|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
17.2.2014 18:28:59   
anikaa
Hnf nemoj uopste da brines...to se nikada nece ostvariti...znam sve kako je...mada se cini da truncica deli od svega :/

< Poruku je uredio anikaa -- 17.2.2014 18:33:54 >

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5501
17.2.2014 19:02:17   
HNF
user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5502
17.2.2014 20:08:40   
anikaa
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5503
18.2.2014 3:17:58   
aariel
jeasu prislilne misli su najgore jer nas napadaju tamo gdje smo najslabiji,npr---ako ne uradis ovo ili ono umrijece ovaj ili onaj ili religijske....ma ima ih milion a one su ustavri u suprotnosti za karakterom osobe.....fuj su i uvijek ono pitanje sta ako?user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5504
18.2.2014 8:26:42   
anikaa
Ariel jel pijes nesto od terapije?Mislim da lekovi samo ublaze simptome...ne neko vreme a da se opet sve talozi unutra.Ja cu ovih dana kod psihoterapeuta pa cu videti sta ce da kaze.Ranije sam isla kod psihologa i mnogo mi je bilo lakse.

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5505
18.2.2014 14:22:35   
aariel
Pila sam anika ranije i bilo mi je dosta bolje jer sam se sa njima suocavala lakse ali ovo je najgori ocd i anksioz napad ikada nedaj Boze nikome pijem samo rivotril 1/4 zbog mog stanja tj.trudnica sam a da mogu sada bi tajko rado se vratila na sssri ili ad ma na bilo sta

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5506
18.2.2014 14:52:17   
anikaa
Mozda je sve to i do tvog stanja...proci ce sve kad beba dodjeuser posted image .Sta kazu doktori...jel ti to prva trudnoca?Nemoj da brines...skupi snage..ja se sa tim borim 12 god.user posted image

< Poruku je uredio anikaa -- 18.2.2014 14:53:09 >

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5507
19.2.2014 7:21:26   
Mamica24
Evo i mene malo... sta ima kako ste sve?! Ja onako kako kad jutra su mi prilicno teska znekad se budim u takvom osjecaju straha a nekad opet nista... ne znam ni sama... cim oci otvorim kao da sama sebe podsjetim na nervozu i strah i tako sve pocne... po danu se nekako zbunim necim po kuci ili izadjem vani sa djecom ... navecer opet ok legnem zaspim super al ujutru sam teska uzas jedan... zelim svim srcem da vjerujem da ce ovo jednom proci i da ce mpja jutra postati puno ljepsa i mirnija bez straha i napetosti...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5508
19.2.2014 8:21:47   
anikaa
Potpuno isto se osecam MAmice :)...jutra su katastrofa,popodne je sve ok cak i zaboravim na to,ali ujutru me taj strah budi u zoruuser posted image Nadam se da ce proci sto i vama od <3 zelim.....

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5509
20.2.2014 4:03:50   
aariel
draga Anika kazu da je od hormona i da je najaci napad da gore ne moze hihihhii ali ja nista ne jedem samom placem,,,valjda ce biti bolje samo da beebica bude dobro ako Bog da ...pozdrav zenice

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5510
22.2.2014 14:49:41   
Mamica24
Gdje ste sve zasto se ne javljate.. nemojte samo reci da vas je stid... kako ste ovo dana nadam se da sa ljepsim.vremenom ste i vi bolje.. ja sam onako kako kad... ujujtro se budim sa strahom poodne sam malo nervozna i td... tu i tamo se javi po neka strasna misao al hvala Bogu naucila sam se boriti s njima nadam se da ce jednog dana prestati skroz... nikako ne mogu da pocnem da treniram mozak u smislu da mislim na lijepe stvari imam jaku zelju al moj mozak kao da nece da me slusa.. Radim stvari koje sam prije voljela izlazim kupujem sminkam se al nikako da se 100% uzivim u sve to uvijek sam pod nekom napetoscu i nervozom... popijem ujutro jedan valeral i kamilicu.. Ovaj moj mozak kao da uziva da se konstantno odrzava napetim pa il misli na to da ga je strah ili da je nervozan ili umislja neke gluposti i tako u krug :-)

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5511
22.2.2014 15:34:07   
anikaa
Mamice jel si isla kod dr nekad i od kad ti to traje,jesi li pila nesto od lekova? Sta mislis o valerijani ,jel deluje
Ja ovih dana malo bolje,trudim se...ali nekako naidje neki osecaj kao da neznam sta cu sa sobom pa me to uplasi i tako...ustvari zaplasi me sve i nervoza i napetost i sve...user posted image Nema nam enastar davno...javi se ena :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5512
22.2.2014 17:07:16   
HNF
mamice24, i ja sam ti isto takva. ujutro se budim odmah sa strahom, dok sam zauzeta necim, poslom ili bilo cime nemam nikakve probleme, jel malo sjednem ili nemam sta da radim puna sam misli, strahova i nervoze :(. anika ja sam isla psihijatru prije mozda 2 godine, ne znam tacno, ali nisam dobila nista od terapije. njeno misljenje je bilo da se to rjesava psihoterapijom a ne lijekovima, i eto sve bilo super, rijesila se, do unazad par mjeseci, i onda opet sve pocelo :(.

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5513
22.2.2014 17:10:17   
HNF
ukucajte na google, VAS PSIHOLOG, ima o anksioznosti i OKP, svasta nesto ali pozitivno. Ja sam dosta citala, uvijek me oraspolozi i da mi neku snagu za dalje, da ce ovo sve biti jednom proslost, i da cemo biti one strare, vesele user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5514
22.2.2014 19:48:12   
anikaa
Citala sam ovih dana bas o tome...meni popodne naisla odjednom neka nervoza da imama i nagon za povracanje.Pritisak mi skocio i sve me nervira uopste neznam kako da se smirim...uzela sam nesto i da radim samo da me prodje ali nista.....srce samo bije,juce sam bila super.Tako me sve to oneraspolozi :(

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5515
1.3.2014 8:09:34   
anikaa
Gde ste ..nema nikog danimauser posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5516
1.3.2014 18:00:17   
HNF
evo mene. nesto sam imala posla ove sedmice, i ne stigoh se nikako ovdje javit. ja isto, kao i prije. dok imam posla,nema ni prisilnih ruznih misli, ni strahova ni panicnih napada. cim imam malo slobodnog vremena, odmah se sve to javi. evo danas sam bas bila super, citav dan napolju, i maloprije procitam slucajno crnu hroniku, i gotov, evo me uzas, sad sam oplakala, odmah hiljadu misli i pitanja po glavu, sta ako se i meni to nedaj boze desi user posted image kako ste ostale zene, imal kod vas misli, strahova, panicnih napada...

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5517
1.3.2014 18:23:15   
HNF
Nigdje nisam uspjela naci ovu knjigu Blokiran mozak, na nasem jeziku, pa ako neko ima link, bila bih zahvalna da ga ovdje proslijedi. Ja sam procitala PANIC AWAY I MOĆ POZITIVNOG MIŠLJENJA, i jako su dobre.user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5518
1.3.2014 18:29:03   
HNF
Nasla sam ja knjigu Blokiran mozak, ali da se online procita, a meni da je da je skinem na racunar, da je mogu isprintat sebi, pa ako neko zna stranicu gdje se moze free download knjiga

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5519
1.3.2014 18:39:39   
koka i po
naravno da nikakvih tegoba nece biti sve dok je covjek u obavezama i dok nema previse slobodnog vremena za razmisljanje.znam da ruzno zvuci ali tako jeste.
dugo vec pratim ovu temu.procitala sam milion postova .ono sto mi je privuklo paznju i privlaci i dan danas je da sve i jedna clanica na ovoj temi trazi spas u literaturi.pokusava da objasni sama sebi zasto se tako osjeca a skoro nijedna ne prihvata sebe onakvu kakva jeste.analizira svaki svoj potez nanovo.svaku svoju misao.osluskuje svoje tijelo ocekujuci ono cega se najvise boji.to je to sto vas sve vise uvlaci u zacarani krug i kad se nadjete na kraju vracate se ponovo na pocetak.ja stalno govorim da treba prihvatiti sebe.uzivati u zivotu pa i onim sitnicama koje naoko nisu vazne.
jednom kada sve ovo bude iza vas shvatit cete koliko ljepote ste propustile .ali onda ce vjerovatno biti kasno da vratite sve one dane koje ste provelim u strahu i iscekivanju necega.
znam da u ovom trenutku moje rijeci zvuce cudno...pomalo i uvrjedljivo.
ja samo zelim da se probudite iz sna.bavite se stvarima koje vas ispunjavaju i vracaju ono sto ste davno izgubile.ja vas molim da moj post ne shvatite pogresno.pisem gledajuci na svoju proslost i povlacim paralelu sa sadasnjosti.mnogo je toga propusteno a godine se vratiti ne mogu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5520
1.3.2014 21:59:34   
HNF
koka i po ja te uopce ne shvatam pogresno, cak sta vise, zahvalna sam ti na podrsci koju nam pruzas jer si i sama prolazila kroz ovo. kod mene je bas to problem sto kazes, ja se stalno preispitujem, analiziram, osluskujem, ocekujem sta ce se desit user posted image . nekad sama sebi kazem, ma bas me briga, nek bude sta hoce, imam ja sad pametnijeg posla, i stvarno budem bolje, a nekad me opet to crnilo savlada. ja se tako bojim za buducnost, stalno razmisljam sta ce biti, itd. ali nekako covjeku bude lakse kad cuje da ima jos osoba sa istim problemima, pa bar i u literaturi.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5521
2.3.2014 4:47:23   
aariel
http://www.calameo.com/books/00036851481ade23eab8b evolinka sza blokiran mozak prvesnstveno za okp,kao sto rece koka ipo sve je to super ali kada se nadjes u takvom zacaranom krugu jednostavno ne mozes i ne vidis nista pozitivno i nista sto bi te moglo trgnuti.jA SAM ISTO KAO I TI koko, GODINAMA BILA POZITIVNA,GURALA,RADILA BORILA SE, I ONDA KADA MI u zivotu njljepse treba biti spicio me okp i anksioznost kakav se rijetko vidja.Tako da je borba svacija jako teska a spas u takvoj situaciji trazi svugdje.Knjige ovog tipa nas na neki nacin mogu motivirati malo.psiholozi,psihijatri,lijekovi ako je potrebno,jednostavno covjek ne moze sam nekad......pozdrav svim zenama i samo hrabro aBd sve ce ovo jedno dana biti iza nas,nadam se .user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5522
3.3.2014 21:48:52   
dammy
Drage moje,imate li strah od letenja avionom?user posted image

show must go on

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5523
4.3.2014 14:19:12   
Mamica24
Evo i mene Hvala Bogu ide na bolje.. Strah se pojavi ali mu se suprotstavim kao npr jutros... Nekako se javi tek kad ga de sjetim hahahaha :-) al fakat je tako... Nadam se da cu jednog dana na njeg zaboraviti skroz mada me je ovo iskustvo dosta promjenilo i ne znam da li cu ikad biti stara ali cu se definitivno truditi da budem bolja jer da sam prije valjala ne bi sebe dovela do ovog... Previse sam se nervirala oko svake sitnice se sikirala al sam Hvala Bogu okrenula novi list...

Trudim se stp vise ponovo vjerovati u sebe, sto vide izlaziti, zdravo jesti hehe cak sam se Hvala Bogu malo i udebljala ;-) sto narocito raduje mog muza.. Uglavnom bice sve dobro Ako Bog da.. Nadam se da ste sve puno bolje i da dolazak proljeca svima godi!!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5524
4.3.2014 16:46:14   
HNF
dammy imam ja strah od aviona. jednom sam se vozila, i mislim da nikad vise necu. meni je to bas ruzan osjecaj, uzas.
mamice24,drago mi je zbog tebe, da ti je bolje. tako je i meni ja tek kad se sjetim, onda mi nadodje taj strah i misli. i ja radim dosta na sebi,prije sam bila bas nekako osjetljiva, nedaj boze da se s nekim zakacim malo na poslu, mene to brine citav dan, i samo o tome razmisljam, a sad sam drugacija, trudim se, da ne pridajem znacaj nebitnim ljudima, kao i to da ne mogu svi da me vole, itd.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

posteljina
elmaL

Koliko često mijenjate posteljinu ?

jednom sedmično (50%)

dvaput sedmično (6%)

jednom u 10 dana (44%)

Broj svih glasova: 261

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *