|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
29.1.2014 13:12:34   
Mamica24
Hvala Bogu i meni apetit jutros bolji mozda i od vitamina sto pijem sad. Cak jutros nisam bila ni nervozna!!
Samo me zanima sto mi je ova moja dr dala uputnicu za internistu pritisak mi je u redu i otkucaji 83?!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5426
29.1.2014 16:38:48   
anikaa
Sta pijete od lekova ?

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5427
30.1.2014 22:08:03   
enastare
Eeeee anika moja draga ja pijem zoloft od januara 2011 do januara 2013 po cijelu tbl od januara 2013 do januara 2014 po pola tbl pa ovaj januar po trecinu i prestala prije 10 da ....i ja i sestra isto.Ja sam sad ok imam neke male nervoze al je sestra zadnjih dana bas losa nadam se da je prolazno

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5428
30.1.2014 22:10:48   
enastare
Pisite kako vam je bilo nakon skidanja sa antidepresiva ja nekako vjerujem da sam se odavno skinula jer pola tbl nije doza cak ni za dijete

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5429
31.1.2014 1:10:42   
aariel

IZVORNA PORUKA: enastare

Pisite kako vam je bilo nakon skidanja sa antidepresiva ja nekako vjerujem da sam se odavno skinula jer pola tbl nije doza cak ni za dijete

E ovako poslije seroxata sam imala trnjenje jezika,mucninu i tako prppratne efekte mada mi je od njega prolaktin otisao u pm ali je za kratko vrijeme osim 15 kg riješio napade panike-za samo 5 mjeseci i prestala sam ga uzimati naravno pod doktorkinim nadzorom prvo smanjivala po 1/4 7 dana ,pa po pola itd..... bila bez terapije 6 godina,onda pocetak OKP-a zoloft godinu dana od 50 mg nista od njega ni bolje ni gore meni nije pomogao,odnosno vjerovatno jer je moj tadasnji psihijatar vise pricao o sebi na kontrolama nego o mom problemu-parola evo to lijek i ko te.....sama ga ukinula 2011,i od tada se sama borila sve do sada kada sam trudna i necu da pijem lijekove zbog trudnoce,nasla sam odlicnog psihoterapeuta sa kojim bi krenula na kog-bih.terapiju ali sada ne mogu da se izlazem tako da uzimam rivotril vrlo malu kolicinu zadnjih dana_prvih 5 mj trudnoce nista apsolutno samo 10 apaurina zbog kont,medjutim okp se pogorsao zbog hormona tako da imam rivotril.To je moje islustvo sa ssri i ad.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5430
31.1.2014 8:41:40   
anikaa
Ja sam pila seroxat po celu tabletu i mogu da kazem da mi je pomogao da se otarasim socijalne fobije i opsesivnih misli.Sad pijem pola ali ne osecam nista da me nesto smiri kao da ga ii nepijem.Ujutru osecam napetost, nervozu,sva treperim kao da sam na ivici necega,nekad mi popodne bude bolje,nekad me drzi celi dan.Popijem po nekad nesto za smirenje.Zivim u malom graadu pa i nemamo bas neke dobre specijaliste.Planiram ovih dana da odem do jednog veceg grda kod psihoterapeuta...posto sam ranije posecivala psihologa i dosta mi je pomoglo.Mogu da kazem da mi je dosta lakse kad ovako sa nekim podelim kako se osecam posto se u kuci pravim da je ok da ne bih sekirala porodicu.Pozdrav drage moje pa se javite :)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5431
31.1.2014 17:18:13   
enastare
Cure...bila sam danas kod jedne prijateljice koja radi u apoteci ..malo smo pricale imala je krize kaze da je to super rijesila pijuci vitamin B 6 navodno ga je pila dvije god po jednu tbl ujutro i navece i da joj je super pomogao sta mislite....jeli ga iko od vas uzimao......

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5432
31.1.2014 17:21:02   
enastare
Kosta 3 km i netreba recept ovo sto sam procitala na internetu o tom vitaminu donekle potvrduje tu pricu🙉🙉🙉🙉🙉🙉

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5433
31.1.2014 19:15:31   
koka i po
vitamin B ojacava nervni sustav.
pokusaj nece odmoci.....mada ja sumnjam da moze pomoci u tolikoj mjeri ipak je to samo vitamin a ne ciljani medikament.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5434
31.1.2014 19:23:25   
bebacha
jeli to ustvari bitamin B komplex

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5435
31.1.2014 19:25:08   
enastare
Ma i ja to tako nekako kontam al sam sigurna da ima nekakva prirodna stvar koja ovo moze obuzdat...nekako mi se cini da bi nam svima bilo upola lakse da pijemo neke prirodne stvari al sta...ovo sto je poznato persen, valerijana, gospina trava i sl nije dalo rezultate..😝😞😞😞😞😞😞

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5436
31.1.2014 21:56:03   
Mamica24
Mozda bahove kapi ja kontam da ih probam. Takodjer sam cula da je caj od kantariona dobar!!! Mene malo smiri valeriana kod nervoze a kod straha mi nista ne pomaze samo skretanje misli i rad rad rad...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5437
1.2.2014 11:32:46   
dammy
je li neko probao tensilen kapsule?

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5438
1.2.2014 14:28:45   
Mamica24
Dammy kokiko sam mogla proguglati Tensilan kapsule je ustvari skupina vitamina iz grupe B. Tako da je to vise vitaminski preparatslican b kompleksu. Ja sam na faksu pila b komleks u kombinaciji sa Mg sumecim tabl i c vitaamin a to mi je tad propisao neuropsihijatar jer sam mu se javila zbog bolova u listovima nogu, zbog napetosti, straha od ispita i td.

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5439
1.2.2014 15:26:14   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: anikaa

Ja sam pila seroxat po celu tabletu i mogu da kazem da mi je pomogao da se otarasim socijalne fobije i opsesivnih misli.Sad pijem pola ali ne osecam nista da me nesto smiri kao da ga ii nepijem.Ujutru osecam napetost, nervozu,sva treperim kao da sam na ivici necega,nekad mi popodne bude bolje,nekad me drzi celi dan.Popijem po nekad nesto za smirenje.Zivim u malom graadu pa i nemamo bas neke dobre specijaliste.Planiram ovih dana da odem do jednog veceg grda kod psihoterapeuta...posto sam ranije posecivala psihologa i dosta mi je pomoglo.Mogu da kazem da mi je dosta lakse kad ovako sa nekim podelim kako se osecam posto se u kuci pravim da je ok da ne bih sekirala porodicu.Pozdrav drage moje pa se javite :)

Koliko znam seroxat se ne smije piti više od 2 godine,ako si ga pila dulje postaješ imuna na njega...pila sam 6 mjeseci,a moja poznanica 2 godine i kad smo prekinule obje smo drastično smršavile.A da pomogne pomogne,a kad sam ga kupovala u apoteci prvi put,apotekarka mi umjesto seroxata reče da pijem čaj od kantariona ili kantarije ne sjećam se tačno,kaže isto djeluje a čaj je normalno zdraviji.

(odgovor članu anikaa)
Neposredna veza do poruke: 5440
1.2.2014 16:47:17   
enastare
Cuj caj od kantariona djeluje kao seroxat ....dajte zene iskustva....sta mislite ja bi ga pila do groba imal ko iskustva o ovome😩😩😩😩😩

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5441
1.2.2014 17:45:35   
dammy
ja sam pila seroxat samo jexan mjesec i bilo mi je odmah bolje.Moj psihijatar mi je rekao da caj od kantariona i maticnjak uopste nisu bezazleni .on mi je preporucio samo nanu i kamilicu...

show must go on

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5442
1.2.2014 19:34:29   
Mamica24
Ja sam pila maticnjak to je ustvari macina trava pila sam zbog upale urino kanala immeni je dosta pomagala.. E sad da li me je opustala nesto se ne sjecam... I ja sam vise za cajeve i prirodu nego za hemikalije mada i one su nekad nuzno potrebne!! Ja sam pila elicea 2 sedmice i morala prestati.. Hvala Bogu evo 3 mjeseca funkcionisem bolje bez pn-a.. Kod mene uglavnom se smanjuju nervoza i strah... Pa onda gumene noge i td da se ne ponavljam.. Samo cu vam reci meni je psihijatar rekao da imam panicni poremecaj psiholog mi je rekao da je kod mene u pitanju izrazena anksioznost bez simptoma pn-a hehehhe i ja sam tad ostala zbunjena kontam pa sta mi je ustvari jer ni oni nisu nacisto!!? Ja sam odlucila bez hemikalija ali ponekad se deai da popijem pola lexija pa moj muz ga pije zbog posla kad se iznervira :-) ... tako da ja preferiram prirodno i razgovor iako opet kazem nekima ipak trebaju ad i tu nema nista lose!!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 1.2.2014 19:37:13 >

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5443
1.2.2014 20:26:17   
dammy
Vjerovatno je moj dr.mislio u nekim vecim kolicinama da nije dobar,ali kako ga ja nisam ni pila,nisam ni pitala na sta je konkretno mislio.Ali imam osjecaj da nije dobar za neke druge organe(naravno u vecim kolicinama).Drage moje zene,najbolje bi bilo da se mogemo izboriti sa ovim bez ikakve terapije i medicinske i prirodne,ali na zalost...Nisu nam ni simptomi isti,ne podnosimo svi jednako i neke jace simptome,a neko se i sa blazima tesko nosi.Tako da je sve individualno.Ko mora da pije ad,nije smak svijeta.Opet je najvaznije da ima poboljsanja ,pa na ovaj ili onaj nacin.Ljubim Vas sveuser posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5444
2.2.2014 10:16:20   
HNF
Ja sam pila kantarion, mozda jedno 3 mjeseca, ja nisam primjetila nikakva poboljsanja, mozda sam ga trebala piti duze user posted image . Sad ga i ne pijem vise. Kako ste vi, ovih dana. Da vas pitam, vi koje ste pile antidepresive i ostale tablete zbog ove nase anksioznosti, da li je tacno da se puno deblja od njih. Imam dvije kolegice koje su ih koristile, jedna se udebljala 5 kg, a druga preko 20 kg user posted image user posted image . Bas mi to nekako ruzno, dosta sto smo anksiozne, i nadas se da ce tablete bar malo ublazit to stanje, a ono dobijes na to sve jos i 10, 20 kg, pa tek onda ima da zapadnes u depresiju user posted image . I onda ja malo procitam po interenetu, kad tamo na nekom forumu, svi se udebljali od 10 do 30 kg od tableta. Ja ostala user posted image user posted image user posted image . Pa zar se bas od svih tableta toliko dobije kg, zar psihijatar ne moze promijenit neke tablete ako vidi da bas negativno uticu na osobu. Ja jos nista ne pijem, moja psihijatrica ne da tako lako tablete, ali cekam da se vrati sa godisnjeg pa cu opet otici, da vidim sta cemo sad.Ja dobra budem radnim danima, valjda s posla na posao, pa kuca, muz, dijete, a vikendom me bas uhvati neka nervoza. Valjda citav dan slobodna pa od ranog jutra cim ustanem odmah pocnem razmisljat o anskioznosti, strahovima, mislima, i tako cijeli, cijeli dan. Ja jedino o ovom stanju pricam s muzem i mojom mamom. Najgore mi kad mi mama kaze, pa ti sve imas u zivotu, neki ti zavide na svemu, pa sto toliko se onda sama mucis s tim ruznim stvarima. i kad pogledam stvarno svoj zivot, ko gleda sa strane pa stvarno je tako, sve skoro imam, muza koji mi je najveca podrska, volimo se sve za 5, dijete, posao, ma sve, a opet tako nekako nesretna i to samo zbog ove anksioznosti... user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5445
2.2.2014 10:48:11   
enastare
Nije kod mene bilo nekog debljanja izgibila 10 kg prije zolofta ma osusila se i vratila 5 svega a super bila .....neznam zene moje isto imam sve al bukvalno a nervoza i misli fuj.i ja kao i ti samo pricam sa muzem i djecom i sa vama....ljubim vas.....pa zamisli kome da kazem da da nervozna jer se bojim da bi mogla poluditi i ubiti se da sam nervozna z bog toga i da mrsam zbog toga...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5446
2.2.2014 10:49:41   
enastare
Uh ne s djecom htjela sam rec sa sestrom....vidi sto me baca

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5447
2.2.2014 14:23:04   
Crnkica
Žene drage,morate vjerovati u sebe i samo u sebe i sposobnost da možeš prevazići ovakvo stanje..
Po vašim postovima i simptomima vidim da i ja imam malo te depresije ali vadim se nekako i vjerujte nikome ne govorim o tome,vjerujem da me neće shvatiti.
Još ja nemam tako bajan život,ni posao,postanar sam već dugo i još puno toga..kad osjetim da nisam dobro idem na balkon da se nadišem svježeg zraka i zaboravim probleme,sama sebi skrećem misli.
kod mene je problem što se bojim saobraćaja,jer čim sjednem u auto mislim kako neću izaći živa,kad muž ode u inostranstvo bojim se da mu se šta ne desi.Ali znam da to nije dobro i ako se šta i desi znam da ja tu ne mogu ništa promjeniti,i što će da se desi i sudbina je,desiće se.
Samo pozitivne misli i što više šetnje na čistom zraku.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5448
2.2.2014 14:28:14   
Crnkica
E sad za čaj,svakako da ni jedan nije dobro piti stalno i u velikim količinama,matičnjak je dobro piti u trudnoći a svakako naškoditi ne može kao hemija.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5449
2.2.2014 17:33:32   
Mamica24
drage moje zenice evo i mene. pomalo me uhvatio pms pa sam nervoznija ali podnosljivo je. Sutea idem kod interniste na pregled zbog anemije pa me malo trema hvata i stalno osluskujem kako disem da li se gusim i kako mi srce kuca. uglavnom jos uvijek imam taj osjecaj da mi se manta kad hodam pogotovo kad izadjem vani.. nadam se da ce ubrzo prestati!!

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  216 217 [218] 219 220   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *