|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
2.2.2014 20:57:21   
anikaa
Cu....j svi pricaju o nekoj zavisnosti ....a jos nisam srela osobu koja je lecena od zavisnosti lekova...ako mi bude dobrio picu ga ako treba do kraja zivota.Ali stvar je u tome sto je i sa ad i bez njih isto.Sve je u nasim glavama i najpre treba tu rascistiti.Poznajem ljude koji ad piju vec 5 godina...a ako nisi znala vecu zavisnost izazivaju tablete za smirenje i moja prijateljica se sa seroxata skinula bez ikakvih teskoca a sa ksalola jedva.U svakom slucaju ih nije dobro piti dugo jer necemu pomazu drugome skode.Pozdrav drage moje i budite hrabreuser posted image

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5451
2.2.2014 22:26:21   
Mamica24
Mene strah da ove moje noge i "mantanje"-jer nisam sigurna da li ga umisljam ili je stvarni su razlog neke bolesti i da cu se ovako ljuljati cijeli zivot ... mota mi se sto pitanja po glavi sta ako nije nesto u redu sa mojim mozgom mozda je neka vena zakrcena pa ne prolazi dovoljno krvi... jooooooj ....

jos uz to sebi pridodam tri razlicite dijagnoze koje sam dobila kad me rame boljelo pa da mi se nozda stanje sa kicmom i vratom pogorsalo!!!

a da... bolili me desno rame.. jedan dr mi je rekao da imam spondilozu vratnog dijela kicme (to je zakljucio bez rtg snimka) drufi mi je rekao da imam skoliozu kicme a treci da nemam nista od tog vec da je u pitanju bolno rame koje je takvo zbog dugotrajnog nezgodnog polozaja za racunarom!!! e pa kako covjek da bude pametan!!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5452
3.2.2014 2:15:33   
jana mk
Cao svima,da potsetim cisto ja sam jedna od starijih clanica mozda mi se i nesecate il me uopste ni neznate ,ja sam na forumu odavno s ovom kuckom se borim vec 4 ipo godine od kojih sam toliko i na AD ,promjenila sam ih vec 3 puta ,bilo je asntru 1 godine ,onda Deprozel 1 godine i sad vise 2 godine na elicea, bilo je i dana kad sam mislila ma gotovo resila sam se od ove bolestine ,bilo je i pauze malo od AD ,ali uvek mi se sve vracalo s jacim intenzitetom ,navukla sam i depresiju uz svega ovoga ,i dve godine zadnje se borim kao lav da izadjem ali tesko mi ide ,nije vise lako ko ranije ,ali nadam se nadam se da cemo svi mi jednog dana moci da kazemo pobedili smo ....da pomenem samo caj od kantariona se nikako nesmije piti ukoliko uzimate AD ....pozz svima cujemo se opet

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5453
3.2.2014 8:44:26   
anikaa
Mamice 24 nemoj uopste da brines, te probleme sa kicmom ima svaki durgi covek,tebi se to jednostavno uvrtelo verovatno zato sto nisi nasla ni jedan drugi razlog.To je sve proizvod anksioznosti,vidis i ja sam imala to mantanje pa kao sto kazes gumene noge ali mi je seroxat pomogao da se toga resim...ja nisam nigde mogala da idem ...starh da ne padnem...trema ma to je uzas jedan...to samo nezna onaj ko nije prosao kroz ovo s....!!!Nemoj uopste da obracas paznju na simptome pokusaj samo misli da okrenes...pomisli da ti se nikad nista strasno nije desilo od ovoga...samo tako mozes organizam da smiris i posle ti nece biti nista.Cula sam da sve to sa godinam jenjava i u sustini treba samo nesto raditi.....to je prava terapija,inace cim imamo visak vremena eto ti dubiozeuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5454
3.2.2014 10:41:20   
enastare
Draga jana....molim te ne brini ako malo pogledas moje ranije postove vidjeces da sam isto toliko na AD zadnju godinu pila po pola i evo prije mjesec prestala ...imam kriza ...to znas ali mi puno pomaze da mijenjam teze u glavi nesretna sam u sretna sam....losa sam u proci ce....i tako...nedaj se mi su tu koje ovo odlicno razumijemo...znsm ljude koji su bili puno losiji i pobijedili su....i mi cemo vjeruj....😚😚😚😚😚😚😚😚😚

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5455
3.2.2014 11:39:45   
Mamica24
Evo mene istraumirane kao nikad... od sinoc me drzi neki strah i nervoza.. jutros bila narucena kod interniste i ja odem inako uspanicena sva... Ekg pokaze 110 otlucaja a pritisak 120/80 .. ja kazem doktoru da sam inace panicar po prirodi... a on meni propise tablete za srce da kao uspore to lupanje srca i to da ih pijem tri mjeseca... uzas jedan sam se prepala...

meni se to u opste ne pije ne znam ni koji vrag hodam po doktorima.. kaze mi moja drugarica koja je isto dr da prestanem.hodati i da se smirim... ja sam sva isprepadana tako me strah ... pa radije bi popila pola lexilijuma kad se uznemirim nego roljala tablete koje ce mi i pritisak srusiti!!! ne znam nisam vise pametna nikako... idem jos sutra uraditi hormone stitne i rekla sam zbogom doktori zauvijek!!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5456
3.2.2014 11:47:45   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Evo mene istraumirane kao nikad... od sinoc me drzi neki strah i nervoza.. jutros bila narucena kod interniste i ja odem inako uspanicena sva... Ekg pokaze 110 otlucaja a pritisak 120/80 .. ja kazem doktoru da sam inace panicar po prirodi... a on meni propise tablete za srce da kao uspore to lupanje srca i to da ih pijem tri mjeseca... uzas jedan sam se prepala...

meni se to u opste ne pije ne znam ni koji vrag hodam po doktorima.. kaze mi moja drugarica koja je isto dr da prestanem.hodati i da se smirim... ja sam sva isprepadana tako me strah ... pa radije bi popila pola lexilijuma kad se uznemirim nego roljala tablete koje ce mi i pritisak srusiti!!! ne znam nisam vise pametna nikako... idem jos sutra uraditi hormone stitne i rekla sam zbogom doktori zauvijek!!!

samo ti mogu savjetovat da potrazis jos jednom misljenje interniste
pritisak ti je idealan
ja nebi pila tablete za srce tek tako

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5457
3.2.2014 12:30:43   
Mamica24
ma ni ja ne piju mi se ni malo sad mi je krivo sto sam u opste isla na pregled ovo zadnjih dana sam bila super i jutros krah!!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5458
3.2.2014 14:09:44   
anikaa
Nista to nije svi panicari imaju ubrzan rad srca pogotovu kad se radi ekg ili nesto drugo.Ne sekiraj se pritisak ti je odlican....ja inace pijem 1/4 presolola i do mi je dosta smirilo aritmije koje sam imala zbog strah ai panike.Meni jednom prilikom nisu mogli da urade ekg koliko sam se uspanicila i rekli su mi sa ovakvim otkucajima mi saljemo pacijente na odeljenje ,ali sreca poznavala sam dr.pa sam joj objasnila situaciju.Nemoj uopste da brines zbog toga.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5459
3.2.2014 14:11:29   
anikaa
Ena sta si pila od Ad?Jako si pozitivna...volim citati tvoje postove.POzzzz

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5460
3.2.2014 19:42:15   
enastare
Draga anika ja sam ti pila godinu zoloft bila super pa pauza godinu i opet zoloft 2 god po jednu onda sama bez doktora pocela piti pola pila tako godinu i evo prestala...ja ti imam tu nesrecu da mi i sestra koja zivi sa mnom ima ali pazi sad iste tegobe nekako mi se cini da zivimo jer smo naucene da brinemo i mislimo da moramo da brinemo...recimo ja sam skontala da ako neko ima problem u mojoj porodici ja moram da se brinem o njemu ..da ga zovem...dajem sve od sebe da pomognem ....e kad nema nikakvih problema ja u strahu...crnim mislima....tjeskobi...gusenju.....nespavanju....nemam apetit ....mrsam....i vidi cuda nigdje nikog da me zove....da mi pomogne .....cak sta vise kazu vidi jadnice pukla....E DOSTA TOGA nemoraju me zvat ....ja jednostavno imam muza...djecu i Vas vi ste moja snaga.....Zene moje pisite o svemu o svojim mislima... strahovima...i NE BOJTE SE i molim vas kad me nekad potkaci krize budite uz mene SVE VAS VOLIM 😍😍😍😍😍😍😍😊😊😊😊😊😊😊☺☺☺☺☺☺☺

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5461
3.2.2014 21:04:55   
anikaa
E drugarice moja ista ti je situacija i kod mene...tako smo ti vaspitavane.A sto je najgore plasim se da i mojoj deci nisam ulila tako nesto pa nedaj Boze da ih snadje ovo cudo.Mada muski su racunam da ce manje obracati paznju na neke gluposti.Taman sam htela da te pitam da li si udata posto kazes da zivis sa sestrom ali videh posle da imas i muza i decicu.Isto ti je i kod mene...strah,crne misli,uvek je sad je gotovo ludim ...nervoza napetost...a bila sam nekoliko godina sasvim ok...posto me je zadesio panicni napad 2002 god i od tad je pocelo sve drugo da se nize jedno za drugim.Pozdrav i budi mi dobro user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5462
3.2.2014 22:31:33   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: enastare

Draga anika ja sam ti pila godinu zoloft bila super pa pauza godinu i opet zoloft 2 god po jednu onda sama bez doktora pocela piti pola pila tako godinu i evo prestala...ja ti imam tu nesrecu da mi i sestra koja zivi sa mnom ima ali pazi sad iste tegobe nekako mi se cini da zivimo jer smo naucene da brinemo i mislimo da moramo da brinemo...recimo ja sam skontala da ako neko ima problem u mojoj porodici ja moram da se brinem o njemu ..da ga zovem...dajem sve od sebe da pomognem ....e kad nema nikakvih problema ja u strahu...crnim mislima....tjeskobi...gusenju.....nespavanju....nemam apetit ....mrsam....i vidi cuda nigdje nikog da me zove....da mi pomogne .....cak sta vise kazu vidi jadnice pukla....E DOSTA TOGA nemoraju me zvat ....ja jednostavno imam muza...djecu i Vas vi ste moja snaga.....Zene moje pisite o svemu o svojim mislima... strahovima...i NE BOJTE SE i molim vas kad me nekad potkaci krize budite uz mene SVE VAS VOLIM 😍😍😍😍😍😍😍😊😊😊😊😊😊😊☺☺☺☺☺☺☺

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5463
4.2.2014 2:51:37   
aariel
Caos moje drage hrbre zenice....kod mene nista novo osim sto je uz okp nalet depresije katastrofalan,pa otplacem nad sobom i bolesti pa se pitam kako.zasto,sta sam skrivila i takooo u krug....ovo je jedini forum koji treba citati ostali su katastrofa pogotovo kad naletis na nekog primitivnog od cega mi se kosa dize na glavi.....jos uvijek ribam sve po kuci ne znam ni sama koliko sam love za dezificijense dala...fuj,pozdrav zene moje

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5464
4.2.2014 8:24:51   
anikaa
Tako je aariel....i ja sam to primetila na ovom forumu se ne pise nista katastrofalno svi imaju volje za dalje...a na drugim sto kazes ti strasno...ja ih vise i ne posecujem.Ne volim ni da mislim o cemu sve pisu...Pozdrav drage moje user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5465
4.2.2014 9:59:05   
Mamica24
Jutro drage moje kako ste danas!! Ja Hvala Bogu sinoc spavala malo bolje. Lami ne jednom probudila al ne kontam to je svako jutro u 20 do 4 i onda ustanemo oko pola 9... eh moje srce bas lupa ili mu ja pridajem previse paznje pa ga stalno osluskujem... ja sam dosla kod mame danas tako da cu cijeeeeeeli dan odmarati... jucerasnji strah se malo smirio meni muz kaze da je to kod mene vise "suhva" da cu se vratiti na staro kakva sam bila prosle godine!!! Ako Bog Da borim se da idem samo naprijed jer moramo zbog nas i nase djece. Niko nema dva zivota pa da kaze "eh ovaj cu ovako zivjeti a drugi cu drugacije malo"... ja sam sinoc stisla zube i odvela djecu u igraonicu sama malo mi je bilo muka al super su se izigrali.. jutros cima sam oci otvorila osjetim kako nadolazi strah i napetost al nedam se ucim se da ga pustim da ga se ne bojim nastavim raditi svakodnevne aktivnosti. Prije sam uspanicena zvala muza da dpdje kuci jer mi nije dobro a sad stisnem.zube i kazem sama sebi E NECES idem dama uz Boziju pomoc bice sve u redu jeste strah me ne znam sto ali neka je pa sta nece mi nista nije nikad bilo to je samo osjecaj i td..

Ako Bog Da doci ce dan kada cemo se smijati ovim nasim nebulozama i bite pune pozitivne energije jer ce nas sve ovo ojacati!!

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5466
5.2.2014 22:34:21   
Mamica24
Imali vas lavice moje kako ste ovo dana... Javite se pisite... Evo ja nekako neutralno ni sama ne znam... Al skontala sam da mi se simptomi smjenjuju kao na traci i bukvalno kad jedan dosadi mozgu ovaj ga zamjeni npr. Osluskujem kako disem pa kad to dosadi skoncentrisem se na zeldac pa kad to dosadi ili se smiri e onda kontam hmmmmm ala sam nervozna ne ne ne nisam sad me je strah .... Eh da postoje carobne makaze pa da se taj niz presjece nekako al da se vise nikad ne nastavi!!!

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5467
5.2.2014 22:45:43   
anikaa
Ja sam ovih dana bas nesto napeta...i sto kazes samo neka razmisljanja...duboka pa jos vise nervoze...pa strah da ne skrenem...user posted image Ali da mi ovako u organizmu celog dana sve treperi i da nissta ne moze da me smiri stvarno mi to ne ulazi u glavu sta moze biti?
Pozdrav drage moje pa se javite user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5468
5.2.2014 22:54:25   
Mamica24
Meni se pojaca u pms-u treperim hvata me zima pa onaj osjecaj da si gladan a nista ti se ne jede!! Tako jutros i ja popijem jedan Valral jedem nazor sa djecom kad evo veceras dobijem menzes!! Anika Jel ti uvijek tako?? Ili samo danas!?

< Poruku je uredio Mamica24 -- 5.2.2014 22:56:31 >

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5469
5.2.2014 23:11:58   
anikaa
Ovih dana negde.... od 24 januara mi je ovako...primetila sam da me neki mesec hvata pred menstruaciju a ovih zadnjih meseci posle...nikad mi nije bilo tako.ali bice bolje valjda:)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5470
6.2.2014 17:51:10   
Mamica24
Naravno da hoce to je jedan od fizickih simptoma anksioznosti.. Mene je jutros nesto uhvatilo kao drhtanje i nervoza a ja fino usisivac u ruke i krpu pa po kuci udri udri radi peri usisavaj :-) na kraju sam skapala.. Preznojila se sva!! Al to meni pomogne.kod tih drhtanja znaci samo fizicki rad da se adrenalin potrosi... Sad minje samo zeludac problem jer evo samo sto jedem.nakon sat vremena opet imam osjecaj gladi :-\ ... Pokusacu ga smirti malo cajem!!

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5471
6.2.2014 19:51:49   
anikaa
Hahhahah...strasna si :))))))))))))))) Jesi li iz Srbije mamice :)JA sam popodne malo bolje ali zatosam celo pre podne zavrsavala neke obaveze i bila van kuce user posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5472
6.2.2014 21:26:11   
Mamica24
Sarajevo user posted image

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5473
6.2.2014 21:46:10   
enastare
SARAJEVO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5474
7.2.2014 2:46:41   
aariel
Mamice Sraajevo,komsinice hihihiihhihiih i ja sam sta je ovo nema zenica vjerovatno su na protestima...ljubim vas sve moje ...ja skoro svaki dan imam napad oplaca okp je malo popustio jebiga 2 dana mi jedna neutrogena traje ...katastrofa...valjda usljed hormona u trudnoci....tjesim se ....Boze dragi samo da izdrzim do poroda i da sa porodom kada vidim svoju user posted image aBd se sve vrati kao nekad....ljubim vasj

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *