da je i obićno pospremanje stresno,a kamo li selidba u drugi grad.neki dan sam napisala ogroman post i došlo je do greške nije prošao,pa poslije više nisam imala ni vremena.Vrijeme pravo proljetno,ali meni ne odgovara.Ponekad sam malo anksiozna.Uglavnom poslije onog dosadnog sinusitisa i viroze bolje sam hvala Bogu.Mada u zadnjih par dana neku napetost u tijelu osjetim,ali uvijek je nešto pa se i ne obazirem puno.Nadam se da ste ok.I dalje pijem kantarion i hvala Bogu da postoji.Ljubim vas.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>