RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

priks1 -> RE: Anksioznost (25.9.2014 11:26:11)

Moram biti jaka bas si jaka, jeste li primjetili kako druge ljude vidis jasno
i uvijuk im mozes dati realne savjete, a sebi si najgori neprijatelj
[sm=zmeden.gif].Ma tako treba sto vise probati tu anks ignorirati i
gurati dalje...samo da kazem, posto sam ja iz Hrvatske iz dalmacije
moj je nacin pisanja malo drugaciji pa se nadam da me razumijete.Ja
volim vas bosanski nacin, pogotovo vas bosanski humor..nitko mu
nije ravan...[sm=bravo.gif]

Inkognito -> RE: Anksioznost (25.9.2014 13:01:01)

Evo mene ponovo nakratko :)

Moram biti jaka i Priks sad sam nabrzinu procitala vase postove, i znam o cemu ogovorite, taj nedostatak osjecaja zadovoljstva i uzivanja. Ja to opet nekako pokusavam povezati s tim da je vrijeme da krenemo raditi ono sto volimo i sto nam je nakad prije pricinjavalo zadovoljstvo, da nekako pokrenemo taj osjecaj, pa kad se aktivira imam osjecaj da se se onda moci rasiriti i na ostale stvari.
Priks draga, mene moja okolina smatra osobom koju ce prvu nazvati u slucaju problema, uvijek zovu za savjete, a sto kazes sebe je najteze posavjetovati. Najlakse je motivirati druge, al je kod sebe malo teze, opet mislim jer se drugi ne nose sa ovim s cime se mi nosimo. Uh, nekad mi bas bude zao mene, mada nisam osoba koja se sazaljeva i mrzim da me neko sazaljeva, al eto nekad tako me bubne taj osjecaj.

Sto se tice vezanosti za osobe, sve valjda zavisi od osobe do osobe i od razlicitih zivotnih sudbina. Ja sam recimo uvijek bila nekako prepustena sama sebi, sama sam svoje bitke odila, svoje zivotne tegobe sama nosila jer su smatrali da mi ne treba pomoc, da ja to mogu, pa valjda iz tih iskustava sam naucila da sam prepustena sama sebi i sama o sebi brinem i vodim racuna, i naravno uz brigu koji imam prema ostalima oko sebe. Naravno, imam srecu da imam super prijatelje, pa su tu za mene, al opet nisam tip koji nekog vuce za rukav vec se okrenem sama sebi i pomazem koliko mogu. Moji recimo misle da vise nemam anksi, da je to samo prolazno nesto vbilo kod mene, tako da vise nikog i ne zamaram, borim se i hvala Bogu ide pomalo nabolje....Zato pokusajte koliko mozete da se okrenete same sebi, da ne ovisite o drugima, nego same sebi da budemo najbolji prijatelji....eto ucimo to i trenirajmo...

Moram biti jaka ovaj odlazak muza ce za tebe biti super test i veliki korak koji ces uspjesno proci. Onda kad prodjes steci ces jos vise samopouzdanja i vidjeti da nije toliko strasno, i onda ces polako pozdraviti anksioznost, vidjeces koliko ces biti jaca!

Priks, naravno da te razumijemo i to ne samo sta nam zelis reci, nego i kako se osjecass :)))))

Odoh za poslom, imam tonu obaveza :)
ljubim vas

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (25.9.2014 20:54:54)

Inkognito čitajući tvoj post baš sam se nasmijala...Zašto? Pa eto zato što si 100 % u pravu.Moja familija mene nikad ne vidi rastrojenu,nasekiarnu,uvijek stojim pravo i kad udaraju najjače oluje.Tava sam od rane mladosti,i kad svi imaju problema meni se žale,a kad ja pokušam da se nekom požalim gledju me s nevjericom i kažu ma to je ništa jaka si ti.Hm jaka sam ja a unutra pucam na milojone dijelova...Ta rečenica JAKA SI TI me toliko dotuče da bih sve poslala ne mogu da kežem gdje.Tako rado bi nekad plakala onako jer mi se skupilo,al taj luksuz ja ne mogu priuštiti...Kad me ljudi sretnu na ulici uvijek sam nasmijana energična,strpljiva da saslušam,a ja svoje boli dijelim s vama.(nadam se da nećete ovo pogrešno razumjeti). Nemam ja std zbog svog stanja,ali ja ljudima ne mogu dokazati da sam ponekad jednostavno loše,jer ja nikad nisam loše (aha malo sutra).E zato u inat svim i svojoj anksioznosti borit ću se dok je sama ne savladam.Molim Boga da mi da snage,jer ponekad zna biti teško.Hvala vam na podršci [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (25.9.2014 21:47:17)

moram biti jaka, sad cu nesto da ti kazem a nadam se da se neces naljutit. ti si glavnikrivac sto te ljudi tako dozivljavaju. kazes drugi te uvijek vide nasmijanu, hrabru, uvijek si tu da saslusas druge, ali draga moja sama si kriva. mi sami kreiramo sliku o sebi kakvu zelimo da prezentiramo drugima. ti si stvorila taj savrseni oklop, masku, da svi misle da si odlicno, super, a ovamo iznutra si toliko krhka, slaba, pukla bih na komade nekad. zasto si to uradila, to znas ti, najbolje. ja sam takva prije bila, gospoda savrsena, ama sve sam ja super, sve mi ide od ruke, ma jooj sve za 5, ali to sam radila jer me bilo strah da me drugi ne povrijede ako vide moje slabosti, samo sam htjela da se zastitim, i tako godinama ljudima slala poruku, da sam super, dobro, da nemam probleme ,da sam uvijek tu za druge izd. eh onda kad sam pocela radit na sebi, pocela sam da zivim onako, kakva sam ustvari istinska ja, ma kad mi se place, placem, kad mi se smikje, smije mi se, kad sam tuzna tuzna sam, nek mi cijela firma vidi ,bas me briga, tuzna sam i kraj. vise me uopce nije briga sta ce ko pomislit ili reci o meni, jer sam naucila da ne zavisim od ljudi, to sto oni9 misle o meni, to nisam ja, to je njihovo misljenje.

Mamica24 -> RE: Anksioznost (25.9.2014 21:55:18)

Vecer svima kako ste mi... Malo sam vas citala i hahhaa kako smo samo slicne. I meni se javi taj osjecaj nelagode kao da nikad nisam.ono opjstena 100% vec uvijek sa nekom rezervom... Al sam ubjedjena da je ro sve stvar navike jer je i ova glupa anks ustvari ruzna navika.. Nekad nas uhvati malo jace nekad je samo izignorisemo.. Al zato trebamo trenirati srecu npr. Pustimo sebi smijesni video na youtube ja volim gledati zivotinje i sita im se ismijem... Znaci trebamo mozak trenirati da bude sretan i zadovoljan.. Naravno da ne moze uvijek postoje u zivotni u i momenti kada smo tuzni ili nervoz ili ljuti to je sve normalno.. Ali ako nas uhvati napetost bez ikakvog razloga e to je momenat kad trebamo nasem mozgu reci NE NECES TAKO idemo.kako ja kazem.."ruke mi se tresu pa sta idem gledati nesto smijesni"..

Tako sam ja npr. Neko vece kad nisam mogla spavati misleci kako ce muz sutra otici meni se noge pocele tresti i onda ja odwm u dr sobu i kazem sama sebi "hajde jace tresi se sto jace hajde navalu jel to sve" mislila da ce mi biti gore ali se ustvari nista nije promjenilo osim sto sam se kasnije prestala tresti :-) a ovo sam citala u onoj knjizi panic away.. I kad mw uhvatio strah reklasam u sebi "hajde jace hocu jos da me strah hocu da me je najvise strah" iii zamislite strah u opste nije rasto znaci nista se nije deailo.. Ja sam vec nekako zaspala ujutro ustala ko prebijena macka... To vece sam.zvala svoj strah da ga vidim sta je sta hoce od mwnw od cega je ... Mozda zvuci vise i suhoparno ali kao sto Inko rece samo ih treba uzeti za ruku i povesti kao malo djete svaki.osjecaj svaku tjelesnu senzaciju svaku misao...

Danas u opste nisam mislila na muza hahhaha cak je on mene nazvao :-) ja totalno od posla zaboravila

Ja vam mastam o svom butiku... Iako sam dipl pravnik ja mastam maaaatam o svom skromnom ali napucanom malom buriku dq sresjujem svoje dame da ih oblacim u super odjecu modernu i kulturnu... Ako Bog Da nadam se da cu to uspjeti nekad u zivoru..

Moram biti jaka draga ja kupila omega 369 i dobro je podnosim. Popinem sad za pocetak svali srugi dan
Kupi bademe, orahe, kikiriki u ljusci, grozdjice, hurme, banane, jabuke i generalno voce... Jesi to stavi to na sto kao grickalice i onako uz tv grickaj pogotovo bademe i kikiriki.. Onda grah, tjestenina, jaja.. Ja to trpam nazor i vec osjetim kako mi se energija vratila jos da koja kila ostane :-)

Eto drage moje.. Anks je pogana kad mislimo da je otisla ona nas bocne u ledja i kaze tu sam... Eh ja svojoj sad kazem."pa sta neka te tu ako hoces ja imam dr posla" onda ona meni kaze "ali ti ces sad biti nervozna mislices na pn i. Sl" a ja joj kazem "pa sta i to ako budem mislila neces me prepasti... Mislicu i na sex :-) pa da vidimo ko je jaci" i td... Hahaha mozda izgleda malo cudno al ja to tako zavrsim... I sto rece moja jaranica nije svaki strah anksioznost... Neko vristi na pauka neko na horor dilmove... Znaci u redu je da vas bude strah ali ne treba da vas bude strah straha..

Ja se trudim utuviti u glavu da me je ustvari strah samo dragog Allaha dz.s. a da je ovo ostalo sve prolazno i nebitno... Zivot tece dalje imamo jedan i trebamo ga ziviti svim srcem. Jer evo nas tu smo zdrave prave razumne... Svaki dan sve jace.. Pa i kad imamo tezak dan sutra je drugi dan... tako ja to gledam..

Juce mi je bilo tesko danas mi je sobro Ako Bog Da bice mi jos bolje samo trebam sama da se potrudim a nije to tesko..

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (26.9.2014 11:03:45)

HNF u pravu si ne ljutim se.Ja sam kriva,ali i moji roditelji.Prvo sam dijete i uvijek se (imam takav osjećaj) više očekivalo.Rat je posebno promijenio stvari.Otac u ratu ja s mamom i sestrom,a mami sam ja kao bila veliki oslonac i za njene krize jer sam bila starija i razumnija,a u stvari bila sam dijete od 13-14 god.
Ja tek sad polahko i postepeno neke stvari obijem od sebe u smislu da kažem šta mislim i da se naljutim,jer i gutanje ljutnje nas uništava.Uvijek sam nekako bila taktična,i odmjerena ali sad se branim i sve što mislim da mi je previše odbacim.Nije uvijek tako ali trudim se.Moja komšinica koja je inače neuropsihijatar kaže da smo mi s anks. prave fine čiste umjetničke duše,samo neshvaćene :).Nismo iskvarene ,pa nas zato i prati takvo stanje.Hajd nek mi to bude privilegija ;).

Berna3 -> RE: Anksioznost (27.9.2014 19:10:39)

Ima li neki lijek protiv anksioznosti a da nisu antidepresivne tablete npr.seroxat

Mamica24 -> RE: Anksioznost (27.9.2014 22:49:25)

Naravno imas ih sad masu na trzistu koji su na biljnoj bazi npr. Valeral, Vamex, Persen i td ali ja bih da te malkice ispravim jer za anksioznost ne trebaju tablete da se lijecis jer to nije bolest depresija je sasvim nesto drugo i kao sto rece moj psihic nema veze sa anks. Onaj ko se osjeca anksiozno ili napeto moze da i.a depresivnu reakciju na to ali daleko je to od klinicke depresije kao nedostatka serotonina koji se lijeci sa ad.

Znaci draga moja trebas krenuti od sebe mijenjati sebe svoj zivot navike razmisljanja. Anks samo znaci da si previse pod stresom ali da ti to ne primjecujes vec ti organizam salje signale.

Tablete su tu da te opuste da ti olaksaju a sve ostalo je na tebi. Ja ne kazem da ad nece pomoci kod anksioz ali ti tvrdim da se moze i bez ad jer anks je samo prelivena casa ja sam je skontala kao znak da trebam da usporim i da se okrenem malo sebi..

Ako ti je psihijatar propisao ad a dg ti je anksioznost ja bih ti preporucila da potrazis dr misljenje jer je i meni psihijatar propisao ad prije god dana a psiholog rekao NE i ja poslusla ovo dr... I evo me ferceram bez ad i dobro mi ide.. Ponekad drmnem nesto na biljnoj bazi i to je to..

Gdje su ostale zenice kako ste..

Dina2 -> RE: Anksioznost (29.9.2014 9:28:34)

pozz drage moje evo i mene malo!!!
Vrtim se u krug, a sto je najvaznije trudim se, borim i nedam se ! kako se zima priblizava gore mi je nekako oni neki osjecaji se vracaju al ih pokusavam ignorisati i govorim sama sebi necu se vratiti na staro! Prvi put sam u hitnoj zavrsila u decembru 2012 zbog panike, utrnule mi ruke, lice, nedostatak zraka ja mslila infarkt sigurno i muz pozvo hitnu ja u bolnicu pregledi tamo vamo sve OK, kaze doktor haj kuci nije ti nista svaka 5ta osoba danas nam dodje sa tim simptomima to je od stressa, ne obracaj paznju kaze nista ti se nece desiti! I od tog dana moj se zivot okrenuo naopacke! Najgori period mi je bio od decembra do marta, od marta prosle godine guram nekako, trudim se i molim Boga samo da se nevratim na staro, a nadam se da necu.
Ali eto valjda je to tako kod anks. pamtis svaki los trenutak i mjesto gdje ti je bilo lose, pa valjda i zato sto se zima blizi meni svakakve misli lutaju, al kontrolisem se i uspijevam nekako! Ali nekako ipak imam osjecaj da smo mi jace od ljudi koji nepate od ovog, mi znamo i naucili smo kontrolisati i bijes i nervozu i osjecaje i pokusavamo zivot uciniti ljepsim trudimo se uvijek boljem to je jedino i pozitivno u svemu ovom! Bice valjda ako bog da i onih lijepih dana i samo sjecanje nekad na ovo prokletstvo!
Ljubim vas sve i pozzz veliki

Mamica24 -> RE: Anksioznost (29.9.2014 9:41:35)

Dina vjeruj da mi se isto desava samo se meni desilo u oktobru a umjesto u hitnu ja sam odjurila psihijatru... Od tada se borim isto kao ti i protiv mislui protiv sjecanja.. Nazor radim neke stvari koje me plase i idem tamo gdje me je strah to su mi rekli da trebam raditi da bi sebe razuvjerila u opasnost... Pa nekad to i uspijem... Borim se svaki dan nadjem sebi zanimaciju da skrenem misli.. U pravu si kako se vrijeme mijenja i ja se prisjetim starih dana pa se prepadnem da ce se sve vratiti al vjeruj i da smo posle svega jace i pametnijr i da sa stecem iskustvom mozemo ici samo naprijed jer znamo sta se sve izdedavalo i kako smo ti prezivile..bicemo mi Ako Bog Da sve bolje i bolje :-*

HNF -> RE: Anksioznost (29.9.2014 14:07:48)

nece se akobogda,vratit. sto bi se vratilo. sad smo jace, iskusnije,hrabrije,pametnije.znamo da su to samo ruzni osjecaji, nista sto nam stvarno izaziva opasnost. pa i ako se vrati, panicni ili nesto, pa sta. prezivjeli smo hiljadu puta hvala bogu, prezivjet cemo i hiljadu prvi put,akobogda.

lajlac -> RE: Anksioznost (29.9.2014 23:08:33)

Duse drage moje...otkad vam samo nisam pisala [sm=smiley1.gif] Pozdrav svim novim clanicama! Ja sam jedna veteranka koja je prosla mnogo toga sto vi opisujete, pa cak i vise, ako mogu slobodno da kazem. Evo, 4 godine nakon prvog napada panike, ja ga jos uvijek ponekad dozivim, pa sta? On meni sada dodje kao pravi prijatelj, neko ko me upozorava da moram malo predahnuti, pobjeci nekud, biti sama, razmisliti, uzivati vise, stati na trenutak i misliti na sebe i promisliti o onom sto se desava oko mene. Svasta se od tada desavalo, a da vam ne govorim o simptomima....milion i jedan. Ali ponosno kazem, idem naprijed uzdignute glave, puna snage i elana da svaki put kad mi se desi anksiozni napad, isti razoruzam [sm=smiley36.gif]. Ne znam sta se sutra moze desiti, ali valjda cu se snaci. Imam vas [sm=smiley36.gif] Drzite se zajedno, pricajte o ovome ukoliko vam je lakse, ali ne samo o ovome, podijelite s nekim ono sto vas muci, anksioznost i dolazi od akumuliranog stresa i tjeskobe, a ovi navedeni dolaze od svakodnevnog zivota, obaveza, teske rutine, problema s kojima se susrecemo i borimo, kojima crpimo svoju energiju, pa nam se desi ovo sto nam se desava. Hvala Bogu pa je postojao ovaj forum, ove djevojke i zene koje su uvijek bile tu kad mi je god trebala lijepa i utjesna rijec. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na svemu. Proci ce vas, doci ce i bolja vremena, ali covjek nikad nece biti onaj stari, i to nije nuzno lose. Vjerujte u sebe, lijek je u svima nama, kao i u podrsci vama dragih ljudi, u organiziranju svog vremena, u malo visem posvecivanju vremena iskljucivo za sebe, izbjegavanju stresnih situacija i ljudi koji nas cine jos vise nervoznima i tjeskobnima. Ljubim vas sve. Drzite se cure!!! Ljubim vas puno!

p.s. JANO, DANO, SRECICE, BLUR GDJE STE? Pisite da vidimo sta radite, jeste li zive, ima li kakvih novosti? Mene zanima i kako je Ariel, znam da je trudna i da prozivljava tezak period? Drzi se molim te...pisi nam, mislim na tebe i na tvoju bebicu...

AHA! I udajem se, ne znam kako cu to prezivjeti, pripremljen je apaurin i leksilium i jos mnogo toga [sm=smiley36.gif], strasno sam nervozna, hem zbog organizacije svadbe koju nisam mogla izbjeci, hem zbog same odluke da se udajem i da cu morati se prilagoditi i naviknuti na mnogo sta, a ja divljeg i neukrotivog duha [sm=smiley36.gif], a tek pomisao da cu mozda imati dijete, hormoni ovo ono, ima da izludim kad pocnem razmisljati [sm=smiley36.gif]

lajlac -> RE: Anksioznost (29.9.2014 23:13:05)

I vi stare druge ima da se javite i pisete sta radite u zivotu [sm=smiley36.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (29.9.2014 23:24:07)

Lajlac tako mi je drago da si tu divna si sa svojim savjetima uvijek si nas bodrila... Wow kako je dobro kad ti neko.ko je ovo prosao kaze da ce sve biti ok.. Zaista si osvjezila temu..
Ja bih te samo pitala da li di isla kod psihologa ili psihijatra jesi li imala dg ili jesi pila ad..
Ma tu smo ti mi jadamo se jedna drugoj tjesimo hrabrimo. Vjeruj i ja kazem Hvala Bogu pa ima ovaj forum da covjek prvo vidi da nije sam i da se sve moze srediti :-)

Udaja woooow divna vijest zaista tako mi je drago bices predivna sigurna sam .. Ah pa malo nervoze mora biti ali to je ona pozitivna ..

Imamo ti mi ovdje jednu frisku mladu.. IIIIINNNNKOOOOO :-) evo LJlac nam se udaje pa joj koji savjet malo kako da to sve onako svari lijepo... Ja sam se udala prije 6 god tad nisam zapala u ovu glupu anks al et sta ces..

Ja ti zelim sve naaaajljepse da sve bude kao u tvojoj najljepsoj

Duse drage moje...otkad vam samo nisam pisala [sm=smiley1.gif] Pozdrav svim novim clanicama! Ja sam jedna veteranka koja je prosla mnogo toga sto vi opisujete, pa cak i vise, ako mogu slobodno da kazem. Evo, 4 godine nakon prvog napada panike, ja ga jos uvijek ponekad dozivim, pa sta? On meni sada dodje kao pravi prijatelj, neko ko me upozorava da moram malo predahnuti, pobjeci nekud, biti sama, razmisliti, uzivati vise, stati na trenutak i misliti na sebe i promisliti o onom sto se desava oko mene. Svasta se od tada desavalo, a da vam ne govorim o simptomima....milion i jedan. Ali ponosno kazem, idem naprijed uzdignute glave, puna snage i elana da svaki put kad mi se desi anksiozni napad, isti razoruzam [sm=smiley36.gif]. Ne znam sta se sutra moze desiti, ali valjda cu se snaci. Imam vas [sm=smiley36.gif] Drzite se zajedno, pricajte o ovome ukoliko vam je lakse, ali ne samo o ovome, podijelite s nekim ono sto vas muci, anksioznost i dolazi od akumuliranog stresa i tjeskobe, a ovi navedeni dolaze od svakodnevnog zivota, obaveza, teske rutine, problema s kojima se susrecemo i borimo, kojima crpimo svoju energiju, pa nam se desi ovo sto nam se desava. Hvala Bogu pa je postojao ovaj forum, ove djevojke i zene koje su uvijek bile tu kad mi je god trebala lijepa i utjesna rijec. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na svemu. Proci ce vas, doci ce i bolja vremena, ali covjek nikad nece biti onaj stari, i to nije nuzno lose. Vjerujte u sebe, lijek je u svima nama, kao i u podrsci vama dragih ljudi, u organiziranju svog vremena, u malo visem posvecivanju vremena iskljucivo za sebe, izbjegavanju stresnih situacija i ljudi koji nas cine jos vise nervoznima i tjeskobnima. Ljubim vas sve. Drzite se cure!!! Ljubim vas puno!

p.s. JANO, DANO, SRECICE, BLUR GDJE STE? Pisite da vidimo sta radite, jeste li zive, ima li kakvih novosti? Mene zanima i kako je Ariel, znam da je trudna i da prozivljava tezak period? Drzi se molim te...pisi nam, mislim na tebe i na tvoju bebicu...

AHA! I udajem se, ne znam kako cu to prezivjeti, pripremljen je apaurin i leksilium i jos mnogo toga [sm=smiley36.gif], strasno sam nervozna, hem zbog organizacije svadbe koju nisam mogla izbjeci, hem zbog same odluke da se udajem i da cu morati se prilagoditi i naviknuti na mnogo sta, a ja divljeg i neukrotivog duha [sm=smiley36.gif], a tek pomisao da cu mozda imati dijete, hormoni ovo ono, ima da izludim kad pocnem razmisljati [sm=smiley36.gif]
[/quote]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (29.9.2014 23:25:02)

Uh nisam fino kopiral al prvo ide moj odg pa tvoj :-)

Inkognito -> RE: Anksioznost (30.9.2014 11:59:25)

Gdje ste macke moje?! Ja taman dosla da malo provirim sta ima, kad ovamo me vec prozivaju :D

Drago mi je da se neko od starih clanica javio. Obzirom da sam ja, kad sam pronasla ovaj forum, prvo sve iscitala pa se onda prijavila, tako da "znam" sve clanice, a izmedjuostalog sam bas zapamtila Lajlac, jer je nacin pisanja bio bas fascinantan (ostao mi je u sjecanju nacin na koji si opisivala svoj momka, cini mi se da je bio neki navijac i policajac, tako nekako)! Draga Lajlac, drago mi je da je dosta stvari sada iza tebe, da si se naucila izboriti s nekim stvarima, mnogo toga prevazici i nauciti kako ici dalje kroz zivot, a da ti anksioznost ne prestavlja toliku prepreku. Kao sto smo vec i same naucile, anksi nam moze biti drugarica ako naucimo kako da se druzimo s njom. Ja sam ti friska mlada, nekako sam najjacu anksioznost i imala pred udaju, zbog samog vjencanja, priprema, a pogotovo zivota u braku. I mogu ti reci da evo vecc nekoliko mjeseci, bez obzira na anksioznost, da sam prodisala. Stvari su se nekako poslozile, dobila sam svoj dom, svoju porodicu, nekog ko se brine o meni i ja o njemu, neko ko ce mi izmasirati bolna ledja ili dodati toplomjer da izmjerim temperaturu, nekog ko ce se smijati mojim salama i drzati me za ruku kada placem. E to je ono sto moze uveliko poboljsati cijelo stanje u kojem se nalazimo prije udaje. Ja sam mislila da ce biti katastrofalno, ali eto, hvlaa Bogu, prevarila sam se. Da pitate mog muza, on bi rekao da sam vise temperamentna i vesela osoba, a da anksioznost ni ne sta je, hvala Bogu dragom. Eto draga, nemoj brinuti, pogotovo jos ako ces imati svadbu, vjeruj da ti tad nista nece naumpadati osim da je to tvoj dan i da zelis uzivati u njemu maksimalno, kao sto i hoces. A djeca i to, vjeruj da imam istih problema, razmisljam o tome dosta, sta kad ostanem trudna, aBd, hormoni, porod, roditeljstvo, al otom potom...Kad se uspjevamo boriti s ovim, onda vjerum cvrsto da cemo se izboriti i sa ostalim stvarima, a pogotovo necim tako lijepim kako sto je trudnoca i roditeljstvo, aBd. Drago mi je da ima neko ko tek planira ici u izazov zvani trudnoca, da mogu s nekim podijeliti :)))

Drage moje zenice, ja sam u nekim obvezama, pa me ovo nekako popusta. Naravno tu je ona negje, al u tako malim kolicinama, da ni sama ne mogu da vjerujem. Opusstena sam, nema nervoze, sto je takodje nevjerovatno i novo za mene, pa se stalno osluskujem. Mislim, ima nervoze, al one "normalne" svakodnevne, uobicjene, a ne one anksiozne, mislim da znate na koju nervozu mislim :D Amin, da ostane ovako. Ako se i vrati znat cu da mogu imati dane bez ikakvih simptoma, sto mi opet daje snagu da idem dalje jaca, sigurnija u sebe i zeljna rjesavanja.. Ne smijem se ni radovati, ko kad je insan sav isprepadan..uglavnom dobro je, ja zadovoljna, pa polako, korak po korak. PRimjecujem na sebi da manje mislim o stvarima kojima sam prije pridavala znacaj, sto znaci da se moze i to postici., samo treba vremena. Popusti ona sama kada se opustimo, al opet polako, sama ce ona vidjeti da joj nema puno mjesta kod nas. Opet kazem, ima kod nas dosta posla, jos upoznajemo same sebe, al doci ce sve na svoje, aBd...

Mamice, ideja o butiku mi se bas bas bas svidja. Imas viziju, znas sta hoces, sad je samo pitanje kako doci do tog cilja. Sve se polako ostvaruje, pa tako i ti dugorocni ciljevi. Samo naprijed mala!

Dino, svi imamo tih problema da se prisjecamo situacija, vremena, mjesta gdje su nam se desile lose stvari. Al vjeruj mi, ja bih mogla svaki mjesec u godini povezati s losim stvarima u zivotu, sa nekom smrcu, necijom bolescu, problememom, al ne smijemo to sebi dopiustiti. Rjesenje je u suocavanju. Znaci, prihvatiti, suociti se sa situacijama, godisnjim dobima, reci sebi PA STA?!?! desilo se to i to tad i tad, u redu, desilo se, proslo je hvala Bpgu dragom, sad je to iza mene, idem dalje, nema povratka jer se nece nikad vratiti aBd. Cekaju nas stvari koje su ispred nas, lijepe stvari, lijep zivot, samo cemo sad biti malo opreznije, malo cemo vise osluskivati, ali cemo zato vise misliti na sebe, slusati svoje tijelo sta nam porucuje i biti cemo sebi bitnije!

Berna, ja ti isto kao ni Mamica ne bih preporucila tablete. Nisam nikad htjela upustiti se u to jer je problem iskljucivo u nama. I ja bih preporucila psihologa, jer sam i sama isla kod njega i planiam i dalje ici, samo dok rijesim neke obaceze. Znaci, idi pricaj, suocavaj se, nadji uzrok u sebi, rijesi ga, razclani ono sto je u tebi,s to cuci i treba izaci napolje. Vjeruj i ja sam bila na dnu, nit mogu s kim, niti sama, bez rjesenja, zid ispred mene, zid iza mene. Ali ipak nekako Bog dragi nam olaksa, malo pomognemo i same sebi, polako, korak po korak, samo treba raditi na sebi. TAblete ti nece pomoci, samo mozda malo ublaziti, i to samo mozda!

HNF, Priksi, gdje ste macke, sta ima kod vas? Pozdrav i za ostale clanice, samo naprijed drage moje, tu smo jedne za drugu.

Eto idem sad, obaveze zovu, cujemo se poslije...i drage ste mi pravo :*

Mamica24 -> RE: Anksioznost (30.9.2014 23:11:22)

Inko zeno svaka cast pa treba ti medalji dati divna divna si :-*:-* drago mi je da ti ide dobro..

Ja Hvala Bogu danas super ne znam ni ja kako mi dan prodje valjda napolju skoro cijeli dan malo po basti malo oko cvijeca i sutra cu praktikovati danasnje aktivnosti ... Al vec prekosutra muz ide na put pa cu malo vjezbati :-) da se toga ne plasim.. Sta cu moram... Ma mene je samo strah sta ako me uhvati a on ne bude tu... Al onda sebi kazem pa sta imas tablete imas sta raditi znas sta je itd.. Nekako se ohrabrim :-) zbunicu se nekim radom necim kao i danas :-)

Dina sta ima kako si ti... entesare... HNF... Prix... nadam se da ste sve dobro :-*:-*:-*:-*

Mamica24 -> RE: Anksioznost (30.9.2014 23:55:06)

I znate sta definitivno sam odlucila uraditi nekoliko seansa on line savjetovanja cisto da vidim dokle sam i kako dalje.. Jel radim ispravno i sta bih mogla jos promijeniti... Pa sta fali nije to sramota naprotiv ..
Samo da mi se rijesiti ovog glupog gluuuuuupog straha da ce me gluuuupi pn uhvaiti kad muz bude daleko... Eto to me tako iritira... Imam osjecaj kad bi se tog rijesila da vi svim mojim anksioznim mukama bio kraj gotovo..

Al et... Valja nam dalje ici i ja imam jaku zelju i volju da gasuru ptjeram jednom za sva vremena..

priks1 -> RE: Anksioznost (1.10.2014 10:18:44)

Evo i mene cure!
Ne znam sta da vam kazem, osim da nisam bas nesto...
Jucer sam se i rasplakala..nekako mi je puna kapa svega.
Imam osjecaj da cu uvijek biti zarobljena u ovom zacaranom
krugu.Kad pomislim da ide nabolje ono se vrati 10 puta gore...
Inko drago mi je da ti ide bolje i da se osjecas dobro.
Ja ne znam kad sam zadnji put osjecala se dobro...
Uvijek neka briga, strah, nezadovoljstvo.
Stalno osjecaj nemira.Ne znam, mozda mi je sad sve crno
ali stvrno se zelim izvuci iz ovoga jednom zauvijek.
Inko molim te savjet, za tri tjedna sam vjencana kuma.
Toliko sam anksiozna radi toga, toliko me grize savjest
sto nisam "uzivljena", vec opterecena svojim mislima...
Znam da ce svi reci nemoj misliti o tome, bit ce dobro..
ali to je jace od mene.Kad god me netko nesto pita u vezi toga
ja naravno glumim veselje i srecu a u meni gori..
Stalno imam osjecaj da je svima ljepse i bolje, da su svi sretni.
Zene moje evo izjadala sam se, jer ne znam vise kome.Sta je rekla Dina
svake me situacije, vrijeme od prosle god podsjeca na anks. pa se
samo isekiram.Bas mi je sve ovo dojadilo...Daj Boze da ovo vise zauvijek
ode iz nasih zivota.Ljubim vas sve!

Inkognito -> RE: Anksioznost (1.10.2014 12:50:37)

Mamice, samo tako nastavi, navali na civjece i brigu o njemu, pa u tome i jeste ta ljepota. Ako se uhvatis da uzivas i ne mislis na lose stvari, onda je to ono u cemu si se nasla i sta ti odgovara. A na kakve seanse mislis? Jel to ima neki psiholog online?

Priksi draga, pa ti stalni osjecaji i nezadovoljstva su nesto svakodnevno i normalno u ovim nasim okolnostima. Vjeruj da sam i ja preko godinu dana svaki dan osjecala to isto, i jos puuuno drugih simptoma, pa evo par dana sam spojila a da nemam taj osjecaj. Navikao je organizam na stalnu neku nervozu, brigu i sto vise mislimo na to, ono se i dalje zadrzava. A uz taj osjecaj nervoze, napetosti se lijepe i lose misli, pa onda citav dan prodje u tome i rijetko se na kraju uspije ista lijepo izvuci iz tog dana. Ja mislim da je rjesenje samo u okupiranosti odnosno preokupiranosti necim, jer u takvim frkama trkama, obavezama covjeku ne padaju nikakve misli osim onog sto ima da obavlja, sto je trenutno situacija sa mnom. Imas li ista cemu mozes posvetiti se totalno, nesto sto te moze poreokupirati? Uzmi kreci stan, napravi haos u kuci, pa onda usmjeri energiju na to da zelis da se dovede u red i posveti se tome totalno. Uzmi pravi zimnicu, napravi neki rok do kojeg to moras odraditi i vidjeces koliko ce te to okupirati da ces zaboravljati polako na anksi. Tacno se to meni sad desava, toliko frke oko mene da nemam prostora za anski i kad se i sjetim kazem pa sta, tu si, nek si, idemo dalje i zaboravim!
Sto se tice predstojeceg vjencanja, mogu ti reci da se bezveze brines. Ja sam bila mlada, znaci pretesko sto tako lijepe trenutke koji bi trebali biti lijepi prije udaje ja sam pretvarala u pakao jer sam se toliko brniula. Znam znam, nisam ni ja mogla drugacije, nisam semogla opustiti i sad mi je zao zbog toga, al znam da tada nisam mogla drugacije. Mogu ti ja govoriti da se opustis, da ne mislis tako, al znam da je to jace. Jedino sto ti mogu reci je da ces SIGURNO biti na visini zadatka, bices super kuma, jos ces dati i vise nego ostale kume jer zelis da nadoknadis eventualno propusteno zbog stanja u kojima se sad nalazis. Eto to nek ti bude jasno, bices najveselija kuma, malo nerzvozna, sto je normalno, al ces biti ekstra!!! Zapamti samo da ce ti poslije biti zao sto se sad tako osjecas, pa eto vidi, mozda ti to malo pomogne.
Ako sam ja kao mlada prezivjela, prezivjeces i ti, vjeruj mi, jer ja znam da hoces!!!!

I da, jos nesto, NECE NAS OVO STANJE DRZATI STALNO, JOS MALO DOK IZBACI OVO IZ NAS, JOS SAMO MALO!!!

moram biti jaka -> RE: Anksioznost (1.10.2014 14:49:43)

Pozdrav drage moje,jake vrijedne djevojke i žene....Imala sam tako puno obaveza zadnjih nekoliko dana da baš nisam imala vremena ni da se javim...Kako ja imam više obaveza,onako i anksioznost potone,nema je,pa mi dago,a onda me uhvati frka da će me opet uhvatiti,ali jače...,pa i to nekako izignorišem.Rad bilo koje vrste me spašava,molitva također.Počela sam i to, i istinski nekako prija duši.Vidim da ste nesebična podrška i svaka vam čast.Čitam vaše postove redovno i oni mi daju snagu da budem istrajna u borbi s ovom zlocom .Svima veeeeliki zagrljaj[sm=smiley31.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (1.10.2014 16:14:05)

Imas ih masu koji rade psihoterapije on line a to mi je super ono od kuce zavalim se djecu smirim doduse prvo se na banku uplati da njima legne uplata pa se zzakaze termin... Ja cu pokusati pa 1-2 cisto da vidim dokle sam.i zasto zapinjem tu gdje zapinjem :-)

priks1 -> RE: Anksioznost (1.10.2014 21:06:07)

Joj Inko puuno ti hvala na savjetima,zene iz kluba anksioznih veeliki
pozdrav!!

priks1 -> RE: Anksioznost (3.10.2014 12:18:22)

Nema nikoga, to je dobar znak.Nadam se da ste sve dobro.
Veelika pusa svima!!

dana123 -> RE: Anksioznost (3.10.2014 18:16:08)

Lajlac puno sreće,drago mi zbog tebe[sm=smiley1.gif],evo ja živim,uživam,radim,posebno sa psihičkim bolesnicimaheheh,moj najveći strah,sada više nije[sm=jezicek.gif].Dobro sam hvala bogu tu i tamo neka fljaka,al kad dođe ja usporim ,pa sebi ugodim[sm=smiley36.gif],nedaj bože gorega.Vidim i ti dobro hvala bogu neka,neka[sm=smiley1.gif].Veliki pozdrav svima vama ,nemam baš vremena pisat,držite se svemu dođe kraj pa i ovoj našoj muci[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  242 243 [244] 245 246   Sljedeća stranica >   >>